Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

PAPER C

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by PAPER C

  1. PAPER C

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστώ και πάλι για την εξαιρετική βοήθεια σας!
  2. PAPER C

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε πολύ και πάλι!
  3. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω για την τιμή ζώνης για τον Παρθενώνα, παραδοσιακό οικισμό του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής. Ευχαριστώ πολύ!
  4. PAPER C

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστώ πολύ! Όπως πάντα, πολύ πολύτιμη η βοήθεια σας!
  5. Καλημέρα! Δεν κατάφερα ακόμη να ξεκαθαρίσω τι γίνεται με την κάλυψη σχετικά με τα ανοικτά κλιμακοστάσια πυρασφάλειας σε υφιστάμενο κτίριο. Στο άρθρο 12 παραγρ η του ΝΟΚ γράφει ότι δεν μετράνε στην κάλυψη εφ' όσον έχει εξαντληθεί το ποσοστό κάλυψης. Στην περίπτωσή μου έχω υπόλοιπο κάλυψης. Άρα πρέπει να το μετρήσω στην κάλυψη? Και σ΄αυτή την περίπτωση πως είναι δυνατόν να μετράει στην κάλυψη κάτι που μπορεί να τοποθετηθεί και στον ακάλυπτο (άρθρο 17 4γ)?
  6. Ευχαριστώ πολύ! Εξαιρετική βοήθεια!
  7. Έχεις πολύ δίκιο! Νομίζω αρκετά ψυχολογικά περνάμε με τ' αυθαίρετα..
  8. Ο νόμος 4495 λέει ότι πρέπει να γίνει σε περίπτωση απώλειας φακέλου. Αυτό είναι και το παράλογο στην περίπτωση. Υπήρξε άδεια αλλά δεν υπήρξαν σχέδια! Τοπογραφικό έχω, αλλά διάγραμμα με Γοκ 55 , είμαι πολλά χρόνια μηχανικός, όχι τόσα πολλά. Αυτό είναι τρέχα γύρευε.. Μάλλον θα πρέπει να ξεπεράσω το ψυχολογικό ότι δηλώνω αυθαίρετο ένα νόμιμο κτίσμα. Η να πάω μόνο με τοπογραφικό, κάτοψη και τομή στην πολεοδομία. Σας ευχαριστώ όλους
  9. Από την πολεοδομία τηλεφωνικά δεν είπαν άποψη. Θα πάω κι από κοντά.. Το βρίσκω κρίμα να το βάλω όλο αυθαίρετο ενώ δεν είναι. Αν και έχεις δίκιο, θα γίνει η δουλειά μου στην πραγματικότητα. Ευχαριστώ για την απάντηση!
  10. Θα ήθελα την άποψή σας για το παρακάτω ζήτημα: Πρόκειται για μία μονοκατοικία στα Καλά Νερά Δ. Πηλίου, για την οποία έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 1956. Υπάρχει μόνο το στέλεχος της οικ. άδειας, στο οποίο δεν αναγράφεται εμβαδόν κτιρίου. Από την πολεοδομία Βόλου με ενημέρωσαν ότι για όλες τις οικ. άδειες αυτής της περιοχής και εποχής δεν υπήρξαν ποτέ σχέδια, άρα δεν μπορούν να δώσουν βεβαίωση απώλειας φακέλου αλλά βεβαίωση ότι δεν υπήρξε ποτέ φάκελος. Για την υπαγωγή στον Ν 4495/17 νομίζετε θα πρέπει να κάνω ανασύσταση του φακέλου (που δεν υπήρξε) με τα απαιτούμενα από τον νόμο δικαιολογητικά δηλ τοπογραφικό, αποτύπωση κάτοψης, τομή, διάγραμμα κάλυψης και κρατήσεις ή θα πρέπει να καταθέσω μόνο τοπογραφικό, αποτύπωση κάτοψης και τομή σαν να μην είχε εκδοθεί οικ. άδεια (που είχε εκδοθεί)? Η θα αρκούσε η υποβολή της αποτύπωσης της κάτοψης στον Ν 4495/17? Το εμβαδόν του κτιρίου προκύπτει από μία οικ. άδεια περίφραξης του 1981 στην οποία φαίνονται οι εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου χωρίς αναγραφή του εμβαδού και χωρίς να φαίνεται η εσωτερική διάταξη της κάτοψης. Ευχαριστώ για όποια βοήθεια
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση! Το σκεπτικό μου ήταν αρχικά ότι αφού την μετράω σε δόμηση και κάλυψη, κάτι που δεν συμβαίνει στις εξωτερικές πισίνες, την υπολογίζω σαν μία επιπλέον κατασκευή..αλλά στην πορεία ξαναπροβληματίστηκα.. 33τμ δεν το λες και μπανιέρα..
  12. Καλησπέρα! Θα ήθελα την γνώμη σας για τον υπολογισμό προστίμου εσωτερικής πισίνας σε υπόγειο χώρο κατοικίας. Θεωρείτε ότι πρέπει την υπολογίσω στο χωριστό πεδίο που είναι για τις πισίνες ή την υπολογίζω με αναλυτικό προΰπολογισμό εφόσον βρίσκεται μέσα σε χώρο που έχει πρόστιμο για το σύνολό του. Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι θα υπολογίσω στον αναλυτικό και τα μηχανολογικά της πισίνας. Ευχαριστώ.
  13. Καλησπέρα! Σχετικά με το θέμα ότι μπορείς να βγάλεις ΕΕΜΚ εφόσον τα οικόπεδα, τα γήπεδα ή τα κτίσματα, στα όποια εκτελούνται δεν βρίσκονται σε δάσος, ρέμα,....κλπ το διαζευτικό " ή" τι σημαίνει? συγκεκριμένα θα ήθελα να βγάλω άδεια ΕΕΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις μόνον, σε τακτοποιημένο κτίριο το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο που έχει τμήμα του σε παραλία και αιγιαλό, το κτίριο όμως δεν βρίσκεται στο τμήμα αυτό, δηλ το κτίριο στο οποίο θα γίνουν οι εργασίες δεν βρίσκεται σε παραλία ή αιγιαλό. Μπορώ να βγάλω άδεια ή αυτό απαγορεύεται εξ αιτίας του οικοπέδου? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  14. Καλημέρα! Συμμερίζομαι εντελώς τον προβληματισμό σου για το θέμα -γυναίκα μηχανικός, σύνταξη στα 67 με δύο ανήλικα παιδιά.. Στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης μου απάντησαν τηλεφωνικά ότι οι διατάξεις αφορούν γυναίκες που έχουν διαδοχική ασφάλιση με το ΙΚΑ (?). Στο ΤΣΜΕΔΕ Αθήνας δεν σηκώνουν τηλέφωνα. Συνεχίζω να το ψάχνω, αν βρείτε κι έσείς κάτι, παρακαλώ ενημερώστε.
  15. Τώρα γίνομαι κουραστική...αλλά στο αρθρο 23 παρ.10 που αναφέρεται στην διαμερισμάτωση δεν βρήκα κάτι.Υπάρχει προφανώς κάποια διευκρίνηση που μου ξέφυγε. Που θα πάει, θα την πετύχω..αν και σε λίγο θα πιάσουμε πάλι απ' την αρχή. Σ ευχαριστώ πολύ!
  16. Έχετε δίκιο, αρχικά ήταν ασαφής η περιγραφή.. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και την βοήθεια!! Καλησπέρα! Παρ' ότι με βολεύει πολύ το ότι "διαμερισματωση δεν υπαρχει επι καταληψεων μεταξυ ΟΙ και κοινοχρηστων" και θα προχωρήσω έτσι, έχω την απορία πως προκύπτει αυτό. Θεωρούσα ότι διαμερισμάτωση είναι η αλλαγή του περιγράμματος της ιδιοκτησίας χωρίς υπέρβαση δόμησης και κάλυψης κλπ ανεξάρτητα με τον χώρο που συνορεύει.. Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". (Tα μηνύματά σας έχουν ενοποιηθεί) Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  17. Καλά αυτό με τις συναίσεις που δεν παίρνεις ποτέ από κανέναν.. Εδώ δεν έχω κατάληψη κοινόχρηστου. Ο κοινόχρηστος έχει καταλάβει εμβαδόν του καταστήματος, δηλαδή λείπει ένα κομμάτι από την ιδιοκτησία, που προκύπτει μικρότερη. Με προβληματίζει ως προς την διαμερισμάτωση, ότι έχει τροποποιηθεί το περίγραμμα της ιδιοκτησίας, έστω και εις βάρος του καταστήματος. Αυτό αναρωτιέμαι αν μπορώ να τακτοποιήσω σαν λοιπή πολεοδομική παράβαση γιατί δεν έχω τροποποίηση Η/Μ στο σημείο αυτό που διαφοποποιείται το περίγραμμα. Ευχαριστώ!
  18. Καλημέρα! Μια βοήθεια λίγο πριν λήξει κι αυτός ο νόμος.. Πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα 100τμ με άδεια του 1964. Από το κατάστημα ένα τμήμα του εμβαδού του, 2,70τμ, ανήκει στα κοινόχρηστα από την κατασκευή του ( είναι χώρος των υδρομέτρων της πολυκατοικίας). Έχει κατασκευαστεί WC και κουζινάκι που δεν υπάρχουν στην οικ. άδεια. Θεωρείτε ότι αρκεί να υπολογίσω μία πολεοδομική παράβαση για διαρρυθμίσεις με Η/Μ ( το WC και το κουζινάκι) και τροποποίηση εξωτερικών διαστάσεων της ορ. Ιδιοκτησίας χωρίς αλλαγή Η/Μ για τις τοιχοποιίες που άλλαξαν στο σημείο που μας λείπει το εμβαδόν (οι οποίες δεν έχουν ούτε πρίζα), ή πρέπει να βάλω επιπλέον και μία διαμερισμάτωση?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  19. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Και χαίρομαι που συμφωνείτε, γιατί κι εγώ αναρωτιέμαι, με ποιό δικαίωμα αμφισβητεί κάποιος μια συμβολαιογραφική πράξη που επιτρέπεται από τον νόμο, δεν επηρεάζει την νομιμότητα του κτίσματος σε σχέση με την Ο.Α. και την αρτιοτητα κλπ του οικοπέδου (άσε που το συγκεκριμένο, όπως και άλλα, έχει και υπόλοιπο συντελεστή..) Παρ' όλα αυτά υπάρχει το θεματάκι με το "γράμμα του νόμου"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.