Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

MPGKAVALA

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MPGKAVALA

  1. Καλησπέρα σας. Σε μια τριόροφη οικοδομή είμαι ιδιοκτήτης του 1ου και του 3ου ορόφου. Στον 2ο όροφο κάνουν ανακαίνιση. Το πρόβλημα είναι το εξής. Έχουν γκρεμίσει έναν εσωτερικό τοίχο και μετέτρεψαν μια μπαλκονόπορτα σε παράθυρο. Για αυτές τις εργασίες δεν χρειάζεται άδεια απο την πολεοδομία; Και για την μετατροπή της μπαλκονόπορτας σε παράθυρο δεν χρειάζεται και δική μου συναίνεση γιατί αλλάζει η όψη του κτηρίου; Οι ιδιοκτήτες δεν μου δείχνουν αν υπάρχει άδεια. Πως μπορώ να μάθω αν έχει βγεί άδεια; Ευχαριστώ.
  2. Φίλε Νίκο,μάλλον μόνο αυτο που λές μένει να κάνω.Θα ξεκινήσω μια προσπάθεια και βλέπουμε. Πάντως άμα οι υπηρεσίες είχαν επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους θα μπορούσαν να βγάλουν μια άκρη μεταξύ τους.
  3. Εγω το μόνο που θέλω να κάνω είναι να το εμφανίσω στα σχέδια για να είναι ολα σωστά. Τωρα γιατι δύο φορές οι μηχανικοί με τις προσθήκες των ορόφων δεν το εμφάνισαν αυτο δεν το ξέρω. Αφού το σπίτι είναι αποδεδειγμένα προ του 55 με παραχωρητήριο είναι δυνατόν το υπόγειο να έγινε μετά? Και όταν τους είπα να μου πουν οι ίδιοι τι μπορεί να εννοεί το παραχωρητήριο με τον όρο λοιπών χροιωδών (αφού οι χώροι που μένουν είναι του υπογείου ) μου είπαν πως δεν τους ενδιαφέρει.Μήπως είναι και θέμα ελλαστικότητας του υπαλλήλου?
  4. Έχω πάει σε μηχανικό ο οποίος δεν ασχολήθηκε σοβαρά.Πιο πολύ έψαχνα εγώ παρά αυτος.Ρώτησα στον δήμο αν γνωρίζουν για ύπαρξη αεροφωτογραφιών και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Γνωρίζεις κάποια υπηρεσία που μπορεί να έχει; Το θέμα είναι οτι εντόπισα τυχαία αυτο το πρόβλημα, πήγα με δική μου προτοβουλία να το διορθώσω και βρίσκω τοίχος. Ειπα ακόμα και στην υπάλληλο να έρθει η ίδια η πολεοδομία να κρίνει αν είναι προ του 55 και μου είπαν οτι δεν μπορούν να κάνουν κατι τετοιο;Είναι αλήθεια; Με υπεύθυνη δήλωση μηχανικού που πιστοποιεί οτι το υπόγειο είναι εκεί απο κατασκευής λες να έχω αποτέλεσμα;
  5. Αυτο ακριβώς πήγα να κάνω Γιάννη. Το πρόβλημα είναι οτι στην πολεοδομία μου λένε να αποδείξω ότι το υπόγειο υπήρχε και δεν το έκανα μετα. Εν το μεταξύ όλα τα σπίτια αυτα είναι καρμπόν. Όλα έχουν υπόγεια απο κατασκευής. Δυστυχώς το παραχωρητήριο δεν το αναφέρει ως υπόγειο αλλα ως χώρο λοιπών χροιωδών. Πήγα και στην πρόνοια η οποία τα παραχωρούσε αυτα τα σπίτια τοτε και μου είπαν προφορικά πάντα ότι είναι δεδομένο πως τα σπίτια αυτα είχαν υπόγειο αλλα δεν υπάρχουν σχέδια απο αυτα. Σε μηχανικό που πήγα μου είπε να το νομιμοποιήσω με τον νόμο για τα αυθαίρετα και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για 30 χρόνια.
  6. Το υπόγειο υπάρχει απο το 1938 όταν και χτίστηκε η ισόγεια κατοικία. Προσφυγικό σπίτι που παραχωρήθηκε απο το κράτος και στο παραχωρητήριο δεν αναφέρεται σαν υπόγειο, αλλά χώροι λοιπών χροιωδών. Όταν χτίστηκε ο απο πάνω όροφος το υπόγειο δεν εμφανίστηκε σε κανένα σχέδιο. Το ίδιο και όταν χτίστηκε και ο επόμενος. Η οροφή του υπογείου απο την επιφάνεια του δρόμου είναι στο 1,2μέτρα και όλο το ύψος είναι στο 1,8μέτρα. Το υπόγειο αυτο θεωρείται παράνομο;Αυθέρετό; Νόμιμο; Πρέπει να ακολουθήσω κάποια διαδικασία για να το εμφανίσω ή επειδή δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης δεν υπάρχει θέμα αμα φαίνεται στα σχέδια ή όχι; Ο χώρος είναι καθαρά βοηθητικός.
  7. Γεια σας! Θα ήθελα να μου λύσει κάποιος την εξής απορία. Υπόγειο το οποίο δεν προσμετράται στον συντελεστη δομησης σχεδιάζεται στην προσοψη του κτηρίου? Γνωρίζει κάποιος αν την δεκαετία 70-80 ισχυει κατι τετοιο, οτι δηλαδη δεν ηταν υποχρωτικο να σχεδιαστεί ή αν ήταν παγια τακτική των μηχανικων να μην τα εμφανιζουν στα σχεδια όταν δεν προσμετρούνταν στον συντελεστή δόμησης? Ευχαριστώ.
  8. Το θέμα είναι οτι η πολεοδομία με ωθεί σε λύσεις που υπάρχει κάποιο πρόστιμο.Εκει δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα? Να κάνω είπαν νομιμοποίηση προ του 83 ή προ του 55. Κάπου διάβασα οτι υπάρχει νόμος που λέει οτι κτήρια προ του 55 και μέρη αυτων θεωρούνται νομιμα. Αν ισχύει αυτο να νομιμοποιήσω το νομιμο υπόγειο? Νομιμο περίγραμμα δεν μπορούν να μου δώσουν ή είναι θεμα φοβίας της υπαλλήλου?
  9. Το υπόγειο είναι κατασκευασμένο απο πέτρα.Είναι με υλικά δηλαδή της τότε εποχής.
  10. Όχι.Απλά αναφέρει και χώροι λοιπών χρειωδών.Αλλά δεν υπάρχουν άλλοι χώροι εκτός το υπόγειο.
  11. Γεια σας.Μένω σε ένα σπίτι το οποίο είχε χτιστεί απο την πρόνοια το 1938 και διαθέτει υπόγειο, όπου παλιά ήταν το πλησταριο και η τουαλέτα. Το παραχωρητήριο υπάρχει, περιγράφει το σπίτι αλλά τους χώρους του υπογείου τους αναφέρει ως λοιπών χρειωδών.Το πρόβλημα είναι το εξής. Πάνω απο το σπίτι αυτο χτίστηκαν αργότερα δύο όροφοι. Στην κάτοψη όμως του κτηρίου το υπόγειο δεν σχεδιάστηκε και φαινεται μπαζωμένο. Εγώ θέλω να το εμφανίσω στα σχεδια και έκανα αίτηση για νομιμο περιγραμμα προ του 1955. Η πολεοδομία τώρα λέει ότι υπογείο μπορεί να το έκανα αργότερα και οτι το παραχωρητήριο δεν το διευκρινίζει και ότι αν γίνει νομιμο περίγραμμα θα έρθουν σε αντίθεση δυο κρατικά έγγραφα. Οι άδειες που δεν φαίνεται το υπογείο με το περίγραμμα που θα φαίνεται. Ολα τα σπίτα αυτα της πρόνοιας στην γειτονιά έχουν υπόγειο και παλιά η πρόνοια έδινε ενα πιστοιποιητικό οτι υπήρχαν υπόγεια τα οποία δεν δίνονται πια γιατί λέει δεν έχουν πια μηχανικούς. Τι λύση υπάρχει για να εμφανίσω το υπόγειο που είναι προ του 1955? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.