Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΛΕΙΩ1980

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ΚΛΕΙΩ1980's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η συμβολαιογράφος αρνείται να προβεί στην σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών στο εντός τμήμα, μόνο στην σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, όπως και έγινε. Βάσει του συμβολαίου τους οι νέοι ιδιοκτήτες αγοράζουν οριζόντιες ιδιοκτησίες με ποσοστό εξ αδιαιρέτου σε όλο το οικόπεδο δηλαδή και στο τμήμα που είναι εντός και στο τμήμα που είναι εκτός οικισμού. Και ο μηχανικός που συνέταξε το τοπογραφικό που συνοδεύει την σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών και όχι καθέτων ιδιοκτησίων, το κομμάτι που μένει εκτός οικισμού, το θεωρεί ακάλυπτο χώρο του όλου οικοπέδου και η οικοδομική άδεια εκδόθηκε βάσει του όλου οικοπέδου. Το όριο αρτιότητας για το εντός οικισμού στην συγκεκριμένη περιοχή είναι 1200 τ.μ το τμήμα που απομένει εκτός οικισμού πέραν του χώρου που έγινε η ανέγερση των κτισμάτων είναι περίπου 1200 τ.μ Εμένα το ερώτημά μου είναι αν θα μπορούσε να διαχωρίσει το τμήμα από το ακίνητο, το οποίο απομένει εκτός οικισμού μετά την ανέγερση των κτισμάτων στο τμήμα που είναι άρτιο και αν θα μπρούσε να χωρίσει κατάτμηση του εν λόγω τμήματος. Στην Πολεοδομία, που ρώτησα μου είπαν από την στιγμή, που πρόκειται για ένα ακίνητο εκτός σχεδίου, που χτίζει κατά παρέκκλιση και το τμήμα, το οποίο απομένει δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο από τον διαχωρισμό τότε, δεν μπορεί να κάνει κατάτμηση. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Και εγώ έχω την γνώμη ότι δεν θα μπορούσε να γίνει κατάτμηση δεδομένου ότι το εν λόγω ακίνητο απέκτησε κατά παρέκκλιση αρτιότητα ως όλο και όχι ως μέρος του ακινήτου.
  2. Καλησπέρα σας. Μου έχει τύχει η κάτωιθ περίπτωση ως δικηγόρος και θα ήθελα πληροφορίες για το πως θα το αντιμετωπίσω. Πρόκειται για ένα ακίνητο, εμβαδού περίπου 2.500 τ.μ, τμήμα του οποίου περίπου 200 τ.μ βρίσκεται εντός ορίων οικισμού και το υπόλοιπο εκτός ορίων οικισμού. Το εν λόγω ακίνητο, έχτιζε κατά παρέκκλιση όπως μου είπε ο κατασκευαστής και εντός αυτού προέβη στην ανέγερσει δύο κτιρίων, που τα εμφανίζει στατικά συνδεδεμένα, σε τμήμα του όλου ακινήτου περίπου 1200 τ.μ, στο οποίο περιλαμβάνει το τμήμα που είναι εντός σχεδίου οικισμού και μέρος του τμήματος εκτός σχεδίου οικισμού. Ο κατασκευαστής προέβη σε σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, επειδή η συμβολαιογράφος επέμενε ότι δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση και να διαχωριστεί το όλο ακίνητο σε δύο τμήματα, ένα το οποίο είναι αυτό εντός του οποίου ενέγειρε την οικοδομή και το υπόλοιπο εκτός του οικισμού. Τα ερωτήματα που έχουν τεθεί: α) Θα μπορούσε να διαχωριστεί το ακίνητο σε δυο τμήματα, σε αυτό, στο οποίο έχει γίνει η ανέγερση των κτιρίων και στο υπόλοιπο τμήμα το εκτός σχεδίου, του οποίο η έκταση ανέρχεται περίπου στα 1300 τ.μ??, χωρίς βέβαια να χαθεί η αρτιότητα?? β) Γνωρίζω ότι η σύσταση καθέτων ιδιοκτησίων δεν επιτρέπεται στα εκτός σχεδίου, αλλά στην περίπτωση της σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησίων θα μπορούσαν να προβλεφθούν αποκλειστικές χρήσεις??? Το θέμα είναι ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της οικοδομής, εγείρουν αξιώσεις στο εκτός σχεδίου τμήμα, ενώ ο κατασκευαστής επιμένει ότι αυτό έχει διαχωριστεί. Το θέμα είναι αν θα μπορούσε να προβεί σε τέτοια ενέργεια??? Αν έχετε αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση, τα φώτα σας θα με βοηθούσαν. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.