Μετάβαση στο περιεχόμενο

JohnG.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by JohnG.

  1. Το πρόβλημα με τη δεξαμενή και την αλκοόλη είναι "παρομοίωση". Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά μεγέθη και υλικά. Στο νερό και την αλκοόλη αντιστοιχούν δύο στερεά υλικά σε μορφή σκόνης.
  2. Ευχαριστώ πολύ. Εγώ κρατάω αυτό. Τους υπολογισμούς δεν μπορώ να τους καταλάβω. Για να σιγουρευτώ 100% ότι κάνω σωστούς υπολογισμούς: Αν ο όγκος της δεξαμενής είναι 100lt και εισάγω 230lt αλκοόλης, θα έχω στη δεξαμενή 90% αλκοόλη. Σωστά; Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό το αποτέλεσμα για μένα. Δεν περίμενα να είναι τόσο υψηλό, περίμενα γύρω στο 50%.
  3. Δεν είναι έτσι. Έτσι θα ήταν αν άδειαζε 500lt νερό και γέμιζε με 500lt αλκοόλη. Στο παράδειγμα που δίνω χάνεται συνεχώς και ποσότητα αλκοόλης.
  4. Παράδειγμα. Μια δεξαμενή περιέχει 1000 lt νερό. Υπάρχει κάνουλα που την ανοίγουμε για να αδειάζει. Όσο όμως αδειάζει η στάθμη της παραμένει σταθερη γιατί γεμίζει ταυτόχρονα με αλκοόλη. Όταν θα έχουμε εισάγει 500 lt αλκοόλης πόση θα είναι η αναλογία νερόυ/αλκοόλης στο εσωτερικό της; (Υποθέτουμε πάντα ότι στο εσωτρικό της υπάρχει ανάμιξη και σε όλα τα σημεία της δεξαμενής αναλογία νερού/αλκοόλης είναι ίδια).
  5. Θέλω να με βοηθήσει κάποιος στον παρακάτω υπολογισμό. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια δεξαμενή που περιέχει νερό. Γεμίζει με αλκοόλη (κάποιο υγρό που αναμιγνύεται με το νερό) και αδειάζει ταυτόχρονα (η στάθμη της παραμένει πάντα η ίδια, δηλαδή περιέχει συνεχώς τον ίδιο όγκο). Όταν γεμίσει με ποσότητα νερού το μισό του όγκου της, ποιά θα είναι η αναλογία αλκοόλης/νερού στη δεξαμενή; Είναι ένας υπολογισμός που δεν γνωρίζω να κάνω.
  6. Δεν βρήκα ακριβώς το manual αυτού του θυροτηλεφώνου, αλλά γενικά άλλα που έχουν δύο ποντεσιόμετρα είναι για να ρυθίζουν την ένταση του μεγαφώνου και την ένταση του μικροφώνου. Σήμερα έκανα μια δοκιμή και σύνδεσα μεταξύ γείωσης-5 και AP ένα μεγαφωνάκι και ακούγεται κανονικά και από αυτό (με την ίδια ένταση που ακούγεται και από το μεγαφωνάκι του ίδιου του θυροτηλεφώνου). Αλλά δεν ξέρω γιατί, όταν σύνδεσα buzzer (εννοώ πιεζοηλεκτρικό "μεγαφωνάκι") δεν ακούστηκε τίποτα από αυτό. Βέβαια η δοκιμή έγινε κάπως βιαστικά, ίσως να μην το σύνδεσα καλά? Τώρα σκέφτομαι δύο λύσεις. Μία, και η πιο εύκολη, είναι να βρω κάποιο μεγαφωνάκι που με αυτό να ακούγεται δυνατότερα (αυτό που σύνδεσα 4cm διάμετρος 8Ω), ίσως κάποιο με μεγαλύτερη ωμική αντίσταση? Αν και αμφιβάλω αν γίνεται να ακούγεται δυνατότερα. Η δεύτερη λύση είναι να προχωρήσω σε άλλη μέθοδο. Π.χ. το σήμα από γείωση, AP να οδηγεί κύκλωμα με δυνατό κουδούνι ή ρελέ. Το ευκολότερο θα ήταν έτοιμο κουδούνι τηλεφώνου που να χτυπά δυνατά και που κανονικά συνδέεται στη γραμμή οτε και απλά να καταφέρω να του δώσω τάση από μπαταρία (αντί της γραμμής οτε). Υπάρχει τέτοιο κουδούνι; Ξέρει κανείς; Ένα κουδούνι που είδα χτυπά με την ίδια ένταση που χτυπά ένα τηλέφωνο (αυτό στη φωτογραφία) και δεν μου κάνει.
  7. Υπάρχει ένα θυροτηλέφωνο που η ένταση του κουδουνιού (ηλεκτρονικός ήχος, όχι buzzer) είναι χαμηλή. Πώς θα μπορούσα να προσθέσω κάτι που να χτυπάει δυνατά? Δεν γνωρίζω τη συνδεσμολογία των θυροτηλεφώνων, αλλά ψάχνοντας λίγο κατάλαβα ότι είναι 5 καλώδια: Μικρόφωνο Μεγάφωνο Γειώση Κουδούνι Άνοιγμα πόρτας Σκέφτομαι αν γίνεται να συνδέσω κάτι στα καλώδια κουδούνι-γειώση. Αλλά αν συνδέσω μεγάφωνο θα ακούγεται με την ίδια ένταση. Υπάρχει κάτι που να ενεργοποιείται με τον ήχο του κουδουνίσματος και να χτυπάει δυνατά? Προτιμώ κάτι που να είναι σχεδόν έτοιμο (έχω πάντως λίγες γνώσεις ηλεκτρονικού). Γνωρίζω ότι υπάρχουν σκέτα κουδούνια για τηλέφωνική γραμμή. Δεν ξέρω πόσο δυνατά χτυπάνε. Επίσης υποθέτω ότι αυτά θα τροφοδοτούνται από την τάση της γραμμής του τηλεφώνου. Ξέρει κανείς αν μπορώ κάποιο τέτοιο να το τροφοδοτήσω ανεξάρτητα και να το χρησιμοποιήσω? Κάποια άλλη λύση? Δεν θέλω να αλλάξω το θυροτηλέφωνο για να μην παρέμβω στο σύστημα (30 περίπου θυροτηλέφωνα στην πολυκατοικία). Το θυροτηλέφωνο είναι αυτό στη φωτογραφία. Μάλλον τα καλώδια 5 και ΑP είναι αυτά για το κουδούνισμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.