Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mforce

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Καπου στον κόσμο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mforce's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που δείχνει η φωτογραφία είναι το SE 30. Αν θυμάμαι καλά κυκλοφόρησε αρκετά μετα τα 128k . Προσωπικά θυμάμαι το 86 ή το 87 να εχω Mac Plus με 1 Μb ram οταν τα pc αγωνιζόταν με πολλά τερτίπια να ξεπεράσουν τα 256k. Τό σχεδιαστικό που χρησιμοποιούσα τοτε λεγόταν Mac Draft και μικρή σχέση είχε με ότι ξέρομε σήμερα αλλά μπορούσες να κάνεις "μαγικά" όταν σε άλλα συστήματα η απλή γραμμή ήταν ακόμα πολυτέλεια. Αλλοι καιροί όμως τότε (αυτό το Μac plus κάπου υπάρχει ακόμα και δεν αποκλείεται και να δουλεύψει αν επιχειρήσω να το ανάψω... ).
  2. gp1 , ούτε εγω το θεωρώ κακό. Προσπάθησα μόνο να σατυρίσω την όλη κατάσταση που μας έφερε σε αυτό το χάλι. Οσο για μένα έχω διαλέξει ήδη την πρώτη απο τις λύσεις που προτείνεις. Ξερεις, ανήκω σ' αυτούς που λεν "μηχανικός γεννήθηκα, μηχανικός θε να πεθάνω" (παραφράζωντας την γνωστή ρήση). Δεν ξέρω και δεν θελω να κάνω κάτι άλλο (ασε που είμαι και αρκετά μεγάλος για να μάθω...)
  3. Υπάρχει πάντα και η λύση του ... καντηλανάφτη. Σίγουρη δουλειά, λίγες ευθύνες και δεν νομιζω να έχεις το φόβο της κρίσης.
  4. Στα βιομηχανικά δαπεδα με δύο τρόπους αποφεύγομε τις ρωγμές. 1. Με κοπή αρμών (συνήθως 5x5 m) και 2. με καλύ συντήρηση. Οσο πιο πολύ φοβόμαστε τις ρωγμές τόσο πιο πολύ πυκνώνουμε τους αρμούς και τόσο πιο πολύ βελτιώνουμε την συντήρηση (και με υλικά που εμποδίζουν την εξάτμηση). Απο κεί και πέρα έχω δει ρωγμές ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες βιομηχανικών δαπέδων !!. Αν λοιπόν δείς ρωγμή μη την αποδώσεις υποχρεωτικά στην ταλάντωση. Επίσης πάρε υπ' όψη σου ότι με το ρίξημο του βιομηχανικού πιθανότατα θα μειωθεί και η ταλάντωση. Ειδική αντιμετώπιση του θέματος της ταλάντωσης δεν έχω να προτείνω.Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.
  5. ktzouramanis : Δεν αναφέρεις κάτι, αλλά αν το όλο θέμα έχει ξεκινήσει απο το internet θα σε συμβούλευα να είσαι ΠΟΛΥ προσεκτικτικός. Υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι που εκμεταλλευόμενοι την αγωνία κάποιων απο εμας να βρούν δουλεία "βαράνε" στο ψαχνό. Απο προσωπική εμπειρία λοιπόν (απέφυγα στο παρά πέντε ανάλογη απάτη) συμβουλή: Αν ξέρεις την εταιρεία ψάξε και βρές την πραγματική (όχι αυτή που σου δίνουν αυτοί) διεύθυνσή της στο internet και στείλε τους email ρωτώντας τους αν πράγματι ισχύουν όλα αυτά που σου λένε. Οι εταιρείες που είναι σοβαρές (και στην περίπτωσή μου ήταν ευτυχώς) προστατεύουν και την φήμη τους και όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε αυτές. Ετσι απαντούν άμεσα (στη δική μου περίπτωση το έβαλαν και στην κεντρική σελίδα τους σαν γενική ειδοποίηση !!!). Αν είναι απάτη θα σε πέρνουν και τηλέφωνο να σε ρωτούν τι αποφάσισες γιατι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και οι θέσεις... κλείνουν !!! Δεν ξέρω να σου πω ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία για τη συγκεκριμένη χώρα, στις άλλες χώρες του Κόλπου όμως η διαδικασία είναι να πας εκεί με τουριστική βίζα που ισχύει για ενα μήνα και μπορεί να παραταθεί για άλλο ένα, και αφού υπογράψεις συμβόλαιο με την εταιρεία, κάνει η εταιρεία τις διασικασίες για την μόνιμη βίζα εργασίας σου και φυσικά επιβαρύνεται το, όποιο, κόστος. Καλό κουράγιο σε ότι κάνεις και καλή επιτυχία.
  6. aleng : αυτά που ρωτάς (σπίτι, αυτοκίνητο) συνήθως τα "προσφέρουν" οι εταιρείες στο πακέτο τους προς τα στελέχη που εκπατρίζονται. Εχεις ρωτήσει γι αυτό; Πάντως για σπίτι μη περιμένεις να βρείς κάτι "αξιοπρεπές" με λιγότερο απο 1000 ευρώ (περίπου 5000 ριάλια). Γι αυτοκίνητο αγορά απο 5.000 ευρώ και ... πάνω! Η ενοικίαση αυτοκινήτου (που συνηθίζεται) απο 300 ευρώ και πάνω ανα μήνα. Το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο απο την Ελλάδα σε καθημερινά ήδη και τρόφιμα μέχρι και 40% κατά περίπτωση.
  7. JUMERANG: Είπα οτι γενικά (για όλες τις θέσεις) προτιμούν τεχνικούς που έχουν γνώση και εμπειρία απο BS (British Standards) και IBC (International Building Code). Ειναι οι κώδικες που επικρατούν στις Αραβικές χώρες του (Περσικού) Κόλπου. Ο μέσος απόφοιτος ελληνικών σχολών δεν την έχει. Tην έχουν κυρίως απόφοιτοι Αγγλο - Αμερικάνικων Ιδρυμάτων αλλα και χωρών που έχουν ανάλογη εκπαίδευση. Μια απο αυτές είναι η Ινδία της οποίας οι απόφοιτοι δεν είναι (συνήθως) τίποτα φοβερό. Απλά είναι φθηνοι και για θέσεις ήσσονος σημασίας τους προτιμούν. Τους μισθούς που πέρνουν αυτοί μάλλον θα τους βρείς, ακόμα κι αυτή την εποχή, και στην Ελλάδα... Ελπίζω να σε κάλυψα αυτή τη φορά.
  8. JUMERANG: Που χάθηκες και γιατί;;; Εγραψες : Thanks mforce. Αλήθεια, σε δουλειές γραφείου (μελέτης) δεν προσλαμβάνουν; Μόνο στα εργοτάξια; Και απάντησα σχετικά.
  9. Jumerang : Οταν κάποιος έχει τα ουσιαστικά προσόντα προσλαμβάνεται χωρίς πολλά-πολλά. Επειδή όμως στις χώρες που αναφέρεσαι επικρατούν απόλυτα τα ΒS (British Standards) και επειδή σε κανέναν δεν αρέσουν τα πειράματα, προτιμούν σαφέστατα τους αγγλοσπουδασμένους ή αυτούς που έχουν φοιτήσει σε σχολές που παρέχουν ανάλογης κατεύθυνσης εκπαίδευση. Τώρα τα σχόλια για το ποιους ανταγωνίζεσαι και αν ... ιδρώνεις είναι λίγο πικρόχολα. Αυτοί που προσλαμβάνονται για τέτοιες δουλειές είναι βασικά Ινδοί (οταν δεν προορίζονται για ηψηλά κλιμάκια), αρκετά φτηνοί και σπάνια επαρκέστεροι του μέσου έλληνα μηχανικού.
  10. jumerang: Ναι, προσλαμβάνουν (οι Ελληνικές που ξέρω, δεν μπορω να πω για ξένες). Βασικά σαν foreman supervisor ή - στην καλύτερη περίπτωση - σαν site engineer. Απο κει και πέρα είναι θέμα εμπειρίας και ικανοτήτων. Καμία εταιρεία δεν θα σταθεί στο πτυχίο αν το άτομο είναι ικανο, αποδοτικό και μπορεί να "σπρώξει" το έργο.
  11. kastargr, ρωτας κάτι ιδιαιτερα απλό γι αυτό και δεν παίρνεις απάντηση. Το πιο απλό περιοδικό για σπίτι να πάρεις θα βρείς κατόψεις με διαστάσεις. Απο κει και πέρα υπάρχουν βιβλία για το Archicad (και στα ελληνικά για τις v. 11 & 13) με παραδείγματα "χειροπιαστα" και αρκετή βοήθεια. Στα συνιστώ ανεπιφύλακτα αφού βλέπω θα σε βοηθήσουν αρκετά.
  12. civil 004 βλέπω είσα φοιτητής ΕΜΠ, εκεί έχεις μία απο τις καλύτερες πηγές πληροφόρησης στο θέμα. Λέγεται καθηγητής Π. Μπαντουβάκης. Αντι να περιμένεις απο εδώ τις υποκειμενικές κρίσεις του καθένα μας, πηγαινε στον άνθρωπο αυτον. Νομίζω θα χαρεί να σου δώσει όλα τα στοιχεία που θέλεις.
  13. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ για τον... γαιδαρο. Αλλά ένα - παλιό - στατικό πακέτο με αμφίβολη την δυνατότητα αναβάθμισης, τώρα με την αλλαγή λόγω ευρωκωδικων κ.λ.π., ίσως και να είναι χάσιμο χρόνου
  14. kostargr, πατριώτη, ανοιξε τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις τοίχου και στην δεξια πλευρά της πρωτης παραγράφου επιλογών (Γεωμετρία και Τοποθέτηση) θα δεις (στην τρίτη γραμμή) επιλογές για τοίχο "νορμαλ", λοξό, "πυραμίδα" κ.λ.π. διάλεξε το λοξό και δώσε την γωνία που θέλεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.