Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

xakou

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

xakou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μια παράνομη ιδιωτική θέση σταύθμεσης θα μετατραπεί σε κοινόχρηστη. Αυτό είναι το κέρδος! Εχθές το βράδυ και μέχρι σήμερα το πρωί ήταν παρκαρισμένος ένας φίλος του!!! Το δικό του αμάξι το είχε παρκάρει απέναντι (βρήκε θέση) και στη θέση του (έξω το πεζοδρόμιο δηλαδή) πάρκαρε ένας φίλος του. Το επόμενο βήμα του , χαριτολογόντας το λέω, είναι να αρχίσει να ενοικιάζει και το "μέρος" του. Ζήτω ο Δήμος Συκεών για τις άδειες που δίνει!
  2. κάναμε αίτηση στο δήμο για ανάκληση της άδειας, αλλά.... δείτε το μαγαζί-πάρκινγκ και το πόσο [glow=red:cec6d52f1a]ωραία [/glow:cec6d52f1a]παρκάρει ο ιδιοκτήτης...
  3. Χάρη το Νο.1 το ζητήσαμε προφορικά και ο Δήμος γελούσε... Για το νο. 2 θα το κάνουμε σε β' φάση. Δεν θέλουμε να είμαστε "κακοί" με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, απλά θέλουμε να είναι νόμιμως και μην περνιέται πιο έξυπνος από εμάς. Για το νο. 3 θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Όπως είπα και παραπάνω στην οικοδομή είμαστε τρία οροφοδιαμερίσματα και στα 2 απ' αυτά είμαστε δικηγόροι Από εβδομάδα είμαστε στο πρόγραμμα για τα ασφαλιστικά.
  4. Στο σχήμα λέει, 5μετρα και από τις δυο πλευρές. ΔΕΝ μπορεί η μια πλευρά να έχει μήκος 5μέτρα και η άλλη να έχει 3μέτρα!!!! Δες το σχήμα, μπορεί να πάρει άδεια;;;;
  5. ΄Το πρόβλημα είναι ότι "δεν έχει πάρει άδεια από την πολεοδομία για μετατροπή χρήσης από κατάστημα σε πάρκινγκ " με ότι συνεπάγετε με αυτό.... Αν πάρκαρε μέσα στο μαγαζί-παρκινγκ του δεν μας ενοχλούσε καθόλου, εφόσον είναι νόμικος και πληρεί όλες τις διαδικασίες για να βγάλει άδεια. Άλλά με την "μαγκιά" που έκανε, πήρε μια κοινόχρηστη θέση (εξωτερική) και την μετάτρεψε σε ιδιωτική! Ένα τυχαίο αυτοκίνητο πάρκαρε εκεί πριν , τώρα παρκάρει μόνο ένα συγκεκριμένο. Παρκάρει μισός στο δρόμο και μισός στο πεζοδρόμιο.
  6. 1ο. Δεν είναι παράνομο που έχει δώσει ο Δήμος άδεια parking χωρίς να γίνει αλλαγή χρήσης; Αλλίως όλα τα μαγαζί θα είχανε εξασφαλισμένη θέση parking μπροστά τους! 2ο. Στην περίπτωση 6 που είναι και η δική μου, αναφέρει 5μ μήκος (και από τις δυο πλευρές!!!). Αυτός έχει από την μία 5μ και από την άλλη 4,75μ 3ο. Δεν κλείνει την πυλωτή, απλά την εμποδίζει (αρκετά) στην είσοδο-έξοδο των οχημάτων. 4ο. Δηλαδή εγώ αν έρθω και δηλώσω ότι μένω σπίτι σου δεν σε πειράζει...
  7. Καλημέρα, νέος στο forum και συγχαρητήρια για την συντονισμένη προσπάθεια σας. Να σας αναφέρω το πρόβλημα. Μένω στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα απέναντι από το Δημαρχείο Συκεών. Η οικοδομή μας αποτελείτε από 3 οροφοδιαμερίσματα μια πυλωτή και ένα μαγαζί. Ένα γείτονας (4-5 πολυκατοικίες μακριά) αγόρασε το μαγαζί και έβγαλε άδεια για parking από το Δήμο Συκεών. Ψάξαμε λίγο τις διαδικασίες που χρειάζονται και είδαμε πως μέσα σε αυτές μια απ’ όλες ήταν να κάνει αλλαγή χρήσης του καταστήματος σε parking πριν πάρει την άδεια από το Δήμο. Βέβαια ο Δήμος του την έδωσε χωρίς αλλαγή χρήσης…. (1ο πρόβλημα) Το μαγαζί – κλειστό parking έχει εσωτερικές διαστάσεις (μήκος) από τη μια πλευρά 5μ και από την άλλη 4,75μ. Το πλάτος του είναι ΟΚ. Αυτό νομίζω πως δεν γίνετε. Πρέπει να έχει και από τις δυο πλευρές 5 μέτρα (2ο πρόβλημα) Ο κύριος – ιδιοκτήτης από το μαγαζί-parking δεν παρκάρει πότε μέσα (γιατί δεν έχει ρίξει ακόμα την τζαμαρία του μαγαζιού), αλλά παρκάρει μόνιμα απ’ έξω. Ο Δήμος του έχει δώσει άδεια εισόδου –εξόδου. Αν εγώ παρκάρω έξω από το μαγαζί και καλέσει τροχαία θα με γράψει, φυσιολογικό. Αυτός που παρκάρει έξω από το μαγαζί-parking του δεν είναι και αυτός παράνομος; Το αμάξι του (ταξί) είναι ένα Skoda Octavia με μήκος 4,57m (http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Edition&edition_id=3178 ) ενώ η άδεια εισόδου – εξόδου που έχει είναι για 2,50m!!! Όπως καταλαβαίνετε ενοχλεί την είσοδο – έξοδο της πυλωτής, αλλά δημιουργεί και άλλα προβλήματα (3ο πρόβλημα) Παρεμπιπτόντως στην άδεια εισόδου- εξόδου που του έχουν δώσει τον αναφέρει ο Δήμος ως κάτοικο της πολυκατοικίας μας, ενώ δεν είναι (4ο πρόβλημα) Σκεφτόμαστε να κινηθούμε δικαστικά εναντίον του Δήμου, του μηχανικού που υπέγραψε για την άδεια, όπως και κατά του ιδιοκτήτη του μαγαζιού – parking. Παρακαλώ για την άποψη σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.