Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

GEORGE CHRIS

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by GEORGE CHRIS

  1. Είναι κατάστημα ανταλλακτικών , έχει ρεύμα ΤΑΠ,ΔΤ 134 μ2 , ιδιόκτητο και επειδή αγόρασε και το όμορο θέλει να τα ενοποιήσει και να επικαιροποιήσει και μέτρα πυρασφάλειας
  2. Καλά τα λέτε γιατί ξέρουμε τι υπάρχει αλλά για σκεφτείτε ότι πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα ύψους 5 μ βλέπετε απ' έξω στην πρόσοψη μια ταμπέλα 2 μ στο ισόγειο μια "οροφή" γυψοσανίδα στα 3 μ ύψος και στην γωνία μία σκάλα που σε οδηγεί σε πατάρι και στο οποίο η οριοθέτηση από τοίχους είναι πχ το μισό της κάτοψης του ισογείου, που θα ξέρει ο μηχανικός τι κρύβεται πίσω από τους τοίχους , βατό πατάρι η ψευδοροφή? όλα αυτά φυσικά τα συζητάμε και μηχανορραφώ λόγω της κατηγορίας 5 σε συνδυασμό με απαιτήσεις Παθητικής που θέλει η πυροσβεστική (ανταλλακτικά αυτοκινήτων).
  3. ευχαριστώ Pavlos33 για την άμεση απάντηση , νομίζω ότι το καλύτερο πια είναι να αποκόψει με γυψοσανίδα ένα κομμάτι του παταριού , ώστε να το παρουσιάσω σαν ψευδοροφή , και το υπόλοιπο που θα ρυθμισθεί να είναι μέσα στο 40% της επιτρεπόμενης δόμησης
  4. Καλησπέρα έχω ένα ισόγειο κατάστημα με υπόγειο επιφανείας 134 τμ κάθε επίπεδο ο ιδιοκτήτης κατασκεύασε ένα μεταλλικό πατάρι με πρόσβαση από το ισόγειο, εμβαδού 134 μ2 .Το ερώτημα είναι αν το πατάρι που είναι μέσα στον νόμιμο όγκο του ισογείου σε εντός σχεδίου περιοχή απαλλάσεται της ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ 5 όπως τα υπόγεια , οι σοφίτες και οι ανοιχτοί εξώστες ?
  5. καλησπέρα και χρόνια πολλά οικοδομική άδεια με ισόγειο ταπητοκαθαριστήριο και υπόγειο με χρήση αποθήκης και χώρο στάθμευσης (δεν έχουν μετρήσει σε ΣΔ). Σήμερα το ισόγειο είναι καραγιαπί και στο υπόγειο λειτουργεί το ταπητοκαθαριστήριο το ερώτημα είναι αν ένα χώρο του υπογείου που από χώρος στάθμευσης μετατράπηκε σε αποθήκη του ταπητοκαθαριστηρίου μπορώ να το υπολογίσω με αναλυτικό απο ΒΧ σε ΒΧ ?
  6. κι εγώ αυτό σκεφτόμουν , ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα έγινε ανακληση σε ΠΕΑ του 2020 (για πώληση) για να μπει στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ αλλά ο συνάδελφος ενεργειακός δεν το συνεχίζει μπορώ να το κάνω εγώ ? και αν ναι με ποιο τρόπο (προσπαθησα να αντλησω στοιχεία) σε νέα επιθεώρηση και μου το έβγαλε άκυρο)? ευχαριστώ
  8. ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις σκέφτομαι να το βάλω όλο το διαμέρισμα κατηγορία 2 με άδεια και να εξηγήσω στη ν Τ.Ε. την υπαγωγή κι αυτό το λέω γιατί στο άρθρο 99 γγ) λέι ότι είναι δυνατή η ανασύσταση άρα όχι υποχρεωτική
  9. Αν χρησιμοποιήσω την κάτοψη της σύστασης για έλεγχο αφού φυσικά ταυτίζεται με την υπάρχουσα κατάσταση μπορώ να δώσω βεβαίωση ? το ρωτάω γιατί η ανασύσταση σε μπλέκει με τους τρελλους στην ΥΔΟΜ
  10. Καλησπέρα Στον β όροφο οικοδομής υπάρχουν δύο διαμερίσματα σύμφωνα με την σύσταση. Αρχιτεκτονικά σχέδια δεν υπάρχουν στην άδεια του 1977 (απώλεια φακέλλου) αλλά υπάρχει ο ξυλότυπος οροφής β ορόφου του ιδιοκτήτη ,χωρίς διαστάσεις αλλά υπό κλίμακα, ο οποίος σαν περίγραμμα είναι ίδιο με την σημερινή κατάσταση εκτός από δύο έρκερ τα οποία προφανώς δεν φαίνονται στον ξυλότυπο όμως υπάρχουν όπως και στον υποκείμενο όροφο. Σκέφτομαι να θεωρήσω το περίγραμμα του ξυλοτυπου σαν να είχα κάτοψη και να βάλω σαν ΥΔ τα έρκερ και Διαμερισμάτωση την ύπαρξη των 2 διαμερισμάτων
  11. καλησπέρα, έχω σε λυόμενο 60 μ2 (1978 εκτος σχεδιου) που έχει εξαιρεθεί με τον 1337/83(β φάση) προσθήκη 24 μ2 (2004) με φερ. τοιχοποιία και κεραμοσκεπή. 1)απαλλάσεται απο ΜΣΕ με το ια) αρθρο2 ή επειδή δεν έχει εκδοθεί άδεια ούτε για τα 60 μ2 θεωρείται οτι είναι εξ ολοκληρου αυθαίρετο περ αα) αρθρο1?
  12. Καλησπέρα έχω ενα προκατασκευασμένο 30 μ2 πάνω σε τριώροφο (επικρατούσα κατοικία) στο οποίο εχω κάνει υπαγωγή στον 4178. Το ΔΕΔΟΤΑ βγαίνει Υ .Χωρίς υπολογισμό , νομίζω τα κατακόρυφα θα βγουν λιγότερο του 20% . Τι λέτε μπορώ να χρησιμοποιήσω το ια) ασχέτως του ΔΕΔΟΤΑ (Εννοείται δεν το έχω ανεβάσει στο σύστημα) και να πάω σε Τ.Ε.
  13. Ε9 43,93 Μ2 και β.χ 20,46 Ν4495/17 43,93 ΚΑΙ 20,46 υπόγειο ΠΕΑ συνολικη 64.39 ωφέλιμη 43,93 που διάολο είναι τα 7 μ2 ?
  14. Kαλησπέρα ειμαι στο σταδιο 3 παταω οριστικη υποβολή και μου στέλνει μήνυμα Με βάση τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει, η αίτηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο. Ανάλογα με το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στο μήνυμα λάθους επί της οθόνης, θα πρέπει να υλοποιήσετε ένα από τα παρακάτω ή συνδυασμό αυτών: Περίπτωση 1 - Δεν έχουν καταχωρηθεί ορθά οι παρεμβάσεις Ενημερώστε τον Πίνακα Παρεμβάσεων Περίπτωση 2 - Μη επίτευξη ενεργειακού στόχου: Μπορείτε να τροποποιήσετε την πρόταση (συνδυασμό παρεμβάσεων) για ενεργειακή αναβάθμιση, ώστε να καλύπτεται ο ενεργειακός στόχος του Προγράμματος. Ο Ενεργειακός Επιθεωρητής καταχωρεί τη νέα πρόταση στο buildingcert. Στη συνέχεια συμπληρώνετε στην αίτηση το νέο συνδυασμό παρεμβάσεων, τα στοιχεία του ΠΕΑ, τα νέα στοιχεία κόστους και επισυνάπτετε ηλεκτρονικά το νέο «Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων» του Παραρτήματος ΙΙΙ. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτησή σας δεν είναι επιλέξιμη, δεν μπορεί να καταχωρηθεί και θα ακυρωθεί. Περίπτωση 3 - Αναντιστοιχία ωφέλιμης επιφάνειας ΠΕΑ με συνολική επιφάνεια κύριων χώρων: Δεν επιτρέπεται να υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη από 7τμ. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. εννοειται οτι είναι όλα σωστα που εχω κάνει όσο αφορά τετραγωνικά , ξερει κανεις τίποτε πρί τούτου ?
  15. καλησπέρα εχω σε μία Ο.Ι ισογείου (υπάρχον τριώροφο) αυθαίρετο δωμάτιο προς τον ακάλυπτο, λειτουργικα ενιαίο το οποίο δεν εμφανίζεται στην Ο.Α. ουτε στα συμβόλαια αγοράς ενώ προυφίσταται του τριωρόφου. Οι συνιδιοκτήτες δεν δίνουν συναίνεση μπορώ να πατήσω στο 98.5α?
  16. Καλησπέρα σε ΟΑ του 1980(προ1221/81) εμφανίζονται στην πιλοτή 2 ΘΣΑ. Στη σύσταση αυτες οι 2 έχουν περιστραφεί κατα 90 μοίρες και έχουν προστεθεί άλλες 4 ΘΣΑ στον ακάλυπτο. Ο πελάτης έχει μία απο τις πρώτες 2 και καμμία παράβαση στο διαμέρισμα , του δίνω βεβαίωση χωρίς χωροθέτηση (23/11) ευχαριστώ
  17. ερωτηση εχω ιδιοκτήτη που εχει κάνει ένταξη στον 4014 ,χωρις ομως να του έχω ολοκληρωσει την εισαγωγη αρχείων , και το ακίνητο μεταβιβάσθηκε . Τώρα ο νέος ιδιοκτήτης αρνείται να πληρώσει το 15αρι στο ΤΕΕ , ΄ξέρει κανείς τι επιπτώσεις μπορεί να έχει ο μηχανικός?
  18. Καλησπέρα σε αγροτεμάχιο έχουμε δύο συνιδιοκτήτες χωρίς σύσταση (εξ αδιαιρέτου) οι οποίοι είχαν άδεια (1972) για ισόγεια λυόμενη κατοικία 50μ2 Αντ αυτού κατασκεύασαν 2 κατοικίες με ενιαίο φέροντα οργανισμό συνολικού εμβαδού 70 μ2 (προ 1975). Το 2003 αντικατέστησαν την στέγη του ελλενιτ με κεραμίδια η ρύθμιση γίνεται με 1ΦΚ ΚΑΤ 1 (500 ΕΥΡΟ) και 1 ΦΚ 1λοιπή παράβαση ? (στην ΔΟΚΚ που είχα ρωτήσει μου ανέφεραν και διαμερισμάτωση !!)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.