Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mezzanine

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    100
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

4 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

713 profile views
  1. Να βάλει καλύτερη μόνωση, είναι η μόνη επένδυση που αξίζει με αυτό το κ$λ@κράτος που έχουμε.
  2. Σε ενα κλασσικό σύστημα θέρμανσης εφόσον εχεις π.χ. 70 βαθμούς προσαγωγή με την ίδια ροή τι σημασία έχει αν υπάρχει καυστήρας πετρελαίου, ΦΑ, πέλλετ, λέβητας ξύλου, Α/Θ ;
  3. Σε ενα παλιό σπίτι με κακή μόνωση ενδεχομένως ένας υπερδιαστασιολογημένος μαντεμένιος λέβητας με κλασσική θέρμανση να είναι μονόδρομος.
  4. Δεν γνωρίζω τι δίνει ο ΤΟΤΕΕ, αν υποδιαστασιολογει τις απώλειες ή αν δίνει χαμηλές θερμοκρασίες εσωτερικού χώρου που δεν δίνουν την κατάλληλη θερμική άνεση. Αν η ερώτηση είναι: Μπορείς να έχεις εσωτερικη θερμοκρασια 25C όταν έχει έξω 2C και 9 μποφορ; Οχι δεν μπορώ με την αποκλειστική χρήση της αντλίας και χωρίς αντιστάσεις.
  5. Ποιό είναι το πρόβλημα και πως το διαπιστώσατε; Η Α/Θ καλύπτει 100% τις ανάγκες θέρμανσης του σπιτιού με αρκετά καλές τιμές κατανάλωσης. Μια μεγαλύτερη Α/Θ θα αναβόσβηνε και δεν θα έδινε σταθέρη θέρμανση, μια μικρότερη δεν θα κάλυπτε τις απώλειες.
  6. Δεν είμαι μηχανικός και δεν ξέρω τι εννοείται, φαντάζομαι αυξημένες απώλειες σε ακραίες συνθήκες; Η μέλετη αν θυμάμαι καλά βγάζει σημείο εξισορρόπισης της ισχύος Α/Θ και των απωλειών τον 1C (υπολογίζωντας και χαμένη ενέργεια απο κύκλους απόψυξης κτλπ). Απο εκεί και κάτω ή ανάβεις αντιστάσεις (αυτοματισμός α/θ) ή γυρίζεις στον καυστήρα πετρελαίου - δεν έχει χρειαστεί να το κάνω στους 5 χειμώνες που έχω την Α/Θ.
  7. Τι σημασία έχουν τα μέτρα; Η Α/Θ είναι διαστασιολογημένη να καλύπτει τις απώλειες του σπιτιού και έχει την παραπάνω κατανάλωση.
  8. Ενδεικτικα θα δώσω την κατανάλωση που είχα το τελευταιο 24αωρο (8π.μ - 8π.μ) με 16αρα αντλια χαμηλών, ενδοδαπέδια και αντιστάθμιση για 20-21C εσωτερική θερμοκρασία. Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή ήταν 3-4C και τα ρολογια γραψανε 43kwh με το ακριβό και 26kwh με το βραδινό ρεύμα. Σύνολο 69kwh. Οι τιμές είναι κατευθείαν απο τα ρολογια της ΔΕΗ, εχθες δεν ήταν κανένας στο σπίτι οπότε αν εξαιρέσουμε το ψυγείο και κάποιες λάμπες/τηλεοραση led δεν υπήρχε συσκευή που να τραβάει πολύ ρεύμα.
  9. Τα ξέρω τα ξένα και το δίαβασα, το λέει ξεκάθαρα: θερμοστάτη στους 22C για κατανάλωση 31,37kwh!
  10. Κατατοπιστικότατο το πινακάκι και πολύ επιστημονική η αναγωγή (11453:365) - Ρίο = 31.37kwh
  11. Κύριε Ροδόπουλε ακόμα περιμένω μια απάντηση για το πώς καταφέρνετε κατανάλωση 1kwh ανα ώρα σε 20αρα Α/Θ με εξωτερική θερμοκρασία 6 βαθμούς. Δεν αμφισβητώ την κατανάλωση, απλώς αυτά τα νούμερα σε συνδιασμό με το γεγονός οτι δηλώνετε πως η Α/Θ δουλέυει ασταμάτητα χωρίς start/stop απλώς δεν βγαίνουν. Επίσης η παρατήρηση σας σχετικά με τον κύκλο ζωής μιας Α/Θ (περίπου 7000 start/stop) με ανησύχησε, αλλά όσο και αν έχω ψάξει αυτό το νούμερο δεν το βρήκα κάπου, απο πού προκύπτει; Υπάρχει κάποιος αλλος μηχανικός που να το επιβεβαιώνει αυτό;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.