Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Thundy

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Thundy

  1. To "ΠΡΩΤΟφανή επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα" για 5η-6η φορά, μόνο τον δικό μου ψυχαναγκασμό χαλάει?
  2. Όχι, την 1809 την πέρασα day one, μόλις βγήκε (ευτυχώς χωρίς κανένα πρόβλημα). Δοκίμασε ξανά με ανοιχτό το autocad, και αν μπορείς δοκίμασε ένα new file με το αρχικό αρχείο acad.dwt. Κατάφερα να προσομοιάσω το error σου και το έβγαλε όταν δεν έδωσα πρόσβαση στο raport να ανοίξει το autocad. Επίσης (γραφική φράση alert!!), δοκίμασε με κλειστό firewall
  3. Με καθυστέρηση 6 χρόνια, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πολύ βασικό πρόγραμμα που έψαχνα κ δεν είχα βρει κάτι αντίστοιχο. @Nikos1987 Με 1809 κανένα πρόβλημα. Δοκίμασε ξανά με ανοιχτό το autocad
  4. To usb ήρθε σκέτο, χωρίς drivers. Με mail μου έστειλαν ένα ftp με όλους τους drivers, και απλά υπέθεσα ότι είναι καλό να βάλω τους τελευταίους. Ναι, όλα καλά. Έχω ολοκληρώσει και την διαδικασία με υποβολή τοπογραφικού και από το κεντρικό μου pc που έχει windows 10 x64 built 1803.
  5. Μόνος. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο. Στο μήνυμα “Σφάλμα D” που μου εμφάνισε στο τελευταίο βήμα έκανα αρκετή ώρα κάνοντας δοκιμές, αλλά και πάλι δεν χρειάστηκα πολλές ώρες στο σύνολο της διαδικασίας.
  6. Ολοκλήρωσα τη διαδικασία με: Windows 7 x64 με IE10 Safenet eToken 5110CC με drivers 10.1 (και όχι 10.3 που έγραψα παραπάνω). Με τους τελευταίους 10.5, μου έβγαζε "Σφάλμα D" Φυσικά, firewall off, για κάθε ενδεχόμενο
  7. Στο “Τεύχος τεχνικών προδιαγραφών”, προφανώς θεωρεί ότι ήμαστε σε περιοχή με κτηματολόγιο. Αν δεν υπάρχει κτηματολόγιο, δεν βάζεις τίποτα. Σου εμφανίζει μια σημείωση ότι το layer είναι άδειο αλλά κατά τα άλλα, κάνει αποδεκτό το αρχείο.
  8. Απαντάω στο ερώτημα μου, για μελλοντικό troubleshooting συναδέλφου... Στο ΚΕΠ, ενώ ο υπάλληλος μου εκτύπωσε το αποδεικτικό υποβολής αιτήματος, δεν πάτησε μετά το “Ολοκλήρωση διαδικασίας”. Όντως, μέσα σε δευτερόλεπτα ο Ερμής ήταν ενημερωμένος.
  9. Καλημέρα Ακολουθώ την διαδικασία όπως υπάρχει στην ΑΠΕΔ, έχω πάει στο ΚΕΠ 2(!) φορές αλλά εξακολουθώ να λαμβάνω μήνυμα από το Ερμής ότι πρέπει να μεταβώ σε ΚΕΠ. Διαβάζω παραπάνω ότι η ταυτοποίηση έγινε άμεσα, εγώ περιμένω μια μέρα. Λίγο βοήθεια...
  10. Και εμένα μου εμφανίζει “Δεν έχει εκδοθεί το Β2017”. Από το παράρτημα Ηρακλείου με ενημέρωσαν ότι όσοι το 2012 ήταν κάτω από τριετία, δεν οφείλουν αναδρομικά. Στρουθοκαμηλίζοντας, δεν το έψαξα περαιτέρω... :-D
  11. Κατά τη γνώμη μου, άλλο ένα μέτρο για να αυξηθούν τα έσοδα κάποιου κλάδου, εδώ των τραπεζών και για να “βάλουν” χρήματα στους λογαριασμούς μας. Ούτε τα μαύρα χρήματα θα πατάξουν, ούτε τα έσοδα από φόρους θα αυξήσουν... Όπως και να έχει, το POS το είχα στο μυαλό μου να το βάλω έτσι και αλλιώς (για ποσά μικρότερα των 500 ευρώ, οι υπόλοιπες τράπεζα...), κυρίως για την αμεσότητα των πληρωμών και μήπως γλιτώσω καμία “τάπα” μικροποσού. Το κόστος πάντως δεν είναι απαγορευτικό, πολλές φορές έχω ακούσει ότι το μηχάνημα το δίνουν έως και δωρεάν. Για την προμήθεια τώρα... άραγε μπορούμε να την βάλουμε στα έξοδα?
  12. Τόσοι ιδιώτες εκδίδουν βεβαίωση μηχανικού σαν πριν του 1955 σε κτίρια 20ετίας, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα υπάρχουν και ελεγκτές? Επί του θέματος, μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, μήπως και πάρουμε καμία τακτοποίηση εμείς που δεν τα πάμε καλά με τις μπουγάδες...
  13. Καλησπέρα Αρχικά να ευχαριστήσω το συνάδελφο nbr για του πίνακες του Ρίζου. Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται, ας με επικοινωνήσει με pm να τους στείλω. Στο θέμα μας, ούτε οι παραπάνω πίνακες δείχνουν να βοηθούν την περίπτωση μου, καθώς εγώ θέλω (μάλλον) μεταφορά από το παλιό bessel στο νέο, όχι από μικρό σε μεγάλο ΦΧ.
  14. Καλημέρα @nbr Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω περιεχόμενο από εσένα στα downloads. Αν έχεις κάποιο link ή μπορείς να μου τα στείλεις με e-mail, θα με διευκόλυνες πάρα πολύ.
  15. Σε ευχαριστώ για την άμεση και πλήρη απάντηση σου. Στα 1 και 2 συμφωνούμε, έχω πει τα ίδια παραπάνω με άλλα λόγια. Το 2 είναι η λύση που θέλω να αποφύγω, αλλά θα εφαρμόσω, αν δεν βρω κάτι καλύτερο... Στο 3, σκέφτηκα μια παρόμοια προσέγγιση με γραφικό τρόπο, καθώς θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να μετράω με GPS σε σύστημα HATT, αλλά πως στο καλό θα μετατρέψω ένα διάνυσμα από το ένα σύστημα στο άλλο??? Έχω ένα μόνο κοινό τριγωνομετρικό και στα 3 συστήματα. Είναι βέβαια σε απόσταση 4 χιλ. από την περιοχή εργασίας μου αλλά αυτό θα το αξιολογήσω μετά που θα βρω τον τρόπο λύσης του προβλήματος μου.
  16. Καλημέρα συνάδελφοι Επαναφέρω αυτό το θέμα καθότι έχω όμοιο πρόβλημα. Προσπαθώ να κάνω τοπογραφικό διάγραμμα σε αναδασμό του 1969. Από την τοπογραφική υπηρεσία τα μοναδικά διαθέσιμα στοιχεία είναι συντεταγμένες οροσήμων (δεν γνωρίζουν σε ποιο σύστημα είναι) και ο χάρτης της περιοχής. Θεωρώντας ότι είναι συντ/νες νέου HATT, η μετατροπή σε ΕΓΣΑ και εφαρμογή δεν μου άρεσε (διαφορά με την υλοποιημένη κατάσταση περίπου 3.5μ.). Κατέβηκα στο αρχείο της τοπογραφικής και διάβασα τις σημειώσεις του αναδασμού. Κατάφερα να εντοπίσω 5 τριγωνομετρικά. Από αυτά τα 5, στην ΓΥΣ βρήκα συντ/νες HATT μόνο στο 1. Η διαφορά των συντ/νων της τοπογραφικής και της ΓΥΣ είναι περίπου 13.5μ. Μετά τα παραπάνω, έχω καταλήξει (??) ότι οι συντ/νες της τοπογραφικής είναι αφενός σε φύλλο 30'x30' (δεν μπορεί λόγω τιμών να είναι 6'x6') αλλά σε παλαιό HATT. Σωστά? Χωρίς περαιτέρω στοιχεία, πώς εργάζομαι? Χαρακτηριστικά σημεία στο χάρτη για αξιόπιστη αγκύρωση του δεν υπάρχουν (2 ρέματα και ένα από τα παραπάνω τριγωνομετρικά μόνο). Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας
  17. Καλημέρα! Νομίζω κάθε εταιρία έχει διαγράμματα όπως αυτό http://www.apc.com/products/runtime_for_extendedruntime.cfm όπου αναγράφονται οι ώρες λειτουργίας ανάλογα με τα watts. Κάπου είχα δει και ένα calculator αλλά στα γρήγορα δεν το βρίσκω... Μου κίνησε όμως την περιέργεια, για ποιο λόγο να θέλεις 48 ώρες λειτουργίας? Για pc ή για κάποιον άλλο εξοπλισμό? Για το pc, κάθε εταιρία δίνει το λογισμικό της που αναλαμβάνει να κάνει shut down (ή hibernate) το pc πριν τελειώσει η μπαταρία. Τα υπόλοιπα μηχανήματα αναγκαστικά κλείνουν “βίαια”
  18. Καλησπέρα. Σε εξοικονόμηση κατ' οίκον, μου έστειλαν παρατήρηση από την τράπεζα για τον λόγο ότι το ΠΕΑ αναφέρει συνολική επιφάνεια 107.77 τ.μ. και θερμαινόμενη επιφάνεια 107.78 τ.μ. Στα παραρτήματα έχω γράψει 107.78 τ.μ. Από την τράπεζα μου ζήτησα προσάρτημα άλλα θα ήθελα και την γνώμη σας μήπως να κάνω ανάκληση του ΠΕΑ? Off-topic: 2η ερώτηση: Από την τράπεζα είναι λίγο υπερβολικοί ή εγώ πολύ μπακάλης? Θέλω να πω... 0.01 τ.μ.?? Ευχαριστώ!
  19. Το ότι στο συμβόλαιο γράφει ότι μεταβιβάζεται ποσοστό εξ' αδιαιρέτου δεν μας επηρεάζει έτσι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.