Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ChristinaZ

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ChristinaZ

  1. Αυτό που ίσχυε είναι πως το συμφωνητικό που κατατίθεται στην Δ15 έχει ως ελάχιστη αμοιβή αυτή που προβλέπεται ως ελάχιστη απο την Εθνική Κλαδική Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στις εργοληπτικές και κατασκευαστικές τεχνικές επιχειρήσεις όλης της χώρας. Έχει συζητηθεί και στο θέμα ''ΜΕΚ-ΜΕΕΠ στελέχωση'' ίσως πιο αναλυτικά. Τώρα βέβαια που οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται/αλλάζουν κλπ και γενικώς τώρα που τα πράγματα είναι ρευστά, κανείς μας μάλλον δεν παίρνει όρκο. Δες το επισυναπτόμενο μήπως βοηθήσει, έχει ισχύ ως 31/12/2013.

    sse_22_2012(1).pdf

    • Upvote 3
  2. τον "στέγνωσες" κανονικά τον άνθρωπο...... 8-)

    εγώ θα σταθώ σε αυτό το σημείο, στις "άριστες" σχέσεις των εργαζομένων μέσα σε μια εταιρία.

     

    Συνάδελφε διάβασε και το παραπάνω. Τι σημαίνει τον στέγνωσα? Εσυ στην θέση μου θα τον κρατούσες εφόσον χαλούσε όλο το κλίμα της εταιρείας?

     

     

    Ε, έτσι πες. Η θέση ήταν καπαρωμένη, γιατί ήταν γνωστός του ιδιοκτήτη. Απλώς τους βγήκε μάπα η επιλογή και τον έστειλαν. Σε άλλες εποχές θα τον κρατούσαν και θα τον έστελναν να κάνει χαμαλίκια μέχρι να μάθει, εξάλλου τι σημασία θα είχε ένας ακόμα μισθός? Όχι πλέον.

    Περιττό να συζητάμε τα υπόλοιπα.

     

    Ανάμεσα σε 3 όπως προείπα.

     

     

    Ναι, αυτό συμβαίνει παντού, σε όλες τις εταιρίες. Σε μερικές εταιρίες αναγνωρίζεται, σε άλλες όχι.

     

     

     

     

    Συνάδελφε, και εμένα μου φάνηκες εριστική και προσβλητική:

    snapback.pngHQ7, στις 20 Απρίλιος 2013 - 00:27, έγραψε:

     

    καλά η συνέντευξη πριν τη πρόσληψη δεν έδειξε τίποτα η το τρελό βιογραφικό επικράτησε (αλήθεια τι περιέχει ένα τρελό βιογραφικό;;; ;)

    Μην κουφαθούμε τελείως!!!

     

    snapback.pngChristinaZ, στις 22 Απρίλιος 2013 - 08:49, έγραψε:

    Προς Θεού δε θα θέλαμε αυτό για εσένα!

     

     

    Σου φάνηκε εριστική και προσβλητική η απάντησή μου και όχι η ερώτηση και το σχόλιο που την προκάλεσε ? Αυτό δυσκολεύομαι να το καταλάβω.

     

     

     

    Και μη μου πεις ότι δεν είχες τέτοια πρόθεση γιατί και εγώ σου λέω ότι και εγώ δεν ήθελα να σε προσβάλω. Μίλησα για τον τρόπο που θα έπρεπε να λειτουργεί το HR στις εταιρίες (κατασκευαστικές και μη) ή τον βασικό σκοπό μιας συνέντευξης. Δεν σου έκανα υποδείξεις, ούτε θέλω να πείσω εσένα ή κάποιον άλλο. Πχ εγώ πιστεύω ότι οι συστατικές επιστολές είναι μόνο για τα πρώτα 5 χρόνια. Αν είναι κάποιος με 10+ χρόνια προϋπηρεσίας να αραδιάζει referees στο βιογραφικό του, θα χρειαστεί 3 σελίδες μόνο για τα ονόματα και τις πληροφορίες επικοινωνίας.

    Κατά τα άλλα, η γνώμη μου ήταν ότι το κομμάτι του HR είναι μια ολόκληρη επιστήμη, όπως συμφωνεί μαζί μου και ο ikaros13 από ότι βλέπω.

    Το να βγαίνει κάποιος και να λέει: “του έκανα συνέντευξη και δεν μου βγήκε καλός ο τύπος και εγώ ήθελα να τον απολύσω αλλά, εντάξει μωρέ, γιατί να του κόψω το ψωμί?” είναι λιγάκι εριστικό, δεν νομίζεις?

     

    Καθόλου εριστικό γιατί δεν είναι αυτό το πνεύμα των λόγων μου. Αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω στο post που αναφέρεσαι θα καταλάβεις. Ανθρώπινα το είδα. Ούτε αλαζονικά, ούτε υπεροπτικά. Ανθρώπινα γιατί πέρα απο όλα κανέις μας δεν ξέρει τι κουβαλάει ο άλλος πίσω του και πόσο ανάγκη έχει μια δουλειά. Επ ακριβώς έγραψα: ''Αρχικά, όταν αποκαλύφθηκε η απειρία του, το είδα ανθρώπινα το θέμα. Δεν θα του κόψω εγω το ψωμί του του ανθρώπου σκέφτηκα, αρκεί να κάνει προσπάθεια να ανταπεξέλθει. Όταν όμως δεν υπάρχει κοινωνική παιδεία και ο σκοπός δεν είναι να γίνω εγω καλύτερος, αλλά να κατεβάσω τον άλλο στο δικό μου επίπεδό ανεπάρκειας, με όποιον τρόπο, εκεί νομίζω τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να κόβονται μαχαίρι, για το καλό της κάθε εργασιακής ομάδας''. Νομίζω πως με αδικείς, πως δεν είναι ακριβώς όπως το μέτεφερες.

     

    Νομίζω ότι από το πρώτο μου post ξεκαθάρισα ότι ο εν λόγω συνάδελφος είχε πολύ άσχημη συμπεριφορά και επ’ ουδενί δεν τον το ανήγαγα σε “μάγκα”.

     

    Δεν αναφερόμουν σε εσένα. Ο συνάδελφος ikaros13 τον θεώρησε μάγκα.

     

    Αν σε έχω θίξει, με συγχωρείς. Αν αυτό δεν σε καλύπτει, μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα μέσω pm.

     

     

    Δεν έχω θιχτεί, απόρησα απλώς, για τους λόγους που ανέφερα στην τελευταία μου ανάρτηση.

    Συμφωνώ στο οτι η συζήτηση έχει ξεφύγει απο το θέμα του topic και καλό θα είναι, αν υπάρχει λόγος, απο εδω και πέρα να συνεχιστεί σε πμ

  3. Συστατικές επιστολές είχε. Τηλέφωνο δεν πήρα γιατί δεν μου επετράπει. Γιατί? Γιατί η τελική επιλογή ήταν ανάμεσα σε 3 υποψήφιους με σύσταση απο φίλους και συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη της εταιρείας. Και μη μου πείτε μερικοί πως δεν το έχετε ξαναδεί αυτό, ειδάλλως θα αρχίσω να πιστεύω πως ήμουν η μόνη που εργάστηκε σε ελληνική εταιρεία και όλοι οι υπόλοιποι είσαστε σε πολυεθνικές.

     

    Φυσικά και δεν προσλήφθηκα για να διεκπεραιώνω τέτοιες διεργασίες, ούτε αυτή ήταν η θέση μου στο οργανόγραμμα, ούτε υπήρχε αντίστοιχο τμήμα, όμως στις ελληνικές εταιρείες όταν ένας εργαζόμενος ''τραβάει'', τον φορτώνουν με το όποιο τακτικό και έκτακτο project.

     

    Στο δεδομένο αυτό πλαίσιο μπροσπάθησα να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή. Δεν ήταν ούτε απροσάρμοστος, ούτε ψυχάκιας. Ψεύτης ήταν. Και μετά απο λίγες μέρες απολυμένος ψεύτης.

     

    Όταν η θέση εργασίας αφορά απασχόληση σε εταιρεία δημοσίων έργων, τότε ναι θεωρείται αυτονόητο πως είναι απαραίτητη και θεμελιωδώς βασική η γνώση περί συνταξης ΠΠΑ και ΑΠΕ.

     

    Έχει ενδεχομένως κοινωνιολογικό ενδιαφέρον πάντως, το πως στο εν λόγω συμβάν, δόθηκε βαρύτητα απο κάποιους συναδέλφους στο αν είμαι εγω καλή στη δουλειά μου ή σε ποιόν τομέα πιστεύετε πως πρέπει να απασχοληθώ και ποιόν να μην ''αγγίξω'', ως, απο οτι κατάλαβα, ''γλάστρα'', μη σοβαρή και άσχετη. Ενω το δεδομένο της έλλειψης επαγγελματισμού απο πλευράς συναδέλφου με το ψευδές βιογραφικό, ερμηνεύεται ως ''μαγκιά''.

     

    Η αλήθεια είναι πως με ξάφνιασαν οι εύκολες και αβίαστες κριτικές στο πρόσωπό μου απο ορισμένους συναδέλφους στο συγκεκριμένο topic που συζητούμε, διατυπωμένες με εριστικό ύφος, ίσως και προσβλητικό σε κάποιες περιπτώσεις, που καταλήγουν σε άκριτα και αυθαίρεα συμπεράσματα, χωρίς καν να γνωρίζουν εμένα την ίδια ή τη δουλειά μου. Δεν θα μπω όμως στη διαδικασία να απαντήσω ανάλογα, αυτό θα ήταν εύκολο.

     

    Για εμένα αποτελούν επιβεβαίωση της άποψή μου περί κοινωνικής παιδείας. Η εποικοδομητική κριτική σαφέστατα είναι καλοδεχούμενη. Δε τη διαχωρίζω κατά το δοκούν σε θετική ή αρνητική . Αυτό που είναι όμως, σε προσωπικό επίπεδο, αδιαπραγμάτευτο, είναι η καλαίσθητη έκφρασή τους.

  4. Προς Θεού δε θα θέλαμε αυτό για εσένα! Περιείχε μεταπτυχιακά, εργοταξιακή εμπειρία σε δημόσια έργα, εμπειρία σε διαχείριση δημοσίων έργων ικανών προυπολογισμών κλπ, ότι δηλαδή χρειαζόμασταν για τη θέση. Στη συνέντευξη, όπου όπως αντιλαμβάνεσαι δεν τον ρώτησα πως συντάσσεται το ΠΠΑΕ και ο ΑΠΕ, θεωρώντας πως είμαστε επαγγελματίες, παρουσίασε δυναμικό προφίλ, με πολύ όρεξη, παρουσίασε έργα στα οποία απασχολήθηκε και σε κατασκευή και σε επίβλεψη κλπ Τώρα το αν όλο αυτό ήταν ένα ποιηματάκι το οποίο απο στήθησε...λυπάμαι αλλά τουλάχιστον η δική μου μαντική ικανότητα δεν είναι ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη.. Ίσως την επόμενη φορά να μασάω φύλλα δάφνης :smile: ...

  5. Συμφωνώ μαζί σου συνάδελφε, όμως τελικά τα πάντα είναι θέμα κοινωνικής παιδείας. Μου έχει τύχει να προσλάβω συνάδελφο μηχανικό του ΑΠΘ, με τρελό βιογραφικό, που στην πράξη αποδείχθηκε (και κυριολεκτώ επί τούτου) πως δεν ήξερε τι σημαίνει ΓΟΚ,ΑΤΟΕ και δεν ήξερε να βγάλει πίνακα οπλισμού, αλλά παρ'όλα αυτά πουλούσε τουπέ σε άλλη νέα μηχανικό της εταιρείας, με πτυχίο απο την Αγγλία, η οποία όμως εντίμως δήλωσε πως δεν είχε εμπειρία και που πραγματικά προσπαθούσε, λέγοντάς της ''τα αγοράζετε τα πτυχία εκεί μπουμπού''?? Επειδή το σκηνικό έτυχε να γίνει μπροστά μου, την επόμενη απολύθηκε. Αρχικά, όταν αποκαλύφθηκε η απειρία του, το είδα ανθρώπινα το θέμα. Δεν θα του κόψω εγω το ψωμί του του ανθρώπου σκέφτηκα, αρκεί να κάνει προσπάθεια να ανταπεξέλθει. Όταν όμως δεν υπάρχει κοινωνική παιδεία και ο σκοπός δεν είναι να γίνω εγω καλύτερος, αλλά να κατεβάσω τον άλλο στο δικό μου επίπεδό ανεπάρκειας, με όποιον τρόπο, εκεί νομίζω τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να κόβονται μαχαίρι, για το καλό της κάθε εργασιακής ομάδας.

     

    Όπως επίσης απαράδεκτη είναι η ισοπέδωση των χρόνων και της προσπάθειας που καταβάλαμε όλοι μα εδω μέσα για να εμβαθύνουμε σε μια επιστήμη, απο τον τέταρτο ξάδερφο του ''αφεντικού'', που τελείωσε την 3η Δημοτικού και χειριστής μηχανημάτων στα έργα και λέει ''Να τα χ...ω τα πτυχία σας, να εγω καλύτερα βγάλω τα υψόμετρα...με το μάτι''...Και επειδή είναι και μάγκας, θα κρατάει τη μεζούρα διπλωμένη μπροστά στον επιβλέπωντα για να βγάλει τα μέτρα περισσότερα, θα φάει τα μούτρα του και μετά θα πρέπει εσυ να αποκαταστήσεις τις σχέσεις με την υπηρεσία και να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας!

     

    Όλα είναι θέμα ευγένειας και ρεαλιστικότητας. Με το που παίρνουμε το πτυχίο μας δεν είμαστε φωτεινοί παντογνώστες κακά τα ψέματα. Είμαστε καταρτισμένοι μέχρι εκείνη την ώρα, κατά βάση, σε θεωρητικό επίπεδο (αν και στα ΑΤΕΙ είναι οι αλήθεια πως μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στην πράξη, ίσως κάποιες φορές περισσότερο απο όσο θα θέλαμε και σας το λέω γιατί σε εργαστήριο όπου καλουπώναμε και στήναμε ικριώματα μου έπεσε μαδέρι στο κεφάλι.... ναι ναι έτσι εξηγούνται όλα :D ), οπότε πρέπει να έχουμε σεβασμό στο μάστορα που έχει λιώσει 40χρόνια να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά και αν είμαστε έξυπνοι θα μάθουμε πολλά. Τις περισσότερες των περιπτώσεων η ευγένεια αποδίδει κι αν όχι, στην τελική ό χρόνος μας είναι πολύτιμος για να τον αναλώνουμε στα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες τρίτων...

  6. Και επιπλέον απο όλα όσα λέτε και με τα οποία συμφωνώ, προσθέστε και τον παράγοντα του να είσαι γυναίκα!!!

    Εκεί να δείτε γλέντια!!! Να παίρνεις την αύξηση ''κρυφά'' απο τους υπολοίπους συναδέλφους, γιατί ''το ξέρω πως αξίζεις πολύ περισσότερα, αλλά δε θέλω να γίνει προκλητικό για τους υπόλοιπους" Αρα με αδικείς συνειδητά! Κι αυτό γιατί? Επειδή είμαι γυναίκα, επειδή δεν έχω (είχα τότε) υποχρεώσεις (πχ στεγαστικό, οικογένεια, παιδιά κλπ) Ωραία αξιολόγηση! Τι θα πουν δηλαδή? Για τα 12ωρα κατά μέσω όρο? Για τα σαββατοκύριακα που δούλευα για να είναι έτοιμη για τη Δευτέρα η αναθεώρηση έργου προυπολογισμού 2.000.000€, έργο με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί στην κατασκευή αλλά ο συνάδελφος την έσερνε για 2 μήνες? Για τα στοιχήματα ότι μπορώ να έχω έτοιμο λογαριασμό σε 10λεπτά? Για το πρώτο έργο που ανέλαβα (το οποίο ήδη το είχαν παρατήσει 2) που είχε λογιστικό λάθος στον προυπολογισμό μελέτης κατά 900.000€ και έπρεπε να ολοκληρώσω την κατασκευή, να αποδείξω τα 900.000€ και να βρω τρόπο να τα πάρω? Για το γεγονός οτι για τον υπολογισμό των τόκων υπερημερίας όλοι ήταν βαθιά νυχτωμένοι και ζήτησα και πήγα σε σεμινάριο που έκανε ο πάρεδρος του νομικού συμβουλίου του κράτους και απο ιδιωτική εταιρεία ήμουν μόνο εγω (οι υπόλοιποι απο ΤΡΕΝΟΣΕ) και έμαθα για τα εξωτραπεζικά ευρωπαικά επιτόκια και πως η γενική γραμμη στις ΤΥ ήταν να το κάνουν γαργάρα και γυρνώντας διεκδικήσαμε όλα τα χρωστούμενα (χώρια που ζήτησαν τα ''φώτα'' μου κι απο το σύνδεσμο, αλλά βέβαια τη ''δόξα'' την πήραν άλλοι, ''εθνοπατέρες''). Για τη διαχείριση του 100% των έργων και την επίβλεψη κάθε φορά σε κάποιο απο αυτά? Για την ευθύνη πρόσληψης τψν νέων συναδέλφων και την εκπαίδευσής τους? Για το σύστημα ISO που πιστοποίησα την εταιρεία? Για τον τιμητικό τίτλο του ''κομάντο'' , γιατί ότι κολλούσε ή ήταν μπεδεμένο απευθείας ήταν και κληροδότημά μου? Και άλλα πολλά... Βέβαια η αλήθεια είναι πως στα meeting που τραβούσαν μέχρι τις 1, 2 το πρωί εγω δεν έπινα ουίσκι και δεν με ενδιέφερε η φυστικοφαγία...

     

    Και μέσα σε όλα αυτά, να έχεις και το μόνιμο άγχος να μη δώσεις κανένα δικαίωμα, να κερδίσεις τον επαγγελματικό σεβασμό και εκτίμηση και να μη σε βλέπουν σαν την ξανθιά χαζοβιόλα γκομενίτσα (επιτρέψτε μου την έκφραση).

    Η ευτυχέστερη στιγμή μου στο εργοτάξιο, όσο περίεργο και μαζοχιστικό κι αν ακούγεται, ήταν όταν στο μεσημεριανό διάλειμμα, πάνω στην κουβέντα με αποκάλεσε ενα απο τα παιδιά του συνεργείου μ@λάκ@ αντί με το όνομά μου!

     

    Αυτά τα ολίγα απο μια γυναίκα συνάδελφό σας! Cheers!

  7. Παραθέτω νέα παραδείγματα (υποθετικά αυτή τη φορά):

     

    Δίκη 1:

    - "Μα κύριε εισαγγελευ, εγώ έλαβα ένα βιβλίο δώρο ως έκφραση ευγνωμοσύνης, που να ξέρω ότι είχα μέσα χρήματα?"

    - "Αθώος ο κατηγορούμενος!"

     

    Δίκη 2:

    - "Μα κύριε πρόεδρε, μια απλή ράβδο μου πρόσφερε ως έκφραση ευγνωμοσύνης...(χρυσός είναι αυτό, α! δεν το πρόσεξα...)"

    - "Αθώος ο κατηγορούμενος!"

     

    Δίκη 3:

    - "Μα κύριοι ένορκοι, είναι σύμπτωση σας λέω και όχι "ταρίφα" όπως ισχυρίζονται οι κακές γλώσσες, ότι μετά από κάθε έγκριση μου προσφέραν 100 ευρώ ως ένδειξη ευγνωμοσύνης"

    - "Αθώος ο κατηγορούμενος!"

     

    Δίκη 4:

    - "Αγαπητό ακροατήριο, ο πελάτης μου απλά έλαβε ένα καλάθι με κρασιά, μέσα στο οποίο υπήρχαν 5000ευρώ ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την άριστη εγχείρηση που του έκανα!!"

    - "Αθώος ο κατηγορούμενος!!!"

     

    Να προσθέσω ένα ερώτημα στα εύστοχα παραδείγματά σου: Αφού εγω δεν λάδωσα και ο υπάλληλος δεν λαδώθηκε, τότε πως καταλήξαμε στα δικαστήρια??? Για ένα ''ευχαριστώ απο βάθη καρδίας"???

  8. Ω μερσί Γιάννη :grin: ! Οι αποπληρωμές είναι αλήθεια ότι αργούν (τουλάχιστον παλαιότερα), όμως τώρα έχουν κάνει και πρόβλεψη για προκαταβολή μέχρι και 100% του ποσού (με εγγύηση βέβαια), προφανώς γιατί δεν έχουμε απορροφήσεις και φοβούνται πως θα χαθούν τα κονδύλια. Εγω χάρηκα πάντως που άκουσα μια επιχειρηματική ιδέα. Θέλει ευελιξία η εποχή μας!

    • Upvote 1
  9. Μάλλον παρεξήγησες το ύφος μου. Να το ''λιανίσω'' λοιπόν. Είναι απλό, μας έχουν βάλει μέσα σε μια διαδικασία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε όλοι να ενώσουμε τα κομμάτια του πάζλ μπας και βγάλουμε συμπέρασμα. Οπως αντιλαμβάνεσαι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κάθε ενας απο εμάς να καταλήγει και να κατασταλάζει στη δική του ''αλήθεια'' για όλα τα θέματα χωρίς κανείς μας να είναι 100% πως κάτι τέτοιο ισχύει. Εξου και το ψευδοπροφήτες. Όσο για τον κατώτερο μισθό νομίζω πως δεν θέλει εξήγηση..

  10. cna Δεν νιώθεις λίγο σαν μεταγενέστερη μορφή του Ηρακλή Πουρό που ψάχνεις να βρείς το δολοφόνο? Πλάκα πλάκα για εσένα είναι και εύκολο να κάνεις το όνομα απο cna --- csi! Έτσι καταντήσαμε... Ψευδοπροφήτες ενός κατώτερου μισθού, για να παραφράσω μια γνωστή και επίκαιρη ρήση !!!

  11. Μα, δεν υποστηρίζω -αλλά ούτε και απορρίπτω- την διάταξη.

     

    Απλά επισημαίνω πως μας δουλεύουν...

     

    Θα θυμίσω για παράδειγμα ότι η πρώτη δανειακή σύμβαση (εκείνη που υπέγραψε στα μουλωχτά ο Παπακωνσταντίνου) δεν έλαβε τέτοια δημοσιότητα...

     

    Κι αναρωτιέμαι: Τι πραγματικά σοβαρό ψηφίσαν αυτή την περίοδο και μας απασχολούν με το αν η "ευγνωμοσύνη" είναι νομική έννοια;

     

    Ενδεχομένως τη διάταξη περί μη ευθύνης των τραπεζιτών, που περάσανε μέσα στις τροποποιήσεις του νέου επενδυτικού? Τροπολογία που απαλλάσσει από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και τα πολιτικά κόμματα. Λέω εγω τώρα μια ιδέα...

     

    http://olympia.gr/2013/04/06/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84/

     

    http://www.palo.gr/cluster/articles/koinonia-nea/641/?clid=7573720

     

    http://directnews.gr/politics/26449-voulh-etsi-pshfisan-thn-poinikh-asulia-stous-trapezites-gia-ta-thalassodaneia-ton-kommatonvinteo.html

     

    http://www.eklogika.gr/news/14149

    • Upvote 4
  12. Θα πρέπει να συνεργαστείς με κάποιο σύμβουλο επιχειρήσεων, να ετοιμάσετε το business plan, πρόβλεψη οικονομικών στοιχείων, να δείτε ποιές δαπάνες μπορείτε να εντάξετε και να μαζέψει τα δικαιολογητικά κλπ για να καταθέσεις την πρόταση.

     

    Για δική σου ενημέρωση (θέλει πολύ διάβασμα αν δεν είσαι εξοικειωμένος) δες τους παρακάτω συνδέσμους, περιέχονται όλες οι διαδικασίες, ο νόμος και οι τροπολογίες :

     

    http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=fef28626-1982-4de2-a113-2813beac446b

     

    http://www.ependyseis.gr/sub/nomos3908/n3908.htm

     

    Τέλος, υπάρχει και ενα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που τρέχει, όμως νομίζω πως δεν θα καλύψει τον προυπολογισμό σου :

     

    http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=2122

     

    Αν θέλεις τη γνώμη μου, κατέθεσε και για τα δυο (δεν αποκλείει το ένα το άλλο). Δεν χάνεις τίποτα αφού έτσι κι αλλιώς business plan κλπ θα συνταχθούν και θα έχει γίνει το όλο τρέξιμο (σίγουρα μικρότερη συνολική αμοιβή και του συμβούλου για τα 2 πρόγραμματα απο οτι μεμονωμένα)

     

    Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οτι και τα δυο απαιτούν και ιδία συμμετοχή. Θα διαβάσεις και θα καταλάβεις. Καλή επιτυχία σου εύχομαι για το εγχείρημά σου!

    • Upvote 1
  13. Πες το, να μαθαίνουμε κι εμείς οι αδαείς.

     

    υ.γ. Δηλ. αν χαρίσω ένα βιβλίο, αλλά έχω "ξεχάσει" στις σελίδες του 2 πεντακοσάρικα, θεωρείται λάδωμα?

     

    Έλα..πες την αλήθεια...δεν τα ξέχασες.... Απλά για να μη σε περάσουν για ''τσίπη'', έβαλες φαντεζί σελιδοδείκτες.. :grin:

  14. Ευγνωμοσύνης Didonis ? Εγω το ερμήνευσα ως έκφραση θαυμασμού πανάθεμά με και χάρηκα!!! (μην παρεξηγηθώ, είναι το κρύο, βορειοελλαδίτίκο χιούμορ μου) Ευχαριστώ Ιάσονα και ανταποδίδω τα ίσα!

  15. ChristinaZ, στην περίπτωση Β μπορούμε να μιλάμε και για ύπαρξη μισθωτηρίου ή η έννοια της παραχώρησης το αποκλείει? επίσης μπορούμε να δηλώνουμε τα έξοδα (δεη, τελεφωνα, ιντερνετ, κτλ) που θα πρέπει ως επαγγελματίες να πληρώνουμε αφού εμείς θα τα χρησιμοποιούμε περισσότερο?

     

    Το Β αναφέρεται στην δωρεάν παραχώρηση, κατά συνέπεια δεν υπάρχει μισθωτήριο αλλά η σχετική υπεύθυνη δήλωση.

    Ανάλογα με την εφορία βέβαια, γιατί ως γνωστών και παραφράζοντας το γνωστό άσμα : "ο νόμος είχε τη δική του ερμηνεία", μπορεί να ζητήσουν μισθωτήριο στο οποίο να αναγράφεται ενα ελάχιστο ύψος μισθώματος. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να συμβουλεύτεις και φοροτεχνικό γιατί ''...στην περίπτωση της δωρεάν παραχώρησης επαγγελματικής εγκατάστασης , σύμφωνα με το άρθρο 6 γ. του Ν.2238/1994, θα πρέπει να δηλωθεί τεκμαρτό έσοδο από ενοίκια. Το ακαθάριστο αυτό τεκμαρτό εισόδημα δεν μπορεί να είναι κατώτερο από το 3,5% ούτε ανώτερο του 5% της αξίας του ακινήτου, όπως αυτή προσδιορίζεται με το αντικειμενικό σύστημα (άρθρο 41 ν. 1249/1982). Στην περίπτωση όμως η εν λόγω εγκατάσταση βρίσκεται σε περιοχή που δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα, τότε σύμφωνα με το άρθρο 22 3 του ν. 2238/94, το ετήσιο τεκμαρτό μίσθωμα δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 4% της πραγματικής αξίας του ακινήτου''. Ο φοροτεχνικός θα σου πει και πως μπορείς να παρουσιάσεις τα έξοδά σου. Τέλος μπορείς να τον ρωτήσεις και για το Χρησιδάνειο το οποίο υπογράφεται όπως το μισθωτήριο επαγγελματικής μίσθωσης.

    • Upvote 2
  16. 'νταξ' η αστείρευτη πηγή γνώσης, ο φάρος της νομιμότητας, η οδός της αληθείας και στύλος του πολιτεύματος, το... zougla.gr αποφάνθηκε!

    Και όλα τα ζωντόβολα ανά το διαδίκτυο (αλλά και τα ΜΜΕ) έσπευσαν να αναπαράγουν την θεόπνευστη καταγγελία...

     

    Φωτιά και τσεκούρι ρε, κάψτε το το μπουρδέλο, νομιμοποιούν το φακελάκι!

     

    Μόνο... για καθίστε ρε παιδιά να δούμε, τι έλεγε ο ποινικός κώδικας πριν, και τι αλλαγές ψήφισαν προχθές;

     

    Προ του έτους 2000 το άρθρο για την παθητική δωροδοκία προέβλεπε όρια αξίας "δώρου" και σχετικές ποινές. Επίσης είχε διαφορετικές ποινές αν αποτέλεσμα της δωροδοκίας ήταν βλάβη του Δημοσίου. Το 2000 το άρθρο γίνεται μίνιμαλ και ουσιαστικά απαλλάσσει τον δωροδοκούμενο. Τότε είχε λάβει κάποια δημοσιότητα το θέμα, αλλά ποιος θυμάται...

     

    Ποινικός Κώδικας, όπως ήταν μέχρι χθες (τροποποίηση με τον Ν.2802/2000):

     

     

    Το άρθρο ξανά-αλλάζει με τον Ν.3666/2008:

     

     

    και τώρα ψηφίστηκε:

     

     

    Λοιπόν, όπως καταλάβατε, ο καυγάς γίνεται για την τρίτη παράγραφο: "Δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης."

    Τι είναι αυτό που δεν κατάλαβαν τα σαΐνια οι δημοσιογράφοι; Ας το αναλύσουμε:

    Αν από αίσθημα ευγνωμοσύνης (επομένως αφού έχει ολοκληρωθεί η παροχή υπηρεσίας του υπαλλήλου),

    και προκειμένου να εκφράσεις αυτή την ευγνωμοσύνη (άρα με απόλυτη προσωπική βούληση, και χωρίς να έχει μεσολαβήσει συνδιαλλαγή),

    παράσχεις κάτι απλό και μη χρηματικό στον υπάλληλο (αν του δώσεις ένα κουτί γλυκά, μία ανθοδέσμη, ένα ημερολόγιο, μια δωδεκάδα αυγά κλπ κλπ),

    αυτό δεν θεωρείται δωροδοκία.

     

    Δηλαδή, αν του δώσεις μπικικίνια, πόρσε, οικόπεδο, πακέτο διακοπών κλπ, ακόμη κι αν το κάνεις από καθαρή ευγνωμοσύνη, υπάρχει πρόβλημα...

     

    Επισημαίνω ότι πέρα από αυτές τις ερασιτεχνικές προσεγγίσεις, το θέμα είναι πολύπλοκο, καθώς υπάρχουν κι άλλα άρθρα που αναφέρονται σε περιπτώσεις δωροδοκίας, καθώς και νομολογία κλπ, ενώ το πως αντιμετωπίζει τα ζητήματα η δικονομία είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο.

     

    Αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα τρολλ της ενημέρωσης, που λέγονται δημοσιογράφοι (κακοί δημοσιογράφοι) και επιμένουν να σπαμάρουν στον εγκέφαλό μας λέγοντας ο,τι τους κατέβη και παράγοντας ατιμωρητί βλακώδεις και ψεύτικες ειδήσεις...

     

    Συνάδελφε, επειδή εγω γενικώς είμαι καχύποπτη απέναντι στην προβεβλημένη ως ''αγνή'' και ''αθώα'' πρόθεση του κάθε Υπουργού- Υφυπουργού- Υψηλά ιστάμενου στελέχους, που γράφει νομοσχέδια επάνω σε πακέτα τσιγάρα στο καφενείο της Βουλής και δεν είναι ευφημισμός αυτό που λέω, να θέσω και μια διαφορετική απο τη δική σου ανάλυση (με τη σκοπιά που θα το αντιμετωπίσει και θα το ερμηνεύσει, πίστεψέ με, ο κάθε κουτοπόνηρος-πονηρός-έξυπνος ή μη, Ελληναράς ή μη, ιδιώτης ή ΕΤΑΙΡΕΙΑ, προκειμένου να κάνει τη δουλίτσα του):

     

    - Την Ευγνωμοσύνη, όντας συναίσθημα, δεν μπορείς να της προσδώσεις χρονικό σημείο εκκίνησης της έκφρασής της. Επι παραδείγματι, είναι να κάνω εγχείρηση και αφήνει ο γιατρός να εννοηθεί πως υπάρχει ενδεχομένως τρόπος να παρακάμψω τις λίστες αναμονής.. Νιώθω άμεσα ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό του που θα τελειώσει η ταλαιπωρία μου πιο σύντομα, πιάνω το υπονοούμενο και του κάνω το δωράκι του...και όλα αυτά πριν την ολοκλήρωση της παροχής υπηρεσίας. Και μέσα στα πλαίσια και την ευλογία του νόμου!

     

    - Θα μου πεις: το έκανες με τη βούλησή σου. Το έκανα αλήθεια με τη βούλησή μου? Μήπως δεν είναι μια διαιώνιση του φαύλου κύκλου? Πιο ήταν πρώτο? Το αυγό ή η κότα? Και σημειωτέων δε, πρίν την ολοκλήρωση της ''συνδιαλλαγής''.

     

    - Το δώρο μου στο γιατρό ήταν κάτι απλό και μη χρηματικό (με την ευρεία έννοια του όρου και εφόσον δεν υπάρχουν λίστες με εγκεκριμένα δώρα) Είχα επιλογές ανάμεσα σε: iphone, ipad, laptop ή κατάθεση σε ταξιδιωτικό γραφείο...

    Παιζούν πολύ σε γιατρούς τα προαναφερθέντα, κατά βάση ως ''δώρα ευγνωμοσύνης'' απο φαρμακευτικές εταιρείες... (Εδω εξηγώ και το κεφαλαίο ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην αρχή των σκέψεών μου και δεν το αναλύω περαιτέρω..)

     

    Και ολοκληρώνοντας την καχύποπτη σκέψη μου: Αφού είναι τόσο αυτονόητο, γλυκό και αθώο, το να μπορώ να εκφράσω το αίσθημα ευγνωμοσύνης μου σε εναν άνθρωπο/υπάλληλο, ο οποίος με τις καλύτερες των προθέσεων έκανε τα αδύνατα δυνατά να με εξυπηρετήσει στην υπόθεσή μου (υγ ασχέτως αν μιλάμε για το αυτονόητο δηλαδή, το οποίο ορίζεται και στον Κανονισμό Επικοινωνίας Δημοσίων Υπηρεσιών) και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο της ανάλυσης που παρέθεσες, δηλαδή κινήθηκα αυτοβούλως, δεν υπήρξε εξαναγκασμός μου, έγινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ήταν μια συμβολική κατ' ουσίαν κίνηση, τότε ποιά ανάγκη εξυπηρετεί ο παρών νόμος....? Είναι σα να βγαίνει νόμος που να μου λέει πως είναι οκ να είμαι ευγενική απέναντι στους συνανθρώπους μου..

     

    Εφόσον δεν έχουμε την ωριμότητα να το αντιμετωπίσουμε τις συνδιαλλαγές μας, γιατί να δημιουργούν θολά νερά και ανοιχτά παράθυρα?

     

    Απαγόρευση παντώς είδους δοσοληψίας. Αν θέλω να εκφράσω την ευγνομωσύνη μου την εκφράζω λεκτικά. Σε προσωπικό επίπεδο το εφαρμόζω σε κάθε περίσταση που δημόσιος υπάλληλος είναι ευγενικός και κοιτά να κάνει την δουλεία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στο μπάχαλο στο οποίο εργάζαται, το εκτιμώ και οφείλω να του το εκφράσω. Πίστεψέ με αποτελεί κίνητρο και για τους ίδιους.

     

    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απο τα βασικά και περνάμε αργότερα σε ''δωράκια'', εφόσον ποιά είναι τόσος μεγάλος ο νταλκάς μας να εκφραστούμε και υλικά.

     

    Τελειώνοντας, μπαίνω στον πειρασμό να κάνω μια ακόμη καχύποπτη-συνομωσιολογικη σκέψη:

    Μήπως η παράγραφος 3 προστέθηκε γιατί υπάρχει γκρίνια για τις μειώσεις μισθων στο δημόσιο τομέα, οπότε να αφήνουν περιθώριο συμπλήρωσης μισθού με πλάγια μέσα?

     

    Όλα είναι θέμα ερμηνείας. Κατ' εμέ εξυπηρετούνται μέσα σε 1 1/2 σειρά της παραγράφου 3 πολλά συμφέροντα και σκοπιμότητες, αρκετές εκ των οποίων αναφέρει, ορθά για εμένα, ο συνάδελφος Γιάννης στο #7 post.

    • Upvote 5
  17. Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με την απομάκρυνση από τον κρατικό μηχανισμό των επίορκων υπαλλήλων....

     

    Παράλληλα ψηφίζεται στη Βουλή ο Ν4139/2013 (ΦΕΚ Α΄74) περί «εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις». Με τη μόνη διαφορά ότι ο συγκεκριμένος νόμος περιέχει και τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που αφορούν την παθητική και ενεργητική δωροδοκία.

     

    Στο άρθρο 68, παράγραφος 3, αναφέρεται ρητά ότι «Δε συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». Το περίφημο δηλαδή «φακελάκι» νομιμοποιείται, εάν η όλη διαδικασία γίνεται ως έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον υπάλληλο που εξυπηρετεί τον πολίτη.

     

    Διάφοροι γιατροί, υπάλληλοι πολεοδομιών, εφοριακοί, τελωνειακοί κτλ που για χρόνια ολόκληρα τα έπαιρναν κάτω από το τραπέζι, πλέον νομιμοποιούνται να το κάνουν απροκάλυπτα εάν γίνεται για λόγους ευγνωμοσύνης. Λες και δεν είναι υποχρέωση και μέρος της δουλειάς τους να βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη.

     

    Κοινή πεποίθηση είναι πως με τον τρόπο αυτό όχι μόνο δεν πρόκειται να περιοριστει το φακελάκι, αλλά θα διογκωθεί ακόμα πιο πολύ. Με τη μονη διαφορά ότι η δωροδοκία θα καλύπτεται πλέον και από το νόμο, εάν φέρει την ταμπέλα της «έκφρασης ευγνωμοσύνης».

     

    Πηγή: http://www.zougla.gr.../article/705069

     

    Το βλέπω το έργο...όλες οι πολεοδομίες τίγκα στα πτι-φουρ και τα τυροπιτάκια...

     

    Click here to view the είδηση

    • Upvote 4
    • Downvote 1
  18. Νοικιάζει χώρο εντός κατοικίας??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό.....Φυσικά η εφορία δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχθεί...

     

    Το δέχεται η εφορία μια χαρά.

    Αναφορικά με τη δήλωση έδρας ισχύουν σε γενικές γραμμές τα κάτωθι:

     

    "Απαιτείται: Μισθωτήριο επαγγελματικής στέγης θεωρημένο από τη Δ.Ο.Υ ή υπεύθυνη δήλωση δωρεάν παραχώρησης επαγγελματικής στέγης, ή τίτλος ιδιοκτησίας.

     

    Πιο αναλυτικά: Πρέπει να έχετε μία επαγγελματική έδρα. Είτε μιλάμε για ένα δωμάτιο από το διαμέρισμα των γονιών, είτε ως έδρα το σπίτι σας, είτε μισθωμένος χώρος, για να προχωρήσετε σε έναρξη απαιτείται ένα χαρτί που να περιγράφει ότι έχετε το νόμιμο δικαίωμα να ασκείτε επαγγελματική δραστηριότητα εκεί.

     

    Α) Χώρος που ανήκει στην πλήρη κυριότητα σας ή έχετε την επικαρπία: Απλά βγάζετε 4 φωτοαντίγραφα του ΕΤΑΚ και του Ε9 σας στο οποίο να φαίνεται ο χώρος αυτός.

     

    Β) Χώρος ή δωμάτιο που ανήκει στην κυριότητα ή επικαρπία γονέων και σας παραχωρείται δωρεάν. Ο γονέας ή και οι δύο αν το έχουν εξ ημισείας, πρέπει να κάνουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή αστυνομία (Προσοχή να θεωρήσουν τουλάχιστον 4 τέτοιες υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες μετά να βγάλετε και 2 ακόμα φωτοτυπίες), στο οποίο να γράψουν ένα κειμενάκι ως εξής: “Δηλώνω ότι έχω στην κυριότητα μου και σε ποσοστό __% το ________ (κατάστημα/γραφείο/διαμέρισμα κτλ) επί της οδού _____ στην _____ στον ____ όροφο ___ m2 και το παραχωρώ δωρεάν (ή εναλλακτικά παραχωρώ δωρεάν ένα δωμάτιο __ m2) στον/στην γιο/κόρη μου ______ με ΑΔΤ _____ προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως επαγγελματική έδρα με αντικείμενο εργασιών __________”.

     

    Γ) Διαμέρισμα στο οποίο μένετε εσείς ή οι γονείς σας που σας φιλοξενούν και το οποίο μισθώνεται από τρίτον. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πάρετε παρόμοια υπεύθυνη δήλωση με την περίπτωση Β αλλά πρέπει να προειδοποιήσω ότι στις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες κατοικιών σε αυτή την περίπτωση δε συναινούν – καλύτερα να βρείτε άλλο χώρο για δωρεάν παραχώρηση.

     

    Δ) Χώρος τον οποίο μισθώνετε με μισθωτήριο επαγγελματικής στέγης. (Σε αυτή την περίπτωση συνιστώ ως απαραίτητη τη συμβουλή λογιστή πριν υπογράψετε το μισθωτήριο αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να μπλέξετε).

    Χρειάζεστε 2 πρωτότυπα θεωρημένα μισθωτήρια από τη Δ.Ο.Υ και 3 φωτοτυπίες.''

    • Upvote 3
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.