-
Posts
3,800 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
22
Content Type
Profiles
Forums
Downloads
Gallery
Ειδήσεις
Media Demo
Classifieds
Store
Everything posted by sdim
-
Ο Νο 1 κανόνας που θα πρότεινα: Αν κάποιος ρωτήσει οποιοδήποτε σύστημα ΤΝ αν είναι ΤΝ θα πρέπει να απαντήσει άμεσα καταφατικά, είτε πρόκειται για ΤΝ είτε για σύστημα υποβοηθούμενο από ΤΝ.
- 1 reply
-
- τεχνητή
- νοημοσύνης
-
(and 1 more)
Tagged with:
-
Αν δεν προστατεύσουν τον ιδιοκτήτη από προβληματικούς ενοικιαστές δεν πρόκειται να διατεθούν στην αγορά τα αντίστοιχα ακίνητα. Κακοπληρωτές, βάνδαλοι, κλπ έχουν οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες στην απόφαση να κλείσουν τα ακίνητά τους. Μάλιστα κάποιοι κακοπληρωτές το έχουν σύστημα να πληρώνουν την εγγύηση και τους πρώτους μήνες και μετά να μην πληρώνουν ενοίκια, κοινόχρηστα και λογαριασμούς. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες στην απόφαση να σταματήσουν να νοικιάζουν τα ακίνητα.
- 6 replies
-
- ενοίκια
- κλειστά σπίτια
-
(and 1 more)
Tagged with:
-
Μπορείτε να μπείτε στο buildingcert; Στην οθόνη "Είσοδος με διαπιστευτήρια TaxisNet" πατάω "συνέχεια στο taxisnet". Στην επόμενη οθόνη, "Αυθεντικοποίηση Χρήστη", επιλέγω "Συνέχεια" και πατάω αποστολή. Τότε με πηγαίνει πάλι στην προηγούμενη οθόνη.
-
Καλό σαν ιδέα αλλά τουλάχιστον στην επαρχία δεν υπάρχει η οικονομική άνεση για να γίνει κάτι τέτοιο. Οι εργατοώρες που απαιτούνται για την αποτύπωση από ποιον θα πληρωθούν;
-
Το 7-zip το χρησιμοποιούσα για χρόνια. Καλό από όλες τις απόψεις αλλά δυστυχώς δεν είναι υπογεγραμμένο ψηφιακά. Η έγκυρη ψηφιακή υπογραφή εξασφαλίζει: 1. Η εφαρμογή δεν έχει αλλοιωθεί από την στιγμή που υπογράφηκε. 2. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο δημιουργός της εφαρμογής οπότε είναι απίθανο να "φυτέψει" κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή μας, δεν μπορεί να κρύψει τα ίχνη του. Υπάρχουν πλέον τόσοι τρόποι που μπορεί κάποιος να μας εξαπατήσουν που δεν θέλω να χάνω χρόνο με το να ελέγχω τα πάντα. Αν κατεβάσω και τρέξω μια εφαρμογή που δεν έχει ψηφιακή υπογραφή υπάρχουν οι εξής κίνδυνοι: 1. Ο δημιουργός να έχει εγκαταστήσει παράλληλα "ανεπιθύμητη" λειτουργικότητα. Αφού δεν υπάρχει ψηφιακή υπογραφή μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι πειρατική εφαρμογή τρίτου που κατεβάσαμε από αλλού, δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι το έφτιαξε ο ίδιος. 2. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε αν τυχόν κάποιος τρίτος αντικατέστησε στον server το γνήσιο λογισμικό με κακόβουλο λογισμικό. 3. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε αν κάποιος τρίτος παρεμβλήθηκε στην σύνδεσή μας με τον server ώστε να κατεβάσουμε από άλλον server κάποιο δικό του κακόβουλο αρχείο και όχι αυτό που θέλουμε. Δεν θα μπω σε τεχνική ανάλυση επειδή δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα. Πλέον αποφεύγω να εγκαθιστώ εφαρμογές που δεν είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες. Υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι που ειλικρινά για μερικά ευρώ δεν το ρισκάρω. Η μοναδική εφαρμογή που χρησιμοποιώ χωρίς ψηφιακή υπογραφή είναι το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, αναγκαστικά δηλαδή επειδή είναι υποχρεωτική η χρήση του για ΠΕΑ και μελέτες ΚΕΝΑΚ.
-
Τα προεγκατεστημένα προγράμματα αφού λήξουν είτε δεν τρέχουν είτε σταματάνε τις αναβαθμίσεις (π.χ. τα antivirus). Το WinRar ενώ σε ειδοποιεί ότι έληξε συνεχίζει να φορτώνει οπότε τεχνικά παραβαίνεις την άδεια χρήσης αν το χρησιμοποιήσεις μετά την δοκιμαστική περίοδο. Σχετικά με τον δεύτερο δίσκο, σε αυτόν έχουν εξ ολοκλήρου δεύτερη εγκατάσταση, windows, κλπ. Πρώτη φορά το είχα ακούσει πριν περίπου 25 χρόνια, τότε που υπήρχαν θήκες για αποσπώμενους δίσκους με κλειδί. Έβαζαν τον "επίσημο" δίσκο τις ώρες κοινού και τον "ανεπίσημο" δίσκο όταν ήταν κλειστά. Άλλοι μπορεί να έχουν στον σταθερό τα "επίσημα" και σε έναν φορητό τα "ανεπίσημα". Μηχανικοί είμαστε, μπορούμε να σκεφτούμε αμέτρητα "παράθυρα". Τα θέματά μου είναι πρώτον κατά πόσο έχουν δικαίωμα πρόσβασης στον επαγγελματικό μας υπολογιστή και κατά δεύτερον πως αποζημιώνονται όσοι δεν έχουν παράνομο λογισμικό για τον χαμένο χρόνο και την ζημιά που προκύπτει από αυτό. Υπάρχουν και ακραία ενδεχόμενα, π.χ. να ρίχνει μπετά ο μηχανικός και να τον πάρει ο υπάλληλος να πάει στο γραφείο επειδή γίνεται έλεγχος. Τι θα κάνει;
-
@mikegad Από την άδεια χρήσης του winrar: "The software is distributed as try before you buy. This means that anyone may use the software during a test period of a maximum of 40 days at no charge. Following this test period, the user must purchase a license to continue using the software." Αν δουν εγκατεστημένο το Autocad ή το Office κατά τον έλεγχο, θα δεχτούν ότι είχες εγκατεστημένη την δοκιμαστική έκδοση (trial) και απλά δεν τα απεγκατέστησες μετά; https://www.autodesk.com/products/autocad/free-trial https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/try
-
@alej Αυτή την στρατηγική την είχα ακολουθήσει πριν από χρόνια με αποτέλεσμα να χάσω χρόνια δουλειάς. Είχα ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση των σημαντικών καταλόγων με EFS. Είχα κρατήσει και backup το certificate. Όταν κάποια στιγμή τα έφτυσαν τα Windows προσπάθησα να περάσω αυτούς τους καταλόγους στην νέα εγκατάσταση. Ναι μεν έβλεπα τους καταλόγους αλλά δεν μπόρεσα ποτέ να ανακτήσω τα αρχεία. Επίσης είχα φτιάξει ένα Raid 5 array με 6 δίσκους (5+1) encrypted. Μου χτυπάει ο ένας δίσκος, λέω κανένα πρόβλημα. Παραγγέλνω έναν καινούργιο για να τον αντικαταστήσω, το RAID 5 λειτουργεί και με έναν δίσκο λιγότερο χωρίς πρόβλημα. Πριν προλάβει να έρθει ο νέος δίσκος χτύπησαν άλλοι δύο δίσκοι με αποτέλεσμα να χάσω τα αρχεία ετών. Από τότε αποφεύγω οποιοδήποτε είδος κρυπτογράφησης. Έχω επιλέξει την φυσική προστασία του υπολογιστή. Κλειδαριά ασφαλείας στο γραφείο και ρολά με τηλεχειριστήριο. Αν είναι κάτω τα ρολά δεν υπάρχει καν πρόσβαση στην κλειδαριά. Στον υπολογιστή συνδέομαι με δακτυλικά αποτυπώματα, έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει τρίτος. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως κρυπτογραφήσω τον δίσκο και κρύψω κάπου backup σε κρυπτογραφημένο ZIP. Δεν θέλω να χάσω και άλλη δουλειά. Έχω γνήσιο μέχρι και το WinRar (αν δουν ότι πέρασες την δοκιμαστική περίοδο βάζουν πρόστιμο επειδή θεωρούν ότι έπρεπε να το αγοράσεις), κανονικά θα έπρεπε να τους αρκούσαν τα τιμολόγια. Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο θεωρώ ανούσιο τον έλεγχο είναι το γεγονός ότι αν αποφασίσει κάποιος να χρησιμοποιήσει πειρατικό λογισμικό μπορεί να το εγκαταστήσει σε δεύτερο υπολογιστή ή σε εξωτερικό δίσκο, και να τρέξουν ότι λογισμικό θέλουν στον υπολογιστή του δεν θα βρουν τίποτα. Απλά χασομεράνε τους συναδέλφους. update Η κρυπτογράφηση δεν έχει νόημα. Υπάρχει τρόπος να σπάσει η κρυπτογράφηση ακόμα και του bitlocker που έχουν οι τελευταίες εκδόσεις των windows.
-
@TEE Ήδη από το 2019 "...πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το σύστημα δεν είναι βιώσιμο." https://web.tee.gr/deltia-tupoy/deltio-typoy-tee-19-03-2019/ Μετά από μερικά χρόνια lock-down, νέους φόρους και τον πληθωρισμό λόγω Ουκρανίας θα περίμενα να έχει αυξηθεί το ποσοστό. 50.000€ είναι αισιόδοξο νούμερο. Κανονικά θα έπρεπε όσοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους να έχουν μια περίοδο χάριτος και μετά θα έπρεπε να κλειδώνει το σύστημα του ΤΕΕ, θα μπορούσαν μετά να εργαστούν σε τεχνικά γραφεία που ζητάνε κερδοφόρες αμοιβές. Υποψιάζομαι ότι αυτό δεν το επιβάλλουν επειδή θα ανέβαιναν οι αμοιβές μας, αυτή την στιγμή η τιμή πιάτσας σε κάποιες περιοχές είναι κάτω από το κόστος κάποιου που πληρώνει τις υποχρεώσεις του και έχει γνήσιο λογισμικό. Αν βγουν εκτός αγοράς όσοι έχουν χαμηλές αμοιβές, οι χαμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ αυτή την στιγμή κάνουν πάρτι επειδή έχουν υπηρεσίες μηχανικού με τόσο χαμηλές αμοιβές. Όταν γίνει όμως ο επόμενος μεγάλος σεισμός που θα προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα ακίνητα και ως δια μαγείας οι ασφαλιστικές για να μην πληρώσουν θα πατήσουν στην έλλειψη μελέτης στατικής επάρκειας/δομικής τρωτότητας στις τακτοποιήσεις ίσως καταλάβουν οι ιδιοκτήτες το λάθος τους, ότι πληρώνουν παίρνουν.
-
@GeorgeVasil Μην παρεξηγηθώ, συζήτηση κάνουμε. Δεν έχω πρόβλημα με εσένα ή με κάποιον άλλον συνάδελφο. Είναι επιεικώς ανόητη η στρατηγική που ακολουθούν για παράνομο λογισμικό με το σκεπτικό "κάνω ντου και ψάχνω για λαβράκι". Στην πλειοψηφία των ελέγχων για παράνομο λογισμικό απλά ζημιώνουν τους συνεπείς συναδέλφους. Κάποιος που έχει χρήματα για να συντηρήσει γραφείο και να πληρώσει προσωπικό συνήθως έχει χρήματα και για το λογισμικό. Όταν του σταματάνε την δουλειά για έλεγχο έχουν σκεφτεί το κόστος; Χαμένες εργατοώρες, πιθανόν χαμένα ραντεβού με πελάτες, αυτοψίες που θα καθυστερήσουν και θα αναβληθούν ραντεβού με συνεργεία, μπετονιέρες, τυχόν χαμένοι πελάτες αν είχαν ραντεβού εκείνη την ημέρα και δεν μπορέσουν να το κάνουν, κλπ... Πειρατικά έχουν κατά κόρον κάποιοι που έχουν έδρα ένα δωμάτιο στο σπίτι τους ή σε μια γκαρσονιέρα που δεν πατάνε ποτέ. Δεν λέω ότι όλοι όσοι έχουν έδρα στο σπίτι έχουν πειρατικό λογισμικό αλλά αν δεν έχουν την οικονομική άνεση να συντηρήσουν ένα γραφείο είναι πιο πιθανό να έχουν παράνομο λογισμικό. Επίσης πειρατικά έχουν πολλοί από όσους χρωστάνε σε τράπεζες, στον ΕΦΚΑ και στο κράτος. Προφανώς και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να αποκτήσουν γνήσιο λογισμικό.
-
@GeorgeVasil Ποια εγγύηση έχω ότι το πρόγραμμα που τρέχουν είναι κάποιο ασφαλές και δεν θα μου κάνει κάποια ζημιά στον υπολογιστή, δεν θα πάρει αρχεία ή προσωπικά δεδομένα (δικά μου ή πελατών), δεν θα εγκαταστήσει κάποιο λογισμικό παρακολούθησης (backdoor trojan), δεν θα υποκλέψει κωδικούς και δεν θα έχει κολλήματα ο υπολογιστής από τυχόν ασυμβατότητες; Θα μου φαινόταν λογικό να μου να καθίσω στον υπολογιστή, να καθίσουν αυτοί δίπλα και να μου ζητήσουν να κάνω κλικ όπου νομίζουν (σε καταλόγους, στο Start menu, κλπ) και να μου ζητήσουν παραστατικά αγοράς για οποιοδήποτε λογισμικό δουν στον υπολογιστή μου. Ούτε τον αδερφό μου δεν αφήνω να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή της δουλειάς, καταλαβαίνετε πως θα αισθανθώ αν κάποιος άγνωστος μπαστακωθεί στον υπολογιστή μου. Θα κρατήσω τα στοιχεία του (φωτογραφία, ταυτότητα, την δικαστική εντολή, κλπ) και αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα στον υπολογιστή ή διαρροή δεδομένων θα κινηθώ εναντίον του.
-
1. Λέγεται ότι έχουν απαίτηση να σηκωθεί ο μηχανικός από τον υπολογιστή του και τρέχουν ένα δικό τους λογισμικό. Ισχύει; Έχουν τέτοιο δικαίωμα; 2. Στον υπολογιστή μας έχουμε αποθηκευμένα: - προσωπικά δεδομένα πελατών όπως διεύθυνση, οικονομικά στοιχεία, κλπ. - αποθηκευμένους τους κωδικούς του ebanking, ηλεκτρονική τιμολόγηση, κλπ - άδειες χρήσης λογισμικού - μελέτες όχι μόνο δικές μας αλλά και συναδέλφων. Είναι συνηθισμένο να στέλνει π.χ. ο αρχιτέκτονας τις κατόψεις στον στατικό, μετά σε άλλον για τα Η/Μ, κλπ. Το λογισμικό που θα τρέξει μήπως είναι ιός ή trojan και παρακολουθεί τον υπολογιστή μας ακόμα και μετά τον έλεγχο; Αν διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα; Αν αντιγράψει άδειες λογισμικού; Αν αντιγράψει τις μελέτες και τις δώσει π.χ. σε συγγενή του μηχανικό; Αν πάρει τους κωδικούς του ebanking και γνωρίζει και το κινητό μας, δεν υπάρχει κίνδυνος για κλοπή από το ebanking (δεν θα πω λεπτομέρειες για προφανής λόγους); Ποιος θα μας αποζημιώσει για τις χαμένες εργατοώρες την ώρα του ελέγχου; Αν χάσουμε προθεσμία εξ'αιτίας των χαμένων εργατοωρών δεν θα έπρεπε να αποζημιωθούμε πέρα από τις ώρες μας και για τυχόν ποινικές ρήτρες και για δυσφήμιση; Προσωπικά έχω licenses ή συνδρομές στα λογισμικά που χρησιμοποιώ και θεωρώ ότι αδικούμαι επειδή δεν είμαι ανταγωνιστικός έναντι όσων τα έχουν όλα πειρατικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαρώ να καθίσει κάποιος στον υπολογιστή μου με τον τσαμπουκά και να κάνει ότι θέλει.
-
Όταν πεθαίνει κάποιος το ΑΦΜ του απενεργοποιείται. Πόσοι από αυτούς τους μετρητές έχουν ΑΦΜ θανόντα; Υποψιάζομαι ότι πολλοί από τους μετρητές που δεν έχουν έγκυρο ΑΦΜ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Λόγω αποποίησης κληρονομιάς δεν μεταβιβάζονται ποτέ στους επόμενους. Από το 2013 έως το 2018 είχαμε πάνω από 450.000 αποποιήσεις κληρονομιάς. https://www.e-forosimv.gr/details.asp?ID=51906&cat=12 Τα επόμενα χρόνια το φαινόμενο αυξήθηκε καθώς πολλοί δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τους φόρους της αποδοχής. Ένα ΑΦΜ μπορεί ακόμα να απενεργοποιηθεί από την ΔΟΥ σε διάφορες περιπτώσεις όπως π.χ. φοροδιαφυγή, μη λειτουργία επιχείρησης, κλπ. Έχουμε και τα ΑΦΜ των μεταναστών που αιτούνται διεθνή προστασία, τα οποία μπορεί να απενεργοποιηθούν.
-
Θα έπεφτε το σύστημα, σαν το εξοικονομώ τις προηγούμενες χρονιές. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ρουφιάνευαν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ρουφιάνευαν τους υπαλλήλους που εργάζονται παράλληλα με μαύρα και τους τρώνε το ψωμί. Οι αργόσχολοι θα κάρφωναν τους πάντες για να βγάλουν το μεροκάματο. Δεν μπορώ να καταλάβω πάντως γιατί όταν λένε για φοροδιαφυγή λένε πάντα παραδείγματα με ελεύθερους επαγγελματίες και ποτέ με υπαλλήλους (είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα). Ο διορισμένος καθηγητής δεν φοροδιαφεύγει αν κάνει ιδιαίτερα; Ο υπάλληλος που κάνει δεύτερη δουλειά αδήλωτη δεν φοροδιαφεύγει; Ο μηχανικός του δημοσίου που παίρνει δουλειές εκτός υπηρεσίας δεν φοροδιαφεύγει; Ο γιατρος του δημοσίου που κάνει και στην ζούλα επισκέψεις δεν φοροδιαφεύγει; Το "γρηγορόσημο" σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι φοροδιαφυγή;
- 11 replies
-
- 4
-
- κατεδάφιση αυθαιρέτων
- αυθαίρετο
-
(and 1 more)
Tagged with:
-
Είχα πάει στην Κίνα στο τέλος του 2018. Δεν πλήρωναν ούτε με μετρητά, ούτε με κάρτα, ούτε με κινητό. Την ώρα που έβγαζε τον λογαριασμό η ταμίας μια κάμερα αναγνώριζε το πρόσωπο του πελάτη. Ο πελάτης επιβεβαίωνε με ένα πάτημα στην οθόνη ότι είναι όντως αυτός και ολοκληρωνόταν η πληρωμή. @jedi.Yannis Ο μοναδικός λόγος που το όριο στην Ελλάδα είναι 500€ και όχι παρακάτω είναι ότι υπάρχουν χαρτονομίσματα των 500€ οπότε αν το όριο έπεφτε παρακάτω ουσιαστικά θα ακύρωναν τα χαρτονομίσματα αυτά. To 9% των χαρτονομισμάτων σε ευρώ είναι πεντακοσάρικα, η αξία τους είναι 140.5 δις ευρώ.
-
1:00π.μ. και ακόμα δεν λειτουργεί. Μετά από καιρό θα φύγω νωρίς από το γραφείο.
-
-
"the 'PRIMARY' filegroup is full. Create disk space by deleting unneeded files, dropping objects in the filegroup, " Αν τους γέμισε ο Server και δεν μπορούμε να υποβάλλουμε αιτήσεις, μήπως δικαιούμαστε παράταση;
-
Βασικός νόμος της αγοράς είναι ο νόμος προσφοράς και ζήτησης. Με τις επιδοτήσεις αυξάνει η ζήτηση ενώ η προσφορά παραμένει σταθερή. Λογικό είναι να αυξηθούν οι τιμές.
- 3 replies
-
- ανακυκλώνω
- θερμοσίφωνα
-
(and 1 more)
Tagged with:
-
Πόλεις των 15 λεπτών; Κατ αρχάς θα πρέπει να αναβαθμίσουν ποιοτικά τα ΜΜΜ. Ξέρετε πόσοι δεν παίρνουν ΜΜΜ ενώ υπάρχει δρομολόγιο έξω από την πόρτα τους επειδή αισθάνονται ότι κινδυνεύουν στα ΜΜΜ; - Δεν υπάρχει στα ΜΜΜ η στοιχειώδη απαίτηση για καθαριότητα των επιβατών. Μπαίνει ο κάθε ζητιάνος, πρεζάκιας, Γύ... (συγνώμη, Ρο...), κλπ οι οποίοι κάποιες φορές βρωμάνε από μακρυά. Πολλοί φοβούνται για ασθένειες και προτιμάνε να ζορίζονται οικονομικά για να κυκλοφορούν με ΙΧ παρά να μπουν σε ΜΜΜ, αν και είναι πιο οικονομικά. - Οι γυναίκες αισθάνονται μόνιμα ότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Κάποιες έχουν έρθει σε δύσκολη θέση από "πέφτουλες" οι οποίοι γίνονται χυδαίοι ή και βίαιοι. Συχνά μαθαίνουμε για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε ΜΜΜ. - Πολλοί τσαντάκηδες πηγαίνουν από ΜΜΜ σε ΜΜΜ προσπαθώντας να κλέψουν πορτοφόλια, τσάντες, χρήματα, κλπ. Η μεταφορά ΜΜΜ είναι πολύ αγχωτική. Πάμε τώρα στην απόσταση. Αν η μέγιστη απόσταση στην κάθε ζώνη θα είναι 15 λεπτά τότε αυτή θα είναι από άκρη σε άκρη. Συνεπώς από την μέση της ζώνης μέχρι το όριο αυτής η απόσταση θα είναι 7.5. Η απόσταση αυτή είναι εξαιρετικά μικρή. - Οι περισσότερες επιχειρήσεις επιβιώνουν εξυπηρετώντας πελάτες σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση. - Οι εξειδικευμένες επιχειρήσεις εξυπηρετούν πελάτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Σκεφτείτε ως μηχανικοί, υπάρχουν σε όλες τις πόλεις επιχειρήσεις με είδη (μετρητικά, λογισμικό) μηχανικού; - Πολλοί δεν την παλεύουν στις μεγαλουπόλεις και κάνουν κάθε Σαββατοκύριακο εξορμήσεις στην εξοχή. Θα υπάρχει εξοχή στα 15 λεπτά; Ωραία η ιδέα αλλά στο 95% της Ελλάδας δεν είναι υλοποιήσιμη.
-
Βλέπει κανένας το υπόβαθρο του κτηματολογίου στην καταχώριση γεωγραφικών δεδομένων; Αν δεν έχετε συντεταγμένες ΕΓΣΑ, πως βρίσκεται την θέση του ακινήτου σε εκτός σχεδίου;