Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Petros237

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

911 profile views

Petros237's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. sorry που έγραφα και ως ela_is, είναι το account Που έχω στο laptop.
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Οπότε θα κοιτάξω να κάνω τα σεμινάρια για να κάνω και τον Επιθεωρητή man21 σωστά, ε΄τσι είναι όπως τα λες, αλλά δε γίνεται να μείνω κολλημένος στα στατικά, για αυτό πήρα την απόφαση να προχωρήσω και σε λοιπές υπηρεσίες μηχανικού, από το πιο απλό (αυθαίρετα, Ενεργειακές επιθεωρήσεις, μέχρι άδειες και κατασκευή) Και ο θεός βοηθός.
  3. Παραθέτω ένα σχετικά νέο και άγνωστο πρόγραμμα για τη διαστασιολόγηση διατομών τυχούσας μορφής και οποιωνδήποτε υλικών. Βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς όπως: Η διατομή μπορεί να αποτελείται από γεωμετρικά σχήματα οποιασδήποτε μορφής και να έχει υλικά είτε από τη βιβλιοθήκη του προγράμματος, είτε από τον χρήστη (γραμμικό, διαγραμμικό, τριγραμμικό, παραβολικό και πλήρως παραμετρικό) Υπολογισμός ιδιοτήτων διατομών Εύρεση ουδέτερου άξονα, κατανομής παραμορφώσεων και τάσεων στη διατομή υπό διαξονική κάμψη και ορθή δύναμη Δημιουργία contour με χρωματάκια ώστε να εμφανίζονται οι τάσεις στη διατομή Εύρεση ισοδύναμου ζεύγους δυνάμεων στη διατομή λόγω εξωτερικής φόρτισης Δυνατότητα χρήσης πολλών διαγραμμάτων για το σκυρόδεμα και τον χάλυβα Όλες οι αναλύσεις μπορούν να γίνουν για ένα σετ παραμέτρων που περιέχει τους συντ/στές ασφαλείας που θα χρησιμοποιηθούν για αυτή την ανάλυση και τα διαγράμματά τους Οριακή κατάσταση αστοχίας και λειτουργικότητας για στοιχεία από Ο/Σ Εύρεση τάσεων στον οπλισμό για τον έλεγχο εύρους ρωγμής Διαστασιολόγηση ή έλεγχος οπλισμών σύμφωνα με πολλούς κανονισμούς και με Ευρωκώδικα 2 Κατασκευή διαγραμμάτων ροπών - καμπυλοτήτων Κατασκευή διαγραμμάτων αλληλεπίδρασης Υποστήριξη διατομών από πολλά υλικά, συνεπώς εφαρμογή σε περιπτώσεις ενισχυμένων διατομών (μανδύας, steel jacket κλπ.) Δυνατότητα χρήσης περισφιγμένου σκυροδέματος Νομίζω αξίζει τον κόπο να το κοιτάξετε γιατί στον τομέα της διαστασιολόγησης (μετά την ανάλυση του φορέα), μπορεί να το βρείτε χρήσιμο. Μπορείτε να κατεβάσετε το demo εδώ: http://www.engissol.com/Downloads/Demo_CrossSectionAnalysisDesign_Setup.exe Παραδείγματα χρήσης βρίσκονται εδώ: http://engissol.com/worked-examples-on-cross-section-analysis-design.html
  4. Συνάδελφοι, για δείτε και λίγο αυτό που έχει προστεθεί στα Downloads για την ανάλυση και διαστασιολόγηση διατομών τυχαίας μορφής σύμφωνα με Ευρωκώδικα 2. Η δυνατότητα παραγωγής διαγραμμάτων ροπών-καμπυλοτήτων βοηθάει στις αναλύσεις push-over κατά Κανεπέ. Το προγραμματάκι λέγεται Cross Section Analysis & Design εταιρίας engissol.
  5. Και εγώ το έχω πάρει (νόμιζα ότι ήμουν μοναδικός στην ελλάδα), στην Αγγλία που σπούδαζα μας το είχαν προτείνει για να λύσουμε κάτι με BS 8110/97. Αρκετά εύχρηστο και καλό!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.