Μετάβαση στο περιεχόμενο

angere

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Πατρα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

angere's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις. Το θέμα που έθεσα εδώ αφορά αποκλειστικά την απόδειξη χρόνου κατασκευής σε ακίνητο για το οποίο είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό θέμα. Το ερώτημα που έθεσα στα "εξ αδιαιρέτου" αφορά διαφορετικό ακίνητο στο οποίο υπάρχει το θέμα του δικαιώματος σε υψούν και το ποιος πρέπει να κάνει την αίτηση.
  2. Ευχαριστώ πολύ Pavlos33. Όμως αν αλλάξει τώρα τα τετραγωνικά στο Ε9 δεν θα υπάρχει πρόβλημα, με την έννοια ότι τόσα χρόνια δεν τα δήλωνε; Επίσης, το πρώτο Ε9 στο οποίο φαίνεται το συγκεκριμένο ακίνητο είναι το Ε9 του 2005.(έχω και το Ε9 του 2003 - Μάιος στο οποίο δεν αναφέρεται το ακίνητο)
  3. Συγγνώμη, παράλειψή μου! Υπάρχει συμβόλαιο σύστασης Ο.Ι. και γονική παροχή κατά ψιλή κυριότητα στην κόρη μιας Ο.Ι. στον Α όροφο (διαμ. Α1) του 1992, και άδεια προσθήκης στέγης στο όνομα της κόρης το 2002.
  4. Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την απόδειξη του χρόνου κατασκευής. Σε κτίριο με οικοδομική άδεια του 1993 ″Ισόγεια κατοικία με τμήμα υπόγειου″ κατασκευάστηκε και ο σκελετός του Α΄ ορόφου καθώς και σοφίτα λειτουργικά συνδεδεμένη με τον Α΄ όροφο. Τον Μάιο του 2003 βγήκε άδεια προσθήκης Α΄ ορόφου με στέγη στην οποία αποτυπώνεται τμήμα του Α΄ ορόφου και καθόλου η σοφίτα. Επιπλέον υπάρχει συμβόλαιο σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών το οποίο συντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2003 και το οποίο αναφέρει ότι κατά την περίοδο σύνταξής του ο Α΄όροφος είναι ημιτελής και βρισκόταν στο στάδιο αποπεράτωσης του σκελετού του. Για την συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν αεροφωτογραφίες για τη χρονική περίοδο 1993-2003. Πως υπολογίζεται αυτή η αυθαιρεσία όσον αφορά την παλαιότητα, με δεδομένο ότι στο συμβόλαιο αναφέρεται μόνο το νόμιμο τμήμα του ορόφου χωρίς τη σοφίτα; Μπορώ να στηριχτώ σε αυτό που γράφει το συμβόλαιο για το νόμιμο τμήμα του ορόφου και στο ότι ο Α΄ όροφος και η Σοφίτα έχουν ενιαίο φορέα ώστε να έχω για όλες τις αυθαιρεσίες παλαιότητα από 01/01/1983 μέχρι 31/12/2003; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. Αρχικά, σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα. 1) Στο συγκεκριμένο ακίνητο έχει εξαντληθεί ο Σ.Δ. (Το ακίνητο είναι εντός σχεδίου πόλεως) 2) Στο συμβόλαιο σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών αναφέρεται ότι το δικαίωμα σε υψούν ανήκει στον πατέρα, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά για δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του δώματος. 3) Η κόρη έβγαλε άδεια για προσθήκη στέγης πάνω από τον Α΄όροφο, για το τμήμα που καλύπτει την οριζόντια ιδιοκτησία της. Κάτω από τη στέγη όμως κατασκεύασε σοφίτα (3 υπνοδωμάτια και 1 λουτρό) με εσωτερική σκάλα από την οριζόντια ιδιοκτησία της. 4) Σύμφωνα με τη συμβολαιογράφο πρέπει να κάνει ο πατέρας την αίτηση λόγω του ότι έχει το δικαίωμα σε υψούν. Όμως το δικαίωμα σε υψούν αναφέρεται στο δικαίωμα νόμιμης δόμησης και ίσως η πιο σωστή αντιμετώπιση του θέματος είναι ότι η κόρη κατασκεύασε αυθαίρετα πάνω στο κοινόκτητο - κοινόχρηστο δώμα και με βάση αυτό να κάνει η ίδια την αίτηση. (Αξίζει να σημειώσω εδώ ότι για την κόρη το διαμέρισμα του Α΄ορόφου αποτελεί κύρια και μοναδική κατοικία καθώς και ότι ανήκει στην ειδική ομάδα των τριτέκνων) Θα ήθελα την άποψή σας, αν τελικά μπορεί να γίνει η αίτηση στο όνομα της κόρης με τη συναίνεση των συνιδιοκτητών. Αν γίνεται να μου εξηγήσει και ο Ιάσονας για ποιο λόγω πιστεύει ότι με τη συναίνεση δεν θα είναι νόμιμη η υπαγωγή. Προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτική με αυτά τα θέματα για να μην έχω προβλήματα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και εύχομαι να μην σας κούρασα με την πολυλογία μου.
  6. Αστέριε, σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Για το συγκεκριμένο θέμα έχω ρωτήσει συμβολαιογράφο και μου είπε ότι από τη στιγμή που υπάρχει το δικαίωμα υψούν τότε το αυθαίρετο είναι αυτού που έχει το δικαίωμα υψούν. Άρα θα πρέπει η αίτηση να γίνει στο όνομά του και μετά αυτός αν θέλει να το μεταβιβάσει. Αντίθετα, σε ερώτηση που έκανε συνάδελφος στο ΙΕΚΕΜ απάντησαν ότι το δικαίωμα υψούν έχει να κάνει με τη δυνατότητα νόμιμης δόμησης και αν κάποιος το έχει δεν σημαίνει ότι το αυθαίρετο είναι δικό του. Το αυθαίρετο (σοφίτα) επειδή έχει χτιστεί σε κοινόχρηστο χώρο, είναι κοινόκτητη και χρειάζεται συναίνεση. Τελικά πως πρέπει να αντιμετωπιστεί μια τέτοια περίπτωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Γεια σας, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με αυθαίρετο σε δώμα. Συγκεκριμένα: Κάποιος (=πατέρας) έχει το δικαίωμα υψούν με συμβόλαιο (αναφέρεται πρόβλεψη για μελλοντικό Β όροφο που θα αποτελείται από 2 ιδιοκτησίες με ποσοστό συνιδιοκτησίας 167 χιλιοστά η κάθε μία) και έχει κτιστεί αυθαίρετα στο δώμα μία σοφίτα από κάποιον άλλο (=κόρη) που έχει και την αποκλειστική της χρήση. Το αυθαίρετο αυτό συνδέεται και λειτουργικά με τον από κάτω όροφο (Α' όροφος), ο οποίος ανήκει στον έχοντα την χρήση του αυθαιρέτου, με εσωτερική σκάλα. Ποιος κάνει τη ρύθμιση αυτός που έχει το δικαίωμα υψούν ή αυτός που έχει την αποκλειστική χρήση της σοφίτας; Επίσης αν το κάνει ο δεύτερος πρέπει να ελεγχθεί και η ιδιοκτησία του (στον Α' όροφο) αν έχει αυθαιρεσίες ή μπορεί να δηλώσει ανεξάρτητα τη σοφίτα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.