Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

soulis26

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by soulis26

  1. τους ἐστειλα εμαιλ γιατί τα τήλεφωνα δεν τα σηκώνουν...αναμένουμε απάντηση..ἐαν ξέρουν τι πρέπει να απαντήσουν...
  2. Και πώς θα κάνω την εξάρτηση με ΕΓΣΑ 87 απο την στιγμή που μου λές οτι έχει σφάλμα??
  3. Συνάδελφοι καλημερά, Μου ήρθε μια περίπτωση ότι ο πελάτης θέλει να τακτοποιήση μέσω του Ν.4014 μία περίφραξη απο μπετόν που έχει κάνει (σε εξαδιαιρέτου οικόπεδο) που μετά απο καταγγελία πήγε η πολεοδομία και του έβγαλε πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης. Έκανα αναλυτικό προυπολογισμό βάση των εργασίων (χωματουργικά - σκυροδέματα-επιχρίσματα-χρωματισμοί) και μου βγήκε κάτω απο 2000 γιατί το τοιχείο είναι πολύ μικρό. Τί πρόστιμο θα πληρώσει και πώς το υπολογίζω?? Περιμένω απάντηση σας Ευχαριστώ!!
  4. Συνάδελφοι καλημέρα, βάση του Ν.4014/2011 άρθρο 24 παρ.β λέει ότι σε εκτός σχεδίου περιοχές θα πρέπει να γίνει εξάρτηση συντενταγμένων, αλλά λένε και για οικισμούς χωρίς σχέδιο... Η ερώτηση μου είναι η εξής : Σε όλη την ελλάδα όλα τα ακίνητα έχουνε ΚΑΕΚ που το καθένα έχει ήδη της συντενταγμένες του απο το κτηματολογίο Α.Ε. άρα η εξάρτηση γίνεται με πιο εύκολο τρόπο. Στην Ρόδο δεν έχουμε ΚΑΕΚ αλλά έχουμε κτηματολόγιο απο το 1923 απο τούς ιταλούς (όπου το κάθε οικόπεδο έχει το δικό του κτηματολογικό σχεδιαγραμμα χαρακτηρισμένο από κάποια κτηματολογικά στοιχεία) και σε κάποιους οικισμούς έχουμε σχέδιο πόλεως σε κάποιους όμως όχι...τι κάνουμε???σε όλα εκτός απο αυτά που έχουνε σχέδιο κάνουμε εξάρτηση??? και εαν ναι πόσο θα πάει η αμοιβή του τοπογράφου??? ποιος θα μπορέσει να μου δώσει μια σαφής απάντηση... Σας ευχαριστω....
  5. Στην 1 περίπτωση κάτι λέει ο νόμος ότι σε περίπτωση που δεν ενταχθεί το ακίνητο στο ΓΠΣ σε 10 χρόνια θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να αγοράσει κάποιο όμορο οικόπεδο για να το κάνει άρτιο...ισχύει κάτι τέτοιο?ή προχοράω κανονικά στην 2 περίπτωση οι οικοδομές είναι ήδη ηλέκτροδοτημένες...δεν ξέρω πως...άρα έχει κλείσει ο φάκελος της Ο.Α. και θέλουν να της πουλήσουν...!!!τι τους λέω? στην 3 περίπτωση...είναι 4 μεζονέτες κολλητά (εκτός σχεδίου - εξαδιαιρέτου) και ο κάθε ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει τοιχεία για να χωρίσει την ιδιοκτησία του (παράνομα) έχει πάει η πολεοδομία μετά απο καταγγελία και έχει εκδόσει πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης...μπορώ να τα βάλω στον νόμο με κάποιο τρόπο? ευχαριστώ
  6. Καλημέρα σας συνάδελφοι, εδώ και μία ώρα προσπαθώ να πιάσω γραμμή στο τεε και δεν μπορώ μπας και μου δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχω και επειδή πιστεύω ότι εσείς θα μου απντήσετε πιο γρήγορα απο ότι αυτοί....σας ρωτάω τα εξής : 1) Αυθαίρετες κατασκευές σε μη άρτιο & μη οικοδομήσιμο οικόπεδο μπορούν να τακτοποιηθούν?και εάν ναι τι γίντε με το άρθρο 24 παρ.γ??τι να πώ στους πελάτες μου? 2) Ακίνητο που έχει Ο.Α. αλλά έχει γίνει διάσπαση όγκων (2 μεζονέτες) τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση?μπαίνει κάπως στο νομο?και εάν ναι πώς? 3) τοιχεία διαχωρισμού τεμαχίων σε εξ αιρετου οικόπεδου με Ο.Α. πάμε με αναλυτικό? 4) Η σοφίτα βάση ΓΟΚ πρέπει να είναι μέχρι 2,40μ. ύψος έαν το ξεπερνάμε αυτό το υπολογίζουμε κανονικά ή τον βάζουμε και πάλι βοηθητικό χώρο και βάζουμε και υπέρβαση στο ύψος? Είναι η πρώτη φορά που με ρωτάνε οι πελάτες μου και δεν ξέρω τι να τους απαντήσω... Περιμένω τις απαντήσεις σας...Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!!!
  7. Συνάδελφοι εγώ χρησιμοποιώ το Stereostatika και είμαι πολύ ικανοποιημένος! Έχει κάποιες ελήψεις αλλά με τον καιρό τα διορθώνουν! Το μόνο μειονέκτημα τους είναι η υποστήριξη τους που κάθε χρόνο ζητάνε λεφτά για να πάρεις την άλλη έκδοση...υπάρχει αυτό και στις άλλες εταιρείες?
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα σας, Θα ήθελα την βοήθεια στο εξής : Κτίριο που στο Ισόγειο θα έχει χρήση γκαράζ για στάθμευση λεωφορείων (ύψους τουλάχιστον 4 μέτρα) και στον όροφο θα είναι γραφεία! τι όρους δόμησης εκτός σχεδίου χρησιμοποιούμε 1) βιοτεχνικού 2)γραφεία καταστήματα ή και τα δύο μαζί? και με ποιο άρθρο του ΓΟΚ πάμε? Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εκτός σχεδίου! Περιμένω τις απαντήσεις σας... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μου πείτε κάποιες λεπτομέρειες για μια προσθήκη καθ' ύψος Θέλουμε να βγάλουμε μια άδεια προσθήκης σε μονόροφη κατοικία με άδεια που εκδόθηκε το 1977 Το πρόβλημα μου είναι με τα στατικά για τον λόγο ότι θα πάμε σε λύση μεταλλικού σκελετού (κοιλοδοκός) και οροφή απο πάνελ. Πώς θα κάνω την επίλυση του στατικού ώστε να περάσω τον έλεγχο των στατικών απο την πολεοδομία? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα υπολογισμού? Το τεύχος στατικού υπολογισμού που υπάρχει μέσα στην άδεια υπάρχουν υπολογισμένα φορτία για προσθήκη ορόφου. περιμενώ απάντηση σας στο πιο πάνω ερώτημα μου. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.