Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bolshevikos

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.597 profile views

Bolshevikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

46

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα ακολουθούσα τα παρακάτω βήματα: Αρχικά θα ζητούσα τροποποίηση της σύστασης. Εάν δεν θέλει (ή δεν μπορεί) ο συμβολαιογράφος, θα απέδιδα σε κάθε ιδιοκτησία το άθροισμα των χιλιοστών διαμερίσματος και θέσης στάθμευσης. Εάν ούτε αυτό δεν ήθελε (επειδή ο πίνακας θα διαφέρει από τα χιλιοστά στην ηλεκτρονική ταυτότητα), τότε θα πρέπει να βρει τη λύση αυτός. Πάντως καταχώρηση ανοιχτής θέσης σαν ξεχωριστή ιδιοκτησία, δεν πρόκειται να κάνω.
  2. @the_topo Είναι ημιυπαίθριος, όπως θα διαπιστώσεις διαβάζοντας τον σχετικό ορισμό από το κείμενο του κανονισμού. Το εδάφιο που παραθέτεις δεν ισχύει.
  3. Συμπληρώνω την προηγούμενη απάντησή μου, με την παρατήρηση ότι λόγω του έτους κατασκευής ο μηχανικός και ο εργολάβος είναι, λογικά, παροπλισμένοι. Ευθύνη για ατυχήματα στην πολυκατοικία φέρει και ο διαχειριστής αυτής. Επομένως, πριν αποφασίσεις να κινηθείς νομικά πρέπει να εξετάσεις και αυτά τα δεδομένα. Σεβόμενος απολύτως την εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζεις, επαναδιατυπώνω την τοποθέτηση του συναδέλφου Gousgounis: Σε διάστημα 45 ετών, δεν σκέφτηκε κανένας ένοικος ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η κουπαστή;
  4. Το ζήτημα είναι καθαρά νομικής φύσεως. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε δικηγόρο που ασχολείται με θέματα αγωγών και αποζημιώσεων. Αυτός θα κρίνει αν χρειάζεται τεχνική έκθεση μηχανικού ή οτιδήποτε άλλο.
  5. @ams Το ύψος των στηθαίων (συμπαγή ή όχι) είναι 1,00 μ - 1,20 μ. Όπου κρίνεται σκόπιμο για λόγους ασφάλειας, επιτρέπεται η κατασκευή στηθαίων ύψους μεγαλύτερου του 1,20 μ., αλλά το τμήμα που βρίσκεται πάνω από ύψος 1,20 μ. πρέπει να κατασκευάζεται αποκλειστικά από κιγκλίδωμα. Στην ταράτσα επιτρέπονται συγκεκριμένες κατασκευές από τον οικοδομικό κανονισμό.
  6. Δεν υπάρχει τέτοιο παράβολο. Η συμβολαιογράφος το είπε αυτό γιατί πιστεύει (λανθασμένα) ότι η άδεια είναι περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε θα υπήρχε αυτό το χαρτόσημο 3,6% επί της αξίας του στοιχείου. Εξήγησέ της ότι η άδεια συνοδεύει το ακίνητο και αρκεί απλή αναφορά στη συμβολαιογραφική πράξη που θα συντάξει. Στη συνέχεια με μία ενημέρωση φακέλου αλλάζεις το όνομα του ιδιοκτήτη.
  7. @nav Στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό του 1973 αναφέρεται σχετικά: ΑΡΘΡΟΝ-89 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑΙ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΟΜΗΣΕΩΣ Στηθαία 1. Δώματα, εξώσται, κλίμακες και οιαδήποτε προσιτά δάπεδα των οποίων η στάθμη υπέρκειται της στάθμης του περιβάλλοντος χώρου, πλέον του 1,00 μέτρου πρέπει να περιβάλλονται δια στηθαίου συμπαγούς ή κιγκλιδωτού ύψους 1,00 - 1,20 του μέτρου.
  8. @Giallou Για να μην αναφέρεις παλαιότητα των αυθαιρεσιών συμπεραίνω ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κατηγορία 2. Σωστή είναι η κατανομή στα φύλλα καταγραφής.
  9. @StratsM Στη σφραγίδα σου δεν θα αναγράφονται στοιχεία της εταιρείας αλλά μόνο δικά σου. Επί των σχεδίων θα υπάρχει η σφραγίδα και η υπογραφή σου, που σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη για την ορθότητά τους. Θα υπάρχει και η σφραγίδα της εταιρείας για λόγους αμοιβής. Διάβασε τη δημοσίευση: "Σφραγίδα Μισθωτού Μηχανικού".
  10. @Gschoinas Έχεις μία δήλωση του 4178 σε οριστική υπαγωγή αλλά δεν έχεις ανεβάσει δικαιολογητικά. Βεβαίως είναι υποχρεωτικό να ανεβούν και υπάρχει προθεσμία γι' αυτό.
  11. Για το ισόγειο ισχύει η δική του άδεια. Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η άδεια προσθήκης.
  12. @LESS Επομένως έχεις ένα κτίσμα υπερυψωμένο από το διαμορφωμένο έδαφος 15εκ. παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Κανονικά είναι παράβαση. Προσωπικώς, εάν δεν υπήρχε κάτι άλλο δεν θα το λάμβανα υπόψιν.
  13. Η μεταβολή του ύψους από 3μ. σε 3,05μ. είναι ανεκτή. Δεν θα έβαζα παράβαση. Για την υπερύψωση: υπάρχει υπόγειο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.