Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sanorakam

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

sanorakam's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε Win7 x64 δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση. Δίνει τα σφάλματα που ανέφεραν οι παραπάνω.
  2. Και το κατεστημένο ποιος θα το χτυπήσει? Στην Ηρακλειά που υπάρχει από το 2007 εγκατεστημένη πιλωτικά πλωτή μονάδα αφαλάτωσης, δεν λειτουργούσε επίτηδες γιατί ο βαρκάρης που έφερνε νερό από την Νάξο θα έμενε ξαφνικά χωρίς δουλειά (βλ.10€/κ.μ).
  3. και ένα λινκ για το παραπάνω http://www.nomotelia.gr/photos/File/529B-15.pdf ημερομηνία δημοσίευσης και έναρξης εφαρμογής 3 Απριλίου 2015
  4. Και όσοι σκέφτεστε να καταφύγετε στην αγορά προγραμμάτων από τις γνωστές εταιρίες καλύτερα να περιμένετε. Εγώ πήρα της 4Μ και είναι σκέτη απογοήτευση. Πέραν του γεγονότος ότι για άλλη μια φορά βγάζει άλλα αντί άλλων και πρέπει να περάσεις δυο μέρες διορθώνοντας τα "έτοιμα", ο 15/2014 το αναφέρει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να υπάρχει δεύτερο διακριτό τεύχος (εξού και η παραπάνω ανακοίνωση στη Θεσσαλονίκη) από την 4Μ δεν μπήκαν καν στον κόπο να συντάξουν κάτι αντίστοιχο παρά μόνο ένα doc με τίτλο "πρότυπες τεχνικές περιγραφές" που είναι μεταφορά copy paste του νόμου σε απλό κείμενο. Αν αυτό είναι που θέλουν στην Π.Υ. δεν το έμαθα ακόμα αλλά μόλις καταθέσω θα ενημερώσω. (και για να μην παρεξηγούμαι για δυσφήμηση και των άλλων εταιριών τις δοκιμαστικές εκδόσεις που ζήτησα και πήρα τα ίδια και χειρότερα) Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  5. Φίλε Δημήτρη δες και εδώ: http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=21103&page=95 Όπως βλέπεις και από την απάντηση που μου έδωσαν από το ΤΕΕ, το υπουργείο ακόμα τρέχει την παλιά έκδοση παρά τα όσα προβλήματα δημιουργεί αυτό. Αν τώρα αναφέρεσαι στο γεγονός ότι η 1.28 δίνει σαφώς "χειρότερα" αποτελέσματα σε σύγκριση με την 1.27 σε ένα κτίριο που του αλλάζεις μόνο τα κουφώματα, νομίζω ότι τα αποτελέσματα της νέας έκδοσης είναι τα σωστά. Πιο συγκεκριμένα, σε μονοκατοικία όπου γίνεται αλλαγή κουφωμάτων, με την 1.27 φαίνεται μια εξοικονόμηση της τάξης των 100Kwh/m^2 ενώ στην 1.28 περίπου 55Kwh/m^2. Με δεδομένο ότι η 1.27 δεν βλέπει διαχωριστικές επιφάνειες, πιλωτές, σοφίτες κτλ, τα 100Kwh/m^2 είναι υπερβολικά πολλά.
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι να επιστήσω την προσοχή σας στο εξής. Την περασμένη πέμπτη (3 Μαρτίου) και κατόπιν αγανάκτησης μου με τα αποτελέσματα που μου έβγαζε στα ΠΕΑ το υπουργείο απέστειλα εμαιλ στο ΤΕΕ που τους επισήμανα το πρόβλημα. Μου απάντησαν-επιβεβαίωσαν ότι οι σερβερ του buildingcert (ΥΠΕΚΑ) ακόμα τρέχουν την παλιά έκδοση του λογισμικού με αποτέλεσμα να δίνει λάθος αποτελέσματα. Όσοι από εσάς δεν το παρατηρήσατε, τα αποτελέσματα του υπουργείου, όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει από τις προτεινόμενες επεμβάσεις, είναι κατά πολύ διαφορετικά από αυτά που μας εμφανίζει το πρόγραμμα όταν το τρέχουμε στο PC μας. Μετά από πολλές δοκιμές βρήκα ότι από το πρόγραμμα του υπουργείου δεν αναγνωρίζονται οι διαχωριστικές επιφάνειες. Ιδιαίτερα σε μονοκατοικίες υπερυψωμένες με ΜΘΧ από κάτω τους ή οροφή κάτω από στέγη με τον ενδιάμεσο χώρο να λειτουργεί ως ΜΘΧ η διαχωριστική παίζει μεγάλο ρόλο. Το πρόβλημα αυτό ήταν γνωστό και "επιλύθηκε" αρχικά με τα μαγειρέματα που αναφέρει η εγκύκλιος που κυκλοφόρησε αλλά και σε δεύτερη φάση λύθηκε ορθά στην λειτουργία του προγράμματος με την έκδοση 1.28 Και ενώ τρέχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε κύριο λόγο στα ΠΕΑ που εκδίδουμε, το αγαπημένο μας υπουργείο αμέλησε να εγκαταστήσει την νέα έκδοση του προγράμματος. Αποτέλεσμα αυτών είναι απλά το δεύτερο ΠΕΑ που θα βγει κατόπιν των επεμβάσεων των πελατών μας να μην καλύπτει ούτε καν το 80% της εξοικονόμησης που έχει προβλεφθεί στο πρώτο ΠΕΑ και ο πελάτης να μην πάρει την επιδότηση του. Τα παραπάνω ισχύουν κατά κύριο λόγω σε μονοκατοικίες όπου οι απώλειες και το όφελος από την αλλαγή των κουφωμάτων (επέμβαση που θέλουν οι περισσότεροι). Σε διαμερίσματα η διαφορά μεταξύ αποτελεσμάτων είναι μικρότερη αλλά υπάρχει. Παρακάτω σας επισυνάπτω και το εμαιλ που έστειλα με την απάντηση που έλαβα « Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια χρονική καθυστέρηση για την εφαρμογή της νέας έκδοσης του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ στο buildingcert, αλλά θα διοθρωθεί άμεσα. Προς το παρόν τρέχει με την παλιά έκδοση. > Θα ήθελα να σας επισημάνω το εξής πρόβλημα που παρατηρήθηκε κατά τη χρήση > του λογισμικού σας ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ (έκδοση 1.28.) > > Έχετε υπόψιν σας ότι τα αποτελέσματα που εμφανίζονται κατά την τοπική > εκτέλεση του προγράμματος διαφέρουν κατά πολύ από αυτά > > που υπολογίζει το υπολογίζει το υπουργείο. Μετά από πολλές δοκιμές > εντοπίζω > το σφάλμα στο γεγονός ότι ο σέρβερ του υπουργείου δεν «βλέπει» τις > διαχωριστικές επιφάνειες παρά την νέα έκδοση σας. > > Παρακαλώ όπως ενεργήσετε ανάλογα για την επίλυση του προβλήματος. > > > > Με εκτίμηση, »
  7. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την k_nantia. Δηλαδή, αν έχω δηλώσει διαχωριστική επιφάνεια προς μη θερμαινόμενο χώρο, τρέξω το αρχείο μια φορά αφού έχω κλικαρει σε ΟΛΑ τα επιμέρους στοιχεία του "δέντρου" στην αριστερή στήλη, μου δίνει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα (αποτέλεσμα Α) από όταν ανοίξω το αρχείο και κατευθείαν κάνω εκτέλεση (αποτέλεσμα Β). Το αστείο είναι ότι το αποτέλεσμα Α μου φαίνεται σαφώς πιο σωστό ενεργειακά από ότι το Β που βγαίνει κατά πολύ μικρότερο. Και το ακόμα πιο αστείο είναι οτι το Β είναι αυτό που υπολογίζει και το υπουργείο και τυπώνεται στο ΠΕΑ. Και άντε πες ότι για τα πιστοποιητικά των κτιρίων προς πώληση δεν είναι τόσο θέμα, για αυτά όμως που θέλουν να μπουν στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ υπάρχει και μάλιστα μεγάλο καθώς δεν ανεβαίνουν κατηγορία με τίποτα λόγω της πολύ μικρής κατανάλωσης του κτιρίου αναφοράς (που είναι και ο παρανομαστής). Ακόμα πιο αστεία βέβαια ήταν και η απάντηση που έλαβα από το "τμήμα τεχνικής υποστήριξης" του ΤΕΕ όταν κάλεσα για να τους πω το πρόβλημα και αν γνωρίζουν κάτι. Η πρώτη απάντηση ήταν να αλλάξω τα κόμματα και τις τελείες όπως έχει αναφερθεί και αλλού. Εννοείται ότι αυτό το είχα κάνει ήδη και όταν ρώτησα αν είναι δυνατόν να στείλω το αρχείο μου στους προγραμματιστές στους να το τεσταρουν μου απάντησαν ότι η σύμβαση των προγραμματιστών της τεχνικής υποστήριξης έχει λήξει και ως εκ τούτου δεν υπάρχει υποστήριξη. Αν θέλω λέει να το στείλω σε ένα email αλλά αμφέβαλε και ο ίδιος ότι θα το δει κανείς. Αα και η πιο κορυφαία ατάκα μετά την συμβουλή για τα κόμματα και τις τελείες : "Κοιτάτε κύριε μου, εγώ κανονικά δεν έπρεπε καν να απαντάω στο τηλέφωνο, αλλά το κάνω για να σας βοηθήσω"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.