Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimvas

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

dimvas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει αν υπάρχει σχετική νομοθεσία για κανόνες ασφάλειας και προστασίας της υγείας των πολιτών σε τεχνικά έργα οδοποιίας. Ο λόγος που ρωτώ είναι γιατί στην περιοχή έχει ξεκινήσει ένα έργο εγκατάστασης αγωγών ομβρίων υδάτων και ο εργολάβος έβαλε τους αγωγούς και τους έχει σκεπάσει με χώμα εδώ και ...7 μήνες! Στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν ασφαλτοστρώνει, απάντησε ότι το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμα (και θα τελειώσει σε μάλλον 5 μήνες!). Έχουμε λοιπόν εδώ και 7 μήνες που έχουμε γεμίσει τις αυλές, τα σπίτια και τα ...πνευμόνια μας με σκόνη (και κάθε 2 με 3 εβδομάδες έρχονται και ρίχνουν νέο χώμα)! Η ερώτηση λοιπόν είναι περισσότερο στο αν έχει υποχρέωση ο εργολάβος να ασφαλτοστρώσει και όχι να αφήνει το ένα τρίτο περίπου του δρόμου καλυμμένο με χώμα για τόσους μήνες. Ευχαριστώ.
  2. Απόσταση 25m με 10-αρι καλώδιο. Έχεις εντοπίσει το πού μπορεί να οφείλονται οι εντελώς αντίθετες απώλειες που αναφέρεις?
  3. Στα πρώτα posts αυτού του θέματος αναφέρθηκε (από αρκετούς) ότι με SolarEdge ο μετρητής της ΔΕΗ δείχνει μεγαλύτερη παραγώμενη ενέργεια από αυτή που δείχνει ο inverter. Εγώ τώρα που έχω σταθερά 2% αρνητική διαφορά μεταξύ ένδειξης inverter (SolarEdge) και μετρητή ΔΕΗ (ο μετρητής δείχνει λιγότερα από τον Inverter) να υποθέσω ότι έχω κάποιο χοντρό πρόβλημα?
  4. Σύμφωνα με το manual του portal, ο priviledge owner έχει τη δυνατοτητα να βλέπει και τα "Chart", "Reports" και "Alarms" (εκτός από τα βασικά "Dashboard" και "Layout").
  5. Για να προσθέσεις τον πελάτη σου ώστε να μπορεί να βλέπει το site του, θα πρέπει να μπεις στο portal, να πας στο site που δημιούργησες, να πας στο Admin, μετά στο tab "Owners" και εκεί να πατήσεις το κουμπί "Add New Owner". Μήπως με την διαδικασία που έκανες εσύ τον πρόσθεσες σαν installer?
  6. Εγώ τους είχα ανοίξει ticket και σε 3 ημέρες το είχαν φτιάξει. Ίσως να είναι φορτωμένη περίοδος (ή έχουν πάρει άδειες...). Δοκίμασες να τους καλέσεις τηλεφωνικώς?
  7. Οι γραμμές και οι στήλες χρησιμεύουν απλά στο να σε βοηθήσουν να δείξεις πού περίπου είναι το κάθε panel στο χώρο σου. Άρα, εφόσον θέλεις να παρακολουθήσεις 40 panels σε 4 γραμμές από 10 panels η κάθε γραμμή, απλά βάλε τα sticks από τα optimizers σε 4 (οποιεσδήποτε) σειρές (η κάθε σειρά έχει 10 στήλες, άρα θα βάλεις 10 αυτοκόλητα σε κάθε γραμμή). Το αν θα ξεκινήσεις να τα βάζεις απο τη γραμμή 1 ή 2 ή 3 είναι αδιάφορο. Το μόνο που πρέπει τελικά να προσέξεις είναι το πως θα βάλεις το κάθε αυτοκόλητο ώστε να απεικονίζει το πως είναι το κάθε panel, σκεφτόμενος ότι κοιτάς τα panels σου από το νότο προς το βορά. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσεις από το κελί Α1, φρόντισε το αυτοκόλητο που θα βάλεις εκεί να είναι του optimizer που έχεις βάλει στο "πάνω αριστερά" panel της εγκατάστασης (δηλαδή, στο πρώτο από αριστερά panel της βορεινής (πίσω) γραμμής).
  8. Δεν το βρίσκω Normal. Εμένα πήρε 3 ημέρες μόνο. Επικοινώνησε μαζί τους μήπως τους λείπει κάποιο άλλο στοιχείο (το serial number του inverter ίσως?)
  9. Θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσεις τα barcodes των optimizers, αλλιώς η "χωροθέτηση" δεν έχει νόημα.
  10. Στο link που εστειλες, αν επιλέξεις "Installer" θα πρέπει να σε βγάλει στο σημείο όπου θα δώσεις τα credentials και μετά θα μπεις σαν installer. Πάντως αν επικοινωνήσεις και με αυτούς που σε προμήθευσαν τον inverter, θα πρέπει να μπορούν να σε καθηδηγήσουν σε περίπτωση που κάποιο βήμα δεν έγινε σωστά.
  11. Όταν κάνεις login σαν installer, θα πρέπει να σε βγάζει σε κάτι σαν και αυτό που στέλνω στην εικόνα. Εκεί πάνω δεξιά έχω κυκλώσει το σημείο όπου μπορείς να φτιάξεις καινούρια εγκατάσταση ("Create New Site"). Αν δεν βλέπεις κάτι τέτοιο, ίσως να μπαίνεις με credential Owner και όχι Installer.
  12. Μάκη, έχεις προσωπική εμπειρία από SolarEdge και το αναφέρεις σαν σκάρτο? Παρατήρησες δηλαδή συγκεκριμένα προβλήματα ή μειωμένη απόδοση? Ρωτάω γιατί έχω βάλει ένα 10αρι με SolarEdge (λόγω σκιάσεων) και θα με ενδιέφεραι η εμπειρία σου.
  13. Επιλέγεις το "Create New Site" για να φτιάξεις μια νέα εγκατάσταση και στο "System physical mapping" ανεβάζεις τη χωροθέτηση. Τη χωροθέτηση για να τη φτιάξεις αρκεί να εκτυπώσεις το αρχείο που θα βρεις εδώ: http://www.solaredge.com/files/pdfs/physical-layout-template.pdf και να βάλεις επάνω τα αυτοκόλλητα από τον κάθε optimizer Μπορείς να παράδειγμα εδώ: http://www.solaredge...ate-example.pdf Αφού το φτιάξεις, μπορείς να το σκανάρεις ή και να το βγάλεις μια φωτογραφία και μετά να το ανεβάσεις στο "System physical mapping".
  14. Από αυτό το link, αλλά θα πρέπει να μπεις σαν "Installer", διαφορετικά δεν σε αφήνει να φτιάξεις account.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.