Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sygram

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sygram

  1. Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Εκτός από το ημι-υπόγειο που θα σκεπαστεί εξωτερικά οι υπόλοιπες κολόνες έχουν μονωθεί εξωτερικά με fibran. Στη μελέτη όμως δεν έχουμε προβλέψει θερμοπρόσοψη γιατί ο μηχανικός ήταν αρνητικός. Στο ημι-υπόγειο προβλέπεται να μείνουμε ένα διάστημα μέχρι να τελειώσουμε το υπόλοιπο σπίτι (καθαρά για οικονομικούς λόγους). Στα μπετά έχουμε βάλει και στεγανωτικό μάζης για να το προστατεύσουμε από υγρασίες. Δυστυχώς όλη η ανατολική πλευρά είναι ένα τοιχίο αντιστίρηξης και τοίχος μαζί. Αυτό το τοιχίο δε μπόρεσα να το μονώσω εξωτερικά γιατί δεν είχα χώρο και ο γείτονας δε με άφησε να σκάψω λίγο παραπάνω και να κάνω διπλό τοιχίο και μόνωση. Έγινε λοιπόν μονόπαντο και εξωτερικά μπήκε αφρολέξ και μετά νάυλον. Τα μπετά δεν τα επέλεξα να γίνουν εμφανή, ο εργολάβος είχε τον εξοπλισμό και τον προτίμησε ο μηχανικός. Δεν ήξερα όμως ότι αυτό ουσιαστικά θα ήταν εις βάρος μου στους σοβάδες... Λέω να κάνω το εξής : να βάλω σοβά εξωτερικά παντού, εσωτερικά παντού εκτός από οροφή που θα γίνει γυψοσανίδα και θα περάσουν και τα καλώδια. Να σοβαντίσω το υπόγειο ή απλά να το σπατουλάρω και να το βάψω ; Προσφέρει μόνωση εσωτερικά ο σοβάς ; Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ. θα ανεβάσω και φωτογραφίες σύντομα.
  2. Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη συμβουλή σας σε ένα θέμα που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των μηχανικών και μαστόρων στην οικοδομή μου. Ο εργολάβος χρησιμοποίησε μεταλλότυπο και κόντρα πλακέ θαλάσσης για τα μπετά της οικοδομής μου. Μάλιστα ο μηχανικός προτίμησε αυτή τη λύση ως καλύτερη από την παραδοσιακή. Εγώ σε αυτό το σημείο δε γνώριζα τα παρακάτω που θα αναφέρω οπότε και εμπιστεύτικα προφανώς τον μηχανικό μου. Τώρα που τελείωσαν τα μπετά και έρχονται οι οικοδόμοι, ένα ποσοστό μου λέει ότι τα μπετά είναι σαν εμφανή και δε θα πιάσει ο σοβάς. Καλύτερα να προτιμούσα απλά ξύλα. Μάλιστα ο ένας μου ανέφερε ότι δεν εγγυάτε την οροφή γιατί μετά από κάποιο καιρό μπορεί να πέσει ο σοβάς στο κεφάλι μου. Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας για το θέμα και συγκεκριμένα : 1) έχουν δίκιο ή υπερβάλουν ; γιατί υποτίθεται ότι κυκλοφορούν ενισχυτικά πρόσφρησης (αν θυμάμαι καλά) 2) ο μηχανικός μου λέει ότι πρέπει να σοβαντίσω για να προσφέρω και μόνωση στα μπετά (νομίζω όμως ότι ο σοβάς δεν προσφέρει μόνωση, αλλά το πλαστικό χρώμα). 3) στο υπόγειο και γενικά στην οικοδομή μπορώ να μη σοβαντίσω καθόλου αλλά να βάλω ένα υλικό για να βελτιωθούν οι μικρές ατέλειες στους τοίχους και μετά απλά να βαφτεί ; 4) τα υλικά μπετοτάκ (αν το λένε έτσι) είναι αξιόπιστο ή "ζουμιά" όπως μου λένε κάποιοι ; Θα σας παρακαλούσα πραγματικά όπου μπορέσετε να μου απαντήσετε με συγκεκριμένες λύσεις/μάρκες υλικών. Καθημερινά ανακαλύπτω ότι στην οικοδομή υπάρχει τρομερή άγνοια και δυστυχώς από όλους τους κλάδους που σχετίζονται με την ανέγερση. Το αποτέλεσμα είναι κάθε μέρα να αγχώνομαι για τα πάντα... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  3. To τσιμεντοειδές θα μπει στο μπετό αν έχω καταλάβει καλά. Από την εξωτερική μεριά μου είπαν ότι θα μπει πλαστικό και μετά φελιζόλ για 10 πόντους που θα αφήσω από τη μεριά του. Δυστυχώς ο μηχανικός ήθελε να αντιμετωπίσουμε και πλευρικές πιέσεις αλλά τι να πεις.
  4. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω εμπιστοσύνη στον μηχανικό αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει όλα τα υλικά που κυκλοφορούν, οπότε μία επιπλέον γνώμη / ενημέρωση δε βλάπτει.
  5. Καλησπέρα σας, ξεκινάω μία οικοδομή και δυστυχώς ο γείτονας δε με αφήνει να σκάψω λίγο παραπάνω να κάνω διπλό καλούπι και στραγγιστήρι 80 πόντων στη μεριά του για να μην έχω υγρασία. Γενικά έχουμε μία υψομετρική διαφορά 7 μέτρων και τελικά θα γίνει μονόπαντο το τοιχίο. Ο μηχανικός μου είχε προβλέψει να μπει έτσι κι αλλιώς τσιμεντοειδές οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας για ποιο υλικό (εταιρεία , είδος) να χρησιμοποιήσω και γενικά τι θα μπορούσα να κάνω για να ενισχύσω τη μόνωση και να αποφύγω την υγρασία (π.χ. επιπλέον ασφαλτόπανο . Δυστυχώς η οικοδομή δεν μπορεί να μπει πιο μέσα από τη μεριά μου γιατί είναι μικρό το οικόπεδο. Το τοιχίο έχει ύψος περίπου 7 μέτρα και πλάτος 10 και εξυπηρετεί και ως τοίχος του σπιτιού. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
  6. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πρέπει να διευκρινήσω ότι αυτή τη στιγμή είμαι στη φάση της μελέτης. Ο μηχανικός δεν έχει δει καν τα σχέδια (τώρα τελειώνουν τα στατικά), απλά ρωτάω σε ένα φόρουμ με πολλούς μηχανικούς για τη γνώμη σας. Προφανώς δεν υποχρεώνω κανένα να απαντήσει και ούτε ζητάω να μου στείλει μελέτη... Επίσης, κανείς δεν είναι αλάνθαστος και ούτε τα ξέρει όλα, οπότε θα ήθελα να υπολογίσω κάθε γνώμη. π.χ. πόσοι ξέρουν για την ενδοδαπέδια ηλεκτρική ; πραγματικά έχω ρωτήσει 5-6 μηχανικούς και όλοι μου λένε ότι δεν την ξέρουν, δεν εφαρμόζεται πολύ συχνά, έχει ακτινοβολία κ.τ.λ. Εάν δεν έχω μία σφαιρική άποψη για τις διάφορες τεχνολογίες πως θ' αποφασίσω τι να επιλέξω ; Συνήθως ο μηχανικός επιλέγει, προτείνει και επιμένει στη λύση που έχει εφαρμόσει και όχι σε κάτι καινούριο...
  7. Καλησπέρα σε όλους. Σε λίγο καιρό ξεκινάω κατασκευή μονοκατοικίας στο Ηράκλειο Κρήτης η οποία έχει 3 επίπεδα 80τμ ανά ημιυπόγειο/ισόγειο/πρώτος και σοφίτα 40 τμ. Επειδή τα οικονομικά είναι πολύ περιορισμένα και προφανώς δε θα τελειώσω όλο το σπίτι, θα ήθελα τη γνώμη σας για τη λύση της θέρμανσης. Θα ήθελα να προβλέψω τη λύση στη σχεδίαση και όχι μετά διότι τη θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από έπιπλα, κουζίνες κ.τ.λ. Πρόσφατα πήγα στην infacoma μήπως βγάλω άκρη αλλά η αλήθεια είναι ότι άλλο ο πωλητής άλλο μηχανικός οπότε παραθέτω τους προβληματισμούς μου. Σκέφτομαι για λύση χωρίς κλασικά σώματα στους τοίχους. Απ' ότι καταλαβαίνω οι επιλογές είναι α) ηλεκτρική ενδοδαπέδια. Οικονομική αλλά όλοι μου λένε ότι είναι ανθυγιεινή (καρκινογόνα), λόγω ακτινοβολίας και κάνει “τοστ” το σπίτι. β) ενδοδαπέδια με νερό. Αρκετά πιο ακριβή, ειδικά με προμήθεια αντλίας θερμότητας αλλά πιο υγιεινή. γ) θερμαντικά πάνελ. Ίσως οικονομικά αλλά πάλι ακτινοβολία και δεν ξέρω εάν μπορούν να σταθούν αποκλειστικά. Θα πρέπει να γεμίσω όλους τους τοίχους κ.τ.λ. δ) κλιματιστικά . Με μαζική προμήθεια inverter θα είχα καλή τιμή αλλά λόγω ανακύκλωσης του αέρα είναι ανθυγιεινό. Επίσης αν κλείσεις το κλιματιστικό η ζέστη φεύγει σε αντίθεση με την ενδοδαπέδια. Στον πρώτο θα υπάρχει ενεργειακό τζάκι και ελπίζω να μπορέσω να κάνω θερμομόνωση στους εξωτερικούς τοίχους γιατί το σπίτι είναι βορινό. Οπότε καταλήγω στην εξής σκέψη. Να βάλω κλασική ενδοδαπέδια και να τη συνδέσω με το τζάκι. Να αφήσω όμως αναμονές για κάποιο λέβητα πέλετ για αργότερα. Το θέμα είναι αν μπορώ να κατεβάσω την ενδοδαπέδια και στο ισόγειο και αν το τζάκι θα μπορέσει να αποδώσει ενέργεια για να ζεστάνω 20-22 βαθμούς τα 2 επίπεδα (ισόγειο και πρώτος σύνολο 160 τμ). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Μην αναρτάτε το θέμα σας σε πολλές κατηγορίες. Διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής. Ευχαριστώ. Γιάννης
  8. Καλησπέρα σας, πριν από λίγο καιρό μου ανέφερε ένας μεσίτης ότι υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις όπου μπορείς να ζητήσεις επιπλέον δόμηση εάν έχεις οικογένεια με παιδί(ά). Σε ερώτηση στην πολεοδομία μου είπαν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν μου έδωσαν περισσότερες πληροφορίες. Θα ήμουν υπόχρεος εάν κάποιος γνωρίζει ή έχει τις διατάξεις να τις διαβάσω ώστε να δω εάν τις πληρώ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Λογικά προσανατολίζομαι για τη 2η λύση οπότε νομίζω ότι η διαφορά θα είναι στις κολώνες και δοκάρια. Με συγχωρείτε αλλά δεν ξέρω τι είναι τα στοιχεία πλήρωσης. Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ οι μεταλλικές κατασκευές φημίζονται για φθηνότερες θα μου κοστίσει πιο ακριβά (για σπίτι και υπόγειο). Τελικά βλέπω ότι το θέμα χρειάζεται πολύ ψάξιμο πριν πάρω την τελική απόφαση. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  10. Καλησπέρα σε όλους, αυτό τον καιρό και εν μέσω κρίσης είμαι αποφασισμένος να αγοράσω επιτέλους ένα οικόπεδο και να χτίσω ένα σπίτι (είμαι στα συμβόλαια). Επειδή δεν έχω λάβει καμία συγκεκριμένη απάντηση θα ήθελα να ρωτήσω εσάς τους ειδικούς, γιατί να διαλέξω ή όχι μία μεταλλική κατασκευή ή υβριδική όπως λένε. Εφόσον το κόστος είναι χαμηλότερο π.χ. άδεια, ΙΚΑ κ.τ.λ, είναι αντισεισμικό, πιο γρήγορο, γιατί όσοι ξέρω χτίσανε μία κλασική κατασκευή και απέφυγαν την μεταλλική ; Όλοι μου απαντάν ότι στη μεταλλική κατασκευή είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλό "μάστορα" . Στην κλασική δεν χρειάζεται καλός εργολάβος ; Μόνο καταστήματα βλέπω με μεταλλική κατασκευή. Ελπίζω να απαντήσετε και να με κατατοπίσετε γιατί τα χρήματα είναι πολύ συγκεκριμένα και θέλω να περιορίσω όσο μπορώ τα έξοδα / απρόοπτα. Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ.Η περιοχή είναι στο Ηράκλειο Κρήτης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.