Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nk320

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

2 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

851 profile views
  1. Καλημέρα. Ψάχνω κάποιο υπόδειγμα τελικου λογαριασμού και επιμέτρησης δημόσιου έργου. Στο σύνδεσμο δυστυχώς δε με αφήνει να το κάτεβάσω. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
  2. Καλημέρα. Διαβάζω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας. Θέλω δυο διευκρινίσεις. Αναφέρθηκε εδώ http://www.michanikos.gr/topic/13355-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%BF%CE%BC/ ότι το περλομπετό δεν κάνει για εξωτερικό χώρο, λόγω διόγκωσης του περλίτη σε επαφή με νερό. Επομένως συνίσταται ή όχι για ταράτσα όπου θα επικολληθεί πλακάκι? Σε περίπτωση που η ταράτσα προς μόνωση έχει σωστές κλίσεις (σε ένα ιδεατό κόσμο), ποιο είναι το ελάχιστο και μέγιστο πάχος τσιμεντοκονίας/περλομπετού/αφρομπετού? Μιλάω πάντα για τοποθέτηση πλακιδίων πάνω σε μόνωση με ασφαλτόπανο. Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα. Το νήμα ξεκίνησε από τα υαλοστάσια, όμως στην πορεία δίαπίστωσα πως μεγάλο μέρος της θερμότητας έρχεται από τα μεταλλικά πλαίσια των υαλοστασίων. Επιπλέον η αναζήτησή μου αναφέρεται σε θερμομόνωση συνολικά, δηλαδή όχι μόνο από τον ήλιο, αλλά και από το κρύο το χειμώνα. Στο προκείμενο, εφάρμοσα από την εσωτερική μεριά τρία χέρια θερμομονωτική βαφή. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Εξαιρετικό δε σημαίνει πως δε βάζω κλιματισμό, όμως λειτουργεί αισθητα λιγότερο χρόνο, σε μεγαλύτερη θερμοκρασία. επίσης, τα έπιπλα του γραφείου δεν είναι πλέον ζεστά κατά τις μεσημεριανές ώρες. Τέλος, επειδή ήθελα να πειραματιστώ, πέρασα ένα προφίλ ένα χέρι και ένα άλλο το άφησα όπως ήταν. Η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή, στο χέρι, επομένως έκανα όλα τα μεταλλικά στοιχεία τρία χέρια. Για την ώρα θα μείνω σε αυτά. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.
  4. Το θεωρείς πολύ καλύτερο από το neotherm? Ρωτάω χωρίς να θέλω να αμφισβητίσω, καθότι για να το εφαρμόσω πρέπει να φέρω ανυψωτικό, δηλ επιπλέον κόστος.
  5. τύπου neotex? Τα πέρασα όταν εγκαθιστούσα τις μεμβράνες εξωτερικά. Εννοείς κάποια άλλη? Αυτό που παρατηρώ τελικά εί ναι ότι το θέμα πηγάζει κυρίως από τα πλαίσια. Δηλ κατά τις 11 το πρωί, τα τζάμια είναι κρύα, όμως τα πλαίσια ζεστά.
  6. Ήρωνα ευχαριστώ. Μεμβράνες έχω solarguard, την πιο δυνατή για τοποθέτηση απ'έξω. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι θερμότητα περνάει μεν από τα τζάμια, όμως μεγάλο ποσό περνάει και από τα μεταλλικά πλαίσια των τζαμιών, τα οποία όπως ανέφερα είναι σιδερένια. Αυτός είναι ο λόγος που σκέφτηκα να το 'ντ'υσω' εσωτερικά. Από την άλλη, αν χρησιμοποιήσω το 'εξοικονομώ' για περσίδες, αυτές θα βοηθήσουν μόνο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα το κρύο θα είναι το ίδιο. Τι λες?
  7. Καλή σας μέρα. Το γραφείο μου βρίσκεται σε γυάλινο κτίριο και όπως καταλαβαίνετε κυρίως το καλοκαίρι υπάρχει σοβαρό θέμα με τη ζέστη. Πέρισυ εγκατέστησα εξωτερικές μεμβράνες, όπου το πρόβλημα βελτιώθηκε αισθητά. παρόλα αυτά τις ώρες 4-7μμ ο κλιματισμός πρέπει να δουλεύει αρκετά. Τα τζάμια είναι διπλά και τα πλαίσια σιδερένια, όχι αλουμινίου. Έχετε κάτι να προτείνετε για περεταίρω θερμομόνωση? Σκέφτηκα την επένδυση εσωτερικά με γυψοσανίδα, τοποθετώντας φελιζόλ ενδιάμεσα, αφήνοντας μόνο τα παράθυρα χωρίς επένδυση. Πιστεύτε πως θα υπάρξει πρόβλημα συσσώρευσης θερμότητας ανάμεσα στα τζάμια και τη γυψοσανίδα, με αποτέλεσμα τη θραύση τους? Η λύση των εξωτερικών περσίδων είναι αρκετά ακριβή, όμως αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση, θα μπορούσα να τη συζητήσω. Ευχαριστώ. Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp. To έκανα, ευχαριστώ.
  8. Γνωρίζει κανείς για το πως υπολογίζουμε τις κρατήσεις? ΦΠΑ και 6,244% επί του ποσού μετά την έκπτωση? Και επιπλέον 4% για προμήθειες και 8% για παροχή? Υπάρχει κάτι άλλο? Φιλικά.
  9. όταν λες 'οχι αναγνωρισμένος'? Εννοείς χωρίς εμπειροτεχνικό? Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρία που θα με προσλάβει σαν υπεργολάβο πρέπει να είναι εργοληπτική? (δηλ να έχει μέσα πτυχίο μηχανικού?)
  10. Καλησπέρα, ανακινώ το θέμα μιας που θα με ενδιέφερε να μάθω αν υπάρχει τρόπος, κάποιος εμπειροτέχνης να πάρει έργο εκτός των νομών που έχει δηλώσει. λχ να είναι σε μια εταιρία ή να γίνει υπεργολάβος μιας εταιρίας. Δεν εννοώ εργοληπτικής εταιρίας (δηλ να έχει πτυχίο μέσα).
  11. ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα λινκ. Τα δικαιολογητικά για εμπειροτεχνικό πτυχίο που μπορώ να τα βρω? Αν δεν έχω τις απαιτήσεις, πρέπει να κατέβω με μηχανικό τάξης?
  12. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχετε κάνει. Δε χρειάζεται να αναφέρω για τις δυσκολίες όσων ασχολούνται με τον κατασκευαστικό κλάδο. Τον υπηρετώ σχεδόν δέκα χρόνια και ο χειμώνας που περασε ήταν για όλους μας κακός. Τις τελευταίες μέρες ψάχνω να δω τι γίνεται με τα δημόσια έργα και αν θα μπορούσα να ασχοληθώ, αρχικά με μικρά έργα, πεζοδρομήσεις, επισκευές δρόμων κλπ. Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω υποδείγματα δημοπρασιών και υπολογισμών κόστους? Δεν εννοώ κόστους έργων, αλλά από ό,τι γνωρίζω η τιμή μιας δημοπρασίας εμπεριέχει και άλλες παραμέτρους, απρόβλεπτα κλπ. Στο νομικό κομμάτι, πως μπορώ να κατέβω σε δημορπασία?Ως ιδιώτης ή ως επιχείρηση? Και που μπορώ να δω για τις τρέχουσες δημοπρασίες? Links ή βιβλία θα με βοηθούσαν. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.