Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

editopografos

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by editopografos

  1. Κάποιος που είπε παραπάνω οτι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται !!! Τόσα χρόνια είμαστε τα πρόβατα και εσείς οι λύκοι που μας κατασπαράζατε!!! Το επαγγέλμα σας ηταν και ακόμα είναι (ελπίζω οχι για πολύ ακόμα) να κανέτε εμπόριο σφραγίδας και τώρα τρλαίνεστε στην ιδέα μήπως χάσετε το το φακελάκι απο τους μηχανικούς Τ.Ε . Εε λοιπόν ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, την ελέυθερη ασκήση του επαγγέλματος που σπουδάσαμε. Άλλωστε ηταν λίγο άδικο νομίζω μια μάχη λύκοι VS Πρόβατα έστι δεν ειναι ?
  2. Είναι καίρος πια να επιβιώσουν όσοι αξίζουν πραγματικά στα επαγέλματα των μηχανικών και οχι να επαναπάυντε κάποιοι στις δάφνες ενός τίτλου!!!! Και τώρα πια μετράμε αντίστροφα είτε το θέλουν οι συντεχνείς είτε οχι. Ειναι κρίμα που η λύση έρχεται μέσω τρόικας αυτο δίχνει πόσο ανίκανο κράτος έχουμε αλλα και τη συντεχνιακες λαμογές που γίνονται (οχι οτι δεν το ξέραμε!!!) το λέει αλλωστε ξεκάθαρα το άρθρο <<Μάλιστα, η τρόικα αντιλήφθηκε πως τα στοιχεία που της παρουσίαζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) [/size]ήταν εξωραϊσμένα και στην ουσία κίνησε τη διαδικασία που οδήγησε στη μελέτη Αυγητίδη.>>[/size] Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  3. DIMITRIS80 συγνωμη δεν το κανω επιτηδες με τα bold !!! συναδελφε Pappos δεν αναγνωριζοναι ουτε τα του γεωπληροφορικης ουτε της τοπογραφιας βλεπετε το ΤΕΕ μας θεωρει κατοτερους και ας κανουμε τοπογραφια 1, 2, 3, θεωρια σφαλματων και συνορθωσεις , GPS κλτ. εχοντας ολλα αυτα και εργαστιριακο μερος και θεωρια ( κανοντας αποτυπωσεις οδυσεις στο πεδιο κτλ) τι να κανουμε σε αυτη τη χωρα ζουμε !!!!!
  4. anmakr δεν ειπα ποτε οτι ειναι το μοναδικο τμημα γεωπληροφορικης ειπα οτι ειναι το μοναδικο τμημα που ασχολειται τοσο πολυ με την γεωπληροφορικη !! αμα δεις το προγραμμα σπουδων 8α καταλβεις !!! και αυτο μου το εχει πει καθηγητης που ειναι στο τμημα μου αλλα και στο αγρονομων τοπογραφων ΑΠΘ!! οπως και να το κανουμε σε θεματα GIS τουλαχιστων κανουμε κατι περισσοτερο απο το τμημα αγρονομων !! Συνάδελφε, σε παρακαλώ για δεύτερη φορά να αλλάξεις τις εως τώρα δημοσιεύσεις σου απο bold σε απλή γραμματοσειρά όπως προβλέπεται από τους κανόνες συμμετοχής!! DIMITRIS80
  5. aiche ναι πχ το προγραμμα GIS (geographic information systems) το χρησιμοποιουν απο γεωλογους μεχρι και οικονομολουγους ο καθενας στον τομεα του! Στο εξωτερικο υπαρχουν πανεπιστημια μονο γεωπληροφορικης! εδω στην ελλαδα ειναι το μοναδικο τμημα που ασχολειται τοσο πολυ με την γεωπληροφορικη (ΤΕΙ Γεωπληροφορικης και Τοπογραφιας) και το εχουν τοσο πολυ υποτιμημενο επειδη ειναι ΤΕΙ αμα ομως λεγοταν ΑΕΙ Γεωπληροφορικης και Τοπογραφιας με τους ιδιους καθηγητες ιδιο προγραμμα σπουδων η βαση μονο και μονο απο αυτα τα τρια γραμματα ΑΕΙ 8α πηγαινε απο 8000 που εχει καταντησει σημερα στα 14000 με 15000 μορια και για αυτο ειμαι σιγουρος!! Γιατι εδω εχουμε μαθει να κρινουμε απο το ονομα!!
  6. Γεωπληροφορική (Geoinformatics) είναι η επιστήμη η οποία αναπτύσσει και αξιοποιεί τα επιτεύγματα της πληροφορικής για να επιλύσει προβλήματα που άπτονται των επιστημών του χώρου και άλλων συναφών κλάδων των μηχανικών. Η Γεωπληροφορική συνδυάζει στοιχεία χωρικής ανάλυσης με χωρικά μοντέλα, την ανάπτυξη χωρικών βάσεων δεδομένων, μεθόδους σχεδιασμού πληροφορικών συστημάτων, μεθόδους αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή καθώς και τεχνολογίες ενσύρματων και ασύρματων δικτύων. Στις τεχνολογίες της Γεωπληροφορικής περιλαμβάνονται τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (geographic information systems), τα Συστήματα λήψης αποφάσεων με χωρική διάσταση, η τεχνολογία δορυφορικού εντοπισμού θέσης (GPS) καθώς και οι τεχνολογίες ανάλυσης και επεξεργασίας αεροφωτογραφιών και δορυφορικών εικόνων. Η Γεωπληροφορική χρησιμοποιεί τεχνολογίες υπολογιστών για την παραγωγή γεωπληροφορίας.
  7. geostefanou συμφωνω απολυτα με αυτα που λες και μπραβο σου οχι σαν καποιουσ αλλους πολ. μηχανικους που νομιζουν οτι εχουν πιασει τον ουρανο με τα αστρα !!!
  8. aiche και τι 8ελεις να πεις με αυτο!!! επειδη κανανε 1 εξαμηνο τοπογραφια στο ΑΕΙ 3ερουν τοπογραφια? και εμεις κανουμε 1 εξαμηνο γεωλογια τι σημαινει οτι εγω μπορω να ασκω το επαγελμα του γεωλογου? Και αυτο οτι μονο σε 2-3 μαθηματα διαφερει δεν ισχυει φιλε μου στην ιταλια μπορει Τοπογράφοι να είναι ειδικότητα της σχολής Πολιτικών Μηχανικών αλλα να ξερεις οτι κανουν 1 χρονο κοινα μαθηματα οπως μαθηματικα ,φυσικη κτλ και μετα διαλεγουν κατευθυνση.Αυτος που παει στην τοπογραφια ασχολειται μονο με αυτο το αντικειμενο και ο πολιτικως Μηχανικος μονο με τον τομεα του!!!! εδω στην Ελλαδα ο πολ. μηχανικος ειναι τοπογραφος ειναι αρχιτεκτονας ειναι γεωπληροφορικαριος ειναι μηχανικός περιβάλλοντος και για πιο λογο επειδη ειμαστε στην Ελλαδα !!! και εγω που καθομαι και κανω 4 χρονια τοπογραφια και γεωπληροφορικη να μη μπορω ουτε ενα απλο τοπογραφικο να σφραγισω. Και στο κατω κατω της γραφης γιατι να με κρινετε <<εσεις>> για το αν ειμαι τοπογραφος και να μην κριθω εξω στο επαγελμα.
  9. zografos_k πρέπει να μην έχεις ιδέα το τι είναι γεωπληροφορικη!! ετσι δεν είναι? Και θέλω να σε πληροφορήσω οτι ξέρω Πολ. Μηχανικούς που δεν ξέρουν ούτε τρίποδα να στήσουν!! και έχετε έσεις επαγγελματικα δικαιωματα για τοπογραφικα μονο και μονο επειδη ειστε ΑΕΙ. Και δεν εχουν τα ΤΕΙ Αθηνας και Σερρων που ειναι σχολες πανω στο αντικειμενο της τοπογραφιας. Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.