Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dim_x

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dim_x's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το ίδιο και σε μένα και μάλιστα κάθε φορά. Δουλεύω με το Autocad 2009 και φορτώνω το lsp από το tools>load application. Καμιά ιδέα?
  2. Γίνεται? Πχ. έχω μια διπλοκατοικία με έναν κοινό συλλέκτη και κάθε οίκημα θα έχει το διπλής ενέργειας boiler του. Αναρωτήθηκα κοιτάζοντας ένα γειτονικό διώροφο με μικρό δώμα και 2 ηλιακούς θερμισίφωνες να τρώνε το μεγαλύτερο μέρος του.
  3. Επισυνάπτω ένα σκαρίφημα (αδιάστατο).Οι τοίχοι που φαίνονται είναι φέροντες και κάτω από τον τοίχο του ορόφου που "ίπταται" υπάρχει δοκός. Εδώ θα δείτε την υπάρξη (ή μη) εγκαρσιων τοίχων. Το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, είναι γενικό, σύμφωνα με το pessos. Άρα μήπως η υπάρξη εκγάρσιων τοίχων δεν είναι αυτό που παίζει ρολο??
  4. Συνάδελφοι τη βοήθειά σας σε έναν νέο μηχανικό. Σε ένα κτήριο που μελετάω όλα βαίνουν καλώς. Όλα εκτός από την εκτός επιπέδου κάμψη. Από ένα paper της ΥΤΟΝG παίρνω τιμές fxk1 και fxk2 0.18 MPa, ενώ από τους πίνακες του EC6 fxk1=0.15 MPa fxk2=0.30 MPa. Μάταια. Και με τα δύο ζεύγη τιμών ο έλεγχος σε εκτός επιπέδου κάμψη αποτυγχάνει (ειδικά σε συνδυασμούς φόρτισης με σεισμό) σχεδόν σε όλους τους πεσσούς. Το ερώτημά μου λοιπόν έιναι α. Ποιές (ρεαλιστικές) τιμές fxki θα μπορούσα να πάρω έτσι ώστε να βγεί ο έλεγχος β. εάν οι τιμές που έχω επιλέξει είναι καλές τότε τι θα μπορορύσε να αλλάξει (πάχος τοίχου - διάταξη ανοιγμάτων κ.τ.λ.) γ. κάποια άλλη λύση που δε γνωρίζω. Και μια άλλη ερώτηση: Το ελάχιστο πάχος τοιχοποιίας 240mm που προκύπτει από κάποιο πίνακα του EC6 για διατμητικούς τοίχους είναι απαραίτητο για κάθε κατασκευή ή ένα απαιτούμενο για να χαρακτηριστεί το κτήριο "απλό". Με άλλα λόγια, μπορούμε να σχεδιασουμε με λεπτότερους τοίχους; Ευχαριστώ
  5. Μια άλλη ερώτηση για το FEDRA. Γνωρίζεται εάν μπορεί να επίλυσει κατασκευές στις οποίες ένας φέροντας τοίχος (π.χ. στο ισόγειο) έχει αντικατασταθεί από ενισχυμένη ζώνη και να την διαστασιολογήσει;(Αλήθεια το pessos της 4Μ τι κάνει σε αντίστοιχη περίπτωση ; ) Ευχαριστώ πολύ.
  6. Παιδιά, μια χάρη. Οταν σχεδιάζω το dxf, πχ έναν εξωτερικό τοίχο, θα πρέπει να ακολουθώ την εξωτερική παριά του τοίχου ή το μέσο του πάχους του (ή την εσωτερική παρειά - πιο απίθανο);
  7. Ένας γνωστός αντιμετωπίζει το εξής θέμα και θέλω τη γνώμη σας. Στο σπίτι του κατασκεύασε εξωτερικά ένα στραγγιστήριο για τα υπόγεια ύδατα, για να αντιμετωπίσει την εντονη υγρασία στο υπόγειό του. Τα νερά τα παροχετεύει σε αγωγό ομβρίων στο επίπεδο του πεζοδρομίου. Σε κάποια φάση, στο υπόγειο της μεθεπόμενης κατοικίας παρουσιάστηκε έντονη υγρασία έως και εφίδρωση του τοίχου. Σημείωση 1: Η ενδιάμεση κατοικία δεν έχει υπόγειο. Σημείωση 2: Η άλλη κατοικία, (όχι αυτή του γνωστού μου) βρίσκεται σε χαμηλότερη στάθμη. Περιτό να σας πω ότι υπάρχει έντονη ... γκρίνια από τον ιδιοκτήτη της άλλης κατοικίας ο οποίος θεωρεί υπέυθυνο το στραγγιστήριο του γνωστού μου. Οι απορίες που μου δημιουργούνται είναι 2: Α. Μπορεί ένα (όχι και τόσο αποτελεσματικό αφού η υγρασία του γνωστού μου καλά κρατεί) στραγγιστήριο να επηρρεάσει τη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα; Β. Ακόμα κι αν μπορεί να επηρρεάσει τη στάθμη του υ.ο. πώς θα την επηρρεάσει; (Η λογική μου λέει ότι θα πέσει η στάθμη του υ.ο. και δεδομένου ότι ο γείτονας βρίσκεται σε χαμηλότερη στάθμη, η υγρασία του υπογείου δε μπορεί να οφείλεται στη δημιουργία του στραγγιστηρίου. Με άλλα λόγια μάλλον καλό του κάνει του γείτονα. Αλλά πάλι αυτά τα λέω εγώ...) Εσείς τι λέτε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.