Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikitselepi

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nikitselepi

  1. Καλησπέρα ήθελα να συνοψήσουμε λίγο περι του ύψουςσε ΟΙ: 1)Όταν έχω ΥΔ σε ενδιάμεση ΟΙ και αύξηση ύψους της ΟΙ από 3,00 σε 3,20 μαζί με αλλαγή στάθμης του κτιρίου που μπορεί να οφείλεται σε επιπλέον υπόγειο και επιφέρει αύξηση του ύψους της οικοδομής κατά 3 μ χωρίς να ξεπερνά το επιτρεπόμενο πως το δηλωνουμε?( Χρεώνω μόνο τα 0,2 με 0,2 .η 0,4?) 2) Όταν έχω ΥΔ σε ενδιάμεση ΟΙ και αύξηση ύψους της ΟΙ από 3,00 σε 3,20 μαζί με αλλαγή στάθμης του κτριρίου που μπορεί να οφείλεται σε επιπλέον υπόγειο και επιφέρει αύξηση του ύψους της οικοδομής κατά 3 μ και ξεπερνά το επιτρεπόμενο πως το δηλωνουμε? 3)Όταν δεν έχω ΥΔ σε ενδιάμεση ΟΙ και αύξηση ύψους της ΟΙ από 3,00 σε 3,20 μαζί με αλλαγή στάθμης του κτιρίου που μπορεί να οφείλεται σε επιπλέον υπόγειο και επιφέρει αύξηση του ύψους της οικοδομής κατά 3 μ χωρίς να ξεπερνά το επιτρεπόμενο πως το δηλωνουμε? 4)Όταν δεν έχω ΥΔ σε ενδιάμεση ΟΙ και αύξηση ύψους της ΟΙ από 3,00 σε 3,20 μαζί με αλλαγή στάθμης του κτιρίου που μπορεί να οφείλεται σε επιπλέον υπόγειο και επιφέρει αύξηση του ύψους της οικοδομής κατά 3 μ και ξεπερνά το επιτρεπόμενο πως το δηλωνουμε?
  2. Το διάβασα αλλά άκρη ουσιαστική δεν έβγαλα. Στη περίπτωσή μου η οικοδομή ανέβηκε σε στάθμη λόψω του επιπλέον υπογείου με αποτέλεσμα η ΥΥ σε σχέση με τα επιτρεπόμενα να είναι 860-750=110εκ στη μια πλευρά και 1250-750 στην άλλη . Εκτός από αυτό η ΟΙ μου έχει και υπέρβαση σε σχέση με την άδεια 50εκ. Σύμφωνα με τον Anton_civeng -Αν υπάρχει Υ.Υ της θεμελίωσης , τότε η Υ.Υ βαρύνει αναλογικά ΟΛΟΥΣ τους ορόφους. Αν πάλι η Ο.Ι έχει βρεθεί ψηλότερα με υπαιτιότητα άλλου κατωτέρω ορόφου με Ο.Ι, τότε ΔΕΝ βαρύνεται με Υ.Υ. Εδώ λίγο μπερδεύομαι. Να βάλω 110/3 =37 εκ και ΥΥ=0,37/7,5=0,05<20% ή τα 1250-75=500 και 5/3=1,67μ με 5/7,5=67%>20%. Τα 50εκ είναι μέσα στην υπέρβαση σωστά? ΤΟΜΗ ΑΔΕΙΑΣ_ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗnikh-Model.pdf
  3. Ναι ένα υπόγειο που είναι άλλη οριζόντια και ένας όροφος επίσης άλλη οριζόντια. Και το ύψος το επιτρεπόμενο είναι 7.5 και 1.5 στεγη
  4. Έχω ΥΔ και αλλαγή χρήσης σε κατοικία , απλά το πρόβλημά μου είναι πως θα δηλώσω την υπέρβαση ύψους. Θα δω μεμονωμένα την οριζόντια και θα τη συγκρίνω με την αντίστοιχη της άδειας με την οποία έχει διαφορά συνολική 50 εκ. ή θα πρέπει να χρεωθεί η κατοικία τη διαφορά ύψους που προκύπτει από δις στάθμες;
  5. Καλησπέρα, Πελάτης μου έχει μεζονέτα σε κτίριο.Σύμφωνα με τη άδεια έπρεπε να έχει υπόγειο αποθηκευτικό χώρο και ισόγειο το οποίο επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα με το υπόγειο. Στην πραγματικότητα η μεζονέτα έχει μετατοπιστεί σε ύψος έτσι ώστε να έχει ισόγειο και όροφο. Η υπάρχουσα κατάσταση και το σχέδιο της αδείας φαίνονται στην παρακάτω τομή. Πως δηλώνω την υπέρβαση ύψους της εν λόγω οριζόντιας; Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  6. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω : Τακτοποιώ κτίριο το οποίο έχει ισόγειο όροφο με άδεια 1955 κατάστημα και άδεια 1961 για προσθήκη ορόφου κατοικία.Έχει σύσταση οριζοντίου με 2 καταστήματα, μία κατοικία στον όροφο και 1 αποθήκη στον ισόγειο χώρο όπως και ιδανικό μερίδιο με το ανάλογο ποσοστό για μελλοντική χρήση.Όλα στον ίδιο ιδιοκτήτη.Σκέφτομαι να κάνω τρεις δηλώσεις . Όμως μπορώ να χρησιμοποιήσω την κατηγορία 1 και για τις τρεις αφού σαν επικρατούσα χρήση είναι η κατοικία καθώς εμφανίζει τα περισσότερα τμ?Την αποθήκη θα την προσαρτήσω στην κατοικία.
  7. Λοιπόν αρχική άδεια ισόγειας οικοδομής1991αποθήκη γεωργικών φαρμάκων σε γήπεδο 2418τμ εκτός σχεδίου εντός ζώνης,66τμ στη Χαλκιδική.Όροι δόμησης πάνω στο τοπογραφικό: κάλυψη 200τμ δόμηση 200τμ όροφοι2 ύψος 7,5 +στέγη Άδεια δεύτερη2010 αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατάστημα χωρίς να αλλάζουν τα τμ.Οι όροι δόμησης πάνω στο τοπογραφικό-διάγραμμα κάλυψης οι ίδιοι. Ο πελάτης μου θέλει να βγάλει άδεια δόμησης . Θέλω να ρωτήσω αν ισχύουν οι όροι δόμησης που ισχύουν σύμφωνα με το ΠΔ85για κατάστημα εφόσον το γήπεδο είναι εντός ζώνης και υπάγεται στο άρθρο 51 του 4178.
  8. Καλημέρα Θα ήθελα να διευκρινήσω το εξής: Μετα από αλλαγή χρήσης σε οικοδομική άδεια ( ήταν αποθήκη γεωργικών φαρμάκων και εργαλείων και έγινε κατάστημα), ποιοι όροι δόμησης ισχύουν? Ο πελάτης μου θέλει να βγάλει άδεια δόμησης.
  9. Καλησπέρα Πελάτης μου έχει στη διάθεσή του γήπεδο 2418τμ εκτός σχεδίου στη Χαλκιδική στο οποίο υπάρχει ένα κατάστημα 66τμ το οποίο ήταν αποθήκη και με αλλαγή χρήσης έγινε κατάστημα.Επιπλέον υπάρχουν 2 θερμοκήπια (ένα αμφίρρηκτο και ένα τοξωτό), στέγαστρα και μια αποθήκη 40τμ. Τα στέγαστρα και την αποθήκη θα τα τακτοποιήσει με 4495.Μετά την τακτοποίηση θέλει να βγάλει άδεια για να κάνει ένα κτίσμα το οποίο θα είναι μεταλλική κατασκευή. Το πρόβλημά μου είναι: 1. Αυτή τη στιγμή έχει ένα κατάστημα με άδεια και λογικά ισχύουν οι όροι δόμησης για κατάστημα εκτός σχεδίου του ΠΔ85.( Το ΓΠΣ είμαι υψηλής παραγωγικότητας αλλά με πρόσωπο σε επαρχιακό και η χρήση δεν αφορά στο διάταγμα 77 ).Για να βρώ πόσα τμ έχει για δόμηση και κάλυψη τι λαμβάνω υπόψη. Θα λάβω υπόψη και τα θερμοκήπια ή επειδή ήταν εκτός σχεδίου δεν τα παίρνω υπόψιν ?
  10. (από μεταφορά. Pavlos 33) Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής:Πελάτης μου έχει στην κατοχή του 3 διαμερίσματα, καθένα ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτήσία με συμβόλαιο διανομής δικαιώματος ανοικοδόμησης και ένα υπόγειο με συμβόλαιο πώλησης τα οποία παρουσιάζουν αυθαιρεσίες όπως στέγαστρα στους Η/Υ χώρους, κλείσιμο ανοιγμάτων και αλλαγή ανοιγμάτων, και στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου υπέρβαση ύψους.Τα διαμερίσματα και το υπόγειο βρίσκονται στο μισό τμήμα κτιρίου όπως φαίνεται στο σκαρίφημα.Η ερώτησή μου είναι τα τακτοποιώ σε μια δήλωση και κάθε οριζόντια σε ξεχωριστό φύλλο?
  11. Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Η άδεια είναι του 81 και τότε δεν ειχε βγει το ΠΔ/24-5-85 και η εγκ. 104/86 που ορίζει τα πλάγια όρια για τις παρεκκλίσεις. Οπότε τότε τα πλάγια 15 και σήμερα 5.Πιστέυω ότι έχει γίνει μετακίνηση σε σύννομη θέση σύμφωνα με τους όρους δόμησης που ισχύουν σήμερα οπότε βάζω μόνο ΦΚ με κατηγ.3 όπως αναφέρατε και εσείς.
  12. (από μεταφορά) Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω : έχω κτίριο σε εκτός σχεδίου στη Χαλκιδική, με ΟΑ 1981.Το κτίριο στην άδεια έχει πλάγιες αποστάσεις 15 μ σύμφωνα με το διαταγμα 77 και δομηση κατα παρέκκλιση 150τμ.Στη πραγματικότητα το κτίριο εμφανίζει υπέρβαση κάλυψης 12τμ, δομησης 88τμ (υπαρχουν και βχ σε κχ) και απόσταση από το ένα πλάγιο όριο 5μ. Υπάρχει παραβίαση πλαγίων αποστάσεων? Από αυτά που έψαξα, για τα επιτρεπόμενα πλάγια όρια ισχύει το 5 μ, όρια παρεκκλίσεων. Βάζω υπερβαση πλάγιων ορίων ή όχι? Πριν ανοίξετε νέο θέμα βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ίδιο. Διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos33
  13. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω : Πελάτης μου αγόρασε μια κατοικία πριν από 10 μέρες, την δήλωσε κύρια κατοικία και θέλει να μπει στο εξοικονομώ. Στη τελευταία δήλωση δε θα φαίνεται αλλά έχει πάρει χαρτί από το υποθηκοφυλάκειο.Η κατοικία μέχρι τον Οκτώβριο κατοικούνταν και μέχρι τη στιγμή αυτή ήταν κενή. Η σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ενεργή. Θα μπορεί να μπει στο πρόγραμμα? Τακτοποιήσεις υπάρχουν και πρώτο ΠΕΑ.
  14. danaikaterina, on 05 Feb 2018 - 11:15, said: Στο φόρουμ διάβασα το παραπάνω ισχύει? Αν το κάνω όπως είπατε θα πρέπει να το τακτοποιήσω με βάσει και τις δύο άδειες ή με βάσει τους όρους δόμησης ως ενιάιο οικόπεδο? Επιπλέον θα πρέπει να γίνει συνένωση ή όχι? ΚΑΕΚ δεν υπάρχει.
  15. Καλησπέρα , πελάτης μου έχει δύο όμορα οικόπεδα στα οποία έχει εκδοθεί στο καθένα οικοδομική άδεια. Στο 1 το 1990 όπου ανεγέρθηκαν 3 κτίρια Α,Β,Γ και στο 2 το 1993 ΄όπου οικοδομήθηκε ένα κτίριο το Δ. Το 1995 με ΟΑ κατασκευάστηκε πισίνα στο 1 οικόπεδο αλλά στην πραγματικότητα η κατάσταση έχει όπως δείχνει το σκαρίφημα που επισυνάπτω. Η πισίνα βρίσκεται και στα δύο. Επιπλέον μετά την άδεια του 1993 κατασκευάστηκε και το κτίριο Ε το οποίο είναι ξύλινο στέγαστρο σε βάση μπετόν το οποίο λειτουργεί ως χώρος πρωινών, κλεισμένο περιμετρικά με κουφώματα.Πως θα τακτοποιήσω της αυθαιρεσίες πισίνα και χώρο πρωινών?Μπορώ να τακτοποιήσω τα αυθαίρετα τμ που αναλογούν σε κάθε οικοδομική άδεια και μετά τι κάνω?
  16. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν μετά από ρυθμιση στον νόμο 4495 υπογείου σε κτίριο εκτός σχεδίου από ΒΧ σε ΚΧ γίνεται αλλαγή χρήσης στο υπόγειο ώστε ο χώρος να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα.
  17. Καλησπέρα Κάνω ένα ΠΕΑ σε γραφείο δεύτερου ορόφου σε εμπορικό κτίριο. Στη πρόσοψη του γραφείου υπάρχει πρόβολος ενώ από πάνω τρέχει δικτύωμα με πολυκαρβονικά πάνελ. Πώς υπολογίζω τους συντελεστές σκίασης από πρόβολο? Σας επισυνάπτω την παρακάτω εικόνα.
  18. Καλησπέρα, Για ανανέωση άδειας μουσικής σε αναψυκτήριο με υφιστάμενη άδεια λειτουργίας έχω προβεί σε νέα γνωστοποίηση και μετά σε μεταβολή αυτής. Στη γνωστοποίηση έχω αναφέρει την υπάρχουσα άδεια και ως παράβολο έχω βάλει τα 88 ευρώ που είχε πληρώσει ο πελάτης στην περιφέρεια για το υγειονομικό. Στη μεταβολή απλά έχω προσθέσει τη χρήση μουσικής. Είναι σωστή η διαδικασία, το παράβολο ισχύει για τη γνωστοποίηση και στη μεταβολή χρειάζεται κάτι επιπλέον? Στο νόμο 4442/2016 στο άρθρο 35 αναφέρει: Για τη γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων του παρόντος καταβάλλεται άπαξ το παράβολο, όπως αυτό έχει καθορισθεί για την άδεια λειτουργίας με τις κανονιστικές πράξεις που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση της παρ. 11του άρθρου 80 του Ν. 3463/2006 (Α' 114). 2.Για τη γνωστοποίηση χρήσης μουσικής δεν απαιτείται πρόσθετο παράβολο.
  19. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιο πρότυπο για την τεχνική έκθεση μηχανικού για άδεια μουσικής σε beach bar. Το υγειονομικό μου είπε αν κατάλαβα καλά ότι θα πρέπει να κάνω ένα τοπογραφικό με τη θέση των ηχείων και τη φορά τους, τα χαρακτηριστικά τους και την απόσταση από τις κατοικίες καθώς και μια τεχνική έκθεση στην οποία να τεκμηριώνω τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία (άρθρο 6 ΥΑ Α5/3010/85). Για την τεκμηρίωση μου είπαν ότι θα χρειαστεί να κάνω έλεγχο με ντεσιμπελόμετρο και μάλιστα πιστοποιημένο. Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει θα ήταν πολύ καλά!
  20. Καλημέρα, Θέλω να βγάλω ΠΕΑ σε τμήμα κτηρίου, ισόγειο, το οποίο χρησιμοποιείται ως γραφείο. Η οικοδομική άδεια όλου του ισογείου του κτηρίου με αλλαγή χρήσης άλλαξε από αποθήκη σε πρατήριο καυσίμων. Το ισόγειο κτήριο όλο είναι 523τμ., το τμήμα που με ενδιαφέρει για ΠΕΑ είναι 140τμ, ενώ τα 385τμ χρησιμοποιούνται ως πρατήριο καυσίμων. Θα βγάλω ΠΕΑ με χρήση γραφείου ανεξαρτήτως της ΟΑ?
  21. Καλημέρα , Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Θέλω να βγάλω ΠΕΑ σε χώρο περίπου 100τμ ο οποίος χρησιμοποιείται σαν γραφείο. Αποτελεί τμήμα ισόγειου κτιρίου 523τμ του οποίου η οικοδομική άδεια με αλλαγή χρήσης άλλαξε από αποθήκη σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Τα 385 τμ χρησιμοποιούνται ως Πρατήριο καυσίμων. Θα βγάλω ΠΕΑ με χρήση γραφείου?
  22. Ευχαριστώ πολύ! Το έκανα με επιμερισμό σύμφωνα με την κατανάλωση ΖΝΧ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.