Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

fragos13

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fragos13

  1. Καλησπερα, Εχω κανει μια διαταξη που χρησιμοποιει ενα βαλλαστ 1-10v για καποιες λαμπες φθορισμου, και ενα διακοπτακι που δινει ταση 1-10V στα ακρα. Το προβλημα ειναι οτι καθως αυξομειωνω την ταση σε καποιο σημειο της διαδικασιας (στην μια λαμπα ειναι στο 80% κια στην αλλη λαμπα στο 20%) το φως κλεινει κατι που φανταζομαι σημαινει οτι το ballast δεν λαμβανει το καταλληλο input. Γνωριζει καποιες περισσοτερες λεπτομερειες για την συγκεκριμενη περιπτωση? Μπορει καποιος κυκλωματικα να μου εξηγησει πως γινεται σε μια συγκεκριμενη σταθμη το ballast να μην λειτουργει και οι λαμπες να κλεινουν?
  2. Ειναι εκτος θεματος αλλα για να μην χαθει η ερωτηση. Με ποιο κριτηριο επιλεγεται ο 9000 TL για εγκαταστσεις των 10kw. Διαβαζοντας το δισελλιδο του manual μου φανηκε λιγο περιεργο αυτο.
  3. Παρεπιπτωντος και μιας και πιασαμε την κουβεντα, ποσο ειναι η διαφορα στο κοστος ενος inverter, με και χωρις webconnect? Ταξη μεγεθους στο περιπου.
  4. Ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια. Μαλλον μια τετοια υβριδικη λυση θα εφαρμοσω
  5. Οντως υπαρχει Webbox με 3g λειτουργια αλλα το κοστος ειναι 700$ σε μια αναζητηση που ειχα κανει. Για την λυση της ether την εχει παρει το ματι μου αλλα επειδη πουλανε service αυτο αυξανει σημαντικα το κοστος. Το ξερω οτι ζηταω κατι δυσκολο αλλα ξερω οτι το κοστος της καρτας vodafone ειναι 5 ευρω το μηνα για normal χρηση οποτε αν καποιος ειχε κανει καποια μοντα με ενα 3g ρουτερ που να στελνει σε μια ip διυεθυνση (οπως νομιζω κανετε με την παρακολουθηση με καμερες) τοτε ολα θα ηταν πιο ευκολα. Η ether (αλλα και η vodafone) σου δινουν την δυνατοτητα να λαμβανεις τα δεδομενα και η πληροφορια να αποτυπωνεται στην πλατφορμα τους αλλα το κοστος ειναι δυστυχως μεγαλο. Σε καθε περιπτωση η καλυτερη λυση που εχω βρει μεχρι τωρα ειναι το Solarlog στα 400 ευρω και μετα ξεγνιαστος. Ασχετο αλλα το κοστος του webconnect ποιο ειναι? οχι οτι μπορω να βαλω γραμμη απο οτε αλλα λεμε τωρα
  6. Σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση αλλα δεν μου κανει σαν λυση. Το σπιτι ειναι μη κατοικισιμο και το κοστοσ για συδεση με γραμμη και internet ειναι υψηλο. Ψαχνω διαθεσιμο καποιο 3g - router που να εχει ενσωματωσει καποιος ειτε σε μετρητη της ΔΕΗ ειτε σε sma inverter (το δευτερο νομιζω δεν ειναι δυνατο γιατι το προτωκολλο δεδομενων ειναι proprietary οποτε δεν θα βγαλω ακρη) και να κανει την δουλεια του με μια καρτουλα sim.
  7. Καλησπερα. Επανερχομαι απο εδω με το ιδιο ερωτημα Θελω για μια οικιακη εγκατασταση που βρισκεται απομονωμενη απο τον εξω κοσμο να βρω μια λυση τηλεμετριας. Ο Inverter ειναι ο TRIPOWER 10000 TL της SMA αλλα : Δεν θελω λυση SMA/ Solarlog γιατι το κοστος ειναι πολυ υψηλο (αν ειναι κατω απο 200 ευρω τοτε ειμαστε οκ). Αν γνωριζεται καποιο εμπορικο προιον που να ειναι συμβατο με τον sma inverter ή καποια συνδεσμολογια που να περιλαμβανει ενα 3g-router και να κανει την δουλεια τοτε ολα ειναι οκ. Γενικα μπορει καποιος να εξασφαλισει παρακολουθηση του sma inverter σε οικιακη εγκατασταση με την εγκατασταση μιας διαταξης με κοστος κατω απο 200 ευρω?
  8. Για τα 10αρια οπως τα λετε και εδω. Στην Ελλαδα ζουμε. Οποιος εβαλε 10, τα εβαλε γιατι του ειπε ο γειτονας ο συγγενης ο παπαγαλος. Αλλη σκεψη. Εχεις 3.000 ευρω και βγαινει προσφορα για αμαξαρα με 5000 ευρω. Τα σκας και λες να η ευκαρια. Μετα ανεβαινει η τιμη στα 10.000 ευρω. Υπαρχει περιπτωση να παρει καποιος με 10.000. ευρω? Αφου πριν εκανε 5.000 ευρω. Τεσπα δεν ειμαι καλος και στα λογια. Το προβλημα στα 10αρια ειναι θεμα ψυχολογιας. Ναι συμφερει ακομη σαν επενδυση, ναι 15% ετησια αποδοση και αλλα ωραια. Ναι αλλα εγω ξερω οτι ο γειτονας παιρνει τα διπλα λεφτα με πανω κατω το ιδιο κοστος εγκαταστασης. Και πλεον το καθε ευρω μετρα. Ποιος κανει επενδυση σημερα οταν θα παιρνει λεφτα στα χερια στα 8 χρονια ? Τα bold ειναι η απαντηση απο 5 στους 5 γνωστους μου που ειχαν ψηθει να "πεταξουν ενα 10αρακι".
  9. Καλησπερα. Δεν εχω το αρχειο του ΤΕΕ και θελω να κανω μια ενεργειακη επιθεωρηση για μια εργασια. Υπαρχει περιπτωση να στειλω το xml αρχειο και καποιος να μου κανει print screen τα αποτελεσματα που βγαζει το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Μονο μια παρουσιαση θελω να κανω . Δεν τα θελω σε κατι αλλο. Αν καποιος που εχει το προγραμμα επιθυμει να με βοηθησει ας μου στειλει ενα Pm
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.