Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

katef

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

katef's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πάντως να ενημερώσω ότι έχει κατατεθέι προσφυγή τον 1/2014. Ελπίζω να δικαιωθούμε..
  2. Για τον φόρο επιτηδευματος (τα 650 €) δεν έχει γίνει προσφυγή?? ή θυμάμαι λάθος..? ξέρει κανείς την τύχη της?
  3. αν δεν τα ανοιγεις πρώτη φορά δεν ισχυέι η απαλλαγή ε?
  4. Όμορφα.. φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για το ΤΜΕΔΕ... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες ε..
  5. Αν δεν σου κάνει κόπο ενημέρωσε με σε αδρές γραμμές.. με τρομάζεις...
  6. Να υποθέσω ότι δεν αρκεί η εγγραφή στο ΤΕΕ που είχα βγάλει το καιρό εκείνο...?
  7. Ευχαριστώ! Μήπως ξέρει κανείς τι διακαιολογητικά χρειάζονται όταν θα πάω εφορία για την έναρξη??
  8. Καλησπέρα, Είμαι μισθωτός μηχανικός και θέλω να ανοίξω και βιβλία ΕΕ στην εφορία. Γνωρίζει κανείς ακριβώς την διαδικασία στην εφορία (δικαιολογητικά κλπ) για να κάνω έναρξη ΕΕ στην εφορία?? Και πως παίρνω απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές (ΤΜΕΔΕ) δεδομένου ότι αυτές πληρώνονται από την μισθωτή μου εργασία? Ευχαριστώ..
  9. Καλημέρα σε όλους! Δεδομένου ότι έχει αλλάξει η περιβαλλοντική νομοθεσία και πλέον δεν είμαι σίγουρη για τίποτα … Θα ήθελα να καταθέσω τον εξής προβληματισμό μου: Έχουμε μια δραστηριότητα, η οποία δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα και διαθέτει ΑΕΠΟ, αλλά πριν την εγκατάσταση της αποφασίζεται η μείωση της δυναμικότητας της μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων (βιολογικός), με μείωση και του όγκου των δεξαμενών. Επισημαίνω ότι η μείωση γίνεται καθώς ο βιολογικός αρχικά είχε σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί και άλλες μονάδες αλλά τώρα θα πρέπει να κατασκευαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί μόνο την συγκεκριμένη μονάδα. 1. Θα πρέπει να γίνει τροποποίηση των Περιβαλλοντικών όρων της μονάδας? 2. Με την εγκεκριμένη μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων τι γίνεται? Ευχαριστώ..
  10. Η νέα ΚΥΑ για τους βαθμούς όχλησης είναι η ΚΥΑ 3137/191/Φ.15/2012. Οι δραστηριότητες που κατατάσσονται στην 4η Ομάδα της ΚΥΑ 1958/2012 ανήκουν στα συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών και ως εκ τούτου δεν κατατάσσονται σε βαθμούς όχλησης. Βέβαια αυτό που δεν έχω διευκρινίσει είναι στην περίπτωση που πραγματοποιείται προσωρινή αποθήκευση (ως συνοδό έργο) στον χώρο επεξεργασίας εάν θα πρέπει νε θεωρήσουμε ότι υπάγεται στην ΚΥΑ 3137/191/Φ.15/2012 (Α/Α 281: Αποθήκευση παντώς είδους τοξικών και επικίνδυνων ουσιών??
  11. Η αλήθεια είναι πως η σωστή λύση είναι να ξηλώσει γκαζόν και να στεγανοποιήσει αλλά δεν βλέπω να προτίθεται να το κάνει.. Το περίεργο είναι πως ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι είναι διαρροή από τα υδραυλικά (υδρορροές) από κακοτεχνία του υδραυλικού… Δηλαδή θέλει να πει υποθέτω πως δεν έχουν γίνει καλές συνδέσεις στις σωλήνες. Σε αυτή την περίπτωση πως διορθώνεται?? Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη βαραίνει όμως τον ίδιο έτσι δεν είναι?? Και τελικά μήπως από την υγρασία έχουμε θέμα στατικότητας??
  12. Καλημέρα, Καταρχήν ελπίζω να βρίσκομαι στην σωστή θεματική ενότητα… Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με διαρροή νερού που εμφανίζεται σε διάφορα σημεία στο ταβάνι υπόγειου παρκιγκ σε συγκρότημα κατοικιών. Η κατασκευή είναι του 2010 και πάνω από το παρκιγκ βρίσκεται κήπος με γκαζόν και διάδρομοι. Ο κατασκευαστής υποστηρίζει πως οφείλεται σε διαρροές από τους σωλήνες των υδρορροών. Η λύση δε που προσφέρει είναι να βάζει τον εργάτη του να τσιμεντώνει το σημείο στο ταβάνι που παρατηρείται η διαρροή ώσπου να ξαναέχουμε διαρροή στο ίδιο ή σε άλλο σημείο και να ξαναμπαλώσει!!!! Θεωρώ πως είναι απαράδεκτη η λύση που δίνει γιατί δεν είναι λύση απλά μπαλώνει το σύμπτωμα και η αιτία παραμένει!!! Καταρχήν να ρωτήσω την γνώμη σας από πού μπορεί να προέρχονται νερά?? Γιατί δεν με πείθει ιδιαίτερα ο κατασκευαστής ... Κατά δεύτερον τι προτείνεται ως λύση και τέλος κατά πόσο είναι επικίνδυνες για την στατικότατα του κτιρίου αυτές οι διαρροές.. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.