Μετάβαση στο περιεχόμενο

gatokratoras

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.857 profile views

gatokratoras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, σε σπίτι που μπήκα πρόσφατα υπάρχει λαμπάκι για το νυχτερινό και πρόσεξα ότι ενεργοποιείται από τις 10 το βράδυ και κλείνει στις 7 το πρωί, επίσης λειτουργεί και το μεσημερι 3-5. Ο μετρητής γυρνάει κανονικά στο μειωμένο δε υπάρχει θέμα να έχει μπει στο λαμπάκι κάποιος άσχετος ουδέτερος. Υπάρχει περίπτωση να είναι πειραγμενο το μηχάνημα που το ενεργοποιεί από κάποιον προηγούμενο ενοικιαστή ή είναι κάποια αστοχία του ΔΕΔΔΗΕ, γιατί αυτοί έχουν ανακοινώσει ότι το βραδυνό ωράριο είναι 2 με 8
  2. Καλησπέρα μενω σε μια οικοδομή τριώροφη με 6 διαμερίσματα και η θερμανση ειναι αυτονομη, μου χαλασε ο κυκλοφορητης ο προηγούμενος που ειχα και τον αντικατεστησα με εναν wilo yonos pico, το συστημα μου ειναι δισωληνιο μενω στον 2ο οροφο και ειναι μεγαλη η εγκατασταση εχει 11 σωματα, σε καποια δωματια μια γραμμη παραλληλιζεται σε 2 σωματα και σε αλλα μια γραμμη τροφοδοτει ενα σωμα.. Θελω να ρωτησω αν πρεπει να εχω τον κυκλοφορητη στην ρυθμιση της σταθερης διαφορικη πιεσης ή στην μεταβλητη? Και σε τι κλιμακα, εξαρταται απο το υψος του διαμερισματος? Επισης εχω παρατηρησει οτι η θερμοκρασια μεταβαλλεται στα σωματα κατα την διαρκεια που ειναι ανοιχτη η θερμανση, μπορει να πεσει και να παω μετα απο 10 λεπτα και να εχει ξαναανεβει, ο υδραυλικος εχει βαλει τον κυκλοφορητη σε σταθερικη διαφορικη πιεση και στην κλιμακα τρια και φοβαμαι μη τραβαει πολυ γρηγορα νερο ο κυκλοφορητης χωρις αυτο να εχει προλαβει να ζεσταθει
  3. Παιδια καλησπερα, μενω σε ενα σπιτι ακριβως απεναντι απο ενα beach bar, η φασαρια που εκανε τοσο καιρο ηταν σε οριακα επιπεδα, τωρα ειχε τη φαεινη ιδεα να διοργανωνει και γαμους και η κατασταση εχει γινει αφορητη. Εχετε καποιες λυσεις να μου προτεινεται; Εκτος απο νομικες γιατι η κατασταση ειναι τρεχα γυρευε... Τα τζαμια ειναι διπλά, εχω διαβασει για λυσεις να βαλω triplex τζαμια κ.λ.π αλλα ουτε ξερω αν θα μου δωσει λυση γιατι ο θορυβος ειναι μουσικης με μπασα και λοιπα και ουτε ξερω αν ειναι εφικτη η μετατροπη στα ηδη υπαρχον και επισης δε γνωριζω το κοστος που θα εχει να το κανω και πιστευω οτι θα ειναι σαν να τα επερνα καινουρια τα κουφωματα.. Η φατσα του μπαλκονιου που βλεπει το μαγαζι εχει βορειο προσανατολισμο και δε εχω βαλει τεντες. Οι τεντες σταματανε καπως τον θορυβο ή ουτε καν...;
  4. Καλημέρα , λόγω ανακαίνισης ειχαν αφαιρεθεί 2 σωματα απο την εγκατασταση και αποθηκευτηκαν σε καποιο δωματιο. Αδειαστηκαν απο νερο αλλα δε ταπωθηκαν ποτε, τωρα μετα απο 10 μηνες υπαρχει περιπτωση να εχουν διαβρωθει στο εσωτερικο τους?
  5. Καλησπέρα θέλω τη βοηθεια σας σε ενα θέμα, σε τζακι ειχε τοποθετηθει σαν επενδυση ενα αυτοσχεδιο Π με διακοσμητικα τουβλακια.. Γιατι αυτα αρχισαν να πεφτουν λόγω παλαιοτητας ειπα να τα ξυλωσω ολα και να του βαλω καινουρια επενδυση. Το πανω κομματι απο το Π οπως φαινεται στις φωτο μου εμεινε στα χερια ηταν ετοιμόρροπο.. Λέω στην θεση του να βαλω αλφα μπλοκ διαβασα οτι ειναι πυριμαχο και αντεχει σε θερμοκρασιες 1200c, η επενδυση δε θα ειναι κατι βαρυ ή τεχνητη πέτρα ή πλακακι τύπου πετρας. Μπορω να κολλησω αλφα μπλοκ πανω στον τσιμεντολιθο του τζακιου? Θα αντεξει ή θα διαλύσει? Μιλαμε για αλφα μπλοκ παχους 5 ποντων..
  6. Kαλησπέρα, μένω σε μια τριώροφη πολυκατοικία οπου εχει 6 διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση . Ο 3ος όροφος χτίστηκε πιο προσφατα και υπαρχει γραμμη μποϊλερ και στα 2 διαμερισματα η οποία αναχωρει απο την σωληνωση της θερμανσης του καθε διαμερίσματος και καταληγει στον ηλιακο ο οποιος ειναι πάνω στην ταράτσα. Για να εχουν ζεστο νερο και τα υπολοιπα διαμερισματα απο την θερμανση ο ιδιοκτητης ειχε τραβηξει γραμμη απο τον καυστηρα φ50 (πολυ μεγαλη κατα την αποψη μου) η οποια κατέληγε σε ενα κολλεκτερ στην ταρατσα το οποιο μοιραζε ζεστο νερο σε 4 ηλιακα, απευθειας χωρις να υπαρχει καποια ηλεκτροβανα για καθε διαμερισμα. Ο μόνος αυτοματισμος που ειχε το συστημα που εφτιαξε ήταν ενας θερμοστάτης o οποιος μολις η κεντρικη σωληνα του καυστηρα επιανε τους 70 βαθμούς άνοιγε τον κυκλοφορητη που ειχε πανω η σωληνα για τα μποίλερ και πηγαινε ζεστο νερο στα ηλιακα, με αποτελεσμα οσο το νερο της σωληνας ηταν στους 70 βαθμους τα ηλιακα στην ταρατσα να τροφοδοτουνται με ζεστο νερο. Αυτό αποδειχθηκε οτι ειχε σαν αποτελεσμα πολυ μεγαλυτερη καταναλωση πετρελαιου απο την αναμενομενη. Έχετε καποιο τροπο να μου προτεινετε να γινει πιο οικονομικη η εγκατασταση, εγω το μονο που εχω σκεφτει ειναι μετα το κολλεκτερ να μπει ηλεκτροβανα για καθε διαμερισμα η οποια θα περνει εντολη απο τον αντιστοιχο θερμοστατη θερμανσης του καθε διαμερισματος.
  7. Καλησπέρα, έχω δισωληνιο συστημα θερμανσης, στο μπανιο ερχεται μια γραμμη η οποια δινει μονο στο σωμα του μπανιου το μπανιο εχει παταρι απο πανω και σκεφτομαι να τραβηξω γραμμη απο το σωμα και να τοποθετησω ενα μποιλερ στο παταρι για ζεστο νερο. Στο παταρι τρεχουν και οι σωληνες του ηλιακου και δε θα ειναι δυσκολη η συνδεση με το δικτυο του σπιτιου... Ειναι εφικτο να ζεστανεις νερο σε μποιλερ με αυτον τον τροπο? ή θα επιβαρυνω γενικα την εγκατασταση την εγκατασταση θα την κανει υδραυλικος απλως γιατι δε πολυξερει απο θερμανσης θεματα θα ηθελα και μια δευτερη γνωμη.
  8. Παιδιά καλησπέρα, εχω ενα θεμα με ενα μοτερ γκαραζοπορτας, δε εκκινει καθολου.. όταν οπλίζει το ρελέ για να ξεκινήσει κάνει ενα βουητό και αμα της δωσω ώθηση με το χέρι ξεκινάει αλλιώς απο μόνη της με τίποτα. Έτσι υποθέτω ότι είναι ο πυκνωτής, υπάρχει καποιος τρόπος να το σιγουρέψω ότι έχει καεί ο πυκνωτής, καποια μέτρηση να κάνω με το πολύμετρο? Οπτικά είναι μια χαρά δε έχει τίποτα..
  9. Καλημερα παιδια εχω ενα προβλημα, σε σπιτι ενος φιλου μου το οποιο ειναι ενα τετραωροφο και εχει εξω απο καθε οροφο μια μπουτονιερα αναβοσβηνει η ενδειξη των παγιδων για ενα οροφο παρολο που ειναι ολες οι πορτες του ειναι κλειστες, εβγαλα μια παγιδα απο οροφο που δε εχει προβλημα και πηγα να τη βαλω κατω αλλα εντωμεταξυ ειπαμε να φωναξουμε καποιον που ξερει απο συναγερμους και το αφησαμε, την ξανασυνδεσα εκει που ηταν και τωρα και σε κεινον τον οροφο αναβει η ενδειξη για τις παγιδες, η παγιδα εχει 2 κλεμες και σε καθεμια καταληγουν 2 καλωδιακια μαυρο κοκκινο. Αυτο που με ανυσηχει ειναι οτι ο ηλεκτρολογος εκει που ειναι αυτη η παγιδα ειχε τραβηξει 2 καλωδια 6x1 τα οποια οτι περισευε τα χε χωσει μες την παγιδα για να μη φαινονται δε ηταν καποια συνδεδεμενα μεταξυ τους αλλα φοβαμαι μη ειχε συνδεσει κανενα και δε το ειδα, παιζει αυτο? Η μονο αυτα που πανε στην παγιδα χρησιμοποιούνται? Μήπως γιατι εβγαλα την παγιδα και την ξαναεβαλα πρεπει να κανω καποιου ειδους reset στην μπουτονιερα για να την δει?
  10. Καλησπέρα μία ερώτηση να κάνω, έχω ένα όργανο μέτρησης ph το οποίο όταν πέσει το ph κάτω απο μία τιμή βγάζει έξοδο η οποία στο τεχνικό του εγχειρίδιο αναφέρεται ότι είναι της τάξεως 4-20mA. Έγω θέλω αυτη να την χρησιμοποιήσω σα είσοδο σε ένα plc, υπάρχει ρελέ που να ενεργοποείται το πηνίο του με 4-20mA και να δίνει 220? Η έχετε κάποιον άλλο τρόπο να μου προτείνεται? Ευχαριστώ
  11. Καλησπέρα, μια ερωτηση θελω να κανω. Ένας λεβητας τροφοδοτεί δύο κυκλοφορητές ο ένας είναι για 6 διαμερισματα και ο αλλος για 2 μεζονετες. Αυτες οι μεζονετες δε κατοικουνται και η αποσταση τους απο το λεβητοστασιο ειναι καμια 15αρια μετρα και οι ηλεκτροβανες τους το ιδιο Δεν έχω τσεκαρει ακομα αν οταν λειτουργει ο λεβητας για καποιο απο τα 6 σπιτια λειτουργει και ο κυκλοφορητης για τις μεζονετες και πηγαινει τσαμπα το ζεστο νερο τοση μεγαλη αποσταση μεχρι τις ηλεκτροβανες τους. Πάντως η ασφαλεια του κυκλοφορητη μεσα στον πινακα αυτονομιας ειναι στο on. Αν όντως λειτουργει ο κυκλοφορητης ΚΑΙ εγω του κατεβασω την ασφαλεια ή την βανα που εχει μετα απο αυτον θα προκαλεσω καποια ζημια στον κυκλοφορητη ή κάπου αλλού?
  12. Παιδιά καλημέρα σε ενα συγκροτημα κατοικιων στο Λεχαιο Κορινθιας υπαρχει το εξης προβλημα με το νερο, το χειμωνα ειναι μια χαρα απο αποψη πιεσης το καλοκαιρι που μαζευεται κοσμος λογω εξοχικων απο το μεσημερι και μετα που γυρνανε ολοι σπιτι και κανουνε μπανιο το νερο τρεχει ελαχιστα και μεχρι το βραδυ μου εχουν τυχει περιπτωσεις που απο τη βρυση απλως τρεχουν σταγονες. Ρωτησα για πιεστικο αλλα οι περισσοτεροι μου ειπανε να βαλω μια δεξαμενη, λογω του οτι αν δε εχει νερο το δικτυο να σου δωσει το πιεστικο δε εχει να σου προσφερει κατι. Το ξερω οτι η καλυτερη λυση θα ηταν πιεστικο και δεξαμενη μαζι αλλα λογω υψηλου κοστους λεω να βαλω μονο μια δεξαμενη. Επειδη δε εχω ξανασχληθει καθολου με το θεμα υπαρχει καποιος να μου πει πως δουλευει το ολο συστημα? Δηλαδη πως απο εκει που περνεις νερο απο το δικτυο θα γυρισει και θα αρχισει να περνει νερο απο τη δεξαμενη οταν δε θα υπαρχει πιεση? Θα υπαρxει καποιος πιεζοστατης που συνδεεται στο δικτυο και θα επιτηρει την πιεση και οταν ειναι χαμηλη θα σου δινει παροχη απο τη δεξαμενη?
  13. Και γιατι αυτο? Ρωταω γιατι απο υδραυλικα ειμαι ασχετος και η τιμη του χαλκου ειναι στα υψη
  14. Τελικα ηταν διαρροη και παμε για αλλαγη του σωληνα δικτυου. Ο κατασκευαστής είχε βάλει σωλήνα 35αρα χαλκινη, ο υδραυλικος μου λεει οτι ειναι μεγαλη υπαρχουν 6 σπιτια 3 δυαρια και 3 διαμερισματα 100 τετραγωνικων, εσεις προτεινετε μικροτερη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.