Μετάβαση στο περιεχόμενο

Damien13

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    U.K.
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

806 profile views

Damien13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση με 11 μήνες στο "περίμενε" και με τα 108 ευρώ να τρέχουν σε μηνιαία βάση για τον ΕΦΚΑ. Σε ερώτηση προς το ταμείο γύρω στο Πάσχα μου είπαν: "μην τα πληρώσεις και περίμενε μέχρι να στείλουμε την εξαίρεση στον ΕΦΚΑ". Όπου να'ναι θα πρέπει να καταθέσω το Α1 για την επόμενη 2ετία κι αυτοί ακόμη δε θα έχουν επεξεργαστεί της προηγούμενης! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  2. Οι κατασκευαστικές έχουν ήδη καβατζώσει την αγορά ενέργειας, οπότε τι έχουν να φοβηθούν;
  3. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση συνάδελφε, με έσωσες από το να χαραμίσω μια μέρα από την άδειά μου για να τρέχω σε ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ το Πάσχα που θα κατέβω Ελλάδα. Παρομοίως κατέθεσα το Α1 (1/1/2017-31/12/2018) για εξαίρεση εισφορών τέλη Δεκέμβρη και μου ήρθε να πληρώσω ΕΦΚΑ Ιανουαρίου για σύνταξη. Οπότε απλά περιμένουμε να γίνει ενημέρωση του ΕΦΚΑ από το ΤΣΜΕΔΕ... καλό καλοκαίρι!
  4. Σήμερα παρέλαβα ταχυδρομικά το Α1 για 2017/2018, μόλις μια βδομάδα αφού κατέθεσα την αίτηση. Μάλλον με έχουν μάθει πλέον εκεί στο HMRC
  5. Η διαδοχική ασφάλιση από χώρα σε χώρα είναι προϊόν διμερών συμβάσεων όσο και νομοθεσίας της ΕΕ. Ακόμη και μετά το Brexit (όταν κι όποτε αυτό γίνει), σίγουρα θα υπάρχει πρόβλεψη για αυτό, όπως συμβαίνει με Ελβετία και Νορβηγία που είναι εκτός ΕΕ. Προς το παρόν θεωρώ προσωπικά πολύ πιο εύκολη διαδικασία την αίτηση κάθε 2 χρόνια για ένα έντυπο Ε101 και απαλλαγή από ΤΣΜΕΔΕ, παρά το αντίθετο. Ζώντας to μεγαλύτερο μέρος του έτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχω ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς να μπαίνω σε διαδικασίες ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης ασθένειας ή ιδιωτικής ασφάλισης. Εδώ και το ίδιο το HMRC γνωρίζει πλήρως την κατάσταση, όταν μια από τις ερωτήσεις στην αίτηση του Ε101 είναι αν ο λόγος που θες το Ε101 είναι για να παραμείνεις μέλος του professional association.
  6. Σωστά σε όλα: 1) Νο 2) Employed - No, Self-Employed - Yes 3) Βάζεις διεύθυνση ΤΣΜΕΔΕ - Kolokotroni 4 etc... (σιγά που τους νοιάζει στο HMRC σε ποια διεύθυνση έχεις έδρα στην Ελλάδα) 4) Yes και Social Security No = AMKA Μπορείς να κάνεις αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ για επιστροφή των εισφορών που έχεις διπλοπληρώσει. Θα πάρει 2-3 χρόνια αλλά κάποια στιγμή θα τα πάρεις πίσω. Ισχύει μόνο για εισφορές σύνταξης κι όχι για κλάδο υγείας. Έχω την εντύπωση ότι το Α1 ισχύει max 2 χρόνια. Εγώ τουλάχιστον το ζητάω απο HMRC και το καταθέτω κάθε 2 χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ. Στην Αγγλία με το νέο ασφαλιστικό χρειάζεσαι πλέον 10+ χρόνια ΝΙ contributions πριν πάρεις οποιαδήποτε σύνταξη: https://www.gov.uk/new-state-pension/overview (You’ll usually need 10 qualifying years to get any new State Pension.)
  7. Γεια σου Γιάννη, Σήμερα μπήκα να συμπληρώσω το δικό μου Α1 για το 2015-16 και είδα ότι πλέον γίνεται ηλεκτρονικά και τα πράγματα είναι πιο απλά. Το λινκ είναι: https://www.gov.uk/government/publications/national-insurance-working-in-2-or-more-countries-in-the-european-economic-area-ca8421i Στο "are you planning to move overseas in the next 24 months" εβαλα "No" και start και end dates εβαλα 1-1-15, 31-12-16 αντίστοιχα. Στις επόμενες σελίδες "Type of employment" έβαλα Self-employed και εκεί τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, γιατί στο "Are you only working in the UK but have been asked by the social security authorities in another country to provide a Portable Document A1 or form E101?" βάζεις "Yes", συμπληρώνεις τα στοιχεία του ΤΣΜΕΔΕ (διεύθυνση κλπ), στο "Are you considered as employed or self-employed by the social security authorities in this country?" βάζεις "Self-employed", στο "Are you considered as self-employed in the other country solely to remain registered to an occupational association or professional body during your absence?" βάζεις "Yes", διεύθυνση Ελλάδας και τελέιωσες. Δεν είμαι σίγουρος αν θα δεχτούν να σου βγάλουν Α1 από το 2009... Ίσως έπρεπε να το ψάξεις πιο νωρίς. Damien
  8. Πρεπει να συμπληρώσεις την αίτηση που επισύναψα και να την πας ή εσύ ή κάποιος άλλος στο τμήμα που λέει πάνω. Scanned at 21-10-2012 18-36 μμ.pdf
  9. Έχω πάρει και πρώτο (2010-2011) και δεύτερο (2012-2013) και τώρα πάω για το τρίτο στη σειρά Α1. Ίδια φόρμα, ίδια αίτηση στο Β΄ όροφο του ΤΣΜΕΔΕ. (ευτυχώς την έχω σκανάρει και δε χρειάζεται να ζητάω άλλη) Αν σου έρθει χαρτί να πληρώσεις, μη το κάνεις, αλλά περίμενε τη δεύτερη εξαίρεση, αλλιώς θα υπάρξει μπέρδεμα με την επιστροφή!
  10. Δεν είναι εύκολο, γιατί τα Ελληνικά παν/μια τα έχουν σε πολύ χαμηλή εκτίμηση (ή δεν τα ξέρουν καν)! Έχω όμως φίλο που τον πήραν στο Graduate Scheme της Vodafone UK απευθείας από Ελλάδα χωρίς μεταπτυχιακό εξωτερικού. Από τη στιγμή ομως που έχεις πτυχίο εξωτερικού, οι ευκαιρίες σου αυξάνονται εκθετικά! Εγώ με πτυχίο ΑΕΙ, βρήκα δουλειά πριν τελειώσω το MSc μου στην Αγγλία, για παράδειγμα, ενώ ο αδερφός μου με πτυχίο απο ΑΕΙ εχει στείλει 100+ αιτήσεις, βιογραφικά, κλπ, χωρίς μισή απάντηση.
  11. Κι εγω ειμαι σε μια απο τα ιδια: εχω καταθεσει το Α1 στο πρωτοκολλο του ΤΣΜΕΔΕ εδω κι ενα μηνα, μαζι με τη σχετικη αιτηση και προς το παρον περιμενω... Απο φιλο μηχανικο που κανει διδακτορικο ακουσα οτι ελαβε επιστροφη των ηδη καταβληθεντων εισφορων για τη διαρκεια του Α1 μετα απο αρκετους μηνες, μπορει και μετα απο ενα χρονο!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.