Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

astamos

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

astamos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φιλε dimitris GM, ευχαριστω για την αμεση απαντηση..! Προφανως αναφερεσαι στον ν.3212/2003 ( ΦΕΚ 308Α/03). Το θεμα ειναι αυτη ττην ξεκαθαρη απαντηση να την δεχτει και ο υπαλληλος της πολεοδομιας, οταν του παω Τοπογραφικο Αδειας, που θα αναγραφει αυτο που μολις μου ειπες! Και στην ερωτηση " .. και που το ειδες γραμμενο αυτο ρε μαστορα?", τι να του απαντησω?..
  2. Εαν τα 2 γεωτεμαχια ειναι απο διανομη ( κληροτεμαχια), ειναι ενωμενα,του ιδιου ιδιοκτητη, και το καθενα ειναι απο 3500 τμ, μπορει τοτε να συνενωθουν ετσι ωστε να βγει οικ.αδεια για το ενιαιο? Γιατι, αν δεν ενωνονται, ο ιδιοκτητης εχει 7.000 τμ , αλλα στην ουσια ειναι μονο να σπειρει ντοματες...!
  3. Πρεπει να στιψουν το κεφαλι τους και να βρουν μια λυση για τα εξ αδιαιρετου..αλλιως το 90% των περιπτωσεων θα μεινει χωρις να μπορει να τακτοποιηθει.. Προσωπικα πιστευω παντως οτι πρωτη μεριμνα πρεπει να ειναι το να δωθει παραταση τουλαχιστον 6 μηνων μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι! Έχω και εγώ ένα πελάτη όπου έχει πισίνα, η οποία όμως δεν «φαίνεται» πουθενά στην οικ. Άδεια ( η άδεια είναι του 1990) , ούτε έχει δηλωθεί ποτέ στη εφορία. Τωρα, θέλει να τη νομιμοποιήσει, και μου ανέθεσε την διαδικασία. Και ρωτώ λοιπόν εγώ με τη σειρά μου: 1)Μπορεί Τοπογράφος Μηχανικός να υπογράψει φάκελο νομιμοποίησης πισίνας? 2) Το σύστημα υπολογισμού του ΤΕΕ έχει κάτι που να με βοηθήσει να υπολογίσω την ελαχίστη αμοιβή μηχανικού? Ρωτώ γιατί εγώ που το έψαξα δεν έβγαλα ακρη. Μπορει κάποιος συνάδελφος που έχει ολοκληρώσει μια αντίστοιχη διαδικασία να με βοηθήσει? ( βοήθεια από τον Chuck Norris επιθυμητή!) Ευχαριστώ!
  5. Μπορει ενας τοπογράφος να υπογράψει αναθεώρηση οικοδομικής άδειας ( πολυκατοικία 6 οροφων, άδεια του 1978)??? Ποιό συγκεκριμένα, θέλουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να μετατρέψουν τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας σε χώρο στάθμευσης, οπότε και χρειάζεται αναθεώρηση της άδειας. Έχω δικαίωμα εγώ, ως τοπογράφος , να υπογράψω κάτι τέτοιο? ( Ρώτησα και στην κεντρικη πολεοδομία της Θεσσαλονίκης - υπέροχη υπηρεσία- και ο τεχνικά καταρτισμένος αρμόδιος υπαλληληλος μου απάντησε :"...δε 3έρω!")
  6. Πήρα τηλέφωνο στο ΤΕΒΕ, και μου είπαν ( χωρίς να είναι σίγουροι !!) ότι ακόμα και αν κάνει η γυναίκα μου διαγραφή από εκεί, εντούτοις δε μπορώ να την ασφαλίσω εγώ στο ΤΣΜΕΔΕ. Για να γίνει αυτό πρέπει να περάσει – λένε- ένας χρόνος, και έπειτα να έχει δικαίωμα ασφάλισης από το ΤΣΜΕΔΕ! Είναι δυνατόν? ( Όλοι θεωρούμε αυτονόητο φιλέ μου ότι μια έγκυοs δεν μπορεί να απολυθεί.. Κι όμως, ο συγκεκριμένος , επειδή δεν μπορεί να τον «κυνηγήσει» κανένας, γιατί έχει όλο το προσωπικό που δουλεύει γιαυτον με μπλοκάκι και όχι με πρόσληψη, το έκανε.. Τα σχόλια δικά σου)
  7. [Το θέμα μου αυτή τη στιγμή, δεν είναι ότι δούλευε με μπλοκάκι για έναν εργοδότη, αλλά αν μπορώ να την ασφαλίσω στο ΤΣΜΕΔΕ ως έμμεσο μέλλος.
  8. Σωστή η απορία σου, φίλε μου, αλλά δυστυχώς σε πολλές εταιρείες οι υπάλληλοι δουλεύουν με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών ( εξου και το ΤΕΒΕ), και έτσι δεν έχουν κανένα δικαίωμα αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης ( όπως η γυναίκα μου) και γενικά να μην απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που θα είχαν αν τους είχε γίνει κανονική πρόσληψη. Αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, και σε μας τους μηχανικούς, και σε άλλους κλάδους όμως..
  9. Συνάδελφοι, είμαι ένας μελλοντικός μπαμπάς, και έχω ένα θέμα με την ασφάλιση της γυναίκας μου, η οποία , ενώ βρίσκεται στον 5ο μήνα της κύησης ειδοποιήθηκε από τον φιλεύσπλαχνο εργοδότη της ότι απολύεται …! Το ασφαλιστικό της ταμείο είναι το ΤΕΒΕ, και εγώ θέλω τώρα να μάθω, αν έχω διακαίωμα να την ασφαλίσω σαν έμμεσο μελλος.. Ρώτησα στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης, αλλά δε μου εδωσαν καμιά σαφή απάντηση!! Ευχαριστω!!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.