Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Debaser

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Out ther
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Debaser's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω συναδελφε, το ιδιο πιστευα κι εγω απλα ηθελα καποιος να επιβεβαιωσει τις σκεψεις μου.
  2. Συμφωνα με τον EC8 το ελαχιστο παχος περισφιγμενων ακρων τοιχωματος πρεπει να ειναι μεγαλυτερο απο hs/15 ή hs/10, οπου hs το καθαρο υψος του οροφου. Σε περιπτωση υπαρξης μονο δοκων σε καποιο σημειο της κατοψης μιας σταθμης, ποιο ειναι το καθαρο υψος του οροφου? Το ανωτατο σημειο της δοκου? Το ερωτημα μου αφορα παραδειγματος χαριν σε ενα ισογειο κτισμα με παταρι στην μιση κατοψη του ισογειου (διοροφο δηλαδη στην πραγματικοτητα). Η οροφη του παταριου βεβαια καλυπτει πληρως την κατοψη του ισογειου. Στο τμημα οπου δεν υπαρχει η πλακα του δαπεδου του παταριου παραμονο υπαρχουν οι δοκοι, θα παιρνατε ως hs μονο το υψος του ισογειου ή το υψος ισογειου συν του παταριου για τοιχωματα που θα βρισκονταν σε εκεινη την θεση?
  3. Ναι, αυτο που ισχυει αυτη τη στιγμη ειναι το 03.11.2018, εκτος κι αν καποιος εχει καποιο νεοτερο για παραταση
  4. Μετά το σημερινό δελτίο τύπου του υπουργείου που λέει πως δεν θα δοθεί παράταση στην έκπτωση 20% του 4495, λέτε υπάρχει περίπτωση να δοθεί ξεχωριστά παράταση στην υποβολή αρχείων του 4178/13?
  5. Καλημερα, Προσπαθω να υπολογισω την θεση οικοδομης σε οικοπεδο που εχει δρομο στις τρεις απο τις τεσσερις πλευρες του. Στις 3 αυτες πλευρες εχω οικοδομικη γραμμη οποτε ΟΚ. Το προβλημα μου εντοπιζεται στην τεταρτη πλευρα στην οποια εχω κοινο οριο με με αλλη ιδιοκτησια στην οποια κιολας δεν θελω να κολλησω. Η ομορρη ιδιοκτησια ειναι αδομητη. Επισης λογω των ορων δομησης της περιοχης (Ηmax=7,50) θα κατασκευασω χαμηλο κτιριο. Το ερωτημα μου ειναι κατα ποσον η αποσταση η οποια πρεπει να τηρησω απο την ομορρη ιδιοκτησια θα ειναι δ=2,50+0,,05Η βασει του ΝΟΚ Αρθ.14 Παρ. δ, ή αν θα ειναι 2,50μ βασει του ΝΟΚ Αρθ. 24 Παρ. 3 για τα χαμηλα κτιρια. Ή αν εν τελει ισχυει κατι αλλο που δεν πηρα χαμπαρι.
  6. Καλημερα, Αν και το προηγουμενο ερωτημα του συναδελφου Forma δεν απαντηθηκε, και μιας κι εχω την ακριβως ιδια απορια, θα παρακαλουσα αν καποιος ξερει να μου απαντησει κατα ποσον η μπαζωμενη βεραντα υποκειται στον περιορισμο του +1,50 απο ΦΣ. Θεωρω πως αν οντως ισχυει, αυτο δημιουργει την αδυναμια δημιουργιας ενος εξωτερικου χωρου στα οικοπεδα με κλιση. Ενταξει, ουσαστικα δεν το απαγορευει, αλλα το μεγαλο βαθος εκσκαφης που θα προκυψει αν πρεπει να τηρηθει το +1,50 για τη βεραντα, το κανει παρα πολυ δυσκολο. Παραθετω σκαριφημα με το πως θελω να διαμορφωσω εγω οικοδομη και θα παρακαλουσα αν καποιος γνωριζει αν αυτο επιτρεπεται να μου δωσει μια απαντηση. Το κείμενο της δημοσίευσης πρέπει να είναι τονούμενο. Κάνε επεξεργασία και διόρθωσε το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
  7. Εχει καποιος συναδελφος Πολιτικος Μηχανικος ΦΙΧ? Μπορει να μας πει συγκεκριμενα με ποιον ΚΑΔ καταφερε να βγαλει την αδεια? Απ' οτι εχω καταλαβει ενας ΑΤΜ εχει by default το δικαιωμα να εχει ΦΙΧ ενω ενας Πολ. Μηχ. οχι. Δεν το πολυκαταλαβαινω μιας και σαν πολιτικος μηχανικος εχω τοπογραφικο εξοπλισμο και κανω τοπογραφικα. Μαλιστα το ΙΧ μου εχει καταστραφει (να μη χρησιμοποιησω καποια χειροτερη λεξη) απο το πηγαινε ελα σε βουνα και σε λαγκαδια ειδικα τους χαλεπους καιρους που δεν ειχαμε γεωδαιτικα GPS και ψαχναμε βαθρα ΓΥΣ.
  8. Ναι αυτο το εχω δει κι εγω, ωστοσο θεωρω πως οι η αποφαση που θα βγει θα αφορα εργασιες που θα γινονται σε αεροδρομια εγκαταστασεις ραδιοβηθηματων κτλ. Δεν αναφερεται σε ιδιωτικα εργα. Θελω να πω πως οπως το διαβαζω εγω, δεν αφορα την δικη μου περιπτωση που ειναι ενα απλο ιδιωτικο εργο. Για τα απλα ιδιωτικα εργα τα δικαιολογητικα εχουν οριστει με το Αρθ. 41 Επιπροσθετως, εγω δεν μιλαω για κολυμβητικη δεξαμενη με αδεια δομησης αλλα με αδεια εργασιων μικρης κλιμακας μιας και αυτη πληρει ολους τους ορους (πισινα<50, εκσκαφη<1.50, επιχωση<1.00, μηχανισμος compact)
  9. Καλημερα συναδελφοι, για εκδοση αδειας εργασιων μικρης κλιμακας για κατασκευη κολυμβητικης δεξαμενης <50τμ μου ζητηθηκε απο την ΥΔΟΜ εκτος απο τα διαιολογητικα που αναφερει ο 4495/17, κι ολα τα δικαιολογητικα του ΦΕΚ2605/15-10-2013, τουτεστιν συφωνα με την υποπεριπτωση ιζ)ζητησε υπευθυνες δηλωσεις στατικων, ηλεκτρομηχανολογικων, ηλεκτρομηχανολογικη μελετη, βεβαιωση για τα υψη εκσκαφης-επιχωσης, και επιπλεον αδεια εκσκαφης απο αρχαιολογια συν τοπογραφικο που να δηλωνω υπευθυνα τον μη δασικο χαρακτηρα του γηπεδου. Για την αδεια εκσκαφης απο την αρχαιολογια το καταλαβαινω, τα υπολοιπα κατα ποσον ισχυουν?
  10. Γεια σας συναδελφoi, Προσπαθησα να συνθεσω ολες τις πληροφοριες του νηματος για να απαντησω το ερωτημα μου αλλα δεν τα καταφερα. Γηπεδο περιπου 4100τμ, δημιουργημενο πριν το 1985, τεμνεται απο το οριο οριοθετημενου οικισμου κατω των 2000 με κατα κανονα αρτιοτητα στα 500τμ. Το τμημα εντος οικισμου ειναι περιπου 200τμ και εχει προσωπο σε δρομο πλατους 3μ. Ποσα τετραγωνικα χτιζει το εν λογω γηπεδο και σε ποια θεση? Ευχαριστω
  11. Δοθηκε σημερα παραταση χωρις να αναφερεται καταληκτικη ημερομηνια https://goo.gl/DG8eKt
  12. Παντως οποιος σκεφτεται να κανει αιτηση ας ξεκινησει το αργοτερο σημερα, γιατι το site του ΑΣΕΠ ειναι επιεικως απραδεκτο. Μιλαμε ακομα και πριν15 χρονια με PSTN συνδεση πιο γρηγορα ανοιγα σελιδες. Ακομα και η τεχνικη υποστηριξη του ΑΣΕΠ που επικοινωνησα δεν μπορει να ανοιξει την σελιδα τους. Αισχος. Εφαγα μια μερα για μια δουλεια 30 λεπτων.
  13. Συγγνωμη αλλα δεν σε καταλαβα... εννοεις πως μπορει ο πατερας να κανει γονικη παροχη στον γιο χωρις να ενημερωθει η τραπεζα και πως με αυτη τη γονικη παροχη θα οριζεται ο γιος πλεον ως "αποπληρωτης" του δανειου? Κι ολα αυτα χωρις να εχει κανεναν λογο η τραπεζα? Ακομα κι αν ο γιος δεν εχει την πιστοληπτικη ικανοτητα για να εχει παρει το δανειο εξ αρχης? Ειναι δυνατον να παραμεινει ο πατερας αποπληρωτης του δανειου?
  14. Γεια και χαρα. Προσπαθησα να βγαλω άκρη μονος μου αλλα δεν τα καταφερα, μαλλον περισσοτερο μπρδευτηκα. Σε 3οροφη οικοδομη με συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας, πελατης εχει παρει παρει δανειο για να αποπερατωσει το διαμερισμα του 1ου οροφου, προσημειωνοντας με το δανειο του το διαμερισμα αυτο και μονο. Ο ιδιος θέλει εν συνεχεια να κανει γονικη παροχη το εν λογω διαμερισμα στον γιο του, ωστοσο ειναι επιθυμια του να συνεχισει να πληρωνει ο ιδιος το δανειο (ο πατερας). Ειναι δυνατη η γονικη παροχη προσημειωμενου ακινητου? Ρωτησα συμβολαιογραφο και μου ειπε "εφοσον συμφωνει και η τραπεζα" αλλα δεν μπορεσα να παρω περισσοτερες πληροφοριες. Ωστοσο με μπερδεψε και το παρακτω: Πως γινεται η τραπεζα να μην γνωριζει τη μεταβιβαση? Η προσημειωση δεν μεταγραφεται στο υποθηκοκφυλακειο? Δεν θα μνημονευεται και στην τυχον γονικη παροχη σαν βαρος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.