Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Vgotzis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.486 profile views

Vgotzis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. ¨Εχοντας κάνει μία περαιτέρω επεξεργασία του θέματος, προκύπτουν διάφορα θέματα. Καταρχάς θεωρώ πως η γεννήτρια θα είναι οποσδήποτε μονοφασική και στις 1.500 στροφές για να υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας πολλών συνεχόμενων ωρών. Γεννήτριες της τάξης των 25KVa (δηλαδή περίπου 20KW) έχουν μία μέση ωριαία κατανάλωση 3 λίτρα / ώρα σε πετρέλαιο που θεωρώ πως είναι εντελώς ασύμφορο. Επομένως η γεννήτρια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατον λιγότερα KVa ώστε η κατανάλωση να είναι η μικρότερη δυνατή, Εναλλακτικά έχω δει οτι υπάρχουν και γεννήτριες υγραερίου. Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η λειτουργία τις βραδινές ώρες. Είτε θα πρέπει όλες οι συσκευές να είναι εκτός λειτουργίας το βράδυ (με τα ψυγεία τί θα γίνει το βράδυ?) είτε θα πρέπει να βρεθεί μία λύση να τροφοδοτούνται με κάποιο τρόπο κάποιες συσκευές όλο το βράδυ. Επίσης το θέμα του διαθέσιμου χώρου για την εγκατάσταση των Φ/Β. Θα μπορούσε να παίξει ένα υβριδικό μοντέλο Φ/Β με παράλληλη χρήση ανεμογεννητριών για εξοικονόμηση χώρου ? Αέρας θα υπάρχει αρκετός καθώς η εγκατάσταση θα γίνει στις Κυκλάδες. Και πόσα τ.μ. θα απαιτηθούν περίπου για την εγκατάσταση? Για το σύστημα AC coupling δεν το γνωρίζω και δεν έχω άποψη.
  2. Ενδιαφέρομαι να λειτουργίσω καντίνα σε παραλία όπου η ηλεκτροδότηση θα γίνεται αποκλειστικά απο γεννήτρια ρεύματος. Έχει κανείς καμία αίσθηση το φορτίο που απαιτηθεί για την κάλυψη των βασικών αναγκών της καντινας (πχ. 3-4 ψυγεία coca cola, επαγγελματική καφετιερα, ηχοσύστημα, ταμειακή μηχανή, χρήση laptop, καταψύκτη, τοστίερα, φωτισμό, κλπ.); Τι ειδους γεννήτρια θα χρειαστεί και πόση καταναλωση βενζινης θα έχει για 12ωρη ημερήσια λειτουργια?
  3. ευχαριστώ bill22 για τις πληροφορίες. Σε αντίστοιχα beach bar έχουν γεννήτριες πετρελαίου 15 - 25 KVa (με κατανάλωση πετρελαίου 3lt/h για τα 25KVa). Με έναν πρόχειρο υπολογισμό οι συσκευές που χρειάζομαι συνολικά δεν θα καταναλώνουν πάνω από 12 KW ταυτόχρονα. Τί μπαταρίες θα χρειαστώ και τι μέγεθος panels?
  4. Ενδιαφέρομαι να ανοίξω ένα beach bar όπου αντι της παραδοσιακής μεθόδου ηλεκτροδότησης μέσω ηλεκτρικής γεννήτριας (συνήθως χρείαζονται 15-25 KWA), να γίνει η ηλεκτροδότηση αποκλειστικά από αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα (αθορυβο σύστημα με παράλληλη εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας πετρελαίου). Οι βασικές συσκευές που απαιτούν ενέργεια είναι οι ακόλουθες: 3-4 ψυγεία 1 επαγγελματική καφετιερα Μουσική ήχος Φωτισμός Κάποιες περιφερειακές λοιπές συσκευές Είναι εφικτή η τροφοδότηση του beach bar αποκλειστικά με χρήση φωτοβολταϊκών (περίοδος Μάιος - Σεπτεμβριος ) για συνεχή χρήση 12 ωρών περίπου την ημέρα; Κοστολογικα θα είναι πολυ ακριβό; Και τι είδους εξοπλισμός θα απαιτηθεί;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.