Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

isiliadis

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

isiliadis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εμπειρία μόνο μετέφερα και μάλιστα νομίζω υπό την μορφή πειράματος για εμένα προσωπικά. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αποδείξω τίποτα, παρόλα αυτά όποιο μέλος κατοικεί Θεσσαλονίκη, χαρά μου να μοιραστώ τα ευρήματα μας, μαζί του. Ούτε εταιρία διαφημίζω ούτε τίποτα άλλο. Νομίζω το τόνισα ότι τη γνώμη σας ζήτησα εάν υπάρχει ανάλογη εμπειρία σε άλλα μέλη. Κόστος ανέφερα για το σπίτι μου, και πάνω σε θερμοσυσώρευση. Να συμπληρώσω ότι όλα τα σώματα μέχρι τώρα έχουν μπει, μόνο σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα.
  2. Καλησπέρα σε όλους στην κοινότητα. Να αναφέρω ότι επί μακρόν συμβουλεύομαι τις απόψεις σας για κάθε δυνατό θέμα, μιας που αν και χρηματοοικονομικά οι σπουδές μου, από φοιτητής ακόμη έχω εμπλακεί ενεργά με ιδιωτικά και δημόσια (μόνο 3 έτη) τεχνικά έργα. Την υπέρυθρη θέρμανση τη γνώρισα πρώτη φορά το 2008 από κάποιον κύριο τον οποίο βρήκα να έχει ποστάρει αρκετά εριστικά θέματα σε άλλο μίτο του φόρουμ. Δεν κατάφερε να με πείσει, διότι εγώ πολύ απλά ζητούσα ένα μπούσουλα υπολογισμού πχ. θερμίδων, προκειμένου να μπορώ με σιγουριά να προτείνω και να εγκαταστήσω σύστημα θέρμανσης στους πελάτες μου. Ο διάλογος μας ήταν , τι ΔΤ θέλεις να πετύχεις και εγώ του έλεγα " ρε αδερφέ, εάν σπάσει ο δ....λος το ποδάρι του και κάνει μέσα στη Θεσσαλονίκη -8, εγώ τι να πώ στους πελάτες μου? Βάλτε σκούφο και παλτό? Γιατι με συμβατικές θερμάνσεις ξέρω πλέων να κάνω μία μελέτη που θα μπορεί να τους θερμάνει. Είτε ο λέβητας καίει πετρέλαιο, είτε αέριο. Τώρα να καταθέσω ότι λόγο υψηλού κόστους πετρελαίου, έτυχε κάποιοι γνώριμοι να τοποθετήσουν σε κατοικίες τους πάνελ εκπομπής υπερύθρων πέρυσι. Τελικά ,με πολύ καλά αποτελέσματα, τηρουμένου και ότι πέρυσι είχαμε ένα πολύ μαλακό χειμώνα. Πείστηκα και εγώ λοιπόν, λίγο εμπειρικά, λίγο μπακαλίστικα, έχουμε τοποθετήσει καμιά 20αριά τέτοια πάνελ, από ελληνική εταιρία παραγωγής. Τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα από αυτά που είχαμε από τον μεγάλο οίκο εξωτερικου. Βέβαια και ο προμηθευτής μου, ποτέ δεν προσπάθησε να με τρελάνει με τα μύκη κύμματος ή το πόσο υγειινή είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπουν, ούτε και εγώ του έδωσα βέβαια τέτοια περιθώρια απο την πρώτη επαφή του ξεκαθάρισα ότι μιλάμε για ένα θερμοπομπό τοίχου ο οποίος όπως όλα τα αντικείμενα, όταν θερμανθεί ακτινοβολεί θερμότητα πίσω. Εδώ να αναφέρω ότι ζώ μέσα στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 30 χρόνια θερμαίνομαι με θερμοσυσωρρευτές (χωρίς να κάνω χρήση του vendilation), τους χρησιμοποιώ ως απλούς θερμοπομπούς με εξαιρετικά απολετέσματα θέρμανσης για όλο το σπίτι 113τμ καθαρά, από 3 πλευρές εκτεθειμένο με κόστος κατ' έτος 500-600 ευρώ, για τη θέρμανση με νυχτερινό. Να πώ ότι όπου βάζουμε πάνελ, επιδιώκουμε να βάζουμε και μετρητές κατανάλωσης για να μην έχουμε δράματα μετά. Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν αποστομωτικά. Περάσαμε σε οικία χαριλάου, 1ος με πυλωτή εδώ και 20 ημέρες, και σήμερα που γράφω έχει καταναλώσει περιπου 160Kwh, γιατί βάλαμε μετρητή και τραβήξαμε διακριτές παροχές. Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4,2 Kw. Έχουμε βάλει ένα σωματάκι 450w στην κρεβατοκάμαρα του Ηλεκτρολόγου μας και το παρακολουθούμε και κάνει κάτι καταναλώσεις απίστευτες. Ο σκοπός του ποστ, δεν είναι ούτε να ψήσω κανέναν, ούτε να πουλήσω πάνελς σε κανέναν. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν όλα αυτά, για το υπόλοιπο του χειμώνα. Θα είμαι εδώ και θα σας ενημερώνω. Θέλω απλά να μοιραστώ την εμπειρία μου εδώ μέσα με ανθρώπους που έχω μάθει να εμπιστεύομαι για την κρίση τους και πολλές φορές και για τη γνώση τους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.