Μετάβαση στο περιεχόμενο

mysteriozos

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mysteriozos

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω μία προσθήκη καθ΄ ύψος σε υφισταμενο κτίριο με χρήση κατοικίας.Η προσθήκη γίνεται εντός του υφιστάμενου περιγράμματος του κτιρίου δεν υπάρχει επέκταση απλώς προσθέτω έναν όροφο ο οπόιος μάλιστα είναι μικρότερος σε μέγεθος από το ισόγειο. Σύμφωνα με τον νόμο είμαι στην κατηγορία Α που αναφέρεται σε έναν μόνο τελικό έλεγχο. Το θέμα μου είναι ότι η προσθήκη γίνεται με εμφύτευση κολωνών και νέα θεμελιωση.Στο νόμο δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός για αυτές τις περιπτώσεις, θεωρώ λοιπόν ότι ανήκω στην Α κατηγορία καθώς στις άλλες δύο Β,Γ καμία από τις υποεπιλογές δεν έχει σχέση με τις εργασίες που πραγματοποιώ, απλώς επειδή στις άλλες κατηγορίες Β,Γ ο πρώτος έλεγχος αφορά και το βάθος θεμελίωσης έχω λίγο προβληματιστεί. Με τον τομέα της Νοτίου Ελλάδος των ελεγκτών που μίλησα μου είπαν ότι ο ελεγκτής που θα έρθει στο τέλος του έργου θα ασχοληθεί μόνο με το αν έιμαστε εντάξει με βάση την άδεια και όχι με το αν θα έπρεπε να έχει γίνει και πρώτος έλεγχος.Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μετά η πολεοδομία μου δημιουργήσει θεμα.Έχω ήδη ρωτήσει δύο φορές για το θέμα στην πολεοδομία αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση . Πιστεύω ότι με βάση τον νόμο δεν έχω θέμα είμαι κατηγορία Α και θα χρειαστεί μόνο ένας τελικός έλεγχος. Θα ήθελα όμως και την άποψη σας συνάδελφοι. Ευχαριστώ πολύ.
  2. Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω το εξής Πήρα μια προέγκριση για οικοδομική άδεια κατηγορίας 3 για προσθήκη. Ανακάλυψα ότι έχω κάνει ένα λάθος στην προέγκριση και η προσθήκη μου σε μέτρα αντί 77,14 είναι 77,08 γνωρίζει κανείς αν θα έχω θέμα. Μου είπαν ότι υπάρχει τρόπος να μην δεσμευτώ από την προέγκριση.Γνωρίζει κανείς πως; Έχω επιλέξει οικοδομική άδεια κατ 3 με προέγκριση και μου τράβηξε τα στοιχεία μόνο όμως αυτά που γραφεις πόσο είναι η δόμηση κτλπ να τα αλλάξω αφού βάζω ξανά το Διάγραμμα Δόμησης ή να μην την προχωρήσω και να βάλω νέα άδεια κατηγορίας 3 χωρίς προέγκριση; Θα μιλήσω και με το ΤΕΕ αύριο , Ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα, σε μία άδεια για κατεδάφιση συμπλήρωσα το ΣΔΑ αλλά η Μηχανικός μου ζητάει ΥΔ ιδιοκτήτη στις παρατηρήσεις. Ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι αυτό; Ευχαριστώ πολύ.
  4. Καλησπέρα,γνωρίζει κανείς αν κάνω αλλαγή χρήσης σε ένα υπόγειο που έγινε κύριος χώρος θα χάσω τα τετραγωνικά από το υπολοιπόμενα του οικοπέδου, Δλδη έχω υπόλοιπο 100 και το υπόγειο είναι 20 στο ήδη υπάρχον κτίσμα,μετά θα μου απομένουν 80 τετραγωνικά για να χτίσω? Ευχαριστω
  5. καλησπέρα τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω εάν πατήσω τη γυψοσανίδα στην πλάκα του μπετού και μετά κάνω το γέμισμα με γαρμπιλομπετό αντί να την πατήσω στο γέμισμα επάνω?υπάρχει θέμα με τον εγκιβωτισμό αυτης;
  6. Καλησπέρα μια ερώτηση σε ποια κατηγορία βάζω τις παράβασεις που υπολογίζονται με αναλυτικό προυπολογισμό? από το 1 ως 5 Ξέρω ότι πληρώνω με αναλυτικό αλλά επείδή έχω δύο παραβάσεις μια αλλαγή χρήσης και μια συνένωση θα βάλω δύο φύλλα καταγραφής ή ένα?
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ. ΟΠΟΤΕ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΩ 500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΣΩΣΤΑ? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 4014 ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ,ΟΠΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 4014 Η ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ?
  8. εκανα λάθος στο πεα αντι για χρηση καταστημα εβαλα πολυκατοικια το xml ειναι σωστο το λαθος το έκανα στο building cert . Αν το δεχτει η εφορία που συνήθως δεν τα κοιτάνε να το αφήσω έτσι ή να κάνω ανάκληση.Το λέω επειδή βγήκε Δ και δύσκολα βγαίνει Δ ένα διαμέρισμα (καθώς φαίνεται ότι η κατασκευή είναι του 1980)
  9. Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου ξέρω ότι το μέγιστο ύψος κατοικίας είναι 4 μ για αποθήκη είναι 4,5μ ;
  10. Σε τριόροφο στην ταράστα που έχω υπόλοιπο συντελεστη 100 τμ κατασκευάστηκε δωμάτιο 20 τμ,το επιτρεπόμενο ύψος περιοχής είναι 28μ,η άδεια είναι στα 10 μ ενώ στην πραγματικότητα είμαι στα 13 μ. Θα υπολογίσω υπέρβαση ύψους σε σχέση με την άδεια ή καθόλου καθώς δεν ξεπερνώ το μέγιστο της περιοχής; υπέρβαση δόμησης; Τέλος το διαμέρισμα του ιδιοκτήτη που βρίσκεται κάτω από το δωμάτιο είναι κύρια και μοναδική κατοικία αυτό τι θα θεωρηθεί; Επικοινωνούν μέσω του κλιμακοστασίου της πολυκατοικίας και όχι με εσωτερική σκάλα.
  11. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Και εγώ έτσι το σκέφτηκα όπως εσείς δεν έβαλα υπέρβαση ύψους.
  12. Καλησπέρα μια ερώτηση θέλω να κάνω. Εχω ένα κατάστημα το οποίο είναι στο ισόγειο 3οροφης πολυκατοικίας.Υπάρχει επέκταση στον πίσω ακάλυπτο της πολυκατοικίας,οπότε έχω διάφορες υπερβάσεις.Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν έχω υπέρβαση ύψους.Πρέπει να συγκριθεί με ποιό ύψος; Με το ύψος του ισογείου με βάση την άδεια; Με το συνολικό ύψος που επιτρέπεται στις οικοδομές της περιοχής; Στο Υπεκά που ρώτησα μου είπαν να πάρω υ.υ γιατι έπρεπε να το συγκρίνω με το 0 μιας και στον ακάλυπτο δεν επιτρεπόταν να χτίσεις. Στο Τεε μου είπαν ότι δεν χρειάζεται από τη στιγμή που το μέγιστο της περιοχής είναι πολύ μεγάλο. Εχω ψιλομπερδευτεί όποιος γνωρίζει κάτι ας στείλει. Ευχαριστώ. Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. yian
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.