Μετάβαση στο περιεχόμενο

vader

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vader's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, ο κωδικός για μια υπηρεσία σε ΤΠΥ είναι τυχαίος ή τυποποιημένος από ΑΑΔΕ?
  2. Πρόσεξα τυχαία σήμερα, ότι από το site του ETEAEΠ στο μενού για επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας μου βγάζει το μήνυμα "Σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνετε, δεν προκύπτει εγγραφή σας στο Μητρώο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών". Έχω επιλέξει πρώτη ασφαλιστική κατηγορία, ειδοποιητήρια έρχονται και πληρώνονται κανονικά, είναι λάθος του συστήματος? Το βγάζει και σε εσάς?
  3. Σε μια εργοταξιακή παροχή υπάρχει ο μετρητής της ΔΕΗ και δίπλα ο πίνακας. Τώρα που η παροχή θα γίνει οριστική υπάρχει τρόπος να μείνει ο εργοταξιακός πίνακας ή πρέπει να γίνει υποπίνακας? Με άλλα λόγια επιτρέπεται η συνδεσμολογία μετρητής - εργοταξιακός πίνακας - κεντρικός πίνακας ή θα μου το κόψει η ΔΕΗ?
  4. Εκκαθάριση για το 2019 θα γίνει άραγε? Ή επειδή άλλαξε το σύστημα θα πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος?
  5. Σε δουλεία διάβασης μπορεί να περαστούν δίκτυα κοινής ωφέλειας (ύδρευσης και παροχές ρεύματος) ή η δουλεία διάβασης αφορά μόνο πρόσβαση σε ιδιοκτησία?
  6. Πότε παύει να ισχύει η δουλεία διάβασης? Έχω παλιό τοπογραφικό (2009) που ορίζει δουλεία διάβασης σε άλλη μερίδα για πρόσβαση σε ακίνητο αλλά σήμερα υπάρχει διαμορφωμένος δρόμος που δίνει πρόσβαση από την άλλη μεριά. Έχει ισχύ ακόμα δουλεία?
  7. Γιατί δε γίνεται προαιρετική η επιλογή για επικουρικό + εφάπαξ? Γιατί να μην έχουμε δικαίωμα επιλογής ανάλογα με τις ανάγκες του καθένα?
  8. Δήλωση υπέβαλα στις 19/05 ακριβώς επειδή ήξερα ότι θα είχα επιστροφή και την έκανα νωρίς. Έχω ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και το IBAN είναι Ok (μου έχουν ξαναπιστωθεί επιστροφές.) Πρέπει να περάσω από εφορία να ρωτήσω.
  9. Μάλιστα θα πάω μια βόλτα από εφορία τη Δευτέρα να ρωτήσω για τα αυτονόητα. Είναι αυτό που λένε και κερατάς και δαρμένος....
  10. Συνάδελφοι έχει μπει επιστροφή φόρου σε όσους έχουν πιστωτική δήλωση? Την επόμενη εβδομάδα θα υποβάλλω ΦΠΑ τριμήνου, θα πρέπει να την πληρώσω ή θα συμψηφιστεί αυτόματα?
  11. Δε χρειάζεται ραντεβού, περιμένεις στην ουρά.
  12. Για ατομικές επιχειρήσεις η φορολογία θα είναι ίδια με τους μισθωτούς - συνταξιούχους δλδ 22% για τα πρώτα 25.000€ , 32% για το τμήμα από 25.000 - 30.000€ και 42% για μεγαλύτερα. Η αύξηση που πέρασε είναι για τις εταρείες - προσωπικές επιχειρήσεις κτλ. Ουσιαστικά όμως με το νέο ασφαλιστικό τη μείωση θα τη δίνεις εκεί...
  13. Στη θεωρία φαίνεται απλό αλλά στην πράξη είναι αδύνατο να μεταφέρεις τι 35% της κατανάλωσής σου μετά τις 11 το βράδυ.
  14. Δεν άλλαξαν τα πληθυσμιακά κριτήρια όμως, άρα δεν μπορεί να μιλάμε για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.