Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kostas_1986

Members
  • Περιεχόμενα

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kostas_1986

  1. Καλησπέρα σε όλους, Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο εάν επιτρέπεται η κατασκευή ανελκυστήρα σε φωταγωγό πολυκατοικίας; Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και μια γενική βοήθεια για το που να κάνω έρευνα (ΦΕΚ κλπ) θα ήταν ευπρόσδεκτη. Δεν έχω ιδέα εάν επιτρέπονται κατασκευές γενικά σε φωταγωγό ή αν έχει σχέση με το καταστατικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. καλημέρα ! μπορεί να με κατατοπίσει κανείς στο πού να ψάξω/διαβάσω για τις απαιτήσεις φωτισμόυ και αερισμού για νηπιαγωγεία εως 60 νηπίων? ευχαριστώ
  3. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) καλησπέρα καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω ασχοληθεί με ΚΥΕ και ακόμα είμαι στο ''διάβασμα΄΄ πελάτης θέλει να λειτουργήσει ένα εστιατόριο σε παλιό κατάστημα του πατέρα του το οποίο λειτουργούσε ως σνακ μπαρ. Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο άρτιο κατά παρέκκλιση 1241μ² και κατασκευάστηκε το 1987 με δόμηση 248 μέτρα. σήμερα έχουμε ένα ισόγειο 115μ ,όροφο 115 και μια αυθαίρετη σοφίτα 115μ....και ενα ακόμα ακίνητο 200+μετρων στο ίδιο οικόπεδο ...συγγενή του πελάτη ο οποίος με ψευδές τοπογραφικό του ίδιου οικοπέδου εξέδωσε άδεια για την κατασκευή του... δε θέλω να κουράσω άλλα θα εκτιμούσα ιδιαίτερα εάν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει πως να κινηθώ για καταστήματα υγειονομικού είναι απαραίτητη η βεβαίωση 4495 από όσο ξέρω, σωστά? υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει κατάστημα έστω και αν δεν αλλάξει η χρήση και παραμείνει σνακ μπαρ; επίσης επειδή ο πελάτης δεν χέει ακόμα εικόνα , υπάρχει περίπτωση να υσχιει ακόμα η άδεια του σνακ μπαρ...εαν όντως ισχύει τι διαδικασία ακολουθώ? στο κατάστημα έτσι και αλλιώς πρέπει να γίνουν εργασίες... ευχαριστώ!
  4. καλησπέρα απλή πιστεύω η ερώτηση μου αλλα δεν βρίσκω κατι σχετικό στο ΝΟΚ σε νέα άδεια οικοδομής μπορώ να κατασκευάσω ανοικτό ντούζ εντός αποστασης Δ ? επίσης τα bbq επιτρέπονται ? ΦΕΚ 245/Α/9-12-2020 αρθρο 52-ιβ αναφέρει οτι τα bbq (φούρνοι σε ακάλυπτους υποκεινται στις εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Ο.Α μπορεί κάποιος να με παραπέμψει στο εδάφιο? ευχαριστώ
  5. στο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ που ρώτησα μου είπαν πως δεν είναι ΚΥΕ το φυσικοθεραπευτηριο ο υπάλληλος στην πολεοδομία λέει να κάνω αλλαγή χρήσης... αυτό που με ''καίει'' είναι αν χρειάζεται ΕΓΣΑ 87 τοπογραφικο..
  6. καλησπέρα σε όλους ασχολούμαι μετην πρώτη αλλαγή χρήσης που κανω απο κατάστημα σε γραφείο , πρόκειται για ενα φυσικοθεραπευτηριο, στο e adeies επέλεξα [ Έγγραφη Βεβαίωση Όρων Δόμησης-Απαιτούμενων Εγκρίσεων Αρ.38§γ για Ο.Α. κατ. 3] θα χρειαστώ τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ 87? το μονο που ζηταει ειναι η αναθεση στα εγγραφα... εαν πάω ομως με [προεγκριση αδειας δομησης] ζηταει τοπογραφικό εγσα και απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος ευχαριστω!
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι επειδή δεν έχω ξανακάνει αλλαγή χρήσης , μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει στο τι πρέπει να κάνω στο e-adeies πρόκειται για φυσικοθεραπευτηριο το οποίο θα εγκατασταθεί σε χώρο με χρήση κατάστημα εντός οικισμού , στην πολεοδομία μου είπαν πως πάω κατηγορία 3 με προεγκριση αλλά δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν με το σύστημα. επειδή φοβάμαι για τυχόν λάθος οποιαδήποτε οδηγία θα ήταν ευπρόσδεκτη ευχαριστω!
  8. (συγχωνεύτηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33) καλησπέρα συνάδελφοι σε μια τακτοποίηση έχω συμπληρώσει αριθμό ορόφων και τύπο στατικού ελέγχου αλλά δεν με αφήνει να ανεβάσω τίποτα.. μου διαφεύγει κάτι? έκανα την δήλωση από την αρχή ξανά και πάλι τα ίδια.. όλες οι άλλες δηλώσεις δεν παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα δεν μου εμφανίζει κάποιο πρόβλημα λάθους ή ελλειψης....απλά δεν γίνεται τίποτα όταν πατάω ανέβασμα ευχαριστώ!
  9. καλησπέρα αν σε κατοικία υπάρχει χώρος ή κατασκευή μικρότερη σε τετραγωνικά απο οτι στην άδεια, ποια διαδικασία χρειάζεται στην τακτοποίηση? στην περίπτωση μου η κατοικία έχει πισίνα 100 τμ ενώ στην πραγματικότητα είναι 60 ευχαριστώ!
  10. καλησπέρα , μια ερώτηση παρακαλώ. σε προυφισταμενο του 1955 θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κύρια. (κατοικία) ποια διαδικασία ακολουθώ? ευχαριστώ
  11. καλησπέρα έχω μια απορία , πελάτης έχει άδεια σε ισχύ για κατοικία με υπόγειο (σε έδαφος με κλίση και ράμπα που οδηγεί σε γκαράζ) ισόγειο και όροφο. από το 2010 έχει κατασκευάσει το υπόγειο και κολόνες του ισογείου . το θέμα είναι ότι το υπόγειο στην άδεια είναι θαμμένο σε 3 πλευρές ενώ στην πραγματικότητα μόνο σε μια . 1 ) το υπόγειο θεωρείται ξεμπαζωμενο? (η γραμμή εδάφους είναι στην πλάκα του υπογείου σε 3 πλευρές ) 2) τον πελάτη τον ενδιαφέρει να αφήσει το υπόγειο ως έχει και να τελειώσει την κατασκευή του ''πρώην ισογείου νυν ορόφου''. το ορθό στην υπόθεση θα ήταν μια αναθεώρηση της αδείας ώστε να ζητήσω άδεια για ισόγειο και πρώτο . 3) θα χρειαστεί ξανά μελέτη στατικών? οι κατασκευές έχουν πραγματοποιηθεί με βάση τα σχέδια και εκτός του ξεμπαζωματος δεν έχουν περαιτέρω αυθαιρεσίες . 4)σε άμεση επαφή με υπόγειο εχει κατασκευαστεί χώρος ΚΧ. (παρόλο που έχει χρήση αποθήκης έχει ύψος 2.7+ )περίπου 20τμ. αυτό το τμήμα απλά εφάπτεται με το υπόλοιπο, θεωρείται στατικός ανεξάρτητο? επίσης αυτή η αποθήκη βρίσκεται σε μη νόμιμη θέση (απόσταση <15μ από τα όρια) 5) μπορεί να πληρωθεί παράβολο για την αποθήκη και να γίνει νομιμοποίηση για το υπόλοιπο? σημειώστε ότι το υπόλοιπο κτήριο είναι σε μετρήσεις και διαμόρφωση σύμφωνο με την άδεια εκτός του ότι έχει ανέβει ένα επίπεδο (υπόγειο έγινε ισόγειο . ισόγειο έγινε όροφος) το άρθρο 106 με έχει μπερδέψει αρκετά μπορώ να πω . θα εκτιμούσα εάν μπορούσατε να με καθοδηγήσετε στο πως να τακτοποιήσω το συγκεκριμένο..
  12. (από μεταφορά) Pavlos33 καλημέρα έχω μια απορία , πελάτης έχει άδεια σε ισχύ για κατοικία με υπόγειο (σε έδαφος με κλίση και ράμπα που οδηγεί σε γκαράζ) ισόγειο και όροφο. από το 2010 έχει κατασκευάσει το υπόγειο και κολόνες του ισογείου . το θέμα είναι ότι το υπόγειο στην άδεια είναι θαμμένο σε 3 πλευρές ενώ στην πραγματικότητα μόνο σε μια . 1 ) το υπόγειο θεωρείται ξεμπαζωμενο? (η γραμμή εδάφους είναι στην πλάκα του υπογείου σε 3 πλευρές ) 2) τον πελάτη τον ενδιαφέρει να αφήσει το υπόγειο ως έχει και να τελειώσει την κατασκευή του ''πρώην ισογείου νυν ορόφου''. το ορθό στην υπόθεση θα ήταν μια αναθεώρηση της αδείας ώστε να ζητήσω άδεια για ισόγειο και πρώτο . 3) θα χρειαστεί ξανά μελέτη στατικών? οι κατασκευές έχουν πραγματοποιηθεί με βάση τα σχέδια και εκτός του ξεμπαζωματος δεν έχουν περαιτέρω αυθαιρεσίες . 4)σε άμεση επαφή με υπόγειο εχει κατασκευαστεί χώρος ΚΧ. (παρόλο που έχει χρήση αποθήκης έχει ύψος 2.7+ )περίπου 20τμ. την αποτυπώνω στα σχέδια και ελέγχω αποστάσεις Δ κλπ και εαν είναι σε νόμιμη θέση τότε την παρουσιάζω σαν ισόγειο. εάν δεν είναι σε νόμιμη θέση τότε πάω αναγκαστικά ολο το κτήριο με 4495? συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις ευχαριστώ
  13. (από μεταφορά) Pavlos33 Χρόνια πολλά σε όλους!! μια απορία . σε αυθαίρετη κατασκευή άνευ αδείας (κατηγορία 5) πως υπολογίζεται η υπέρβαση κάλυψης? διορθώστε με εαν κάνω λάθος γιατί οτι βρήκα είναι απο φόρουμ και οχι στον 4495 υπολογίζω Υ.Δ κανονικά και Υ.Κ με αναλυτικό? μπορεί κάποιος να με παραπέμψει στο άρθρο του 4495 που αναφέρει πως υπολογίζεται η Υ.Κ σε κατασκευές άνευ αδείας? επίσης η Υ.Κ αντιμετωπίζεται όπως η υπέρβαση ύψους? δηλαδή με βάση το επιτρεπόμενο της περιοχής?
  14. καλησπέρα σε μια οικοδομή (της οικογένειας) αποφασίσαμε να βάλουμε γυψοσανίδα αντί τούβλα σε κάποιους εσωτερικούς τοίχους (περίπου 30τμ) μπορεί να μ πει κάποιος τι πρέπει να προσκομίσω στο ΙΚΑ για την αλλαγή/μείωση των ενσήμων για αλλαγη σε γυψοσανίδα (όπως και μείωση επιχρισμάτων λογικά)? ο υπάλληλος λείπει για μια εβδομάδα..κάποιος συνάδελφος μου είπε οτι δεν αξίζει ο κόπος ευχαριστώ πολύ! χρόνια πολλά σε Σπύρους και Σπυριδούλες για αύριο!!
  15. αρχαιολογία . τώρα το έμαθα.. απο οτι γνωρίζω χρειάζονται οψη και περιγραφή των επεμβάσεων (καγγελα , χρωμα κλπ) σωστα?
  16. καλησπέρα ενας φίλος θέλει να ανοίξει ενα κατάστημα ρούχων και μου είπε πως χρειάζεται μια τεχνική έκθεση μηχανικού δεν έχω ασχολείθει με το θέμα και δεν ξέρω τι τεχνική έκθεση είναι. μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει? ευχαριστώ
  17. καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να μάθω εάν Αρχιτέκτων μηχανικός έχει δικαίωμα υπογραφής σε μελέτη στατικών και επίβλεψη για προσθήκη σε προϋπάρχων ημιυπόγειο (ο νέος όροφος είναι ουσιαστικά ισόγειο) <50τμ
  18. συνάδελφοι καλησπερα έχω μια περίπτωση τακτοποίησης και εντός του οικόπεδου εκτός των λοιπών κτισμάτων τα οποία χρίζουν τακτοποίησης, υπάρχει και μια ιδιωτική εκκλησιά, (προ του 75)αλλά το καμπαναριό έγινε μάλλον γύρω στο 80 (περιμένω αεροφωτογραφίες) πως το περνάω στο σύστημα? ως άλλη κατοικία? το καμπαναριό με αναλυτικό? ευχαριστώ!
  19. σχηματικά είναι αυτα που ανεβάζω , απλα για να καταλάβω νομοθεσία. δεν μπαίνω στο κόπο να φτιαξω πρόσβαση χωρις να ξερβ ποια σοφίτα θα ακολουθήσω . θα έρθει και ώρα για αυτό
  20. η μορφή της σοφίτας πως πρέπει να είναι? στην πολεοδομία μου είπαν όπως το σχήμα 1 (sofita1) γιατί όχι όπως στο σχήμα 2? (sofita2) 35 τετραγωνικά είναι και οι 2.... ( 1/2 της υποκείμενης κάτοψης) έτσι όπως το εκλαμβάνω λόγω του ότι εάν έχει πρόσβαση από το υποκείμενο διαμέρισμα είναι ουσιαστικά το 100% των τετραγωνικών του, έτσι ενώ έχω 35 τμ διαθέσιμα . πρέπει να τα χωρίσω και στα 2 διαμερίσματα για να έχει το 1/2 από το κάθε ένα . σωστά?
  21. για τα 2 δοκάρια στα μπάνια λες? ''εντολή'' του ''πελάτη (συγγενής είναι) . με περασιά δεν του άρεσε πως έβγαιναν οι χώροι.
  22. συνάδελφοι καλησπέρα , μια καινούργια άδεια , 4 γκαρσονιέρες 30 τετραγωνικών περίπου δικαιούμαι σοφίτα? δεν θέλω να προστεθεί στη δόμηση προφανώς παρακαλώ αν μπορείτε να μου εξηγήσετε ,« πως πρεπει να δημιουργηθεί ο χωρος της σοφίτας (αν δε κανω λάθος πρέπει να βρισκεται ολοκληρωτικά στην στεγη και να εχει το 50% ΤΜ του χώρου απο τον οποιο έχει πρόσβαση) ποσα τετραγωνικα δικαιουμε χωρις να μετρησουν στη δομηση? σορυ αλλά με το θέμα δεν έχω παιδευτεί σας ανέβασα και σχέδια. το υπόγειο δεν θα γίνει
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.