Μετάβαση στο περιεχόμενο

thermoidravliki@

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Contact Methods

  • Website
    http://www.marantidis.4ty.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κιλκίς
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.025 profile views

thermoidravliki@'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Collaborator Rare

Recent Badges

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το κόστος ημερησίας, νυχτερινής kwh υπολογίζεται βάση τιμολογίου ΔΕΗ - Οικιακό (Τιμολόγιο Γ1 & Γ1Ν) Χρεώσεων 25.07.2014 - 1.2.2013 από την κρυφή καρτέλα ΔΕΗ (Τιμολόγιο Γ1) που είναι πλήρως παραμετροποιήσημη σε περίπτωση διαφορετικής χρέωσης τιμολογίου ΔΕΗ π.χ επαγγελματικό, κοινωνικό, πολύτεκνων κ.τ.λ. Η καρτέλα ΔΕΗ (Τιμολόγιο Γ1) δεν μπορεί να εμφανιστεί με ( hyperlink ) επειδή είναι κρυφή. Μπορείς να εμφανίσεις την καρτέλα κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε οποιαδήποτε άλλη καρτέλα των εναλλακτικών μορφών θέρμανσης κάτω στην γραμμή επιλογής π.χ Λέβητας πετρελαίου, Αντλία θερμότητας - AC clima, Ηλεκτρολέβητες κ.τ.λ. Στο μενού που θα εμφανιστεί, επιλέγεις επανεμφάνιση - ΔΕΗ (Τιμολόγιο Γ1).
  2. Version v2

    1.108 downloads

    Σε ένα φύλλο εργασίας Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση μπορείτε να υπολογίσετε την ισχύ σε kw/h και την παροχή σε kg/h, lit/h, USgal/h (Μπεκ καυστήρα πετρελαίου). Βάση πίεσης λειτουργίας αντλίας καυστήρα σε bar, και την ισχύ του λέβητα βάση (βαθμού απόδοσης %) σε kw/h. Η προσπάθεια αυτή είναι ερασιτεχνική είναι δωρεάν και για εκπαιδευτικούς - ψυχαγωγικούς λόγους! Εάν παρατηρήσετε τυχόν ανακρίβειες, εάν υπάρχει οποιοιδήποτε απορία η ακόμη και εάν έχετε κάποια πρόταση για βελτίωση μην διστάσετε να μου κάνετε Post. Με το παραπάνω φύλλο εργασίας μπορείτε να υπολογίσετε την πραγματική ισχύ Λέβητα - Καυστήρα, βάση αναθεωρημένης Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1. Υπολογισμός Πραγματικής Ισχύος Λέβητα - Καυστήρα με βάση το φύλλο συντήρησης. Με βάση την αναθεωρημένη Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1 η οποία άρχισε να ισχύει από 30.04.2012 με την δημοσίευση του ΦΕΚ Τεύχος Β Αρ. 1413 η πραγματική ισχύς και ο βαθμός απόδοσης ενός συστήματος Λέβητα - Καυστήρα πρέπει να λαμβάνεται από το Φύλλο συντήρησης του καυστήρα. Συγκεκριμένα στην παράγραφο 4.1.2.1 στη σελ. 90 της ΤΟΤΕΕ 20701-1 αναφέρει: «Για όλες τις υφιστάμενες μονάδες θέρμανσης χώρων λέβητα - καυστήρα ο πραγματικός βαθμός απόδοσης και η πραγματική θερμική ισχύς Pm προσδιορίζονται από την ανάλυση καυσαερίων, η οποία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την Κ.Υ. Α. 189533/201 και αναγράφονται στο φύλλο συντήρησης και ρύθμισης του συστήματος θέρμανσης». Ο εσωτερικός βαθμός θερμικής απόδοσης , ( αγνοώντας τις απώλειες δια ακτινοβολίας και μεταφοράς από το λέβητα ), είναι ο λόγος της ωφέλιμης αποδιδόμενης από το λέβητα θερμικής ισχύος, προς την θερμική ισχύ του καυσίμου που καταναλώνει ο καυστήρας η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο: [ κατανάλωση καυσίμου ] x [ κατώτερη θερμογόνος δύναμη ]. Η πραγματική ωφέλιμη θερμική ισχύς Pm του λέβητα, υπολογίζεται από το γινόμενο του εσωτερικού βαθμού θερμικής απόδοσης ngm της καύσης όπως μετρήθηκε, επί την θερμική ισχύ του καυσίμου που καταναλώνει ο καυστήρας: Pm = [ θερμική ισχύς καυσίμου που καταναλώνει ο καυστήρας ] x [ μετρούμενος βαθμός απόδοσης ]».
  3. Η κατανομή δαπανών ανελκυστήρα «ασανσερ» υποστηρίζεται σε όλες τις εκδόσεις.
  4. Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά. 1) Ελέγξτε την έκδοση του excel που χρησιμοποιείς, η εφαρμογή τρέχει σε excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση. 2) Επανεγκατέστησε το excel στον υπολογιστή. 3) Τρέξε το αρχείο σε άλλο υπολογιστή.
  5. 222 downloads

    Σύστημα αυτονομίας και διαχείρισης, ελέγχου καύσης ξυλολέβητα. Μονογραμμικό ηλεκτρολογικό διάγραμμα φάσης L. Σύστημα αυτονομίας και διαχείρισης, ελέγχου καύσης ξυλολέβητα με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια αλλά και την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας σε συνάρτηση με την τρέχουσα θερμοκρασία την ζητούμενη θερμοκρασία αλλά και την ζήτηση του θερμοστάτη χώρου. Η προσπάθεια αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι παρότρυνση προς υλοποίηση, αλλά άποψη προς συζήτηση για εκπαιδευτικούς - ψυχαγωγικούς λόγους! Εάν παρατηρήσετε τυχόν ανακρίβειες, εάν υπάρχει οποιοιδήποτε απορία η ακόμη και εάν έχετε κάποια πρόταση για βελτίωση μην διστάσετε να μου κάνετε Post.
  6. Version v1

    1.687 downloads

    Σε ένα φύλλο εργασίας Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση μπορείτε να υπολογίσετε την ισχύ απόδοσης σωμάτων, σε διαφορετικές θερμοκρασίας νερού. Βάση νερού ( εισαγωγής - εξαγωγής ). Η προσπάθεια αυτή είναι ερασιτεχνική είναι δωρεάν και για εκπαιδευτικούς - ψυχαγωγικούς λόγους! Εάν παρατηρήσετε τυχόν ανακρίβειες, εάν υπάρχει οποιοιδήποτε απορία η ακόμη και εάν έχετε κάποια πρόταση για βελτίωση μην διστάσετε να μου κάνετε Post.
  7. Το φύλλο εργασίας διορθώθηκε σύμφωνα με τις χρήσιμες υποδείξεις σου. Μπορείς να κατεβάσεις το καινούργιο. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
  8. Το αρχείο ( Υπολογισμός ενεργειακού κόστους θέρμανσης ) έχει μεταφερθεί στην κατηγορία: Downloads → 14. Διάφορα.
  9. Version New

    1.930 downloads

    Υπολογισμός αξίας ηλεκτρικού ρεύματος 2014 Σε ένα φύλλο εργασίας Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση μπορείτε να υπολογίσετε την αξία κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, εισάγοντας τις KWh που καταναλώθηκαν ή θα καταναλωθούν. Με βάση το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ (Γ1 & Γ1Ν) με εφαρμογή στις καταναλώσεις από 25.07.2014 & 1.2.2013. Το αρχείο τρέχει σε Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση. Το μέγεθος του αρχείου είναι 0,5ΜΒ. Η προσπάθεια αυτή είναι ερασιτεχνική είναι δωρεάν και για εκπαιδευτικούς - ψυχαγωγικούς λόγους! Εάν παρατηρήσετε τυχόν ανακρίβειες, εάν υπάρχει οποιοιδήποτε απορία η ακόμη και εάν έχετε κάποια πρόταση για βελτίωση μην διστάσετε να μου κάνετε Post.
  10. Τα κελιά του που μπορούμε ή πρέπει να εισάγουμε τιμές είναι μόνο τα κίτρινα κελιά! (ξεκλείδωτα). Τα υπόλοιπα (κλειδωμένα) κελία (προς αποφυγή λανθασμένης πληκτρολόγησης) περιέχουν υπολογισμούς που είναι απαραίτητοι, για την λειτουργία φύλλου εργασίας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.