Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

stvxri

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.011
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.090 profile views

stvxri's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

91

Φήμη στην κοινότητα

  1. επειδη Παυλο δεν εχω ασχοληθει ξανα με τετοιο οικισμο , προσπαθω να καταλαβω. δηλαδη ενα οικοπεδο με εμβαδο 299 τ.μ. χτιζει 299 τ.μ. ενω ενα οικοπεδο με εμβαδο 301 τ.μ. χτιζει 240 τ.μ. η αποκλιση ειναι μεγαλη περιπου 60 τ.μ.
  2. σε οικισμο προ του 1923. με ορους δομησης συμφωνα με το πδ 2/1981 οπου αναφερει Δια τα οικόπεδα επιφανείας μικροτέρας ή ίσης των 300 τ.μ., ο συντελεστής δομήσεως ορίζεται εις 1,0 δυναμένης εν πάση περιπτώσει της συνολικής επιφανείας των ορόφων να μην είναι μικροτέρα των 240 τ.μ. ουσιαστικα ρωτω εαν εχω δομηση 290 τ.μ. Χ 1,00 = 290 τ.μ. > 240 τ.μ. ?
  3. Σε οικοπεδο εμβαδου 290 τ.μ. ποια ειναι η επιτρεπομενη δόμηση ? ευχαριστω.
  4. Συναδελφοι σε προσφατη αποκτηση ακινητου εχω. ο εγγονος απεκτησε την ψιλη κυριοτητα μέσα στο 2017. επικαρπωτης είναι η γιαγια του που μενει στην κατοικια. μπορω να υποβαλω αιτηση με τον εγγονο? ρωταω διοτι αναφερει μονο τα δικαιωματα πληρους κυριοτητας ή επικαρπιας σχετικα με την προσφατη αποκτηση ακινητου.
  5. Στην περιπτωση αναβαθμισης συστηματος θερμανσης ο οδηγος αναφερει οτι κανουμε ελεγχο του pgen μονο για ολοκληρο κτιριο. Αρα σε διαμερισμα κτηριακη μοναδα πολυκατοικιας δεν κανω ελεγχο. Μπορω δηλαδη να προτεινω διπλασια ισχυ σε λεβητα αποτι χρειαζεται? Στην περιπτωση διοροφης οικοδομης με οροφο κατοικιας και ισογειο καταστημα πρεπει να εκδωσω πεα ως κτηριακη μοναδα μονοκατοικιας. Ουτε εκει ελεγχω το pgen?
  6. Περιπτωση διωροφης οικοδομης οπου στο ισογειο ειναι καταστημα και στον οροφο κατοικια. βασει οδηγου προγραμματος πρεπει να το περασω ως κτιριακη μοναδα μονοκατοικια. ομως στο Ε9 και στο Ε1 το δηλωνει κατηγορια 1 δηλαδη κατοικια διαμερισμα και οχι μονοκατοικια με κωδικο 2. τι πιστευετε θα κολλησει στον ελεγχο? καποιος συναδελφος που μπορει να του ετυχε αναλογη περιπτωση στις περιφερειες που εχουν ανοιξει? το συστημα δηλαδη ελεγχει μονο τετραγωνικα ? ή και αυτους τους συντελεστες κατοικιας ή μονοκατοικιας?
  7. Περιπτωση διωροφης οικοδομης οπου στο ισογειο ειναι καταστημα και στον οροφο κατοικια. βασει οδηγου προγραμματος πρεπει να το περασω ως κτιριακη μοναδα μονοκατοικια. ομως στο Ε9 και στο Ε1 το δηλωνει κατηγορια 1 δηλαδη κατοικια διαμερισμα και οχι μονοκατοικια με κωδικο 2. τι πιστευετε θα κολλησει στον ελεγχο?
  8. Συναδελφοι το παραρτημα ν το ανεβαζουμε στο συστημα? Η ουσιαστικα το συμπληρωνουμε στην πλατφορμα?
  9. ποτε παιρνει μια αιτηση αριθμο πρωτοκολλου? τι χρειαζεται δηλαδη να ανεβασουμε?
  10. δημητρη καλημερα. εννοεις οτι εαν ο πωλητης κατεχει 10 στρ. και πουλησει τα 5 στρ το 2016 στον αγοραστη και το 2017 πουλησει και τα υπολοιπα στρ. στον ιδιο αγοραστη αυτο δεν δημιουργει κατατμηση?
  11. Συναδελφοι θα ηθελα την βοηθεια των εμπειροτερων σχετικα με τις πραξεις εφαρμογης σε σχεδια πολεως.εχω οικοπεδο το οποιο στους πινακες φαινεται με τα σωστα στοιχεια δηλ εμβαδα,στοιχεια ιδιοκτητη κτλπ για το ακινητο δεν υπαρχει τιτλος ιδιοκτησιας. Αρα δεν αναφερεται κατι στους πινακες. ο συμβολαιογραφος ζητα απο τον δημο βεβαιωση δηλωσης ιδιοκτησιας για να γινει η μεταβιβαση και ο δημος δεν του δινει βεβαιωση διοτι το ακινητο προερχεται απο χρησικτησια. Ισχυει κατι τετοιο?
  12. για το β προσφατα πηρα βεβαιωση απο την επιτροπη ΠΕΧΩΠ του νομου οτι επιτρεπονται μοναδες λογω του οτι εχουν αμεση σχεση με τα προιοντα που παραγονται στην περιοχη.
  13. Αναλογα την οικοδομησιμοτητα. Εαν παιζει ρολο το νατουρα στο εαν ειναι οικοδομησιμο η οχι τοτε καλο ειναι να κανεις αιτηση
  14. Συναδελφε το ΦΕΚ του ΝΑΤΟΥΡΑ λεει οτι στην περιπτωση που εισαι στα ορια της ζώνης γινεται αυτοψια δ) Μέχρι το λεπτομερή καθορισμό των ορίων των περιοχών του Δικτύου Natura 2000, αιτήματα για την έκδοση οικοδομικής αδείας σε γήπεδα κείμενα σε ζώνη πλάτους διακοσίων (200) μ. εκατέρωθεν των ορίων των περιοχών αυτών, όπως τα όριά τους αποτυπώνονται στους χάρτες κλίμακας 1:100.000 της Διεύθυνσης Πε− ριβαλλοντικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλο− ντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , εξετάζονται μετά από αυτοψία για την ακριβή θέση του γηπέδου. Η αυτοψία διενεργείται από τη Γενική Διεύθυνση Χω− ροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία υπολογίζει γρα− φικά τις συντεταγμένες, ή από τον οικείο Φορέα Δι− αχείρισης, εφόσον έχει συσταθεί. Εφόσον το γήπεδο εμπίπτει σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000 αντίγραφο της έκθεσης αυτοψίας αποστέλλεται με μέριμνα του διενεργήσαντος στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχε− διασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
  15. αρα παυλο απλα θεωρω οτι ειναι 500 τ.μ. απλα και μονο για τον συντελεστη δομησης?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.