Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

maria_upatras

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.694 profile views

maria_upatras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα , αναφέρομαι στο πρόγραμμα κατάρτισης με επιχορήγηση ανέργων στον παραγωγικό τομέα Β' της οικονομίας ,από το ΤΕΕ για διπλωματούχους μηχανικούς.Έχουν αναρτηθεί τα μητρώα των εν δυνάμει ωφελουμένων όμως η δράση έχει παγώσει εδώ και καιρό. Έχει κάποιος περαιτέρω ενημέρωση για το αν και πότε επιτέλους θα αρχίσει να τρέχει το πρόγραμμα;έχει περάσει πολύ καιρός απο τότε που πρωτοδημοσιεύτηκε.
  2. Καλησπέρα , Έχω δει ότι έχουν υπάρξει παρόμοια θέματα στο παρελθον όμως επειδή τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς η ερώτηση μου για την δεδομενη χρονική στιγμή είναι η εξής: Είμαι νέα και άπειρη Χημικός Μηχανικός και υπάρχει ενδεχόμενο πρόσληψης μου από εταιρία ερευνών..Τι με συμφέρει περισσότερο ..να προσληφθώ ως μισθωτός υπάλληλος ή να έχω αντί μισθού ,αμοιβή για παροχή υπηρεσιών δηλαδή να εργάζομαι με μπλοκάκι. Πρέπει να γνωρίζω τι να προτείνω στον εργοδότη,διότι είναι αρκετά διαλλακτικός απότι φαίνεται..Θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου εξηγήσει κάποιος πως βγαίνει το καθαρό ποσό που κρατώ στα χέρια μου σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις.Είμαι εγγεγραμένη στο τσμέδε και δεν έχω κάνει ακόμα έναρξη στην εφορία.
  3. Καλησπέρα, Είμαι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός και ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενεργειακών επιθεωρητών. θα ήθελα πριν δώσω το διόλου αμελητέο ποσό του σεμιναρίου να ρωτήσω εάν ''αξίζει'' δηλαδή εάν αναλαμβάνει στην πράξη την ενεργειακή επιθεώρηση ένας Χημικός Μηχανικός και εάν ναι ποια ενότητα είναι σοφότερο να επιλέξει,Κτιρίων,Λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης ή κλιματισμού;
  4. Άρα λοιπόν δεν γίνεται να συμφωνήσω στα 800 μεικτά με ασφάλιση στο ΙΚΑ..πρέπει οπουδήποτε και αν δουλέψει μηχανικός εγεγραμένος στο τσμεδε ως μισθωτός ,ο εργοδότης να τον ασφαλίζει στο τσμεδε...κατάλαβα σωστα;Ακόμα και ως υπάλληλος κομμωτηρίου ;
  5. Το αν με συμφέρει είναι ένα άλλο θέμα!Φυσικά θα προτιμούσα την πολυπόθητη θέση μηχανικού.Μέχρι να ερθει όμως.. Εάν είναι νομικά εφικτή η διπλή ασφάλιση δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα.Δέχομαι την δουλειά και πληρώνω το τσμεδε μόνη μου.Πάντως έκανα κάποιες ερωτήσεις στο ταμείο μας και μάλλον έχεις δίκιο όσον αφορά την διπλή ασφάλιση.Στην περίπτωση όμως αυτή τότε εφόσον οι εισφορές είναι ίδιες με αυτές του ΙΚΑ νομίζω ότι μπορώ να κάνω συμφωνία με τον εργοδότη να με ασφαλίζει στο τσμεδε αντί του ΙΚΑ.Εάν όμως δεν συμφέρει τον ίδιο τότε φαντάζομαι ότι το γεγονός της εγγραφής μου στο τσμεδε μπορεί να είναι αιτία απόρριψης.Αυτό που θέλω να καταλάβω επί της ουσίας είναι το κατά πόσο μπορεί ένας μηχανικός τελικά να ετεροαπασχοληθεί..
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Με αφορμή αυτά που προαναφέρθηκαν η δική μου ερώτηση είναι η εξής: Μπορεί ένας μηχανικός εγγεγραμένος στο τσμέδε να είναι διπλά ασφαλισμένος και στο ΙΚΑ;Και εάν ναι πως μετρούν τα ένσημα σε αυτή την περίπτωση της διπλής παράλληλης ασφάλισης; Το ρωτώ αυτό διότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόσληψης μου σε θέση τηλεφωνικών πωλήσεων όπου καθόλου δεν ενδιαφέρει το δίπλωμα του μηχανικού και οι αποδοχές είναι στα 800 ευρώ μικτά με ασφάλιση ΙΚΑ. Συμφέρει τον εργοδότη για παράδειγμα να μου πληρώνει την ασφάλεια στο ΤΣΜΕΔΕ αντι του ΙΚΑ;και αν οχι τι συμφωνία πρέπει να κάνω; Γενικότερα απο τη στιγμή που δεν προσλαμβάνεσαι κάπου ως μηχανικός,που πάνε οι εισφορές που συμπεριλαμβάνονται στις αποδοχές ;
  7. Έχω κατεβάσει σε pdf μορφή το εξης:Plant Design and Economics for Chemical Engineers ...fourth edition ...Max.S.Peters , Klaus D.Timmerhaus 923 σελιδες. Μαλλον αυτό εννοείς σωστα; Σας ευχαριστώ και τους δύο για την απάντηση.
  8. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.Αποφοίτησα πρόσφατα απο το τμήμα Χημικών Μηχανικών .Η ερώτηση λοιπόν που έχω να κάνω ,στους περισσότερο έμπειρους συναδέλφους , αφορά στο εξής.Αναρωτιέμαι εάν μπορώ να αγοράσω κάποια βιβλιογραφία η γνώση της οποίας είναι απαραίτητη στο ξεκίνημα του Χημικού Μηχανικού.Πιο απλά αυτό που εννοώ είναι εάν υπάρχει κάποιο ''Ευαγγέλιο'' για έναν Χημικό Μηχ. που απαραιτήτως πρέπει να συμμετέχει στην βιβλιοθήκη του ή εάν η βιβλιογραφία αυτή έχει να κάνει με τον κλάδο στον οποίο έχει προσανατολιστεί αυτός..Αναφέρομαι σε κάτι χειροπιαστό ,η γνώση του οποίου θα μου ενπλουτίσει το βιογραφικό και θα μου παρέχει την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται μία αντίστοιχη θέση εργασίας.Για παράδειγμα επειδή θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τον τομέα των τροφίμων,υπάρχουν βιβλια-οδηγοί πάνω στην διασφάλιση της ποιότητας (ISO κλπ)που θα μου προτείνατε να αγοράσω; Να συμπληρώσω μία ακόμη ερώτηση μιας που αναφέρθηκα στα ISO .Αξίζει πιστεύετε να παρακολουθήσω κάποιο πενθήμερο σεμινάριο απο αυτά που διοργανόνωνται από ιδιωτικές εταιρίες πιστοποίησης .Τα κόστη ανέρχονται ακόμα και στα 600 ευρώ. Περιμένω γνώμες και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.