Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

stvxri

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.011
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από stvxri

  1. επειδη Παυλο δεν εχω ασχοληθει ξανα με τετοιο οικισμο , προσπαθω να καταλαβω. δηλαδη ενα οικοπεδο με εμβαδο 299 τ.μ. χτιζει 299 τ.μ. ενω ενα οικοπεδο με εμβαδο 301 τ.μ. χτιζει 240 τ.μ. η αποκλιση ειναι μεγαλη περιπου 60 τ.μ. 

  2. σε οικισμο προ του 1923. με ορους δομησης συμφωνα με το πδ 2/1981 οπου αναφερει 

    Δια τα οικόπεδα επιφανείας μικροτέρας ή ίσης των 300 τ.μ., ο συντελεστής δομήσεως ορίζεται εις 1,0 δυναμένης εν πάση περιπτώσει της συνολικής επιφανείας των ορόφων να μην είναι μικροτέρα των 240 τ.μ.

    ουσιαστικα ρωτω εαν εχω δομηση 290 τ.μ. Χ 1,00 = 290 τ.μ. > 240 τ.μ. ?

  3. Συναδελφοι σε προσφατη αποκτηση ακινητου εχω.

     

    ο εγγονος απεκτησε την ψιλη κυριοτητα μέσα στο 2017. επικαρπωτης είναι η γιαγια του που μενει στην κατοικια. μπορω να υποβαλω αιτηση με τον εγγονο?

     

    ρωταω διοτι αναφερει μονο τα δικαιωματα πληρους κυριοτητας ή επικαρπιας σχετικα με την προσφατη αποκτηση ακινητου.

  4. Στην περιπτωση αναβαθμισης συστηματος θερμανσης ο οδηγος αναφερει οτι κανουμε ελεγχο του pgen μονο για ολοκληρο κτιριο. Αρα σε διαμερισμα κτηριακη μοναδα πολυκατοικιας δεν κανω ελεγχο. Μπορω δηλαδη να προτεινω διπλασια ισχυ σε λεβητα αποτι χρειαζεται? Στην περιπτωση διοροφης οικοδομης με οροφο κατοικιας και ισογειο καταστημα πρεπει να εκδωσω πεα ως κτηριακη μοναδα μονοκατοικιας. Ουτε εκει ελεγχω το pgen?

  5. Περιπτωση διωροφης οικοδομης οπου στο ισογειο ειναι καταστημα και στον οροφο κατοικια. βασει οδηγου προγραμματος πρεπει να το περασω ως κτιριακη μοναδα μονοκατοικια. ομως στο Ε9 και στο Ε1 το δηλωνει κατηγορια 1 δηλαδη κατοικια διαμερισμα και οχι μονοκατοικια με κωδικο 2. τι πιστευετε θα κολλησει στον ελεγχο?

     

    καποιος συναδελφος που μπορει να του ετυχε αναλογη περιπτωση στις περιφερειες που εχουν ανοιξει? το συστημα δηλαδη ελεγχει μονο τετραγωνικα ? ή και αυτους τους συντελεστες κατοικιας ή μονοκατοικιας?

  6. Περιπτωση διωροφης οικοδομης οπου στο ισογειο ειναι καταστημα και στον οροφο κατοικια. βασει οδηγου προγραμματος πρεπει να το περασω ως κτιριακη μοναδα μονοκατοικια. ομως στο Ε9 και στο Ε1 το δηλωνει κατηγορια 1 δηλαδη κατοικια διαμερισμα και οχι μονοκατοικια με κωδικο 2. τι πιστευετε θα κολλησει στον ελεγχο?

  7. δημητρη καλημερα. εννοεις οτι εαν ο πωλητης κατεχει 10 στρ. και πουλησει τα 5 στρ το 2016 στον αγοραστη και το 2017 πουλησει και τα υπολοιπα στρ. στον ιδιο αγοραστη αυτο δεν δημιουργει κατατμηση?

  8. Συναδελφοι θα ηθελα την βοηθεια των εμπειροτερων σχετικα με τις πραξεις εφαρμογης σε σχεδια πολεως.εχω οικοπεδο το οποιο στους πινακες φαινεται με τα σωστα στοιχεια δηλ εμβαδα,στοιχεια ιδιοκτητη κτλπ για το ακινητο δεν υπαρχει τιτλος ιδιοκτησιας. Αρα δεν αναφερεται κατι στους πινακες. ο συμβολαιογραφος ζητα απο τον δημο βεβαιωση δηλωσης ιδιοκτησιας για να γινει η μεταβιβαση και ο δημος δεν του δινει βεβαιωση διοτι το ακινητο προερχεται απο χρησικτησια. Ισχυει κατι τετοιο?

  9. Συναδελφε το ΦΕΚ του ΝΑΤΟΥΡΑ λεει οτι στην περιπτωση που εισαι στα ορια της ζώνης γινεται αυτοψια

     

    δ) Μέχρι το λεπτομερή καθορισμό των ορίων των

    περιοχών του Δικτύου Natura 2000, αιτήματα για την
    έκδοση οικοδομικής αδείας σε γήπεδα κείμενα σε ζώνη
    πλάτους διακοσίων (200) μ. εκατέρωθεν των ορίων των
    περιοχών αυτών, όπως τα όριά τους αποτυπώνονται
    στους χάρτες κλίμακας 1:100.000 της Διεύθυνσης Πε−
    ριβαλλοντικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλο−
    ντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , εξετάζονται
    μετά από αυτοψία για την ακριβή θέση του γηπέδου.
    Η αυτοψία διενεργείται από τη Γενική Διεύθυνση Χω−
    ροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της οικείας
    Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία υπολογίζει γρα−
    φικά τις συντεταγμένες, ή από τον οικείο Φορέα Δι−
    αχείρισης, εφόσον έχει συσταθεί. Εφόσον το γήπεδο
    εμπίπτει σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000 αντίγραφο
    της έκθεσης αυτοψίας αποστέλλεται με μέριμνα του
    διενεργήσαντος στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχε−
    διασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και
    Κλιματικής Αλλαγής.
  10. Εχω γεωτεμαχιο συνολικου εμβαδού 10 στρεμματων. τμημα του εμβαδού 100 τ.μ. βρισκεται εντός οριων οικισμου με προσωπο σε δημοτικη οδο πλατους 4 μετρων. Η αρτιοτητα κατα κανονα ειναι 500 τ.μ. Στο τοπογραφικο μου που θα χρησιμοποιηθει για μεταβιβαση πρπει να αναγραψω οτι συμφωνα με το αρθρο 7 του φεκ 181δ/1985 το τμημα εντος οριων οικισμου είναι 500 τ.μ. και οχι 100 τ.μ.?? Η απλα εαν προϋφισταται του 1985 το γεωτεμαχιο μπορω να πω οτι τα 100 τ.μ. εχουν την κατα παρεκκλιση αρτιοτητα? απο τα παραπανω σχολια συμπεραινω οτι δεν μας ενδιαφερει η κατα παρεκκλιση αρτιοτητα και αρα πρεπει να εχω τμημα μεγαλυτερο απο την κατα κανονα αρτιοτητα . εαν δεν συμβαινει αυτο τοτε θεωρω οτι εχω 500 τ.μ. εστω οτι ισχυουν τα παραπανω πρεπει εγω να γραψω οτι το τμημα εντος οριων οικισμου ειναι 500 τ.μ. 

    συνεχιζω την σκεψη μου και λεω δηλαδη ο ιδιοκτητης πρπει στο Ε9 του να δηλωσει 500 τ.μ. ως οικοπεδο και το υπολοιπο αγροτεμαχιο εκτος οικισμου? 

  11. Η συγκριση για το ποσοστο υπερβασης των εξωστων (πχ 20 % για κατηγορια 3 και 30 % για την απαιτηση στατικης μελετης ) γινεται με το συνολο του εμβαδου ολων των εξωστων του οροφου? ή οταν πχ εχω προβολους οι οποιοι δεν συνδεονται μεταξυ τους πρεπει να συγκρινεται ο καθενας μονος του? πως το αντιμετωπιζεται?

     

     

    Η συγκριση για το ποσοστο υπερβασης των εξωστων (πχ 20 % για κατηγορια 3 και 30 % για την απαιτηση στατικης μελετης ) γινεται με το συνολο του εμβαδου ολων των εξωστων του οροφου? ή οταν πχ εχω προβολους οι οποιοι δεν συνδεονται μεταξυ τους πρεπει να συγκρινεται ο καθενας μονος του? πως το αντιμετωπιζεται?

     

    εψαξα τον παλιο νομο με τις εγκυκλιους αλλα δεν γινεται πουθενα αναφορα σε αυτο. σε καποιο ποστ εγραψε ενας συναδελφος οτι μας ενδιαφερουν ολοι οι εξωστες του οροφου. τελικα εχει κατασταλάξει καποιος ?

  12. Συναδελφε το ειδα αυτο και μπραβο σου για την ταχυτητα. απλα τους εστειλα και εγω mail αλλα ελαβα μη ικανοποιητικη απαντηση οτι δεν ξερουμε μπορει κτλπ. πρεπει να περιμενουμε πριν καταθεσουμε δευτερο φακελο για εξοικονομω. να μην πεσουμε σε λαθη απο ανακριβειες.

  13. Συναδελφοι σχετικα με την 2η ενεργειακη επιθεωρηση για το προγραμμα εξοικονομω κατ οικον 1 (δηλαδη για τις 6000 αιτησεις που εγκριθηκαν τον Σεπτεμβριο) εχω να αναφερω τα εξης :

     

    1. στην εισοδο του buildingcert εχει διαφορετικο πεδιο για 2η ενεργειακη επιθεωρηση για εξοικονομω 1 και εξοικονομω 2 

     

    2. οταν επιλεξεις το εξοικονομω 1 και ριξεις xml με το τεε κενακ 1.29 (παλιο) τοτε το εντυπο του πεα ειναι το παλιο εντυπο (δεν εμφανιζει κανενα μηνυμα λαθους για εκδοση τεε κενα ουτε τα νεα δεδομενα οπως φυλλο συντηρησης λεβητα κλπ)

     

    3. οταν επιλεξεις το εξοικονομω 2 και ριξεις xml με το τεε κενακ 1.29 (παλιο) τοτε το εντυπο του πεα ειναι το καινουριο εντυπο αλλα εμφανιζει μήνυμα λαθους οτι η εκδοση τεε κενακ ειναι αλια.

     

    προφανως (λογικα θα βγει επισημα) ολες οι 6000 2ες επιθεωρησεις για το πρωτο εξοικονομω θα εχουν το παλιο εντυπο. το ερωτημα ειναι εαν πρεπει να εξεταστουν με τις παλιες τοτεε. 

  14. Συνάδελφοι κυρίως τοπογραφοι ο συλλογος σας καταφερε να αποκτησει και διαθετει στα μελη του τους αναρτημενους δασικου χαρτες σε ηλεκτρονικη μορφη. Λογω ειδικοτητας δεν εχω την δυνατοτητα να τους προμηθευτω. μηπως καποιος τοπογραφος συναδελφος μπορει να ανεβασει στο site μας το αρχειο αυτο? δεν νομιζω οτι ειναι παρανομο κατι τετοιο.

  15. Ο οικισκος εχει κατασκευαστει πριν το 1993. Και τοτε η οδος ηταν επαρχιακη. Πριν το διαταγμα του 1993 ισχυε μεγαλυτερη αποσταση ασφαλειας. Πιο συγκεκριμενα ισχυε αποσταση απο τον αξονα 30 μ. Ενω μετα το 1993 ισχυει 20 μ. Απο τον αξονα. Αρα Παυλο δειχνει να μη σωζεται η κατασταση.

  16. Εχω αγροτεμαχιο εκτος οικισμου με οικισκο γεωτρησης που πληρει τις προυποθεσεις της κατηγοριας 3 αλλα λογω πρωτευουσας επαρχιακης οδου απεχει μονο 7 μ. απο τον αξονα της , δηλαδη εντος του 50 % της υποχρεωτικης αποστασης που ειναι 20 μ. δηλ. 10 μ. Αρα εμπιπτει στις απαγορευσεις του νομου και αρα δεν μπορει να υπαχθει. Σωστα?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.