Jump to content

smartos11

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

About smartos11

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Recent Profile Visitors

542 profile views
 1. Νομίζω διαφωνούμε σε αυτό. Λογικά θα καταλήξω στο να τακτοποιήσω ο,τι είναι καθ' υπέρβαση της Ο.Α. επιλέγοντας χωρίς Ο.Α. και μια καλή τεχνική έκθεση. Σ'ευχαριστω για τον χρόνο σου
 2. Νομιμοποίηση πλέον δεν μπορεί να γίνει γιατί με τις αυθαιρεσίες δεν επαρκεί η κάλυψη και ενδεχομένως και άλλα πράγματα. Αν κατάλαβα καλά εννοείς να υπαχθούν όλα τα κτήρια (προ 55, με άδεια) σαν αυθαίρετα;
 3. Καλησπέρα Οικόπεδο εντός οικισμού στο οποίο εκδόθηκε το 83 οικ. άδεια για προσθήκη υποστέγου που μετρήθηκε στον ΣΔ και στην οποία παρουσιάζονταν και τα βασικά κτήρια προ 55. Το 2000 περίπου έγινε κατάτμηση σε δύο άρτια και οικοδομήσιμα χωρίς να προκύπτει κάποια παράβαση (ΣΔ, κάλυψη, πλάγιες αποστάσεις κλπ) από την κατάτμηση. Όλα δηλαδή ήταν σύννομα. Ο πελάτης μου έχει κάτι μικροαυθαιρεσίες (5 τμ, εξωτερικές σκάλες κλπ). Λόγω κατάτμησης πάω χωρίς οικ. άδεια. Τον πάει κατηγορία 5, ενώ από τον νόμο προκύπτει πως πρέπει να μπει στην 4. Έψαξα πάρα πολύ να βρω κάποια σαφή διευκρίνηση πάνω σε αυτό το κενό του νόμου αλλά μπα. Πως θα μπορούσα να το διαχειριστώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 4. Αυτό δε νομίζω να ισχύει. Άλλο η απαλλαγή άλλο η μηδενική δήλωση ΦΠΑ. Μηδενική δήλωση σημαίνει μηδενικός τζίρος.
 5. Συνάδελφε επειδή έχω κι εγώ το ίδιο θέμα κατάφερα μετά από πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσω σήμερα με τα κεντρικά. Σχετικά με την ειδική κατηγορία μου είπανε πως θα με εγγράψουν κατευθείαν αυτοί στους κάτω πενταετίας. Βέβαια δεν είναι και να βασίζεται πολύ στα λεγόμενά τους όπως καταλαβα. Και επίσης αυτη τη στιγμή είναι στο Σεπτέμβριο του 19 στις αιτήσεις νέων εγγραφών.
 6. Άρα δεν είσαι σε καθεστώς απαλλαγής ΦΠΑ. Απλά οι συγκεκριμένες αμοιβες απαλλάσσονται. Αν κατάλαβα καλά. Ναι για τα σεμιναρια δεν συνδέεται αλλά αν πάει και Μάιο η όλη ιστορία τότε συνδέεται.
 7. Κάνεις λάθος. Στην πρώτη παραγραφο (σύνοψη πρόσκλησης) λέει πως είναι ασύγχρονη. Στο τέλος περιγράφει τους τύπους ΟΣΤΚ που μέσα σε αυτούς είναι και η σύγχρονη.
 8. Επειδή κι εγώ είμαι στην ίδια φαση. Έναρξη φέτος και απαλλαγή ΦΠΑ. Υπεβαλες δηλαδή δήλωση ΦΠΑ;
 9. 600 θα μείνουν τσέπη. Αλλα λεφτά για τα ΚΕΚ. Μην βαυκαλιζομαστε άλλο μ'αυτο. Ίσα ίσα οι εισφορές 2 μηνών.
 10. Επειδή μίλησα με ΚΕΚατζη έτσι μου είπε. Τουλάχιστον έτσι προβλέπεται. Μέχρι να βγει ο νόμος δεν είναι κάτι σίγουρο για το πώς θα γινει. Πρακτικά δεν θα παίξει τίποτα ρόλο. Απλά να φανεί πως ολοκληρώθηκε θέλουν για να τραβήξουν τα λεφτα από το ΕΣΠΑ. Φαντάσου να μην πάρει κάποιος τα 600 επειδή κόπηκε τι έχει να γίνει.
 11. Τα 600 είναι τσέπη και κερασμενο το σεμινάριο. Και καταβολή εντός Απριλίου σε 2 δοσεις. Αυτό είπαν. Δεν είναι πρωτότυπο αυτο. Και ανέργων υπήρχαν τέτοια που περνάνε λεφτά στο χερι. Παρακολούθηση από το σπίτι με βιντεάκια με χρόνο καταμέτρησης παρακολούθησης βάσει του login (όσο χρόνο είσαι συνδεδεμένος μετριέται) η κατέβασμα pdf και κομπλέ. Και στο τέλος τυπικές εξετάσεις μουλτιπαλ τσοις. Πρακτικά τίποτα δεν θα κάνουμε. Απλά θέλανε να αντλήσουν και έναν επιπλέον οικονομικό πόρο. Ούτε εγώ την βρίσκω ιδιαίτερα με αυτό το πράγμα αλλά ένεκα η ανάγκη που νομίζω πως γι'αυτό υπάρχει και τόσο μεγάλη συζήτηση. Το να κάνουνε κωλοτουμπα το βρισκω ανόητο. Σα να πυροβολανε τα πόδια τους μετά το σάλο.
 12. Καταρχάς όπως αντιλαμβάνομαι την κατάσταση είναι αναπόφευκτο το lockdown. Σχετικά με την επιδημία αυτή καθαυτή δεν είμαστε ειδικοί, οπότε απλά δεχόμαστε αυτά που λένε οι ειδικοί. Όλα αυτά που λες θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμα σε δεύτερη φαση. Γι'αυτό και οι σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησα στο προηγούμενο σχολιο. Δηλαδή στο τέλος αυτής της κατάστασης και την σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα. Αυτή τη στιγμή όμως τα ζητούμενα είναι άλλα. Το να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και να κρατηθεί η κοινωνία όρθια τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά λόγω της επερχόμενης οικονομικής ζημιάς. Ο μικρομεσαίος μηχανικός όπως και κάθε άλλος μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματιας θα δει την δουλειά του να συρρικνώνεται και να θέλει κι ο ίδιος πέρα από τα επιβεβλημένα μέτρα να αποφύγει συναναστροφές. Βάλε ακόμα πως κατ' ελαχιστο τα ανελαστικα έξοδα ενός μηχανικού είναι 600-700 ευρώ το μήνα καταλαβαίνεις την οικονομική απελπισία στην οποία θα περιέλθει. Κι εκεί έρχεται το ΤΕΕ του οποίου η στάση είναι το θέμα αυτού του νήματος. Δεν γίνεται να γράψω αυτά που σκέφτομαι για την χυδαιότητα αυτών των τύπων που σε μια περίοδο που ακόμα και τα κόμματα δείχνουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους αυτοί συνεχίζουν. Κι αν μέχρι τώρα τα ανεχομουν γιατί "έτσι λειτουργούν τα πράματα" και "υπάρχουν τα συμφέροντα", αυτή τη φορά δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτο και να περάσει έτσι.
 13. Φιλτατε georgios_m ειλικρινά με κάθε σεβασμό στην άποψη σου αυτά που λες είναι τρομακτικά και πλημμυρισμενα με αμοραλισμό. Φυσικά και τα μέτρα οφείλουν να είναι επίπεδα καθώς το πρόβλημα είναι επίπεδο. Δεν είναι οικονομικό, δεν είναι επαγγελματικό, δεν είναι κλαδικό, αλλά είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας και διαπερνά κάθε ρωγμή της κοινωνίας. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάθε χρόνο πανδημία και πόσο περισσότερο με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος της συγκεκριμένης. Σε καμία περίπτωση το επίδομα δεν εκτρέφει όπως τεχνηέντως περιγράφεις την τεμπελιά μας. Δίνεται για να βοηθηθεί ο κόσμος καθώς έχει καταβαραθροθει η οικονομική δραστηριότητα και να αισθανθεί ασφαλέστερος ώστε να έχει μεγαλύτερο κίνητρο να παλουκωθει στο σπίτι. Και εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κανονικα. Αυτό δεν νομίζω καν πως χρειάζεται να το αναλύσω. Ο μόνος λόγος που δεν είμαστε στη λίστα είναι γιατί αυτοί οι άθλιοι που ηγούνται του ΤΕΕ είχαν ως προτεραιότητα να μείνουν ανοιχτά τα μεγάλα εργοτάξια των μεγάλων εταιρειών και να επιδοτηθεί εξοπλισμός!!!Εξοπλισμός αν έχεις τον Θεό σου. Αν απλά σήκωνε το τηλέφωνο πριν βγει η λίστα και έπαιρνε τον υπουργό θα ήμασταν μέσα μην έχεις καμία αμφιβολία. Προσωπικά ευχομαι όταν τελειώσει όλο αυτό να είμαστε όλοι εδώ και ειδικότερα οι γηραιότεροι εξ ημών ώστε να συνεχίσουμε να ξεκατινιαζομαστε με την άνεση μας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.