Μετάβαση στο περιεχόμενο

avasalak

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Σχετιζόμενα Επαγγέλματα
  • Ειδικότητα
    Γεωλόγος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

315 profile views
  1. Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις το κάθε κτήριο εχει δικές του δεξαμενές και υπόγεια στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν ξεχωριστα μηχανοστάσια. Οι νομιμοποιήσεις αφορουν κυρίως τα υπόγεια και δεν εχουν "κλέισει" ακόμα. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει κάποια διάταξή που να απαγορεύει την δημιουργία καθέτων σε ξενοδοχεία εκτός σχεδίου. Είναι προφανες ότι τα πρακτικά και διαχειριστικά θέματα που ανοίγονται είναι τεράστια και δυσεπίλυτα.
  2. (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα η οποια αποτελείται από 3 ξεχωριστά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί πριν το 2011. Τοσο τα κτίσματα όσο και το οικόπεδο ανήκουν εξ αδιαιρετου σε 3 ιδιοκτητες. Το οικόπεδο είναι 5 στρ εκτος σχεδίου. Τα τετραγωνικα εχουν υπερκαλυφθει, κοινως στο σύνολό τους οι κύριοι χώροι και των 3 κτιρίων είναι ~1000μ2. Το ένα κτήριο του ξενοδοχείου λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και έχει λάβει ειδικό σήμα λειτουργίας.Τα υπόλοιπα 2 κτίρια είναι ημιτελή. Συμφωνα με τον ν. 4495/17: “...επί γηπέδων, που κείνται εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμών και ανήκουν σε έναν ή πλείονες ιδιοκτήτες, επί των οποίων έχουν ανεγερθεί μέχρι τις 28.7.2011 οικοδομήματα νομίμως ανεγερθέντα ή αυθαίρετα, υπαγόμενα στις διατάξεις του παρόντος, με την επιφύλαξη των οριζομένων στις διατάξεις του άρθρου 89 του παρόντος. Υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις, επιτρέπεται η σύνταξη και υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών επί των ανωτέρω γηπέδων και η μεταγραφή αυτών στα βιβλία μεταγραφών ή η καταχώριση στα κτηματολογικά γραφεία. Υπό τις ίδιες ανωτέρω προϋποθέσεις, θεωρούνται εξ υπαρχής έγκυρες και ισχυρές συστά-σεις διαιρεμένων ιδιοκτησιών, οι οποίες έχουν συσταθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος και δεν έχουν κηρυχθεί άκυρες με αμετάκλητη δικαστική απόφαση…” Συμφωνα με την 1142/26.1.2021 Τροποποίηση της υπ’ αρ. 216/08-01-2015 απόφασης Υπουργού Τουρισμού «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων» (Β’ 10), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αρ. 19102/10.10.2016 (Β’ 3387), 21654/22.11.2017 (Β’ 4242) και 17352/11.10.2018 (Β’ 4822) όμοιες αποφάσεις: “...2. Το ξενοδοχείο ανεγείρεται από ένα φορέα εκμετάλλευσης επί οικοπέδου ή γηπέδου που ανήκει σε έναν ή σε περισσότερους κυρίους εξ αδιαιρέτου. Ο φορέας εκμετάλλευσης δύναται να είναι κύριος ή μισθωτής ή υπομισθωτής του οικοπέδου/γηπέδου ή επιφανειούχος ή να έλκει δικαιώματα επ’ αυτού δυνάμει άλλης σύμβασης. Σε περίπτωση μίσθωσης ή υπομίσθωσης όλου ή τμήματος της έκτασης, η συμφωνηθείσα από τους συμβαλλομένους διάρκεια της σύμβασης δεν πρέπει να είναι μικρότερη των δεκαπέντε (15) ετών. Σε περίπτωση εξ αδιαιρέτου συγκυριότητας, δεν εκδίδεται γνωμοδότηση για καταλληλότητα οικοπέδου/γηπέδου σε μεμονωμένο ή μεμονωμένους εξ αδιαιρέτου συγκυρίους. Σε οικόπεδα, στα οποία έχει συσταθεί ή συνιστάται κάθετη ιδιοκτησία, επιτρέπεται η ανέγερση ξενοδοχείων, εφόσον αυτό δεν απαγορεύεται από τη σχετική πράξη σύστασης ή τον κανονισμό συνιδιοκτητών ακινήτου…” Η ερώτηση είναι η εξής: Δύναται να χωριστούν 3 κάθετες ιδιοκτησίες (όσες και τα κτίσματα) με εξωτερικούς χώρους αποκλειστικής χρήσης οι οποίες να πάρουν και οι τρεις ξεχωριστές αδειες λειτουργίας ξενοδοχείου? Δεν αναφέρομαι σε αλλαγή χρήσης και νομιμοποίηση του συνόλου των τετραγωνικών, διότι αποδεικνύεται ότι λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.