Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tegeatis

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

tegeatis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το ΕΜΠ και έχω την άδεια άσκησης επαγγέλματος του ΤΕΕ από το 2011. 1) Γιατί πρέπει να γραφτώ στην διεύθυνση βιομηχανίας; Εννοώ, τι έξτρα άδεια παίρνω από εδώ που δεν περιλαμβάνεται στου ΤΕΕ; Έχει να κάνει με το αν δουλεύεις σε βιομηχανία ή όχι; 2) Η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που αποσκοπεί; Σε δεσμεύει στην άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού μόνο στην περιφέρεια που έχεις γραφτεί; 3) Χάνω κάτι για τα χρόνια που δεν είχα γραφτεί;
  2. Σε διαμέρισμα υπό ανέγερσης πολυκατοικίας μπορείς να ζητήσεις να εξαιρεθείς από την κεντρική θέρμανση και να βάλεις αντλία θερμότητας στο μπαλκόνι? Μήπως καλού κακού να υπάρχει και η εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης μπας και σε μερικά χρόνια η ηλεκτρική ενέργεια γίνει απλησίαστη? Υποθέτω ο καλύτερος συνδυασμός της αντλίας θερμότητας είναι τα fan coils, αλλά επειδή δεν έχω βρεθεί ποτέ σε ΟΙΚΙΑ με θέρμανση με fan coils, βγάζουν γλυκιά ζέστη όπως τα καλοριφέρ ή ξηρή όπως τα κλιματιστικά? Σαν ποιότητα ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι είναι καλή? Επίσης, μπορούν να υποστηρίξουν 100% και τον κλιματισμό του διαμερίσματος?
  3. Τι πανικός είναι αυτός φέτος με τους θερμοπομπούς? Βλέπεις κόσμο να πετάει τα καλοριφέρ λαδιού και να παίρνει θερμοπομπούς. Σαν ηλεκτρολόγος δεν μπορώ να καταλάβω διαφορά στην κατανάλωση, αλλά μήπως υπάρχει κάτι άλλο που μου ξεφεύγει? Για τα ίδια Watt αποδίδουν περισσότερη θερμότητα? Ποια η διαφορά τους σε θερμική απόδοση?
  4. Τα αρχεία που έστειλα ήταν πάνω από 500kB (συνολικά κάτω από 15MB) και τα δέχθηκε κανονικά. Μην παιδεύεστε με σμικρύνσεις.
  5. Εντάξει, η κατάσταση είναι τραγική. Για 3η μέρα έχω πάρει πάνω από 50 τηλέφωνα ήδη και δεν απαντάνε. Και την μοναδική φορά που το σήκωσαν, μου το έκλεισαν αυτομάτως στα μούτρα!!!
  6. Το ερώτημα δεν είναι αν θέλω εγώ να κάνω, αλλά αν το επιτρέπουν να κάνω αίτηση. Τα έχω διαβάσει όλα λέξη προς λέξη και δεν αναφέρει πουθενά ρητά για έναρξη επαγγέλματος, αλλά σε 2 σημεία το αναφέρει εμμέσως. Για παράδειγμα στην De Minimis μιλάει για επιχείρηση, οπότε τι αναγράφει κάποιος που δεν έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος; Επίσης, στα κριτήρια βάζει την γεωγραφική περιφέρεια της δηλωθείσας επαγγελματικής έδρας. Το κακό είναι ότι τους έχω πάρει 500 φορές και δεν απαντάνε. Γι' αυτό ρωτάω μήπως κάποιος στην ίδια περίπτωση με μένα έχει καταφέρει να επικοινωνήσει και έχει ρωτήσει.
  7. Για δήλωση συμμετοχής στην επιδότηση αναφέρομαι. Αν μου εγκριθεί η επιδότηση, απ' ότι έχω καταλάβει έχω 6 μήνες να ολοκληρώσω τα μαθήματα και να γραφτώ σαν ενεργειακός επιθεωρητής.
  8. Δεν έχει ρωτήσει κανένας επίσημα τι γίνεται αν δεν έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος? Τους έχω πάρει 500 τηλέφωνα και δεν απαντάνε!!!!
  9. Εννοείς την "Αίτηση Ένταξης στο Μητρώο των Μόνιμων Ενεργειακών Επιθεωρητών"; Γιατί σε αυτό ζητάει να εισάγεις τα στοιχεία του ΚΕΚ, ενώ στο λινκ "Υποψήφιοι Μόνιμοι Ενεργειακοί Επιθεωρητές" ζητάει ΚΑΣ για να μπεις!
  10. Αν δεν έχεις ξεκινήσει μαθήματα, πως μπαίνεις στο σύστημα για να δηλώσεις συμμετοχή? Τον ΚΑΣ τον λαμβάνεις μόνο από το ΚΕΚ που θα παρακολουθήσεις τα μαθήματα; Επίσης, εκτός από τα μαθήματα ποια είναι τα κόστη για να ξεκινήσεις από το 0; Απ' ότι έχω καταλάβει +50€ για εγγραφή, +50€ για εξετάσεις, +100€/έτος για ανανέωση, +123€ για το λογισμικό του ΤΕΕ. Κάνω κάπου λάθος? Υπάρχει κάτι λιγότερο ή περισσότερο; Αν δεν έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος, στην δήλωση του de minimis τι συμπληρώνεις εκεί που ζητάει για επωνυμία επιχείρισης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.