Jump to content

eupalinos

Core Members
 • Content Count

  305
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Ουδέτερη

4 Followers

About eupalinos

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Τι ακριβώς έγινε το 70 με τους ελέγχους; Εάν γίνεται ο έλεγχος από ιδιώτες με κίνητρα για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία ο πολεοδομικός έλεγχος? Αυτή τη στιγμή οι ίδιοι οι υπάλληλοι στις πολεοδομίες: α. Ελέγχουν & εγκρίνουν οικοδομικές άδειες & β. Ελέγχουν τις πολεοδομικές παραβάσεις και γ. με αυτά τα ανεπανάληπτα πλεονεκτήματα εκδίδουν παράνομες άδειες. Τι ποιο λογικό λοιπόν ο έλεγχος οικοδομικών αδειών και ο έλεγχος οικοδομών να γίνεται από διαφορετικά θεσμικά όργανα όπου δεν θα υφίσταται τέτοια κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων;
 2. Μερικά μειονεκτήματα στην "εξ. θερμομόνωση": 1. Περιορισμοί & δυσκολίες στη κατασκευή & διαμόρφωση των προσόψεων. 2. Ευάλωτο στις μηχανικές καταπονήσεις (π.χ. προσθήκες η/μ εγκαταστάσεων, κλπ.) 3. Ευάλωτο στις έντονες θερμοκρασιακές διαφορές - μεγαλύτερες συστολές/ διαστολές του σοβά καθώς όλα τα θερμικά φορτία εγκλωβίζονται στη σχετικά μικρή μάζα του, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά μικρά επιφανειακά ρήγματα.
 3. Υπάρχουν περισσότερα από 150 είδη ανοξείδωτου χάλυβα: http://en.wikipedia.org/wiki/Stainless_steel
 4. Τι ίσχυε παλιότερα το 1965 για την αρτιότητα οικοπέδων σε οικισμούς προ '23? Γνωρίζει κανείς το σχετικό Β.Δ.?
 5. Με ποιες προδιαγραφές εννοώ ποια είναι τα ελάχιστα κριτήρια κατάτμησης για τέτοια περίπτωση για την εποχή εκείνη? Για παράδειγμα σήμερα πρέπει να έχουμε ελάχιστο εμβαδόν οικοπέδου που προκύπτει από κατάτμηση (εντός οικισμού) 2,000 τ.μ., κλπ. Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "υπαίτια κατάτμηση"?
 6. Πολλά ήταν και είναι συνηθισμένα, το θέμα είναι κατά πόσο είναι νομικά κατοχυρωμένα έτσι ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα. Δεν υπήρχαν τότε κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές κατάτμησης?
 7. Ναι αναφέρει απλά πως συνορεύει με υπόλοιπο δωρητή. Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά, σε αντίθεση με τους σημερινούς κανονισμούς & νομοθεσία, παλαιότερα αρκούσε μια απλή συμβολαιογραφική πράξη (δωρεά) για να έχουμε νόμιμη κατάτμηση. Δεν υπήρχε τότε σχετικός περιορισμός περί εμβαδού, αρτιότητας οικοπέδων, τοπογραφικού διαγράμματος, κλπ.? Μέχρι ποια χρονολογία είναι μια τέτοια διαδικασία κατάτμησης νόμιμη?
 8. Σε οικόπεδο οικισμού προ '23 (~400τμ) η δωρεά (έγινε το '65) κατοικίας και παρακράτηση μέρους του οικοπέδου από το δωρητή αποτελεί νόμιμη πράξη κατάτμησης? Στη δωρεά δεν αναφέρονται τοπογραφικά και ούτε καν λεπτομερή περιγραφή 2 ξεχωριστών οικοπέδων.
 9. Δεν κατάλαβα ερώτημα σου. Υπάρχει καλής ποιότητας εγχώρια κατασκευή διατομών για κουφώματα PVC? Στη χώρα μας γίνεται ανακύκλωση PVC? Για ανακύκλωση PVC και τους κινδύνους έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα - δες εδώ: http://www.greenpeace.org/international/campaigns/toxics/polyvinyl-chloride/pvc-waste Απ' την άλλη, έχουμε εγχώρια παραγωγή & ανακύκλωση αλουμινίου - http://www.elval.gr/2.1.4.shtml# Ψάξε για εταιρείες που εμπορεύονται scrap αλουμινίου και το προωθούν για ανακύκλωση.
 10. Έχω την εντύπωση πως τα καλά συνθετικά που διατίθενται στην Ελληνική αγορά είναι εισαγόμενα. Απ' την άλλη, υπάρχουν Ελληνικές εταιρείες κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου καλής ποιότητας. Η χώρα μας παράγει βωξίτη (κύρια ορυκτή πηγή για τη παραγωγή αλουμινίου) και επιπλέον γίνεται εγχώρια ανακύκλωση αλουμινίου. Γνωρίζει κανείς αν γίνεται ανακύκλωση PVC εδώ? Γενικά, αν θυμάμαι καλά, η ανακύκλωση PVC έχει υψηλό κόστος και είανι αρκετά επιβλαβής για το περιβάλλον.
 11. Υπάρχουν μερικές καλές εταιρείες φωτιστικών / LED λαμπτήρων απλά είναι θέμα κόστους και διαφόρων πρακτικών θεμάτων. Τα LED δεν καλύπτουν όλες τις εφαρμογές και ανάγκες φωτισμού, όμως υπάρχουν πολύ καλά LED σποτ.
 12. Τι λαμπτήρα φωτισμού? Στα 60-80 lm/W παίζουν οι compact φθορισμού (CFL). Πλέον έχω δει και LED με 70-80 lm/W και συνεχώς ανεβαίνει η απόδοση. Οι συνήθεις LED στην αγορά έχουν λιγότερα WATT (συνήθως 3X1Watt ή 3Χ2Watt) από ανάλογους λαμπτήρες άλλης τεχνολογίας (πυράκτωσης, φθορισμού), άρα λιγότερα lumen. Πάντως τα LED δεν έχουν ακόμη πολύ καλή χρωματική απόδοση (CRI), μερικά μάλιστα είναι απαράδεκτης ποιότητας.
 13. Η φωτ. 3 μάλλον δεν θα ήταν επιθυμητή αρχιτεκτονικά και πρακτικά. Ο δοκός "Η" έχει μεγάλο βάρος από μόνος του και σίγουρα θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διατομή από αυτή που δείχνεις εάν δεν στηριχτεί σε επιπλέον σημεία ενδιάμεσα (ανέφερες 12μ έκταμα!) Με εξ. υγρασία δεν θά έχεις πρόβλημα εφόσον η κατασκευή έιναι καλά προστατευμένη εκεί. Με θερμικές απώλειες και υγροποίηση εσ. υδρατμών θα πρέπει να προσέξεις. Στο σχέδιο σου ο δοκός " Η" δεν έχει μόνωση οπότε αποτελεί θερμογέφυρα. Εναλλακτικά στο τμήμα αυτό θα χρησιμοποιούσα κατασκευή από στρατζαριστό βαρέος τύπου σε μορφή πλαισίου, δηλαδή με στρωτήρα στην οροφή και κάθετα τμήματα που λειτουργούν σαν αναρτήσεις. Είναι πολύ ποιο ελαφριά κατασκευή από το να βάλεις ένα μεγάλο δοκό. Πολύ πιθανό να χρειαστείς και εγκάρσια στηρίγματα. Θεωρώ καλύτερη λύση την φωτ. 2 όπου η κατασκευή γίνεται από τον ίδιο κατασκευαστή κουφωμάτων και χρησιμοποιεί πανέλο με μόνωση ή ημιδιαφανές διπλό κρύσταλλο.Έτσι έχεις μια ενιαία αυτοτελής κατασκευή και δε μπλέκεις με διαφορετικά συνεργεία.
 14. Μόνο που την απλή αναλογική δεν μπορεί να τη φέρει ο λαός αλλά να τη ψηφίσει μια κυβέρνηση. Πολύ πιθανό και να μη τη θέλει ο λαός καθώς όλοι θέλουν τελικά να έιναι οι με τους νικητές (ψυχολογία της μάζας - π.χ. σε επαναληπτικές εκλογές πολλοί ψηφοφόροι ξεχνάνε το κόμμα τους και ψηφίζουν αυτό που βγήκε πρώτο) Ποιο κόμμα που κυβερνά με αυτοδυναμία θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και θα διακινδυνεύσει την ίδια του την αυτοδυναμία? Ο λαός έχει ένα ρητό "όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει" και αυτό έχει μια μεγάλη δόση σοφίας και εφαρμογής στη πολιτική, στο μάνατζμεντ, κλπ. Καλή η υπέρβαση από λίγους και καλούς πολιτικούς και συμφωνώ μαζί σου Χάρη αλλά δυστυχώς σχεδόν πάντα τρώνε το κράξιμο της αρκούδας και απομονώνονται. Στην Ελλάδα περνάει το μοντέλο του τσαμπουκά, ανεύθυνου, ξερόλα πολιτικού γιατί ακριβώς αυτό το μοντέλο περνάει και στη καθημερινή, ελληνική πραγματικότητα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.