Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

consumimur

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Καλησπέρα Ψάχνω να βρω αν υπαρχουν συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σωλήνα πλήρωσης δεξαμενής πετρέλαιου. Περισσότερο με απασχολεί το υλικό κατασκευής. Ο λόγος είναι ότι ειχαμε στην πολυκατοικία ενα χάλκινο περί τα δυο μέτρα τον οποίο όμως μας ξυλωσαν λογικά για να τον πουλήσουν σαν πρώτη υλη. Ξεπερνώντας το σοκ του οτι μας έκαναν 200 πλας ζημιά για κέρδος 15 ευρώ σκέφτομαι αν μπορούμε να βάλουν σίδερο αντί χαλκό μιας και δεν αξίζει να το βανδαλισυν για την αξία του. Είναι τέτοια η θέση της δεξαμενής που δυστυχώς δεν μπορούμε να ασφαλισουμε την πρόσβαση οποτε προσπαθώ να σκεφτώ λύσεις ώστε να μην επαναληφθεί. Ευχαριστώ.
  2. φίλε didonis ευχαριστώ. αντιλαμβάνομαι οτι είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει ο έλεγχος ενός ακινήτου από το χώρο ενός φόρουμ. Ήταν λάθος η προσεγγιση μου με ένα εκτενές και περιγραφικό κείμενο γεμάτο απορίες οι οποίες δεν μπορούν να απαντηθούν χωρίς τα όσα ανέφερες. Τελικά όντως ανατέθηκε σε συνάδερφο σας πέραν της τράπεζας να ελέγξει το σπίτι και ήδη μου έχει αποσαφηνίσει αρκετά απλά βλέποντας τις κατόψεις. ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και το χρόνο σας.
  3. τελικά , αν και έχω (όπως προανέφερα) ήδη πληρώσει μηχανικό (της τράπεζας) για να ελέγξει το ακίνητο,η οποία σε προσωπική μου επικοινωνία μαζί της ήταν απαράδεκτη.(όταν την ρώτησα για όλα τα παραπάνω μου είπε να βάλω μηχανικό να το ψάξει) . το ακίνητο θα ελεγχθεί και από "δικό μου" μηχανικό. το αναφέρω αυτό γιατί βλέπω ότι στα σχόλια δεν δίδετε μια απαντηση σε μια ξεκάθαρη ερώτηση , αλλά τονίζετε η αναγκαιότητα ελέγχου του προς αγορά ακινήτου από μηχανικό πράγμα που έχω ήδη κάνει πληρώνοντας τον νομικοτεχνικό στην τράπεζα οποτε γιατί να πρέπει να το ξανακάνω?
  4. ευχαριστώ για την (αν και λιγο εριστική) απάντηση .για το νομικό και τεχνικό έλεγχο του ακινήτου θα πληρώσω ήδη μια φορά την τράπεζά (όπου παρεμπιπτόντως πρόκειται για ένα υπερεκτιμημένο ποσό). από κει και πέρα η παράσταση δικηγόρου είναι απαραίτητη στην υπογραφή συμβολαίων οπότε ναι έχει γίνει έλεγχος για βάρη.ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί από ότι μου είπαν στην πολεοδομία η περίπτωση μου με τις αυθαιρεσίες και τις αποκλίσεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. απλά ήθελα να ξέρω από την πείρα των μηχανικών στο φόρουμ για το αν τακτοποιούνται και εάν είμαι καλυμμένος με το νόμο όταν τακτοποιηθούν οι αυθαιρεσίες....
  5. πρόκειται να αγοράσω ενα διαμέρισμα στο οποίο υπάρχουν ασυμφωνίες στο συμβόλαιο και τις κατόψεις της πολεοδομίας.τα τετραγωνικά στο συμβόλαιο (πώληση οριζοντίων ιδιοκτησιών ν.3741/1929) είναι 79 ενώ στις κατόψεις 77,5.ο ημι υπαίθριος στην τακτοποίηση είναι 6,9τ.μ. ενώ στις κατόψεις 5,5τ.μ. όσο αφορά το υπόγειο πάρκινγκ ,στην κάτοψη υπογείου έχουν σχεδιαστεί 3 θέσεις,στο διάγραμμα κάλυψης γράφει ότι δημιουργούνται 2 θέσεις στο υπόγειο ενώ είναι γραμμένο χειρόγραφα ότι δημιουργούνται 4 θέσεις.ο δικηγόρος μου είπε οτι πήγε στο υποθηκοφυλακείο και το κτηματολόγιο που είδε τη συσταση οριζοντιας ιδιοκτησίας φαίνονται δυο θέσεις στο υπόγειο.στο συμβόλαιο και στη σύσταση γράφει ότι βρίσκονται στον ακάλυπτο χώρο του υπογείου και είναι κατ αποκλειστική χρήση χωρίς ποσοστά συνιδιοκτησίας και εχουν χαρακτήρα δουλείας σύμφωνα με περιορισμό που απορρέει από τον ν.3741/1929 όσο αφορά τα ιδία τα σχεδιαγράμματα κατόψεων στο συμβόλαιο δεν αναφαίνονται αυτά της πολεοδομίας αλλά κάποια άλλα του ίδιου μηχανικού τα οποία διατηρεί η συμβολαιογράφος που είχε κάνει το συμβόλαιο σε φάκελο.σε αυτές τις κατόψεις δεν υπάρχουν ασυμφωνίες.από την πολεοδομία μου είπαν ότι οι κατόψεις που ισχύουν είναι αυτές που έχουν αυτοί και όποιες αποκλίσεις είναι αυθαιρεσίες.ο δικηγόρος μου είπε ότι θα γίνει μια βεβαίωση από μηχανικό ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες η τέλος πάντων για όποιες υπάρχουν θα πληρωθεί πρόστιμο και θα τακτοποιηθούν.στο συμβόλαιο αναφερεται ότι συμφονα με τις διαταξεις του ν1577/198 έχουν υπογραφει υπεύθυνες δηλώσεις ν1599/1986 ότι δεν εχει μεταβληθεί η χρήση των ακινήτων ούτε και οι διαστάσεις σύμφωνα με την άδεια ανεγερσης οικοδομής η ερώτηση μου είναι αν όλες αυτές οι αυθαιρεσίες τακτοποιούνται και κυρίως αν θα είμαι νόμιμος με την τακτοποίησή τους .θα ενημερωθεί πχ ο φάκελος της πολεοδομίας με τις κατόψεις που ισχύουν? όσο αφορά το παρκιν γίνετε να υπαρχει ακάλυπτος χώρος υπογείου?το παρκιν ανήκει στο διαμέρισμα? παρακαλώ για τη βοήθεια σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.