Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

jeremy_duth

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jeremy_duth

  1. Καλησπέρα, το πιστωτικό μου υπόλοιπο είχε προκύψει από την εκκαθάριση του 2020 και φαινόταν στην καρτέλα των Καταβολών μου από τον Οκτώβριο του 2021. Εντός του Ιανουαρίου του 2022 φάνηκε και στις Επιστροφές Εισφορών και μετά από 10 ημέρες περίπου μου κατέθεσαν το ποσό. Γιώργος
  2. Καλησπέρα και καλή χρονιά, έχει κάποιος/α πρόσφατη εμπειρία από επιστροφη πιστωτικού υπολοίπου από τον ΕΦΚΑ; Πόσο καιρό παίρνει συνήθως από τη στιγμή που φάνηκε στην καρτέλα μου μέχρι όντως να πιστωθεί στο λογαριασμό μου; Γιώργος
  3. Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μέχρι και σήμερα ο ΕΦΚΑ με δείχνει ανασφάλιστο και δεν έχω λάβει ακόμη ειδοποιητήριο. Είμαστε στους 10 μήνες ακριβώς. @Chr1st0s Θεωρώ ότι η ασφάλεια μετράει από την προεγγραφή. Στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ προ-εγγραφής και οριστικής εγγραφής δεν είναι δυνατόν κάποιος να δουλεύει και να θεωρείται ανασφάλιστος. Κατά αντιστοιχία θα πρέπει να πληρωθούν και οι εισφορές αναδρομικά. Γιώργος
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω αιτηθεί εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ (ΕΦΚΑ) ως ελεύθερος επαγγελματίας προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Εναρξη επαγγέλματος, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα κλπ.) και έχω πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από τις 13 Απριλίου του 2018. Η εγγραφή μου εκκρεμεί ακόμη, μιας και η σελίδα του ΕΦΚΑ με δείχνει ακόμα 'ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ', ενώ δεν έχω λάβει κάποιο ειδοποιητήριο εισφοράς. Έκανα ήδη ερώτηση στο τμήμα Ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ τον Ιούνιο και μου είπαν πως η εγγραφή νεων μελών έχει καθυστερήσει χωρίς να ξέρουμε για πόσο ακόμα. Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος στην ίδια κατάσταση; Έχουμε κάποια παραπάνω πληροφορία επ'αυτου και πού αλλού μπορούμε να απευθυνθούμε πέρα από το τμήμα Αφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ; Ευχαριστώ για το χρόνο σας, Γιώργος Π.
  5. Καλησπέρα και καλή χρονιά, είμαι διπλωματούχος μηχανικός και μέλος του ΤΕΕ από τον Νοέμβριο του 2017. Είμαι στο στάδιο εκπόνησης του διδακτορικού μου και αμοίβομαι από υποτροφία. Κοινώς δεν λογίζομαι ούτε σαν μισθωτός αλλά ούτε έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος στη εφορία καθώς αυτό δεν απαιτείται για την πληρωμή μου. Με την πρόσφατη κατάργηση της αυτόματης ασφάλισης των μελών του ΤΕΕ στο ΤΣΜΕΔΕ λόγω ιδιότητας, απαιτείται η έναρξη επαγγέλματος στην εφορία ώστε να μπορείς να γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ. Έστω ότι εγώ μπορώ να πληρώνω τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ (ΕΦΚΑ)...Υπάρχει τρόπος να γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ χωρίς να έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος και χωρίς να είμαι μισθωτός; Με ενδιαφέρει η ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς και η "προσμέτρηση¨ των χρόνων του διδακτορικού μου στα συντάξιμα έτη και γι αυτό κάνω την ερώτηση. Ευχαριστώ πολυ. Γιώργος
  6. Μια απορία μόνο: Γιατί σε έγγραφα που αφορούν κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΜΠΔ αναφέρεται μόνο η σχολή στο Πολυτεχνείο Κρήτης? Μιλάω, φυσικά, για έγγραφα που έχουν συνταχθεί μετά την ίδρυση των ΜΠΔ Ξάνθης.
  7. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πληροφορηθεί κανείς για το τι κονδύλια προορίζονται για κάθε πανεπιστήμιο και πως ορίζονται αυτά? Από ποιόν περνάνε αυτά, ποιός αποφασίζει για αυτά, ποια είναι τα αρμόδια υπουργεία κτλ?
  8. Δηλαδή για να καταλάβω, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη το Ιδιωτικό για να ανακαλύψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις του? Η φράση άυξηση της χρηματοδότησης των Δημοσίων Πανεπιστημίων δεν λέει κάτι σε κανέναν από αυτούς που υποστηρίζουν το Ιδιωτικό ως μεταρρύθμιση "εξυγείανσης" της Δημόσιας Παιδείας? Και συγνώμη, αλλά το παραμύθι οτι δεν υπάρχουν λεφτά, εγώ δεν το τρώω. Ξέρω, βέβαια, πως δεν αρκεί μόνο η χρηματοδότηση, αλλά και η σωστή διαχείριση από πλευράς Διοίκησης του εκάστοτε Πανεπιστημίου. Κοινώς ΟΛΑ τα λεφτά που προορίζονται για το Πανεπιστήμιο να αξιοποιούνται γι'αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ το σκοπό. Αλλά, μάλλον, αυτό ακούγεται ΤΟΣΟ ουτοπικό και αφελές! Η θέση μου, λοιπόν, πάνω στα Ιδιωτικά είναι ξεκάθαρη καλλυμένος σε μεγάλο βαθμό από τα επιχειρήματα κάποιων προηγούμενων ομιλητών.
  9. Αυτή τη στιγμή όχι. Γίνονται κινήσεις όμως από τα τμήματα ΜΠΔ εδώ και πολύ καίρό για κατοχύρωση των επ.δικαιωμάτων, και δικαίωμα υπογραφής σε μελέτες του τομέα του Μηχανολόγου Μηχανικού. Μέσα σε αυτές λογικά είναι και οι μελέτες θέρμανσης. Για περισσότερα δες εδώ: http://www.michanikos.gr/ftopic239.html
  10. Να συμφωνήσω απόλυτα με τον ZaXoYs... πιο συγκεκριμένα το 2006 (χρονιά εισαγωγής μου) για τους Μηχανικούς Ενεργειακών Πόρων στην Κοζάνη, μόλις είχε παρθεί η απόφαση για αλλαγή και μετονόμασία του τμήματος σε Μηχανολόγους Μηχανικούς Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων και απόδωση επ. δικαιωμάτων, η βάση αυξήθηκε κατα 1200 μόρια, σε μια χρονιά όπου οι βάσεις των Πολυτεχνικών κυμάνθηκαν στο +/- 200 κατά μέσο όρο. Οπότε το να συζητάμε με γνώμονα τη βάση εισαγωγής είναι λίγο ανούσιο... Αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο θέμα στο οποίο ούτε κι εγώ βρίσκω κάποια λογική. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η δούλεια 'βρωμάει' και εξυπηρετήθηκαν τα συμφέροντα κάποιων! ΠΟΙΩΝ ΟΜΩΣ και ΓΙΑΤΙ? Εχουν δικαίωμα να βάζουν τους φοιτητές και τους απόφοιτους να μαλώνουν μεταξύ τους χωρισμένοι σε κλίκες (Μ.Μ, Μ.Π.Δ, Μηχανολόγοι ΑΤΕΙ) για το δικαίωμα μιας γαμημένης υπογραφής? Και κατά τ'άλλα 'συνάδελφοι'... +1000000000 ! Μόλις παρέθεσες τη ρίζα του προβλήματος φίλε μου!!
  11. Αυτό ακριβώς εξηγώ: η σχολή μου ΕΧΕΙ τα βασικά μαθήματα του Μηχανολόγου (μπορείς να συγκρίνεις τους κύκλους σπουδών), με τη διαφορά πως ΔΕΝ υπάρχουν κατευθύνσεις όπως στα τμήματα των Μηχανολόγων σε Αθήνα- Θεσ/νίκη. Ακολουθούν ΟΛΟΙ οι φοιτητές του τμήματος τον τομέα της βιομηχανικής διοίκησης. Το όνομα φυσικά και πρέπει να αλλάξει από τη στιγμή (και αν) αποδωθούν τα δικαιώματα του Μ.Μ. Φυσικά, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ όπως ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ πρέπει να έχουμε στοιχειώδη, κατοχυρωμένα και σαφή δικαιώματα και πραγματικά απορώ γιάτι ενώ βρίσκεσαι σε παρόμοια δυσμενή κατασταση σε σχέση με τα επ. δικαιώματα, νομίζεις πως το πρόβλημα είναι οι διεκδικίσεις των ΜΠΔ. Εκτός και αν θεωρείς πως η δικιά σου εκπαίδευση είναι καλύτερη και ανώτερη από αυτη των ΜΠΔ και μόνο συνάδελφοι απ'το τμήμα σου θα έπρεπε να τα ζητάνε. Τότε πάω πάσο! Ακόμη, το οτι οι Μ.Μ έχουν δικαίωμα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων νομίζω πως προέρχεται από το όταν ακόμα υπήρχε η σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων. Αν και έχουμε κάποια ηλεκτρολογικά μαθήματα και γω νομίζω πως είναι καταχρηστικό. Αλλά κάτι τέτοιο παρ'όλο που υπάρχει μόνο στα επ. δικαιώματα, στην πράξη δεν πιστεύω πως εφαρμόζεται. Εκτός αν ξέρεις εσύ κάποια περίπτωση Μηχανολόγου που ασχολείται με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή και το αντίστροφο (νομίζω πως ισχύει). Τέλος, για τις εξετάσεις συμφωνώ απολύτως.
  12. Δεκτή η άποψή σου και σεβαστή μιας και εγώ σπουδάζω ακόμα, ενώ εσύ, για να ξέρεις, υποθέτω πως έχεις περάσει από αυτές τις εξετάσεις του ΤΕΕ. Αφού, λοιπόν, οι εξετάσεις του ΤΕΕ είναι αναξιόπιστες, πες μου εσύ με ποιό τρόπο ή μέσα από ποιό όργανα (φορέα) κρίνεις τη γνώση των ΜΠΔ ανεπαρκή σχετικά με τα δικαιώματα που διεκδικούμε?
  13. Γειά σας και από εμένα...είμαι φοιτητής του τμήματος ΜΠΔ στην Ξάνθη. Θα ήθελα ρωτήσω το συνάδελφο g-volos , προς τι αυτή η επίθεση εναντίον των ΜΠΔ? Το οτι ο τίτλος της σχολής είναι ΜΠΔ, δηλαδή, και όχι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, είναι πιο ουσιαστικό για σένα απ΄το γεγονός οτι ο κύκλος σπουδών μας είναι καθαρά ένας από τους τομείς των Μηχανολόγων Μηχανικών? Για τα μη κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των ΜΠΔ δεν ευθύνονται οι φοιτητές του τμήματος, αλλά αυτοί που δεν τα εξασφάλισαν πριν λειτουργήσουν το τμήμα. Ούτε και εσύ θα ήθελες να σπουδάσεις 5 χρόνια και να νιώθεις οτι σπούδασες κατι χωρίς αντίκρισμα, εκτός και αν θεώρείς πως οι απόφοιτοι ΜΠΔ δεν έχουν τις ίδιες γνώσεις με σένα! ΔΕΝ ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε οτι θέλουμε να γίνουμε κάτι άσχετο από αυτό που σπουδάζουμε. Θέλουμε να μπορούμε να εφαρμόζουμε αυτά που διδασκόμαστε στο πανεπιστήμιο. Και στο κάτω-κάτω αν δεν έχουμε τα εφόδια να εργαστούμε ως Μηχανολόγοι, όπως μάλλον εννοείς, άσε να μας κρίνει το ΤΕΕ μέσα από τις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.