Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kwnina

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kwnina

  1. kontegr Πιστεύω πως πρέπει να προσέξεις μήπως το ξεμπάζωμα και τα μεγάλα ανοίγματα στο υπόγειο υποδηλώνουν χώρο κύριας χρήσης άρα έχεις υπέρβαση δόμησης βοηθητικών χώρων. Στο λέω γιατί είχα παρόμοια περίπτωση (ημιτελές ξεμπαζωμένο υπόγειο) μόνο που ο ιδιοκτήτης θέλει να το κάνει κύριο χώρο. Αναρωτιόμουν εάν μπορεί να το δηλώσει δεδομένου ότι η χρήση δεν έχει εγκατασταθεί, αλλά πολεοδομία και τεε πολύ εύκολα δέχτηκαν πως είναι υπέρβαση δόμησης. Στην περίπτωσή σου μάλλον πρέπει κάπως να δεσμευτεί ο ιδιοκτήτης πως η χρήση του χώρου θα παραμείνει βοηθητική. 'Οσον αφορά τις λοιπές παράβάσεις σωστά τα λες. Για την άδεια αποπεράτωσης και εγώ δεν έχω βγάλει άκρη. Σίγουρα μπορείς να αποπερατώσεις αλλά τι ακριβώς θα ζητηθεί για αυτήν την άδεια από την πολεοδομία παραμένει άγνωστο. Εμένα τουλάχιστον η τοπική πολεοδομία δεν μου απάντησε σαφώς.
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Οπότε μόνο το ξεμπάζωμα μπορεί να τακτοποιήσει και η χρήση να παραμείνει αποθήκη. Δεν το βλέπω έτσι να προχωρά στην τακτοποίηση...δυστυχώς! Τελοσπάντων έχω στείλει μέιλ και στο ΥΠΕΚΑ για να είμαι απολύτως σίγουρη για την απάντηση που θα του δώσω. Αν μάθω κάτι θα σας ενημερώσω.
  3. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! Έχω ξανακάνει την ερώτησή μου αλλά μάλλον σε λάθος θέμα, οπότε την μεταφέρω εδώ και ελπίζω σε καλύτερη τύχη. Έχω την εξής περίπτωση: Διόροφη οικοδομή με υπόγειο σε οικόπεδο εκτός σχεδίου εντός οικισμού. Η οικοδομή έχει άδεια αλλά το υπόγειο είναι ξεμπαζωμένο (1η παράβαση) και έχει επεκταθεί κατά 25τμ (2η παράβαση). Επίσης η οικοδομή που έχει άδεια του 1998 είναι ημιτελής (φέρον οργανισμός, τοιχοποιίες και κάποια κουφώματα). Ο ιδιοκτήτης θέλει το ξεμπαζωμένο υπόγειο που στην άδεια έχει χρήση αποθήκης να το χρησιμοποιήσει μελλοντικά ως κατάστημα (χρήση ισογείου στην άδεια) ή έστω ως κατοικία (χρήση α' ορόφου στην άδεια). Το ερώτημά μου είναι αν αυτό μπορεί να γίνει με τον ν,4014 δεδομένου ότι η χρήση δεν είναι εγκατεστημένη μεν αλλά είναι σαφής η πρόθεση (ξεμπάζωμα, μεγάλα ανοίγματα στο υπόγειο). Θα μπορούσα δηλαδή εκτός από την κατηγορία 13 να δηλώσω και ΥΔ ΒΧ για το υπόγειο θεωρώντας ότι αυτό έχει αποκτήσει την επικρατούσα χρήση του κτιρίου; Παρακαλώ όποιος μπορεί να με βοηθήσει γιατί με αυθαίρετα και γενικά άδειες έχω ασχοληθεί πολύ λίγο (στατικός γαρ),
  4. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! Θα χρησιμοποιήσω την ανάρτηση του johnjohn1 για να κάνω και εγώ κάνω την ερώτησή μου που είναι παρόμοια. Έχω την εξής περίπτωση: Διόροφη οικοδομή με υπόγειο σε οικόπεδο εκτός σχεδίου εντός οικισμού. Η οικοδομή έχει άδεια αλλά το υπόγειο είναι ξεμπαζωμένο (1η παράβαση) και έχει επεκταθεί κατά 25τμ (2η παράβαση). Επίσης η οικοδομή που έχει άδεια του 1998 είναι ημιτελής (φέρον οργανισμός, τοιχοποιίες και κάποια κουφώματα). Ο ιδιοκτήτης θέλει το ξεμπαζωμένο υπόγειο που στην άδεια έχει χρήση αποθήκης να το χρησιμοποιήσει μελλοντικά ως κατάστημα (χρήση ισογείου στην άδεια) ή έστω ως κατοικία (χρήση α' ορόφου στην άδεια). Το ερώτημά μου είναι αν αυτό μπορεί να γίνει με τον ν,4014 δεδομένου ότι η χρήση δεν είναι εγκατεστημένη μεν αλλά είναι σαφής η πρόθεση (ξεμπάζωμα, μεγάλα ανοίγματα στο υπόγειο). Θα μπορούσα δηλαδή εκτός από την κατηγορία 13 να δηλώσω και ΥΔ ΒΧ για το υπόγειο θεωρώντας ότι αυτό έχει αποκτήσει την επικρατούσα χρήση του κτιρίου;
  5. Καλησπέρα! Το buildingcert είναι εκτός λειτουργίας από την παρασκευή το βράδυ. Τους έστειλα mail, εννοείται πως δεν έχω λάβει απάντηση. Από ότι διάβασα εδώ μάλλον από αύριο θα διορθωθεί. ΥΓ. Γράφω πρώτη φορά αν και διαβάζω το forum μερικούς μήνες. Με αυτήν την ευκαιρία θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γιατί χωρίς το forum ούτε μισό πεα δεν θα είχα βγάλει! Με ξερό διάβασμα από τοτεε και σεμινάρια δεν βγαίνει άκρη όπως κατάλαβα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.