Μετάβαση στο περιεχόμενο

sdim

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.799
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

Είδηση Σχόλια δημοσιεύτηκε από sdim

  1. Αυτό για το δημόσιο κλειδί το γνωρίζω ότι υπάρχει ως τεχνολογία αλλά δεν έχω δει κάτι σχετικό στις οδηγίες του ερμης και του ΤΕΕ.

     

    Προσωπικά έχω κλειδί από το ΕΡΜΙΣ από παλιά, πριν συνδεθεί με το ΤΑΞΙΣ.

    Πως δημιουργείς το δημόσιο κλειδί που θα ανεβάσεις στο ΤΕΕ;

  2. Καλά τα πιστοποιητικά από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά η υποδομή είχε υλοποιηθεί αρκετές εκδόσεις των windows πριν και έχω παρατηρήσει ότι πολλοί δεν μπορούν να κατεβάσουν τα πιστοποιητικά στο κλειδί αν έχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού.

     

    Επίσης θα ήταν χρήσιμο αν η αλυσίδα κλειδιών ήταν ήδη εγκατεστημένη στα windows.

     

    Τέλος θεωρώ απαράδεκτη την δυνατότητα ανεβάσματος του πιστοποιητικού του μηχανικού στο ΤΕΕ. Ουσιαστικά δίνει ο μηχανικός την δυνατότητα σε κάθε άτομο με πρόσβαση στο σύστημα του ΤΕΕ να υπογράφει οτιδήποτε με την ψηφιακή του υπογραφή η οποία νομικά είναι πλήρως ισοδύναμη με την φυσική υπογραφή.

    Θα μπορούσε το ΤΕΕ ως θεσμοθετημένο όργανο της πολιτείας να διαθέτει δικά του κλειδιά και να δημιουργεί ψηφιακές υπογραφές για τα μέλη του μόνο για τις εργασίες εργασίες που γίνονται μόνο μέχρι του συστήματος του ΤΕΕ. Η διανομή του προσωπικού μας πιστοποιητικού υπογραφής πέρα από το USB token είναι μείζων κενό ασφαλείας, ρωτήστε οποιονδήποτε πληροφορικάριο να σας πει την γνώμη του.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.