Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

liese

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

liese's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζετε την τιμή ζώνης για εντός σχεδίου στη Σωζόπολη Χαλκιδικής; Επίσης, για Νικήτη, πάλι εντός σχεδίου το Ο.Τ.61. (τιμές με το σύστημα αντικειμενικών του 2016)
  2. Ευχαριστώ πολύ! Σήμερα μου έδωσαν απάντηση από τον Δ. Δέλτα ότι υπάρχει καθορισμένη τιμή ζώνης τα 300ευρώ για όλα τα εκτός σχεδίου εκεί! Η τιμή χρησιμοποιείται ύστερα από σχετική απόφαση σήμερα για τα δημοτικά τέλη, ΤΑΠ κτλ. Θα πρέπει να ερευνηθεί τι ίσχυε βέβαια με τις παλιότερες τιμές ζώνης που χρησιμοποιούσαμε για 4178/13 (λογικά θα είναι κατά λίγο αυξημένη). Παρόλ' αυτά μπορώ να χρησιμοποιήσω την όποια τιμή θα δώσει ο Δήμος ή για τακτοποιήσεις ισχύει συγκεκριμένα το 500 εκτός ΑΠΑΑ που βγαίνει από το λογισμικό, ως χαμηλότερη της Π.Ε.;
  3. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζετε την τιμή ζώνης για ρύθμιση 4178/13 σε εκτός σχεδίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης με συντεταγμένες x:404400, y:4500900 ;
  4. Καλησπέρα σας, σε διαμέρισμα που προορίζεται για δωρεά οι μοναδικές παραβάσεις είναι ο εξώστης που κατασκευάστηκε μικρότερος, ένα άνοιγμα που μετατοπίστηκε λίγο και ένα άλλο που μίκρυνε αρκετά. Δυστυχώς η συνολική μείωση της επιφάνειας των ανοιγμάτων είναι 20%. -την μη κατασκευή τμήματος εξώστη μπορώ να μη την θεωρήσω αυθαιρεσία βάσει ερωταπάντησης 23-εγκ.3 -τα ανοίγματα που μετατοπίστηκαν και μειώθηκαν αντίστοιχα μπορούν να αιτιολογηθούν κάπως για να δώσω βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών? καμιά ιδέα?!
  5. Σε ευχαριστώ Pavlos33 για την άμεση απάντηση! Ναι, ο λογαριασμός ΔΕΗ αναγράφει τα συνολικά τετραγωνικά του συνενωμένου διαμερίσματος (από 2 έγιναν 1) και δε φαίνεται κάπου αλλού η συνένωση. Ο ενδοιασμός μου για να βάλω σε ένα ΦΚ τον συνολικό προϋπολογισμό είναι ότι οι αλλαγές στα ανοίγματα ναι είναι σε εξωτερικό τοίχο αλλά μάλλον έγιναν εκ των υστέρων. πχ παράθυρο σε νέο πάγκο κουζίνας που ήταν μπαλκονόπορτα στην άδεια! Δεν μπορώ να αποδείξω ούτε ότι ήταν από την κατασκευή του, ούτε ότι έγιναν μετά, αλλά η κοινή λογική λέει ότι έγιναν μετά με τη συνολική αλλαγή της διαμερισμάτωσης... αν και δε τους συμφέρει να την επικαλεστώ! Επίσης, η σφράγιση της δεύτερης πόρτας εξόδου στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο του ενιαίου διαμερίσματος αποτελεί παράβαση κατά 4178 ή είναι μέρος της εσωτερικής διαρρύθμισης?
  6. Καλησπέρα σας, σε περίπτωση διαμερίσματος με διαμερισμάτωση αποδεδειγμένα (ΔΕΗ) μεταξύ 1983-2003, με λοιπές παραβάσεις μεταξύ 1983-2003 (διαφορετικά ανοίγματα, κατά τη φάση της διαμερισμάτωσης λογικά, αλλά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία περαιτέρω), αλλά και λοιπές παραβάσεις προ '83 (αύξηση εξώστη, από την κατασκευή του κτιρίου λογικά, αλλά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία), καταγράφονται σε τρία ΦΚ ξεχωριστά με κατηγορία 4 όλα και πρόστιμο 1500ευρώ ή σε ένα ΦΚ η διαμερισμάτωση και σε ένα ΦΚ όλες οι λοιπές παραβάσεις ανεξαρτήτος χρόνου κατασκευής με 1000ευρώ πρόστιμο? Υποθέτω επίσης, ότι η κατηγορία 2 στις λοιπές παραβάσεις δεν έχει καν νόημα και δε συνδυάζεται ούτως ή άλλως με την κατηγορία 4 της διαμερισμάτωσης...
  7. Καλημέρα, σε περίπτωση ιδιοκτησίας που έχει μετατροπή Η/Χ σε ΚΧ αλλά και Διαμερισμάτωση ("πάρε-δώσε" με κοινόχρηστο χώρο) με αποτέλεσμα η Διαμερισμάτωση να μειώνει το εμβαδόν της ιδιοκτησίας κατά ένα τμ, η ερώτηση είναι: πως υπολογίζονται τα τετραγωνικά υπέρβασης ως προς την άδεια/επιτρεπόμενα? Συνυπολογίζεται και η διαμερισμάτωση στα τμ των αυθαιρέτων οπότε αυτά μειώνονται ή η διαμερισμάτωση είναι κάτι τελείως ανεξάρτητο και δε συμμετέχει πουθενα εκτός από το πρόστιμο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.