Jump to content

jimis9497

Core Members
 • Content Count

  403
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Ουδέτερη

About jimis9497

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,325 profile views
 1. Το ειχα ρωτήσει παλιότερα στην πολεοδομια Charlie και μου ειχαν πει πως αν δεν εισαι σε παραδοσιακο οικισμό κλπ ανέβασε μια υπευθυνη δήλωση στο σύστημα πως εξαιρείσαι. Για εξωτερική θερμομόνωση για το εξοικονομώ τι διαφορετικο αναφέρει σε σχέση με τα περι παραδοσιακού οικισμού κλπ?
 2. Καλησπερα. Ηθελα αν υπαρχει προσφατη εμπειρια και γνωμες απο συναδέλφους σχετικα με Plotter (ισως συνδυαστικά και με Scanner) των εταιριών Hp και Canon. Ενδιαφερομαι να κοιταξω για καινουργιο Plotter με 60αρι ρολο (ισως κ με Scanner) και είμαι αναμεσα στις 2 παραπανω εταιρείες. Διαβασα αρκετά σχολια περι της συχνοτητας βλαβων κεφαλης, κόστους ανταλλακτικών κ αναλωσιμων και ποιοτητας υλικων κ θα ηθελα μια επικαιροποίημενη εικονα των παραπανω.
 3. Τελικά με e banking είναι δυνατή η πληρωμή? Βλέπω πως έχει κωδικό πληρωμής RF.... αντίστοιχα με την πληρωμή στο ΕΦΚΑ
 4. Ναι, gio θα χρειαστεί αλλαγή χρήσης και θέλει προσοχή γιατι απο σπουδαιότητα Σ2, όλο το κτίριο χρειάζεται να μελετηθεί με σπουδαιότητα Σ3
 5. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3017/Β/26-7-2018 η Υπουργική απόφαση σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των τοπογραφικών διαγραμμάτων FEK_3017_B_2018.pdf
 6. Στην περίπτωση συμβολαίων σε ακίνητα που έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, προσαρτάται το τοπογραφικό διάγραμμα της οικ. αδείας στις πράξεις αυτές. Θα πρέπει και αυτά τα τοπογραφικά να ανεβαίνουν στο site της ΕΚΧΑ και να πάρουν ψηφιακή υπογραφή κλπ?
 7. Υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με το στατικό έλεγχο των αυθαιρέτων? Έχω ρύθμιση με το Ν.4495 που με τα ως τωρα δεδομένα χρειάζεται στατική μελέτη (προσθήκη τμήματος σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε εσοχή) Για το συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να γίνει συμβόλαιο αγοραπωλησίας και προς το παρόν το έχω παγώσει το όλο το θέμα (ακούγοντας γκρίνιες απο όλες τις πλευρές). Το μόνο που έχω βρει σχετικά με το θέμα είναι το παρακάτω δελτίο τύπου: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=5570&language=el-GR Υπουργική Απόφαση για το στατικό έλεγχο αυθαίρετων κατασκευών Αθήνα, 02 Απριλίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, η απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα σχετικά με το στατικό έλεγχο των αυθαίρετων κατασκευών, οι οποίες υπάγονται στο νόμο για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την απαίτηση μελέτης στατικής επάρκειας, το περιεχόμενο αυτής, η διαδικασία υποβολής της, καθώς και η διαδικασία ενίσχυσης του κτηρίου στις περιπτώσεις στατικής ανεπάρκειας. Υπενθυμίζεται ότι η εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας, στις περιπτώσεις που αυτή απαιτείται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά 10%. Εφόσον προκύψει από τη σχετική μελέτη η ανάγκη στατικής ενίσχυσης, προβλέπονται σημαντικές μειώσεις του προστίμου που φτάνουν το 70%, ανάλογα με τις περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Επιπλέον, τις προσεχείς ημέρες, θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση Κοινοτικής Οδηγίας για τη Θαλάσσια Χωροταξία», σχετικά με την παράταση των προθεσμιών για τις εκπτώσεις του ενιαίου ειδικού προστίμου. Ειδικότερα, θα παραταθεί μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2018 η έκπτωση του 20% του πρώτου εξαμήνου, προκειμένου να εκδοθούν οι απαιτούμενες πράξεις για την εφαρμογή του νόμου.
 8. Διαμέρισμα κατά το Ε9 75,00τμ και κατά την αυτοψία 79,50τμ, με ποια επιφάνεια θα υπολογιστεί η αμοιβή που δικαιολογεί το πρόγραμμα? 1,86*75+62=201,50 ευρώ ή 1,86*79,50+62= 209,87 ευρώ
 9. Σε κλειστό κατάστημα χωρις καθολου φωτιστικα, τι καταχωρουμε πλεον στο φωτισμο?
 10. Έχει δώσει κάποιος συνάδελφος βεβαίωση για συμβόλαιο, σε περίπτωση που χρειάζεται Μελέτη Στατικής Επάρκειας? Τι γίνεται με την υποχρέωση που έχουμε να εχουμε στα χερια μας όλες τις μελέτες (απότι καταλαβαίνω και της Μ.Σ.Ε.) και να τις υποβάλουμε εντός προθεσμίας 6 μηνων από την πληρωμή του παραβόλου?
 11. Σε περίπτωση που έχουμε ρύθμιση με το Ν.4495/17, στην οποία απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας, τι γίνεται με την έκδοση βεβαίωσης μηχανικού για συμβολαιογραφική πράξη? Απλώς αναγράφουμε πως θα πρέπει να υποβληθεί μελέτη στατικής επάρκειας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και αναφέρουμε πως θα αποτελέσει αντικείμενο νεας σύμβασης? Υποτίθεται πως χορηγώντας τη βεβαίωση δηλώνουμε πως έχουμε ολες τις απαραιτητες μελέτες, δικαιολογητικα κλπ. Σε περίπτωση που ο νεος ιδιοκτήτης δεν θα θελήσει να αναθεσει στον οποιοδήποτε μηχανικό τη μελέτη στατικής επάρκειας, μιας και η συμβολαογραική πράξη του εχει ηδη γίνει, πως καλυπτόμαστε σε περίπτωση αντιδικίας?
 12. Μπραβο mantsos! Εφαγα ποση ώρα για να δω που κανω λάθος Το ίδιο θέμα είχα και εγώ Απαραδεκτο σε αυτο το σημειο το σύστημα του ΤΕΕ
 13. Σε οικοδομή με άδεια του 1975 κατασκευάστηκε σε διαμέρισμα του Ανωγείου ορόφου εξώστης, που δεν προβλεπόταν στην άδεια, εκτός Οικ. Γραμμής . Κάτω από τον εξώστη το ελεύθερο ύψος είναι περίπου 1 μέτρο. Σύμφωνα με το Ν.4178/2013 θα μπορούσα ενδεχομένως να το ρυθμίσω σύμφωνα με την κατηγ. 3 του άρθρου 9. Πλέον όμως στο Ν.4495/2017 έχουν βάλει σαν προυπόθεση το ελεύθερο ύψος κάτω από τον εξώστη να είναι 3 μέτρα. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έχω και διαφορετική διαμερισμάτωση, οπότε πρέπει να το εντάξω ως προς αυτό το θέμα στο Ν.4495/17. Ο εξώστης αυτός δύναται να ρυθμιστεί με το Ν.4495/17? Μπορεί για το ακίνητο αυτό να εκδοθεί βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών για τη σύνταξη συμβολαίου?
 14. Πριν από την αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, όταν δεν είχαμε συστήματα θέρμανσης - ψύξης σε μια κατοικία, θεωρούσαμε σαν Κατηγορία διατάξεων ελέγχου και αυτοματισμού την Γ (του κτιρίου αναφοράς). Μετά την αναθεωρημένη έκδοση εξακολουθούμε να θεωρούμε τη Γ, παίρνουμε τη δυσμενέστερη Δ ή θεωρούμε κάτι διαφορετικό για θέρμανση και διαφορετικό για ψύξη?
 15. Αντιγράφω απο τη βοήθεια του TEE KENAK 1.31 Αν στο εξεταζόμενο κτήριο δεν υπάρχει σύστημα ψύξης, τότε ο ενεργειακός επιθεωρητής πρέπει να ορίσει ένα θεωρητικό σύστημα ψύξης με αντλίες θερμότητας (με μέσο εποχικό δείκτη αποδοτικότητας SEER 1.7 για κατοικίες και 2.2 για τριτογενή τομέα και μέσο μηνιαίο βαθμό κάλυψης της απαιτούμενης ψυκτικής ενέργειας 0.5 για κατοικίες και 1 για τριτογενή τομέα),.... Βλέποντας στο αντίστοιχο κελί μέσα στην εφαρμογή ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ 1.31 βλέπω πως έχει στα στοιχεία του συστήματος κλιματισμού τον δείκτη ενεργειακής αποδοτικότητας EER Δεδομένου πως SEER και ΕΕR δεν ειναι το ίδιο πράγμα, κάνουμε κάποιον μετασχηματισμό ή χρησιμοποιούμε την τιμή ΕΕR=1.7 (για κατοικία)?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.