Μετάβαση στο περιεχόμενο

32pixels

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by 32pixels

  1. Καλημέρα σας. Πλήρωσα τα αναδρομικά του Απριλίου εμπρόθεσμα (29 Μαίου) και ακόμα εκκρεμεί η εισφορά Απριλίου. Στην αρχική σελίδα μου βγάζει οφειλή μόνο για την εισφορά... Μαρτίου και ημερομηνία λήξης 30 Απριλίου, το οποίο προφανώς δεν ισχύει γιατι έχω εξοφλήσει τα πάντα εκτός από την εισφορά Απριλίου. Να πληρώσω και αυτό το ποσό, ή να περιμένω να εκδοθεί το ειδοποιητήριο Απριλίου? Ποια ειναι η γνωμη σας, πως έχετε πράξει οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι?
  2. Η ΚΥΑ δίνει προθεσμία μέχρι τις 12/12/2018 για να δηλώσουμε επαγγελματικό λογαριασμό. Λογικά θα μας δωθεί η δυνατότητα ως τότε από την εφαρμογή της ΑΑΔΕ. "Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου." Έχει ξανασυζητηθεί αυτό το θέμα και η εκτίμηση των περισσοτέρων είναι πως ως "συναλλαγές" νοούνται οι καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό. Πληρωμές μπορούμε να κάνουμε και για μη επαγγελματικά έξοδα, σωστά? Υπάρχει κάποια νέα άποψη / διευκρίνιση να μας διαφωτίσει?
  3. Μετά την εκκαθάριση προέκυψε σημαντικό πιστωτικό υπόλοιπο στην καρτέλα μου στον ΕΦΚΑ. Δήλωσα IBAN στα ατομικά μου στοιχεία και δεν έκανα αίτηση για συμψηφισμό με μελλοντικές εισφορές. Έχει περάσει παραπάνω από μήνας και τα λεφτά δεν έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό μου. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος με πιστωτική εκκαθάριση αν / πότε επιστρέφονται τα λεφτά, ή αν πρέπει να κάνουμε κάποια επιπλέον κίνηση?
  4. Σωστά, νομίζω πως και εγώ το είχα πληρώσει ολόκληρο τότε, γι' αυτό δεν βλέπω ειδοποιητήριο σήμερα. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, ευτυχώς που υπάρχει αυτό το φόρουμ και μπορώ να βγάλω άκρη.
  5. Τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ εξακολουθούμε να τα βλέπουμε μέσω της επιλογής "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ" στην αρχικη σελίδα, ή άλλαξε κάτι? Ρωτάω επειδή όταν εισέρχομαι μέσω αυτής της επιλογής δεν βλέπω τα Α' 2013. Ίσως να μην έχουν εκδοθει ακόμα για όλους?
  6. Γνωρίζετε αν έχει ενεργοποιηθεί το ΦΕΚ ώστε να μπορούμε να αιτηθούμε επιστροφή μέρους του προστίμου? Πώς γίνεται το αίτημα από τον μηχανικό? Σε δήλωση υπό οριστική υπαγωγή, στην καρτέλα "αιτήματα" θα εμφανίζεται η αντίστοιχη επιλογή?
  7. Εκδόθηκαν τε ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ για τον Φεβρουάριο '18. Περιμένουμε και συμπληρωματικό ειδοποιητήριο με τρέχουσες και αναδρομικές εισφορές επικουρικού, όπως αναγράφηκε σε δημοσιεύματα πριν λιγες μέρες?
  8. Με άλλα λόγια, καλύτερα να έχεις POS για να είσαι εξασφαλισμένος σε περίπτωση ελέγχου. Ίσως να στείλουν κλιμάκια σε όσους υπόχρεους δεν έχουν POS συνδεδεμένο με το ΑΦΜ τους. Ή ακόμα να στείλουν απευθείας το πρόστιμο, χωρίς έλεγχο από κλιμάκιο, όπως έγινε στην περίπτωση των ανασφάλιστων οχημάτων που εξακολουθούν να κυκλοφορούν.
  9. Αυτό καταλαβαίνω και εγώ. Δηλαδή όσοι μηχανικοί συνεργάζονται αποκλειστικά με άλλους μηχανικούς, όχι με ιδιώτες, δεν απαιτείται να έχουν POS! Σωστά?
  10. Το έγγραφο που ανέβασα χθες μου το έδωσαν στο ΤΕΕ, στο γραφείο που βρίσκεται στον 2ο όροφο (μητρώο) δεξιά στο τέλος του διαδρόμου. Πιο επίσημο από αυτό δεν γίνεται. MichaelPantos, σε εσένα ποιος είπε πως "δεν προβλέπεται διαγραφή"? Εδω μέσα ο καθένας λέει ό,τι θέλει, ό,τι άκουσε από τον φίλο ενός φίλου του θείου της συμπεθέρας του, κλπ. Κύριε Ροδόπουλε, η φόρμα Ρ1 αφορά συνταξιοδότηση, αν δεν κάνω λάθος. Εάν λέω βλακείες, θέλετε να μας διεκρινίσετε ποια είναι η αλήθεια και τι αφορά η φόρμα που μας αναφέρετε?
  11. Σήμερα πέρασα από ΤΕΕ να ρωτήσω τι χρειάζεται για διαγραφή. Επισυνάπτω την λίστα που μου έδωσαν, σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιους ακόμα. Όπως φαίνεται, είναι υποχρεωτικό να δηλώσεις λόγο διαγραφής, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία που τον υποστηρίζουν. DIAGRAFH.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.