Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

george.eng

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.096 profile views

george.eng's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

20

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητέ zavi, ο φίλος από ότι κατάλαβα είχε κρεμαστο, κοστούμι πέλμα κορμός..χλωμό το κόβω να τα ρίξεις μονορούφι, αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες πισίνας..!! διαλέγεις μέτωπο, ρίχνεις πέλμα, ξαναγυρίζεις ρίχνεις γρήγορα κορμό μισό, ξαναματαγυρίζεις ακομα πιο γρήγορα και κλείνεις κορμό..σε συνήθεις συνθέσεις με υποτυπώδη χρήση πρόσμικτου σε συνήθεις θερμοκρασίες (μέχρι 30) είσαι κύριος..απο εκεί και πέρα ναι αν δεν προλαβαίνεις νευρομετάλ σε 45μοίρες και έχει ο θεός..
  2. Ύψος δοκού??? ούτως ή άλλως σε στρώσεις των 60εκ μαξ σκυροδετείς αρκεί στην δέυτερη να εισχωρεί ο δονητής υπό το ίδιον βάρος στην πρώτη..
  3. 1oν : οσον αφορά τις σωληνώσεις, βλέπω ότι έχεις πίνακα στον τοίχο που σφηνώνει κάτω από τον εν λόγω δοκάρι. Θα μπορούσες να το αποφύγεις, βάζοντας τον πίνακα σε τοίχο που σφηνώνει σε πλάκα έτσι ώστε να αποφύγεις την όδευση εντός της δοκού. Ελπίζω να έχεις πυκνώσει τσέρκια στις στηρίξεις της δοκού, ελπίζω ο μηχανικός σου να ήταν όχι δίπλα αλλά ΠΑΝΩ στο δονητή όταν ρίχνατε, ελπίζω να μπήκε ρευστοποιητής. 2ον : Η όδευση εντός πλάκας δεν θα σου βγάλει προβλήματα γιατί όπως βλέπω πέρασες πάνω από κάτω σχάρα, όμως......... Βλέπω παντού σταρώματα και δεν βλέπω αποστάτες... Άρα το πρόβλημά σου είναι στην κατασκευή των σκυροδεμάτων και όχι στα ηλεκτρολογικά Για την ιστορία, για τους συναδέλφους που ανησυχούν πακτωμένες εγκαταστάσεις σε δημόσια κτίρια κατασκευάζονται ύστερα από ΕΝΤΟΛΗ του μελετητή στατικού και κάτω από προυποθέσεις (πολλές).
  4. σου λέω μόνο ότι στον νομό μου σε ΟΛΑ τα σχολεία (συμπεριλαμβανομένου και αυτού που κατασκευάζω τώρα) η νομαρχία (πρωην) κάνει πακτωμένη εγκατάσταση σε ισχυρά και ασθενή με ντουροφλεξ μεσαιου τυπου. Το μόνο πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσεις είναι οι δέσμες σωληνώσεων καθώς και τα παροχικά (φ29-32) να επιτρέψουν την σωστή σκυροδέτηση (δόνηση κλπ.). Οπότε ο μηχανικός σου καλά στα είπε.. ΥΓ Το μόνο στο οποίο διαφωνώ είναι η οδεύση σε υποστύλωμα...αυτό είναι φάουλ..σκέψου όμως πόσα χαντρώματα, πόσοι αρούγκανοι απρόσεκτοι ταρζάν ηλεκτρολόγοι υδραυλικοι κλπ που περνάνε μετά τα χτισίματα σκάβουνε και ΚΟΒΟΥΝΕ ότι βρούν μπροστά τους... Όπότε 1 σωλήνα του μέτρου σε 1 κολώνα και χωρίς να έχεις πειράξει σίδερα επικάλυψη κλπ δεν είναι να πέσεις να πεθάνεις.. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. yian
  5. θα κατασκευάσεις μόνος σου KRINGS???? ή εννοείς πόσο θα σου κοστίσει η αγορά τους και η τοποθέτηση τους στο σκάμμα?? πάντως να ξέρεις (για την δεύτερη περίπτωση) ότι η τοποθέτηση εξαρτάται απ'ευθείας από τις τοπικές συνθήκες του έργου (τι είδους σωλήνωση, νερά, βάθος κλπ). Μπορεί να χρειάζεσει ένα πανέλο το οποίο να το τραβάς πίσω σκάβοντας, μπορεί να χρειάζεσαι 4 πανέλα πχ για αγωγό πολυαιθυλενίου... Άρα γίνε πιο συγεκριμένος..
  6. αν μιλάς για εργασίες τύπου ξυλότυποι, επιχρίσματα, χρωματισμοί κλπ συνήθως δεν υπάρχουν τρεχόμετρα στο τιμολόγιο. Τετραγωνικά και τέλος..διάβασε όμως τα τεύχη μήπως (που δεν νομίζω) αναφέρεται κάτι άλλο..
  7. Παρ 5 Αρθρο 35 περί εγγυήσεων καλής εκτέλεσης... είναι πολύ απλό αυτό που μπορείτε να κάνετε-διαβάστε τον νόμο!
  8. 1oν : με μοναδική πληροφορία το "Το γραφει στην τεχνικη περιγραφη της διακηρυξης "ο αναδοχος υποχρεουται να συνταξει φακελο με ολα τα απαραιτητα στοιχεια για την εκδοση οικοδομικης αδεια" και χωρις να γνωριζω τπτ αλλο απο τα τευχη δημοπρατησης οπου πιθανο ειναι να υπάρχουν αντιφασεις Δεν τίθεται ΚΑΝΕΝΑ θέμα ακυρότητας 2ον : επιλογές αναδόχου : α) αν δεν τον καλέσουν να υπογράψει στο 6μηνο μέσα τότε χαρτάκι που θα γνωστοποιεί ότι δεν παρατεινει την ισχύ της προσφοράς του και ξεμπερδεψε..η δουλειά πάει αυτοδικαίως στον από κάτω χωρίς να κηρυχθεί έκπτωτος ο πρώτος β) αν τον καλέσουν και δεν πάει να υπογράψει βγαίνει εκπτωτος και μετα κλαφτον Γ) Τον καλούν, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ απαιτούμενες εγγυήσεις και μετά κάνοντας χρήση του άρθρου ...... του 3669 και επειδεί δεν ξεκινά το έργο χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου η υπηρεσία ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ μέχρι νεωτέρας (δεν θυμάμαι απέξω το άρθρο στο Νόμο) Μου εχει επιστραφεί εγγυητική στο 80% του έργου διότι περιμέναμε αδειοδοτήσεις για αντλιοστάσιο οι οποίες κράτησαν 1 χρόνο ... Σημ. ακυρη διακύρηξη σημαίνει ότι την προσβάλεις με ένσταση πριν την δημοπράτηση..μετά την απομάκρυνση δεν υπάρχει πισωγύρισμα..
  9. τα πε όλα ο gp1.. έχω πέσει σε σιδερά σε μεγάλο οικοδομικό όπου ερχόταν 25 τόνοι σίδερο με ταμπελάκια (έτοιμο διαμορφωμένο προς τοποθέτηση) και αυτός έτρωγε 2 μέρες να μοιράσει και να καταλάβει τι γίνεται..Το βέλτιστο είναι ιδίως για τους πίνακες-αναπτύγματα αφού συνταχθούν από τον μηχανικό σου να ρίξει μια ματιά και ο σιδεράς σου.. Προσωπική μου άποψη : φτιάξε την μελέτη με 1000..δεν έχεις ιδέα πόσα λάθη (των εργολάβων) θα γλιτώσεις..
  10. κοίτα να μάθεις από δουλειά πρώτα...η εξέλιξη σε αυτές τις εταιρείες έρχεται μετά από πολλααααα χρόνια και κάτω υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες-τύχη, ικανότητα κλπ..calo couragio!!
  11. αυτός ο τρόπος κατάταξης εδαφών θα σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Η εκσκαψιμότητα μετριέται αλλιώς..Πχ συνεκτικό αργιλικό (γλίνα για τους χωματουργούς) σκάβεται πολύ πιο δύσκολα από ένα χαλαρό αμμοχάλικο. Το πρώτο είναι γαιώδες το δεύτερο ημιβραχώδες. Πες μας για πιο λόγο θες να υπολογίσεις απόδοση για να βοηθήσουμε περαιτέρω.. ΥΓ με 942, με το αμάξι στο πλάι (ημιπεριστροφή) σε γαιώδη έχεις ταβάνι τα 50μ3/ώρα.. σε βράχο συμπαγή δεν πιάνεις τα 10μ3/ωρα..και εννοείται χώρις εμπόδια ΟΚΩ κλπ κλπ
  12. και με "μεταβλητή" θερμοπρόσοψη λύνεται το θέμα..και γίνεται και ενεργειακό στο φουλ..
  13. 1) κατ'αρχάς νομίζω ότι να βάλεις στο δόντι μία ταβλίτσα δεν είναι κάτι φοβερό.. 2) επειδή το σίδερο το έχεις στους 25 μπορεί κάποιος να μιλήσει για επιδερμικό στους 31..(??)
  14. 240.... για αυτό δεν έχουμε να πληρώσουμε το ΤΣΜΕΔΕ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.