Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

JVasileiadis

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.624 profile views

JVasileiadis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δείχνοντας ολόκληρο το οικόπεδο, τμήμα του είναι εκτός του οικοπέδου, και στις περιπτώσεις των διανομών του Υπ. Γεωργίας ότι εξεχεί και βρίσκετε σε δρόμο, σπάνια υπάρχει πράξει τακτοποιησης. Στην ταυτότητα μπορείς να το δείξεις ολόκληρο και να βεβαιώσεις για το τμήμα;
  2. Στις περιπτώσεις αυτές, εφόσον τμήμα κτιρίου βρίσκετε εκτός οικοπέδου, ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου πως γίνεται;
  3. Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος που έχει δουλέψει με το ΡΑΦ πως προσομοιώνεται μια εδαφόπλακα; Με ποιο πακέτο του προγράμματος δουλεύετε; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  4. Και εγω ετσι το αντιλαμβάνομαι. Τζάμπα η δικαιοπραξία είναι αν γίνει για τμήμα, άσε που μπορεί να θεωρηθεί και κατατμηση.. Αυριο που θα μιλήσω με τον συμβολαιογράφο πιστεύω θα καταλήξω και θα επανέλθω
  5. Επομένως αν έχω καταλάβει καλά, βεβαιώνω στο τοπογραφικό για τα ΑΑ της μερικής κύρωσης ως μη δασικά και τα υπόλοιπα ως ΔΑ και πως εκρεμμεί η διαδικασία των αντιρρήσεων; Ή τα βεβαιώνω ως δασικές εν γένει εκτάσεις; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
  6. Είναι ι ίδια περιοχή στους κυρωμένους δασικούς χάρτες. Αυτό το κίτρινο εννοώ. https://gis.ktimanet.gr/wms/forestfinal/default.aspx. Στην περίπτωση του ΔΑ σε περιοχή με μερικώς κυρωμένο Δασικό Χάρτη η υπεύθυνη δήλωση τι ακριβώς αναγράφει; Αλλα μου είπαν στην διεύθυνση Δασών της περιφέρειας και άλλα στο τοπικό Δασαρχείο της περιοχής. Επίσης με διαβεβαίωσαν ότι οι περιοχές αυτές θα αποχαρακτηριστούν 100% λόγω του καθεστώτος της περιοχής.
  7. Καλημέρα συνάδελφοι, Βρίσκομαι σε περιοχή με μερικώς κυρωμένο δασικό χάρτη στην οποία υπάρχει και η ανάρτηση του 2021 στο gov. Για το γεωτεμάχιο που με ενδιαφέρει τμήμα του φαίνεται ως Α/Α και άλλο ως Δ/Α στον αναρτημένο χάρτη του 2021, ενώ στον κυρωμένο δασικό χάρτη το αγροτεμάχιο είναι στην κίτρινη περιοχή (περιοχές που δεν διέπονται από τη δασική νομοθεσία). Στο τοπογραφικό βεβαιώνω ότι δεν βρίσκεται σε δασική έκταση ή ισχύει και ο αναρτημένος χάρτης του 2021; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Και εγώ αυτό γνωρίζω. Ο χρόνος διαπίστωσης του αυθαιρέτου είναι ο χρόνος σύνταξης της έκθεσης αυτοψίας ή εξαρτάται από τον υπάλληλο της πολεοδομίας;
  9. Καλημέρα συνάδελφοι, Σε περίπτωση ρύθμισης αυθαιρέτων κατασκευών σε οικόπεδο, υπάρχουν κατασκευές πριν και μετά το 2011. Για τις κατασκευές πριν το 2011 ακολουθείτε η διαδικασία της ρύθμισης με τον Ν.4495/17. Στην περίπτωση που οι κατασκευές μετά το 2011 δύναται να νομιμοποιηθούν, είναι σωστό να αναγραφούν στην τεχνική έκθεση της ρύθμιση; ο πελάτης δεν μπορεί να τις νομιμοποιήσει τωρα και θέλει να το αφήσει για το μέλλον. Λαμβάνεται η τεχνική έκθεση της ρύθμισης ως έκθεση αυτοψίας από την πολεοδομία και χάνει ο πελάτης τις εκπτώσεις της νομιμοποίησης; Έχω πρόσφατη περίπτωση που ο πελάτης επιμένει ότι αναγράφοντας στην τεχνική τις κατασκευές που δεν ρυθμίζονται χάνει τις εκπτώσεις της νομιμοποίησης αλλά δεν έχω δει σχετική αναφορά στον νόμο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  10. Σύμφωνα όμως με την ΤΟΤΕΕ, δευτερεύοντες βοηθητικοί χώροι που δεν θερμαίνονται και συνδέονται λειτουργικά με μια θερμική ζώνη λαμβάνονται ως τμήμα της θερμικής ζώνης. Με βάση το παραπάνω δεν πρέπει το πατάρι να λειφθεί ως μέρος της θερμικής ζώνης; (δηλ. όχι ΜΘΧ)
  11. Καλημέρα, Σε ακίνητο εντός στάσιμου οικισμού καλούμαι να ρυθμίσω τις αυθαίρετες κατασκευές και υπερβάσεις. Υπάρχει άδεια (στέλεχος) του 1968 χωρίς να μπορώ να βρω κάτι παραπάνω λόγω μη υπάρξεως παραπάνω στοιχείων στην πολεοδομία. Στο στέλεχος της άδειας βλέπω ένα οικόπεδο το οποίο είναι κατά πολύ διαφορετικό από τη σημερινή κατάσταση. Η σημερινή κατάσταση απεικονίζει το κτίσμα μετά τη διανομή που έγινε το 1983 σε οικόπεδο με διαφορετική μορφή από αυτό της άδειας. α) Θεωρώ ότι η άδεια που έχω είναι σε ισχύ; β)Στα δικαιολογητικά λόγω ύπαρξης αδείας ζητείται το τοπογραφικό της το οποίο δεν υπάρχει. Είναι λάθος να ανεβάσω καινούργιο τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.